Az elülső kamrákról

Annak érdekében, hogy megtudja, hogy milyen elülső kamera, ahol a telefonon van, sok szerelmes a kiváló minőségű selfie és azok, akik először gondolkodnak a mobileszközök megszerzésére. Ez az eszköz valóban hasznos, ha portré- és csoportképeket készít, teljesen elengedhetetlen a videokártyák vezetésekor. Arról, hogy működik, ahol bekapcsol, mit kell tennie, ha a hátsó kamera nem működik a telefonon, érdemes megtudni részletesebben.

Ami?

A legtöbb okostelefonon ma nincs egy eszköz a képek és videók létrehozásához, de egyszerre kettő. Az alap vagy hátsó a hátsó panelen található. Az elülső kamera nem azonnal megjelent a telefonban, és olyan segédelemnek tekinthető, amely nem érdemel különös figyelmet. Mindig ugyanazon az oldalon van, mint a képernyő, teljesen elrejtheti az üveg alatt, vagy visszahúzható zoom lencse van. Tulajdonképpen, Elülső eszközök “arc” a felhasználónak.

Keresse meg az elülső kamrát meglehetősen egyszerű. Úgy néz ki, mint egy kis szem az ügy tetején, a vezeték nélküli kommunikációs modulok és érzékelők mellett található. Kezdetben az elülső kamerákat kizárólag a videohívásokhoz használták, és nem több mint 0,3 mp.

A szociális hálózatok és selfie népszerűségének virágzásával sokkal nagyobb figyelmet fordítottak. Az eszköz modern módosításai az okostelefonban valóban képesek sokra.

Főbb jellemzők

Az elülső kamera általános koncepciója alatt számos elrendezési lehetőség van ennek az elemnek az okostelefonházban. Nagyon kicsi, szinte pontot keres az előlapon, vagy észrevehető, átmérője 5-10 mm. Nemrégiben, nagyon népszerű visszahúzható kamerák – ilyen felhasználása a becsületes márkát használja.

A Cramless kijelzővel rendelkező modern eszközöknél a fényképezőgép a képernyő alatt található. Rejtett átlátszó üveg – csökkenti a lencse szemének megkarcolását. A ragasztó kamera kettős vagy egyszeri – az első változat széles látószögű, nagyobb áttekintést nyújtva. Az érdekes megoldás a Samsung többfunkciós modelljének tekinthető, amelyben a hátsó lencse forgási funkcióval rendelkezik, a felhasználónak vagy annakból irányítható.

Olvasson tovább  Szürke és barna kombinációja a belső térben

Vannak olyan nevű selffyphones, amelyben az első kamerák telepítve vannak, jobb hátsó. A 0,3-5 MP helyett a mutatók elérhetik a 24 MP-t. Az ilyen berendezések középpontjában állnak a magas színvonalú önfilmek, jelentési és élő közvetítések létrehozására a közösségi hálózatokon.

Az okostelefon előlapján lévő lencsék fontos jellemzői közül kiosztható:

 • Engedély – Minél magasabb, annál inkább a képek lesznek;
 • rekesznyílás vagy membrános méret;
 • látószög;
 • autofókusz;
 • Érzékelő – lehet szín, monokróm;
 • A videofelvétel támogatása (4K 60FPS-jelző a legjobbnak tekinthető);
 • digitális és optikai stabilizációs modul jelenléte;
 • Függvényazonosító, hogy felismerje a tulajdonos arcát.

Az azonos osztályú okostelefonok legtöbb első típusú kamerái hasonló tulajdonságok.

Összehasonlítás a fő kamellával

Az okostelefon elülső és fő kamrája közötti különbség valóban elengedhetetlen. A fő különbségek néhány részletben vannak.

 1. A mátrix érzékenysége. A hátsó kamerákban 2-3-szor magasabb, ami jelentősen növeli a képek részleteit és tisztaságát.
 2. Flash elérhetőség. Elülső szerszámok a felvételhez, még mindig ritkák. A hátsó vakuban, még az okostelefonok és táblagépek alacsony költségű modelljeiben is.
 3. Csökkentett fények. A selfie vagy videokonferencia jó pillanatfelvételeinek létrehozása az elülső kamrával az irányított fényforrásokat kell használnia.
 4. Az autofókusz rendelkezésre állása. Az elülső változatban nagyon ritkán használják, mivel az alanyok távolsága jelentősen kevesebb.
 5. Bővített funkciók. A hátsó kamerák mindig szignifikánsan vannak – a mosolyok felismeréséből a zoomhoz. Bár a visszahúzható lencsék már elülső végrehajtásban vannak.

Mindezen pillanatoknak figyelembe kell venniük a képek létrehozásához szükséges eszközt. Hasonlítsa össze az egyik okostelefon két kamerájának funkcionálisját, mert teljesen más feladatok vannak előttük.

Hogyan kapcsoljuk be?

A mobil eszköz típusától függően az elülső kamera felvételét különböző módon hajtják végre. A videocsatlakozó modul aktiválása esetén ezt a folyamatot rendszerint automatikusan ellenőrzik, de ha a funkciót korábban lebontották, akkor manuálisan kell aktiválni a képernyőn.

Az Android önálló pillanatfelvételeinek létrehozásakor az eljárás meglehetősen meg van határozva. Az elülső kamra bekapcsolásához:

 1. Végezze el a képernyő feloldását;
 2. Nyissa meg a fényképezőgép alkalmazást az ikonok listáján vagy az asztalon lévő ikonon keresztül;
 3. Keresse meg a kamerák megváltoztatásáért felelős ikont – úgy néz ki, mintha 2 nyilakkal körülvett kamera;
 4. Nyomja meg, válassza ki a jó szöget, készítsen egy képet.

Ha aktiválnia kell az elülső fotók létrehozásának módját az iPhone X és más Apple eszközökön, akkor a hasonló rendszer szerint kell eljárnia. Az alkalmazás megnyitása után a készülék automatikusan megjeleníti a képet a képernyőn. Pillanatfelvételt készíthet az Exponáló gomb megnyomásával. Az ujját rajzolva rajta egy sor keretet tehetsz. Ikoncsere lencsék Itt van a jobb oldali kijelző alján.

Hogyan válasszuk ki?

Annak érdekében, hogy az első kamerával rendelkező okostelefont helyesen válasszuk ki, a fókuszt az MP számára kell adni. A legfontosabb kritériumok közül számos jellemző megkülönböztethető.

 1. Membránérték. Lehet, hogy más lehet – az F / 1-től.6 – F / 2.2. A nyílás vagy a fények utolsó verziója jól illeszkedik a kiváló minőségű fotók létrehozásához a napfényben. A túlnyomórészt éjszakai felvételért érdemes megfizetni a kamerát f / 2-vel.0.
 2. A használt lencsék minősége. Nem lehet nyilvánvaló torzítás, maradjon kerek.
 3. Jelenlét az elülső kamera modulkészletében. Szükség van annak érdekében, hogy a bokeh hatást önvédővé tegye.
 4. Fókusz típus. Ez ellentétes lehet, a legolcsóbb végrehajtás, amely nem ad lehetőséget arra, hogy kiváló minőségű képeket kapjon a tartomány megváltoztatásakor. Az aktív fókusz jobban működik, fázis opciója jó napi lövés és videó létrehozása mozgásban. A legpontosabb lehetőség a lézer, de a tartománya a 3-5 m-es tartományra korlátozódik.
 5. A képstabilizátorok jelenléte. Fontosak a riportos lövéshez, valós idejű videót hozva. Az optikai stabilizációt az OIS rövidítése, az elektronikus – EIS jelzi. Ha van választása, akkor az első opciót preferáljon.
 6. Opciók. LED vaku, zoom lencse, az autofókusz segítséget nyújt a kiváló minőségű fotók bármilyen körülmények között.

Figyelembe véve ezeket az alapvető paramétereket, könnyen kiválaszthat egy megfelelő okostelefont egy elülső kamerával, hogy mindennapi portré képeket hozzon létre.

Lehetséges problémák a munkában

Ha az elülső fényképezőgép normál üzemmódban nem működik, a problémák megjelenésének okai lehetnek. Például, Az Apple eszközökön és a fémelemekkel való más cégek érinthetik az optikai stabilizációs rendszer működését. Ha nehézségek vannak a fókuszálással, érdemes eltávolítani a külső tartozékokat, és megpróbálja megpróbálni. Nem lövés védőfilm vagy szennyeződés átfedheti a vakut, vagy akár az egész szemlencse. Ebben az esetben a minőségi képek készítése szintén sikertelen lesz.

Olvasson tovább  "Pókok" a mikrofonok számára: Mi az, amit használnak?

Ha az elülső kamera telefon nem kapcsol be, megjeleníti a fekete képernyőt, vagy egy zárt lencse, ami valószínűleg hiba. Ha az újraindítás nem segít, az eszközt javítani kell.

Ezenkívül más helyzetek is megkülönböztethetők a közös bontások listáján.

 1. A kamera megfordítja a tükör képét. Ha ez megtörténik, a megfelelő mód az alapértelmezett okostelefonon van telepítve. Amikor a fényképezőgép tükör, elég csak a kikapcsolás. Elülső felvételi lehetőség, amelyet egyszerűen megnyomja. A művelet sikeres befejezése értesíti a megfelelő feliratot a képernyőn.
 2. A kamera torzítja az arcot. Ez széles látószögű lencse használatakor történik. Minél közelebb az objektum a kamera, annál erősebb az egyensúlyhiány észrevehető lesz.
 3. Sáros kép. Az elülső kamerák esetében a keret elmosódott oka lehet az eset lencse elmozdulása, a karcolások jelenléte, karcolás. Néha a lencse tritely szennyezett, ebben a helyzetben a pozíció segít tisztítani. Először is, a lencse területét puha kefével, majd egy pamut pálcával vagy speciális mikroszálas párnával dolgozzák fel.

Mindezek a problémák leggyakrabban könnyen megszűnnek. A komplex jogsértések azonosításakor kapcsolatba kell lépnie a szervizközponttal.

Első kamera áttekintése a Lenovo Smartphone-ban További információ.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: