Az adszorpciós szárítókról

Tudja meg mindent az adszorpciós szárítóval, és elvének nagyon fontos. A levegő szárítók hideg és forró regeneráció miatt dolgozhatnak. Ezenkívül figyelembe kell venni az adszorbensek típusát, a választott használat körét és árnyalatát.

A munka típusai és elve

Technikai szempontból a levegő adszorpciós szárítója nagyon összetett eszköz. Fontos része a rotor. Úgy néz ki, mint egy nagy dob, intenzíven szedje a nedvességet a levegőből a speciális anyag belsejében. De maga a levegő fúvókák a dobba fordulnak a mellékfolyó csatornáján. Ha a forgó csomópont befejezése befejeződik, a levegő tömege egy másik csatornán keresztül visszaáll.

Érdemes megjegyezni a fűtőegység jelenlétét. A speciális hőáramkör növeli a hőmérsékletet, növeli a regeneráció intenzitását. Belül van egy speciális légcsatorna, amely elválasztja a felesleges áramlást a rotorból. A legfontosabb intézkedési rendszer a következő:

 • A levegő belép a rotorba a rotorba;
 • Az anyag vizet vesz a sugárból;
 • egy speciális csatorna levegőn tovább történik;
 • Az ágban a levegő egy része a szárítás után belép a fűtési csomópontba;
 • Így az áramlás tehát szárítja a hidratáló adszorbens;
 • Ezután már kifelé áll.

A hideg regeneráció berendezése az előszárított tömeg tisztítását jelenti az adszorbensön keresztül. A víz belép, és az alulról az eltávolításra következik. A hideg opció egyszerű és olcsó. De lehetővé teszi, hogy csak viszonylag kis patakokkal megbirkózzon. A fúvókák sebességének 100 kockára kell lennie. m 60 másodpercig. A forró regenerációs készülékek külső vagy vákuumos forgatókönyven dolgozhatnak. Az első esetben a mozgó tömegeket előre melegítjük, erre a célra külső fűtési rendszereket használnak.

Speciális érzékelők nyomon követik a túlmelegedést. A levegő emelkedett (a légköri) nyomáshoz képest. Az ilyen forró regeneráció költsége nagyon magas. Ennek eredményeképpen az ilyen berendezések használata kis mennyiségű levegő számára nem alkalmas gazdaságilag. A vákuumos megközelítés is szükséges. Ezért egy különleges melegebb kontúrra szükségszerűen szerepel. Igaz, a nyomás alacsonyabb a szokásos légköri nyomás.

Az adszorbens csomópontokat légköri érintkezés miatt lehűtjük. Ebben az esetben a leeresztett patak veszteségeit garantálják, hogy megakadályozzák.

Adszorbensek fajtái

Az a képesség, hogy elnyelje a víz levegőt, hogy elég sok anyag legyen. De ezért A megfelelő kiválasztás kritikus, Ellenkező esetben nem lehet megfelelő szárítási hatékonyságot biztosítani. A hideg regenerációs technika magában foglalja a molekulaszi sziták használatát. Alumínium-oxidból készül, ami előzetesen “aktív” állapotba kerül. Hasonló formátum manifesztálja magát mérsékelt szélességekben; A legfontosabb dolog az, hogy az utcai levegő nem hűti le több mint -40 fokig.

A forró szárítógépek jellemzően szilárd adszorbenseket használnak. Sok rendszerben szilícium-dioxidot használnak erre a célra. Ez lúgos fémekkel összekevert telített szilícium-savak alkalmazásával történik. De egy egyszerű szilikagél kémiailag megsemmisül, ha érintkezik a csepegtető nedvességgel. A probléma megszüntetése segíti a speciális szilícium-dioxid-típusok használatát, amelyeket kifejezetten célozni kell, hogy figyelembe vegye a célját. Aktívan használja a zeolitot is. Ezt az anyagot nátrium és kalcium alapján hozták létre. Zeolit ​​felveszi, vagy ad ki a vizet. Ezért helyesebb lenne, ha nem adszorbens, hanem nedvességszabályozó. Zeolit ​​aktiválja az ioncserét; Ez az anyag megtartja a hatékonyságot -25 fokos hőmérsékleten, és súlyos fagylal nem eredményez eredményeket.

Hatály

Az adszorpciós típusú szárítógépeket számos területen használják. Használják a hazai feltételeket, hogy fenntartsák a jó mikroklímát otthonában és lakásokban. De a felesleges nedvesség megszüntetése nem csak ott van. Ezt a fajta berendezést is használják:

 • a gép építőipari vállalkozások;
 • az orvosi intézményekben;
 • az élelmiszeripar létesítményeiről;
 • különböző típusú raktárakban;
 • ipari hűtő kamrákban;
 • a múzeumban, a könyvtárban és az archiválási gyakorlatban;
 • a műtrágyák és egyéb, korlátozott levegő páratartalmú anyagok tárolására;
 • a tömeges rakomány vízi szállítással történő szállítása során;
 • mikroelektronikai alkatrészek előállításánál;
 • a katonai-ipari komplexum, a repülőgépipar vállalkozásaiban;
 • A csővezetékek működtetésekor megkülönböztetve a sűrített levegőt alacsony környezeti hőmérsékleten.

Választási szabályok

Az adszorpciós rendszereket óvatosan és termelésre kell választani, és otthon kell használni. De ha a lakás megfordul a lakásban, csak kényelmetlenséget, akkor az iparban az áruk jelentős anyagi veszteségek. Csak egy kompetensen kiválasztott modell lehetővé teszi, hogy elvégezze az összes feladatot. A legfontosabb érték “A levonás osztálya”. Termékek 4 kategóriák képesek szárítani a sűrített levegőt csak a harmat +3 fokos pontig – ez azt jelenti, hogy kisebb hőmérsékleten kondenzáció alakul ki.

Hasonló berendezés csak fűtött helyiségekre alkalmas. Ha a védett kontúrok és tárgyak túlmutatnak a korlátaikon, és a vízelvezetés nem csak a meleg szezonban van szükség, akkor egy fejlettebb eszközre van szüksége. Építés 3 kategória stabilan működik -20 fokig. Modellek 2 csoportot terveztek, hogy -40-re működjenek. Végül az 1-es módosítások magabiztosan működhetnek -70-ben. Bizonyos esetekben megkülönböztetik a “nulla” osztályt. Figyelembe véve különösen erőteljes követelményeket. Ebben az esetben a harmatpontot a tervezők egyedileg adják meg.

A hideg regeneráció optimális egy perc alatt 35 köbméterre. m a levegő. Az intenzívebb működéssel csak a “forró” verzió alkalmas lesz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: