Az Onkyo erősítők jellemzői

Még a legerősebb hangszórók is hasznosak anélkül, hogy jó erősítő lenne, amely képes megfelelő hangátvitelt, széles frekvenciatartományt és magas jelszintet biztosítani. A prémium japán felszerelés szinte tökéletes hangminőséget biztosít, de amíg a legtöbb orosz audiofil nem ismeri az orosz audiofilok többségét. Ezért érdemes figyelembe venni az Onkyo erősítők jellemzőit és választékát.

A márkáról

Onkyo 1946-ban alapították Oszaka japán városában. A kezdetétől kezdve a vállalat különböző hangberendezést fejlesztett ki és ad ki. Még a vállalat neve is úgy döntött, hogy hangsúlyozza tevékenységének szféráját, mert a “ON” a japánul “hangként”, “Kyo” – mint “harmónia”. Már 1950-ben. A vállalat kiadta első hi-fi termékét, nevezetesen az OP-670 játékos 4 sebességét. 1955-ben. Sztereoxilterek termelése. És 1970-ben. Az INTEGRA – erősítő A725 modellkategóriája első képviselője. 2015-ben. A japán vállalat sikeres és jól ismert japán cég megszerezte a híres Pioneer cég megosztását, amely elfoglalta az AV-vevők és a Rue-ray lejátszók kiadását.

2019-től közel 2000 ember dolgozik a vállalatnál, és éves forgalma meghaladja az 55 milliárd dollárt. Most a vállalat összes termékét két márka alatt szállítják – valójában Onkyo (alatt alapulnak alap- és több költségvetési modellek) és az INTEGRA (ez a vonal tartalmazza az alaperősítők továbbfejlesztett verzióit, Beágyazott és szélesebb funkcionalitású használatra alkalmas.

Előnyök és hátrányok

A japán erősítők fő előnyei a következők:

 • a legmagasabb minőségű szerelvény;
 • Elegáns tervezés és kényelmes minimalista menedzsment;
 • A legmodernebb elektronikai alkatrészek alkalmazása;
 • a különböző csatornákon található félvezető elemek jellemzőinek koordinálása;
 • A toroid transzformátorok felszerelése miatt a feszültség stabilizálása;
 • Tartós testház;
 • A legmagasabb minőségi hang, a kiválasztott modelltől függetlenül – nincsenek “jó és drága” és “rossz és olcsó opciók” választék, a vállalat által gyártott teljes termék tiszta hangot biztosít, és a modellek közötti különbségek főként a hatalomra csökkennek és további funkciók;
 • párhuzamos kétütemű architektúra egy 3-kaszkád-sémán, és csak a diszkrét elemeket használják a kimeneti szakaszban;
 • Az AV vevő támogatta a modern Dolby és Audissey DSX technológiákat.

Ez a technika számos hátránya van, amelynek leginkább észrevehető:

 • magas ár – Szinte minden erősítő a prémium szegmenshez és drágábbhöz tartozik, mint nem csak a kínai és európai analógok, hanem más japán vállalatok (például Sony) termékei is;
 • Karbantartási és javítási nehézségek – A hivatalos képviselete a társaság nyitott csak a IOCA, más városokban szakszerviz részt vesz a cég Trade, ami messze nem minden régióban az Orosz Föderáció;
 • Nincs informális firmware fejlett funkcionalitással és a tisztviselők kisválasztásával;
 • Audissey DSX vevőkészülékek Nem támogatja a további hátsó csatornák létrehozását, így a teljes merülésnek 7-re kell keresnie a 7-ből származó bejegyzést.1 csatornák.

Népszerű modellek

A vállalat tartománya nagyon széles, míg az orosz piacon meglehetősen hozzáférhető mind az összes topikális modellek, mind a filmezett opciók. Ezért fontolja meg a legnépszerűbbek áttekintését.

 • PA-MC5501 – 9-csatornás erősítő Hi-Fi házias mozi rendszerekhez 220 W / csatorna teljesítményű THD + N torzító együtthatóval csak 0,05%. A WRAT technológia megvalósítása széles frekvenciatartományt tartalmaz (5 Hz-től 100 kHz-ig). A hatalmas teljesítmény és a nagy nyereség minőségének köszönhetően Thx Ultra2 plus tanúsítvány. A csatlakozókra egy aranyat alkalmaznak, kiváló minőségű érintkezést és zajt biztosítva.

Nem támogatja az egyensúlyt, a timbre és a hangot, ezért az AV-vevővel való kapcsolatot igényel.

 • Pr-rz5100 fekete – Az otthoni színházak előerősítője, 13 csatornás csatlakozás (11 formátum).2). A THX ULTRA2 PLUS tanúsítványt támogatja, támogatja a DTS-t: X, DTS Neural: X és Dolby Atmos. Az Accueq hangszórók automatikus kalibrálásának funkciója egy konfigurációs mikrofon segítségével. 8 HDMI bemenet, 4 videó bemenet, 5 digitális és 7 analóg hangbemenet, phono mm bejelentkezés, teljes USB bemenet és WiFi, Bluetooth és Ethernet bemenet, amely lehetővé teszi, hogy integrálja az otthoni audio video rendszerben bármilyen összetettség. A VLSC technológia nagyszerű tisztaságot biztosít. A különböző video formátumok dekódolása, beleértve a 4K / 60 Hz, HDR10 / Dolby látás és 3D támogatást.

 • A-9150 ezüst – integrált sztereiller, amelynek kimeneti teljesítménye 60 W / csatorna, 0,08% -os torzítási együtthatóval. Frekvenciatartomány – 10 Hz-től 100 kHz-ig. A ± 10 dB amplitúdóságának módosítása mind az alacsony, mind a magas frekvenciák esetében. 4 RCA-bemenet, 2 koaxiális bemenet, 2 audio optikai bemenet és egy külön mm / mc csatlakozó. A Spectramodule technológia gyors növekedési ütemet biztosít 500 V / μs felett, amely lehetővé teszi a linearitás mentését még nagyfrekvenciás tartományban is. A DIDRC szűrőkkel kombinálva kiváló hangminőséget biztosít nagy gyakorisággal.

A beépített DAC 768 kHz / 32 bit kiváló minőségű digitális forrásokkal rendelkezik.

 • A-9000R fekete – Integrált sztereosiller, amelynek kapacitása 140 W / csatorna torzulások 0,006%. Felszerelt 5 analóg RCA-bemenet, 2 koaxiális digitális bemenet, 1 optikai audio bemenet, kiegyensúlyozott digitális AES / EBU bemenet, mm / mc bemenet és USB port, amely lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen hangberendezést csatlakoztathasson keverő nélkül. A csatornák mindegyike külön DAC 192 kHz / 24 bites. A rezgéscsökkentő elemekkel ellátott lakások lehetővé teszik, hogy kizárják a zajokat és a torzítást.

Kapcsolat és működés

A jelforrások csatlakoztatásakor óvatosan vizsgálja meg az utasításokban megadott bemenetek maximális teljesítményszintjét. Ugyanez vonatkozik a kimenetre csatlakoztatott oszlopok jellemzőire is. Az Onkyo technika képes nagyon magas teljesítményt biztosítani, amely helytelen koordinációban károsíthatja az oszlopokat.

Csatlakoztassa az erősítőt a TV-hez jobb a HDMI kábelek segítségével.

A következő videóban egy Onkyo A-9150 Integrált Erősítő felülvizsgálatát várja.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: