Az egyszobás lakás felújításának lehetőségei és jellemzői

  Gyakran találkozhatsz olyan emberekkel, akik rendkívül elégedetlenek a lakásuk elrendezésével, és csak álmodnak, hogy eltávolítják a lakást, hogy teljes mértékben válaszolt a lakosok ízlésére és életmódjára. Ezenkívül gyakran előfordul, hogy a család családi állapotának vagy összetételének megváltoztatása okozza az újrafelhasználás szükségességét. Rendszerint ezek az ötletek egy hálószobás apartmanok tulajdonosaiból származnak.

  Mindenki, aki az átépítésről gondolkodik, kezdetben tanulmányozni kell a kérdést, elemezni, amelyben a ház a lakás, és itt van tervezve. És ha lehetséges, pontosan mi.

  Az épületek típusai

  Az orosz építési piac meglehetősen monotous a lakóépületek témájában. Ma, a legnépszerűbb kilátás a ház – apartmanok panel házak. Ez annak köszönhető, hogy a fiatal családok arra törekszenek, hogy megszerezzék saját lakhatást, és friss apartmanokat készítsenek a jelzáloghitelhez. Gyakran ebben az esetben a család előnyben részesíti a részvényszerkezetben való részvételt, ami lehetővé teszi, hogy jelentősen csökkentse a kezdeti hozzájárulás és a havi fizetés méretét.

  Emiatt a “Brezhnevka” és a “Stalinky” a potenciális vásárlók érdeklődésének perifériáján volt. A statisztikák azonban azt mutatják, hogy a lakosság meglehetősen nagy százaléka még mindig Hruscsovban él. Most, hogy az építési piac a lakóépületek felújításának hullámát tapasztalja, mivel az ugyanazon családon belüli generációk változása megváltozik és a belső.

  Tervezési projektek

  Olvassa el a különböző típusú lakások projektjeit:

  • Stúdió Első alkalommal jelent meg Oroszországban a 20. század közepén, és azonnal nagyobb keresletet kapott az oldalról, az úgynevezett, kreatív elit. Művészek, szobrászok és zenészek hittek neki, akik boldogan vásároltak széles és világos elrendezéseket, miután a stúdiók és a workshopok bennük. Sztálin sokemeletes épületek kezdett, hogy elterelje az utolsó szót kifejezetten lakások az ilyen típusú.

  A speciális bájos stúdiók rengeteg helyek és fények.

  Nagyon gyakran lesz több ablak ilyen apartmanokban. És ha a vezérlési elrendezés létrejön, egyfajta akvárium hatása, amely fényáramokkal töltött;

  • Standard egyszobás “Hrushchevki” – Ez egy ház, amely egy 30 négyzetméter, konyha, fürdőszoba és folyosó kombinációja. Az ilyen lakás teljes területe 35-37 négyzetméter és 40 négyzet. Új sokemeletes épületekben minden szoba sokkal nagyobb és szélesebb;

  • “DVY” 42 m2-ben Gyakran gyakran felújításnak kell alávetni, különösen a “Hrushchevben”. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a forma a szobákban az ilyen épületekben nagyon kellemetlen belsőépítészeti – a hosszúkás téglalap, ami ezekben a szobákban, közvetlenül okozza a vágy, hogy végre legalább valamilyen rendezési, különben a szoba úgy néz ki szomorú.

  Változási lehetőségek

  A ház megváltoztatására számos lehetőség van:

  Vizuális felújítás

  Kizárólag a bútorok apartmanjában mozgást jelent a javítási munkák nélkül. Mivel a tapasztalat azt mutatja, néha annak érdekében, hogy a helyiség túllépjen az elismerésen túl, vagy akár 2 szobához fordult, elég ahhoz, hogy egy állványt vagy ruhásszekrényt egy bizonyos helyen, vagy szerezzen be egy képernyőt.

  A vizuális felújítás minden változása kívánatos a tervező ajánlásaival, valamint a zónák alapvető törvényeinek tanulmányozása után.

  Néha a szoba belsõ díszítése szerepet játszhat itt: a különböző színek háttérképe segít megteremteni a töredezett tér hatását, és az 1 szobás apartman 2 szobában forgatható;

  Radical Opció

  Ez a partíciók és a falak bontása. Az egyszobás apartmanokban lehet bátran elkezdeni – általában nincsenek csapágyfalak az ilyen helyiségekben, így itt teljesen átadhatja a képzelet erejét: szakítsa meg a falakat, és fordítsa el az “Odnushki-t szoba”. És ha előzetesen tanácsot adsz szakemberekkel, még tovább is járulhatsz – tegyük fel, mielőtt két apartman kombinációja egy háromszobás vagy akár öt szobában.

  Igaz, még az ilyen megengedett szabadságjogokkal is, a szakértők azt javasolják, hogy ne érintse meg a fürdőszobákat, különben hihetetlenül nehéz lesz konfigurálni az összes kommunikáció működését.

  Ezenkívül nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy egy nagy szerepet fognak választani, hogy milyen újratervezésre kerül sor, ki játszik, ki fog élni az átalakított lakásban. Például, ha a bérlő előnyben részesíti a házon kívül, biztonságosan bővítheti a helyet az étkezőből származó elhagyás miatt. De ha a lakás olyan személy, aki otthon dolgozik, előfeltétele lesz az íróasztal számára, és talán néhány szekrény. A fiatalabb generáció nyugodtan reagál egy transzformátorágy formájában, míg egy házaspár az átlag rémült.

  Figyelembe véve a lakosok pszichológiai jellemzőit, a tervezők számos érdekes döntést kínálnak:

  • Egy magányos ember számára A tervezés legoptimálisabb elrendezése egy standard egyszobás lakás átalakítása a stúdióban. Ehhez az “Odnushki” belsejében lévő összes partíciót lebontják, kivéve azokat, amelyek elkülönítik a fürdőszobát. Ajánljuk, hogy a zónák nem használják a szekrényeket vagy a megsemmisítőket, de üvegpartíciókat használnak, amelyek nem vizuálisan szűkítik a helyet;

  • A párok és az újoncok szerelmesei számára Előnyösebb választani azt az opciót, amelyben az alvóhelyet elkülönítik a szoba többi részétől, és intim és hangulatos légkörrel rendelkeznek. A megoldás ebben az esetben lehet, mint ez: a konyhában vizuálisan bővíti annak a ténynek köszönhető, hogy az asztallap van szerelve formájában a „P” betű, esztergálás, beleértve a folytatása az ablakpárkányon. A konyha és a nappali egy helyre van kombinálva, és egy kis sarok van egy ablakkal a hálószobában;

  • Családi param Először is elgondolhatja a kis fészek újratelepítésének lehetőségét, mielőtt megkereste a házat ésszerűen. Úgy tűnik, hogy ez a feladat lehetetlen. De itt vannak lehetőség. Például radikálisan átgondolhatja az elrendezést, és megtalálhatja a konyhát közvetlenül a lakás közepén. Ezután a hagyományosan visszatért hely, amelyet a főzésre visszaküldhet, más célokra is használható. Az erkély szigetelése is lejátszható és megfordíthatja a szoba folytatását.

  Hogyan lehet javítani a javításokat?

  Ne felejtsük el, hogy a felújítás komoly anyag. Ennek megfelelően, mielőtt a javítás, ha azt jelenti, beavatkozást a szerkezetet a szoba, meg kell, hogy néhány fontos lépés, hogy koordinálja a projektet. És annak érdekében, hogy az ötletek jóváhagyásra kerüljenek, ne felejtsük el az ilyen egyszerű szabályokat:

  • Ha a javítást Khruscsovban kell elvégezni, ne feledje, hogy ezeken a házakban tilos a konyhát a lakóházban szállítani. Például az egyik fent említett felújítási lehetőség nem alkalmas Önnek;
  • meg kell vizsgálnia a terület jellemzőit, ahol élsz. Egyes területek szabályai megtiltják a konyhát lakóhelyi helyiségekkel;
  • Tilos megváltoztatni a terület a fürdőszoba (nem abba az irányba növekvő rovására a lakáscélú helyiségek, sem abba az irányba csökkentése árán a konyhában);

  • Tilos megváltoztatni a gázfeldolgozók és egyéb kommunikáció helyzetét;
  • Nem érinti a felújítási folyamatban a szellőztető rendszer, ahol van gázeszközök;
  • Lehetetlen, hogy az akkumulátort a lakóhelyiségektől az erkélyig továbbítsa;
  • Minden olyan művelet, amely a csapágyfalakon elfoglalt súlynöveléséhez vezet, szintén illegálisnak tekinthető;
  • A felújítás előtt győződjön meg róla, hogy az otthona nem szerepel az épületek számában, amelyek állapotát vészhelyzetként ismerik el.

  Ezen felül, ha miután redeveloping egy kis egyszobás lakás egy két szobás, az egyik szoba volt fosztva az ablak, akkor érdemes a szabályokat szellőzés és a beáramló friss levegőt. És annak érdekében, hogy vizuálisan átalakítsa a szoba ablak nélküli, akkor a LED szalag, utánozva az ablaknyílás, vagy megy az egyik a falakat tapéta táj – így tér bővül.

  Érdekes tervezési ötletek

  Annak érdekében, hogy ne maradjanak megalapozatlanul, néhány kíváncsi és nem szabványos példát adunk az egyszobás lakás átalakítására:

  • Zónázás bútorokkal Akkor végre nem csak egy nagy szekrény vagy állvány – használjon bár rack-külön a konyhában a terület tervezett vendégek fogadására. A BAR Rack nem vizuálisan “eszik” azt a helyet, ahol elkerülhetetlenül gardróbbe lenne, de a zónák közötti határok jelzik.

  Ugyanez a funkció sikeresen végezhet szögletes kanapét. Elég ahhoz, hogy ne tegye a falak mentén, amint azt általában végezzük, hanem a szoba közepén, ezáltal a szoba bizonyos része “levágódik” a főből. Továbbá ne felejtsük el, hogy ma a bútorok nemcsak szabványos formákat és méreteket tartalmaznak.

  Néha csak egy ívelt pultot vagy egy szokatlan forma kanapéja nagyszerű módja lehet a tér megosztására;

  • függönyök Is játszhatod a szerepét – Szerelje be a mennyezet ereszét a szoba közepén és az iker közepén a vendégek érkezése a szoba részén, ahol az ágy vagy az asztali állványok állnak. Ráadásul nehéz és lenyűgöző látszó függönyök és diszkrét bambusz függönyök lehetnek;

  • Telepítés Shirma – A legklassikusabb módja a hely elkülönítéséhez. Itt még csak nem is szükséges részletesen festeni, hogy mi ennek az opciónak az előnyei. A kívánt méret és stílus Shirma kiváló akcentus lesz a szoba teljes kialakításában. A partíció lehet szövet, és talán fából készült, például a bonyolult sensels nyitása. Lenyűgöző lehetőség – Üveg partíciók.

  És mindig van lehetőség arra, hogy egyre átláthatóvá tegye a képernyőt – a levegő és a fény bizonyos mozgása lesz;

  • Játszhatsz szintekkel: Állítson be valamit, mint egy dobogó a hálószobás zónához, vagy egyáltalán emelje fel az ágyat a mennyezet alatt a szint. Ez azt az érzést fogja létrehozni, hogy a lakás kétszintű és vizuális “emelje fel” a mennyezetet.

  Igaz, a tulajdonosok a lakás Khrushchevka kell majd elfelejtett – átépítésének ilyen típusú csak akkor lehetséges, ha a belmagasság legalább 3 m.

  Ebben az esetben egyszerűen csak egy emeletes ágy megvásárlására korlátozódik, egy kanapéval az “első emeleten”. És a többszintű padló pontosan emlékezetes kiemeli a lakásodat, mivel ez egy meglehetősen ritka jelenség a standard egy hálószobás apartmanok számára;

  • Használja a loggiát független helyiségként vagy a fő lakóhelyiségek folytatása. Ehhez lehetséges (feltéve, hogy a projektet jogi szempontból jóvá kell hagyni) Távolítsa el a fal alját. Ha az engedély nem érkezik meg, érdemes megfontolni a loggiát, mint a konyha folytatása, az ablak és az ajtó eltávolítása és a nyílások, például egy bár rack.

  Ez megmenti a helyet, elhagyva az étkezési táblát;

  • Zónázás a gipszkarton – Az egyik legmegfelelőbb és legalizáltabb módja a tér visszaújításának. Először is, annak használata nem igényel különleges harmonizációt, másrészt a prekurzort, harmadszor, ez az anyag elég kellemes a későbbi tisztítás szempontjából – a szemét marad egy kicsit. Ezenkívül a gipszkarton magas tűzálló.

  De érdemes megjegyezni, hogy a gipszkarton partíciós használata nem nyújt semmilyen hangszigetelést. És szem előtt tartani, hogy az anyag fala nem különbözik a tartósságban, így nem lesz képes lógni egy nehéz polcot vagy izzadt panelt.

  Több újratelepítő opció, lásd a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: