Bluetooth mikrofonok telefonhoz: Jellemzők, modellek áttekintése, kiválasztási kritériumok

A modern okostelefonok képesek kiváló minőségű fényképeket és videókat készíteni, de a minőségi minőség minőségével a dolgok nem olyan jóak. Ez a tiszta felvétel és teljes körű olvashatóságát audio fájlokat teremtett Bluetooth mikrofon okostelefonokra. Az ebből a kategóriából származó tartozékok kiválasztását bizonyos kritériumok végzik.

Sajátosságok

A telefonhoz tartozó Bluetooth mikrofon fő és vitathatatlan előnye jó minőségű felvétel. Természetesen a szerkentyűi szokásos tulajdonosai a mikrofon – egy dolog nem a legfontosabb. Gyakrabban az ilyen mikrofonok olyan embereket vásárolnak, akiknek szakmai tevékenysége közvetlenül kapcsolódik az információ rögzítésének szükségességéhez. Lehet:

  • újságírók;
  • zenészek;
  • bloggerek;
  • Diákok.

A felhasználók kategóriáihoz a mikrofon elengedhetetlen kiegészítő lesz.

Minden Bluetooth mikrofon 3 nagy kategóriába osztható.

  • Pocsékság – eltérő tömörség, alacsony költségű és kényelmes illeszkedés a ruhadarabok (klipek) formájában. Az ilyen mikrofonok kényelmesen használják a hangfelvételt, valamint a bloggereket. A “Perekhek” hátrányai az, hogy nem alkalmasak a zene rögzítésére, mivel korlátozott hatótávolsággal rendelkeznek. Ezenkívül nem irányítottak, így a rekordok szinte mindig egyértelműen hallható zajok lesznek.

  • Fegyverek – ez csak az irányított mikrofon, így a rekordok idegen zajai hiányoznak. “Cannon” írja ezt a hangot, amelyet közvetlenül elküldünk hozzá, és az oldalakon lévő hallók leállnak. De ez a típusú mikrofonok szintén nem ajánlott a hangfájlok pontos rögzítésére irányításuk miatt. Az a tény, hogy a “fegyverek” nem tudnak visszhangokat rögzíteni és visszahúzni. Természetesen lehetséges, hogy elméletileg tisztítsa meg a zenét, de ugyanakkor nem lesz “életben”.

  • Sztereó – Ezek az eszközök hasznosak lesznek nagyobb zenészek számára. Ez a típusú mikrofonok képesek rögzíteni a hangot az egész szobában, a zene számára fontos gondolatok rögzítése. A vezeték nélküli sztereomicrofonok hiánya elég magas költség.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú mikrofonok különböznek az ár, valamint egyéb jellemzők: méret, gyártási anyagok, kompatibilitás különböző típusú eszközökkel (iPhone, Android és mások).

Felülvizsgálati modellek

Amint fentebb említettük, a külső mikrofonok kategóriákra vannak osztva. Ha beszélünk a benzery mikrofonokról, akkor a kategória legélénkebb képviselője MPODOR MXL-MM160. Ez a tartozék Olcsó, kompatibilis a különböző típusú eszközökkel, mind az iOS, mind az Android számára.

A “fegyverek” méltó képviselője a modell Rode Videomic Me. Kiváló minőség, átlagos ár, ausztrál termelés. Ár – körülbelül 3 ezer rubel.

A sztereomikrofonok drágák. A kategória legnépszerűbb képviselői a mikrofonok A ZOOM-ból. Tisztességes modell – IQ6. A költsége körülbelül 8 ezer rubel, de a kínai vásárlási online oldalakon analógjait vásárolhat olyan eszközöket, amelyek 150 rubelt értékelnek.

Hogyan válasszuk ki?

A külső Bluetooth mikrofon megvásárlása előtt el kell döntenie a használat célkitűzéseit. Természetesen egy kezdő blogger, egy tapasztalt interjúalany és egy híres zenész mutasson különböző követelményeket erre a technikára. Mindenesetre figyelmet kell fordítani a következő részletekre.

  1. Mikrofon mérete. Itt minden rendkívül egyszerű – annál inkább a mikrofon, annál jobb lesz a felvétel minősége. Azok számára, akik fontosak, csak a felvétel, például a bloggerek, meglehetősen megfelelő “háziállatok”. Azok, akik szakmailag is részt vesznek, valószínűleg előnyben részesítik az irányított eszközöket.
  2. Ár. Átlagosan a külső mikrofonok körülbelül 3 ezer rubelt költenek. Azok, akik nem korlátozódnak a költségvetésben, érdemes prémium modelleket vásárolhatnak 20 ezer rubel felett.
  3. Kompatibilitás eszközökkel. Először is, minden okostelefonon, amellyel tervezik, hogy szinkronizálják a tartozékot, Bluetooth-rendszernek kell lennie. Az operációs rendszert figyelembe kell venni, mivel egyes modellek csak az Androiddal kompatibilisek, mások az úgynevezett “almával”.

Szükséges továbbá az eladónak az alábbi részletekkel is megkérdezni: a frekvenciatartomány, a kardioidok beállítása, a maximális hangnyomásszint, a PreamP teljesítmény.

Ha a költségvetés korlátozott, és a döntést a kínai gyártmányú eszköz megvásárlására kell megvásárolni, nemcsak a technikai jellemzőit, hanem az erőt is ellenőrizni kell. Sajnos az ilyen modelleket nem mindig megkülönböztetik a megbízhatóság.

Ha felelősségteljesen megközelítheti a választást, akkor jó kiegészítőt vásárolhat vonzó áron. Ezt emlékezni kell Vásárolja meg az olcsó kínai modell nem mindig ajánlatos a gyors törés és a rossz minőségű rekord miatt. Nem érdemes megvenni drága sztereó modellt, ha a legegyszerűbb lesz.

Bluetooth mikrofon áttekintése telefonra.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: