Az LCD projektorok eszköze és kiválasztása

A projektorok régóta beléptek az életünkbe. Azokat a képeket nagy felületen végezzük a bemutatók során, hogy megmutassa a diákokat az üléseken vagy a diákok képzésénél. Nem csak a nyilvános kinevezésekben, hanem otthon alkalmazzák. Az ilyen eszközök tartománya nagyon nagy, mindannyian különböznek a tervezésben, a gyártóban, de a fő kritérium a képek lejátszása. A technológiák egyike az LCD eszközök.

Az LCD projektorok eszköze és kiválasztása

Ami?

Az LCD technológiával rendelkező projektorok multimédiás eszközök, amelyek három poliszilikon folyadékkristályos képernyőkkel vannak felszerelve. Mindegyik panel felelős a színért. Mátrixok épülnek az egyes pixelek készletéből. Köztük vannak olyan vezérlőelemek, amelyek szabályozzák az átláthatóságukat. Ezután a fénysugarak áthaladnak a prizmán, kombinálva vannak, és a képernyő monitoron jelennek meg a kapcsoló lencsék felett.

Az LCD projektorok eszköze és kiválasztása

Működés elve

Az LCD projektornak ugyanazt a működési elvét tartalmazza, mint a Diaperoctor. Csak itt van a fényáramlás nem a filmen, hanem a folyadékkristály panelen keresztül. Ez a panel egy hatalmas számú képpontból származik, amelyet elektromos jelek vezérelnek. A pixelek átláthatósága az elektromos jelek teljesítményétől függ. A képernyőn a kép a képernyőn függ, ahol egy adott pixel irányul.

A lámpa fénye az optikai egységbe esik, majd a dikroikus tükrökön. Ezután az egyik fő színek átmegy a meghatározott szűrőn, és a többiek tovább tükröződnek. Ennek eredményeként a gerenda három színre oszlik: zöld, piros és kék. Mindegyik színe saját LCD mátrixot tartalmaz, amelyen keresztül áthalad. Ezután a képernyő színes képet tartalmaz.

Az LCD projektorok eszköze és kiválasztása

Az LCD technológia egyik jellemzője monokrómosság. Ez azt jelenti, hogy a kimeneti kép eredetileg fekete-fehér, majd amikor bizonyos módon áthalad, színévé válik. Ha növeli a folyadékkristályos mátrixot, akkor láthatod, hogy úgy néz ki, mint egy rács. A rúdja a vezérlőcsatornák, és a köztük lévő rés – a képpontjai. A fény, amikor nyitottak. Amikor a színek a mátrixra esnek, akkor egy monofonikus kép alakul ki. Csak akkor, ha a prizmára megy, a többszínű alkatrészek csatlakoztatva vannak, és az eredmény egy színes kép, amelyet később a képernyőn terveznek.

Az LCD projektorok eszköze és kiválasztása

Mi különbözik a DLP-től?

Ha összehasonlítja az LCD projektorokat DLP projektorokkal, akkor a különbség nyilvánvaló. A fő különbség a munka elvét. A DLP projektoroktól a képet tükrözi, a hálózati adatfolyam sokkal egyre erősebb, így a kép kristálytiszta és sima. A kép sebessége sokkal magasabb, mint az LCD technológiából. Lehetővé teszi a lassú shifting keretet, a kép nem rángat, és a képernyőn lévő képpontok gyakorlatilag láthatatlanok.

Az LCD projektorok eszköze és kiválasztása

Az LCD projektorok eszköze és kiválasztása

Továbbá, a DLP projektorok súlya sokkal kisebb, a design van szerelve egy ilyen nagy számú szűrők LCD projektor, és ez magában foglalja egyszerűbb és olcsó karbantartás. A DLP projektorok gyorsan fizetnek munkájukat. De hogy hatékonyan működjenek, jó megvilágítással kell előállítani. Nagyon gyakran a képükben van egy “szivárvány” hatás, a szín eltorzítható olcsóbb eszközökben. Az ilyen eszközök működése a zajt reprodukálja.

Az LCD projektorok eszköze és kiválasztása

Az LCD projektorok jó kromatikusságot és kontrasztot biztosítanak.

Az ilyen eszközök felszerelésének lehetősége korlátlan, köszönhetően a lencseoptika nagy területének köszönhetően. A munka nagyon csendes, mivel a fényszűrők nem mozognak. Beltéri jó megvilágítással, a kivetítő gazdag árnyalatokat ad, mint a DLP eszközök. Kevesebbet hinnék, és kevés villamos energiát fogyasztanak. A különböző mátrixoknak köszönhetően nem fogod érezni a “szivárvány” hatását.

Az LCD projektorok eszköze és kiválasztása

A DLP projektoroktól eltérően, Az LCD eszközszolgáltatás állandó tisztítást és szűrők cseréjét igényli. A Só és a STENSEL kialakítása, mint a DLP eszközök. Kis kontrasztának köszönhetően szürke színűvé alakíthatják a fekete tónusokat. Az ilyen eszközök hosszú távú használata után a színek teljes összeomlása van. A használat egy bizonyos erőforrásra korlátozódik, majd a képkép nagyon romlik.

Hogyan válasszuk ki?

Az LCD kivetítő kiválasztásához először el kell döntenie a célját. Hordozható és univerzális lehetőségek lehetnek bemutatók, otthoni és professzionális eszközök számára. A kivetítő nagyon fontos része a lámpa. Ők LED, higany és lézer.

Az LCD projektorok eszköze és kiválasztása

Az LCD projektorok eszköze és kiválasztása

Az LCD projektorok eszköze és kiválasztása

A lézernyomtatók energiatakarékosabbak, erőforrásuk 20 000 órányi üzemmódra tervezték. Munkájuk ideje a leghosszabb, mint a higany és a LED-es analógok.

Minden modellt a fényáram fényereje jellemzi. Ez a készülék jellemzi a kivetítő fényerejét. A kivetítő kiválasztásának fényerejét úgy határozzák meg, hogy az eszköz használata lesz. De minél több ez a jelző, a kontraszt a kép. Az elsődleges felbontású jelző meghatározza az egységterületenkénti pixelpontok mennyiségét. Minél többet ez az egység, annál több képpont az azonos hosszúságú vagy terület keretében, annál magasabb a kép részletezése.

Az LCD projektorok eszköze és kiválasztása

Ami a skálázást illeti, akkor drágább modellekben van elég Erős képfeldolgozó algoritmus a processzorhoz, amely egy kellemetlen képből menthető. Minél nagyobb ez a jelző, a világosabb kép lesz. Minden eszköz rendelkezik saját csatlakozóival és interfészekkel. Ez egy nagyon fontos mutató, ha találkozik, hogy csatlakozzon egy adott eszközhöz.

Az LCD projektorok eszköze és kiválasztása

Válassza ki az eszközöket maximális csatlakozókkal.

Hálózati funkciók. Az eszközöket egy meglévő helyi hálózaton keresztül lehet csatlakoztatni, az ad-hock gyors csatlakoztatásával több képernyőn működhet. A paraméter kiválasztása a működés helyétől függ. A megkülönböztető kézi és motoros eszközök fókuszálásának módja szerint. A kényelmesebb lesz motoros projektorok.

Az LCD projektorok eszköze és kiválasztása

Az alábbi videóban láthatja a projektorok kiválasztásának szabályait, és megismerheti az LCD-kivetítők kiválasztásakor megengedett hibákat.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása