Crop faktor kamerákban

A leírásban a sok kamera, a jelenléte egy teljes keret mátrixot le, mint egy feltétel nélküli A modell előnye az ellensúly a megszórt egységek. Mindazonáltal a közelmúltban meglehetősen néhány professzionális fotósot láthatsz, akik nem félnek a Kroptól, és még az ilyen felszerelést is használják. Az ilyen tendenciák növekedése a gondolkodási újoncot vezeti a logikus elképzeléshez, hogy a kamerák növényi tényezője a relatív koncepció, és ezért, amely részletesebb megértést igényel a témában.

Ami?

Lehetséges, hogy olvasóink közül száz százalékos újoncok vannak a fotón, mert a magyarázat messziről kezdődik. A híres megapixeles, amelyre az amatőr környezetben szokásosan meghatározni a fényképezőgép minőségét, először a kiváló minőségű fotót még nem garantálja – A mennyiségük mellett minden egyes pixel mérete is fontos. Ezért a modern okostelefonok több tucat megapixeles gyakran nem tudnak ugyanolyan minőségi szintet biztosítani, amely professzionális kamerát készít “szerény” 20 megapixeles.

A pixelek a mátrixon helyezkednek el – egy speciális lemez, amelynek mérete az egység modelljétől függően különbözik. A filmfotózás időtartama óta szokásos, hogy figyelembe vegye a normál mátrixméretet, amely teljesen megegyezik a keret fizikai méretével – leggyakrabban 36 per 24 mm. A Polynokadrovot pontosan úgy hívják, hogy az ilyen szabályossággal rendelkező kamera megfigyelhető, ugyanazon kritériummal a teljes stroke-t digitális fényképezőgépek határozzák meg, ahol elvben nincsenek filmek. A készülék tömörségének elérése érdekében számos gyártó úgy döntött, hogy csökkenti a mátrixot egyfokozatba vagy másikra. Igazságosság A kedvéért olyan kamerák is vannak, akik még teljes körű mátrixot is tartalmaznak, de drága modellek a választott számára.

A fentiek eltávolítása, megértheti, hogy miért a “teljes keret” egy plusz. Amikor a mátrix nagy, és a képpontok viszonylag kicsiek, nem kétséges, hogy legalább nagyok. Ennek megfelelően, amikor egy okostelefonon van, a priori nem feltételezi teljes keret, több tucat megapixel kijelenthető, meg kell érteni, hogy elhanyagolhatóak. A közelmúltban az ilyen “trifles” néha részben még mindig minőségi, de általában ez az elv továbbra is fejlődik és fejlődik.

Hogy a felhasználók megértsék, milyen technikával foglalkoznak, olyan koncepciót vezetett be, mint a kamerák növényi tényezőjeként. Magyarázd el az ujjakat, hogy ez azt jelenti: valójában ez a szokásos mátrix átlója a használt mátrix átlójához képest. Ha a növényi tényező egyenlő egy, azt jelenti, hogy egy teljes képkocka-eszközről beszélünk.

Előnyök és réz kamerák

A fentiek alapján lehetett megállapítani, hogy a rugós mátrix, hogy enyhén, nem nagyon jó. Ezután az igazság, Egy másik kérdés merül fel – miért folytatják a gyártók, és a fogyasztók nem tagadják meg azokat a berendezéseket, amelyek nem felelnek meg a magas elvárásoknak. Válasz, mint a szokásos, a felszínen: A megszórott kamerák nem csak hátrányai, hanem pozitív pártok is.

Olvasson tovább  Boneco Air Pihifiers: Népszerű modellek, kiválasztás és tippek

Ez az ilyen berendezések jó tulajdonságaiból indulunk el.

  • Tömörség. Egyszer, egy jó professzionális kamera volt egy nagy teret foglaló terjedelmes aggregátum. Ha fotós vagy, és egyszerűen köteles viselni veled, akkor még mindig polbie – egy másik dolog, ha több utazás szükséges, és nem akarok elkapni a pontszámot. A Krop nem csak kevesebb mátrix, hanem maga a kamera általában kompaktabb, könnyebb, ami azt jelenti, hogy jobban alkalmazkodott a hosszú utakon.
  • Olcsóság. A teljes kamerában a legdrágább részlet a mátrix – ez egy olyan érzékelő, amely felelős a fénykép fogadásáért, lehetetlen helyettesíteni semmilyen módon. A mátrix mérete közvetlen érték, amikor értéke van, ezért a technikusok megszórott mintái mindig olcsóbbak, néha – öt-tízszer.
  • Képes nagy növekedést adni. Paradox módon, egyes helyzetekben egy egyszerű megszórott kamera adhat ki egy ilyen szint eredményét, mintha egy drága lencse megvásárlása lenne. Mi a trükk: minél nagyobb a mátrix, annál nagyobb perspektíva, amit megfoghat. A termény, amely csak a felülvizsgálat viszonylag kis részét javítja, de a megapixel nagy száma ugyanolyan engedéllyel rendelkezik. Kiderül, hogy eltávolította az objektumot, mintha a megközelítésnél lenne. Emlékeztetni kell arra, hogy a megszórott mátrix kis képpontja csökkenti a lámpákat, mert a Krop előnyeit csak részletes lövéssel észleli, és tisztán a jó világítás körülményei között.

de Krophi még mindig nem egy profi álom – egy igazán fotós egy tükörre vagy tükörmentes teljes képkamutatásra.

El kell ismerni, hogy van egy csomó logika ebben, mert sok mínusz van a megszórott mátrixokban.

  • Zaj. A szerény átlós mátrix sokkal intenzívebb, hogy reagáljon a zajra – más szóval, ő “felhívja” a fényt, ahol valójában nem. Egy napsütéses nap vagy a lit stúdió eltávolítása, akkor nem fogja észrevenni, de az éjszakai munkákhoz ilyen aggregátum nem pontosan alkalmas. A megszórott kamerákon lévő videó minősége általában nem teljesen lenyűgöző.
  • Korlátozott dinamikus tartomány. Keretek, ahol nagyon világos és nagyon unalmas tárgyakat kombinálnak, gyakran vannak. Még az idejünk legtökéletesebb kamerái is nagymértékben alacsonyabbak az emberi szemnél, mert amikor összpontosítanak, mindig hátrányt választanak: mindkét sötét tárgyak jól láthatóak lesznek, de az ég lezáródik, vagy az ég lesz szép, és A sötét tárgyak elveszítik a részleteket. A HDR-nek nincs ideális hatása, és a termés kompozit keretek különböző fényerejű tárgyakkal még kevésbé sikeresek lesznek.
  • Vágott színmélység. A hirdetők szeretik azt mondani, hogy a kijelzők képesek több millió árnyalatot továbbítani. Vannak kétségesek, hogy egy személy valóban olyan vékony különbséggel érzi magát, de az a tény, hogy a természetben sima színátalakítással nem tudsz biztosan mondani, hogy egy hangon végződik, és a másik elindul. A termés számára problémát jelenthet – nagyjából beszélt, mint a középső ember egy viccből, megkülönböztetve csak 16 színt. Fényképfilmek monokromatikus és kontrasztos tárgyakról, nem fognak nagy különbséget látni a megszórott mátrix és a teljes keret között, azonban a krop végrehajtásának monokrómja biztosan csalódást okoz.
  • A gyönyörű elmosódás problémái. A megszóródó mátrixok rámpa jelentősen több. Önmagában ez nem jelenti azt, hogy elvileg vonzó elmosódást nem lehet elérni, de érdemes felismerni, hogy a feladat bonyolult.
  • Túl keskeny felülvizsgálati lefedettség. Ez a tétel az a tény, hogy a Croopa lehetővé teszi, hogy “növelje” a keretet, amelyet az előnyei listáján szerepel. Úgy tűnik, hogy a kis mátrix növeli a lencse fókusztávolságát, és ezért megbízhatóan enyhíti a perspektívát.
Olvasson tovább  Miért nyomtat a nyomtató rosszul és hogyan kell javítani?

A szobában, készítsen egy képet, például egy egész család nem mindig sikerül – néha csak tovább kell mozdulnia, bár a falak már nem engedélyezik.

Összehasonlítás a teljes keret mátrixhoz

A megszórott kamerákra jellemző előnyök és hátrányok általában következtetéseket vonhatunk le arról, hogy az ilyen termékek eltérőek legyenek a teljes keretből. Egy másik dolog az, hogy többnyire technikai specifikációkat tartottunk, és most több figyelmet fordítunk a gyakorlati alkalmazás különbségeire.

Meg kell kezdeni, meg kell érteni, hogy a kedves és vágott kamera nem készít zöld újoncot egy szakembernek. Még éppen ellenkezőleg – van egy csomó konkrét beállítás, és a számítás csak azt jelenti, hogy a tulajdonos tudja, hogyan kell kezelni őket. Nincs értelme róluk, a “vízforraló” ugyanolyan valószínűséggel megállítja a keret, hogy a teljes keret kamerán, amely a Kroph, majd azt mondják, miért fizetnek többet.

A tapasztalt fotósok azt tanácsolják, hogy Krop-szal kezdjenek, mint egy olcsóbb megoldás. Benne vannak, vannak különböző beállítások, lehetővé téve, hogy részletesebben megismerjék a megértésüket, megtanulják, hogyan kell dolgozni a fényt, építsünk egy kompozíciót és így tovább. Ismerje meg, hogy elkapja a keretet, és továbbadja, amennyire csak lehetséges – sok esetben nem lesz olyan rossz. Csak az idő múlásával, miután a beállítások minden bonyolultságában érthető, elkezdi észrevenni, hogy általában tudod, hogy mi a keret hiányzik a kastély igényeihez, de ez már nem lehetséges – a technika nem engedélyezi. Aztán és csak akkor van értelme a teljes keret modelljébe.

A teljes keret jó, mert azonnal készíthet egy jó fotót, amely nem igényel későbbi retusálás és feldolgozás a Photoshopban. Ismét, hogy megkapja a maximális eredményt ilyen kamerából, meg kell értened, hogyan kell megfelelően konfigurálni, különben nem lesz különbség.

A termés kiválasztása a tanuláshoz, egy pillanatra emlékeznie kell, ami lehet. Az a tény, hogy a régi kamrából származó lencsék nem mindig megközelítik a jövőben lévő újat, és válassza ki a kamerát, összpontosítva a régi lencsék igényeire, különösen értelmetlenül. Ha a kezdő a fotóban marad, és azonnal megérti, mit akar az életével kötni az életét, és megtanulja, beleértve a lencse egész parkját is, azonnal elvégezheti a teljes keretet. Ellenkező esetben az optika felszabadításának ténye, a régi kamrával együtt, példa lehet a nem fogyatékosságra.

Olvasson tovább  Ország stílusú bútorok

A kiszámítás?

A növényi tényező nem csak a kamera absztrakt jellemzője, amelyet tud tudni, akár nem tudom – mindenképpen meg kell tanulni a lencsék megfelelő kiválasztásához. A fentiekben említettük, hogy azért, mert képesek “növelni” a termésmátrix keretét, azonban a lencse fókusz hossza nő.

A globálisan termesztési faktor kiszámítható és manuálisan lehetséges – Ehhez egy keret átló 35 mm-es filmre van szüksége, hogy a beépített mátrix átlójára oszd meg. Ne feledje, hogy egy 35 mm-es film átlós nem egyáltalán nem 35 mm, mivel egyes újoncok néha hibákat gondolnak – az értékét általában 43,3 mm-rel jelöli. A teljesség érdekében a képlet nem fogja megsérülni, és a mátrix átlója valójában azonban a legtöbb esetben a modern gyártók már megértették, hogy a fogyasztó lusta számít, és egyszerűen jelzi ezt a jellemzőt a felhasználói kézikönyvben.

Ne meglepődjenek, hogy a növényi tényező értéke sokkal magasabb lehet, mint egy fillérteges egység – ma a mátrixok néha olyan kicsiek, hogy az indikátor elérheti az 5-ös vagy akár 6-ot. Illetőleg, Minél magasabb a növényi tényező, annál nagyobb a “nagyítás” bemutatja a fényképezőgépet, és annál több torzulást fog biztosítani a lencseért.

Meg kell határoznia a lencse bizonyos feladatok megoldására, meg kell értened, hogy valódi fókusz hossza releváns a mátrixok esetében az 1. növényi faktor, azaz teljes keret. Ha a mátrix kevesebb, akkor a lencse ilyen képet ad, mintha a fókusz hossza valóabb.

Lehetséges, hogy ezt a mutatót előre meghatározhatjuk, váltakozva a lencse és a növényi tényező fókusztávolsága.

Tegyük fel, hogy 50 mm-es lencse van. A teljes képkocka kamerán teljes mértékben meg kell felelnie a megadott jellemzőknek, a curr-ón pedig az 1.5-ös növényi tényezővel 75 mm-re kerül teljes keretre, és a 2.5 terménytényezővel rendelkező kompakt eszköz szinte analóg lesz A teleobjektív beállítása 125 mm. Ez azt jelenti Minden lencse különböző módon viselkedik a fényképezőgéppel, attól függően, hogy melyik mátrix van, és pontosan ki kell választani egy adott technológiai modell alatt, nem pedig a csomagoláson vagy az eseten írt műszaki tulajdonságokra számítva.

A kamerák termesztési tényezőjáról lásd a videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: