Csíkok a TV képernyőjén: okok és károk eltávolítása

A TV-képernyő zenekarok megjelenése az egyik leggyakoribb hiba, míg a csíkok a legkülönbözőbb tájolást (vízszintes és függőleges) lehetnek, és színesek (leggyakrabban fekete-fehér, kék, piros, szürke, szinte átlátszó vagy többszínű). Mindenesetre a megjelenésük közvetlenül jelzik a TV-vevő hardver meghibásodását, lehet egy mechanikai hatás, rövidzárlat vagy rendszerhiba következménye.

A felülvizsgálatunkban részletesebben több részletet fogunk összpontosítani az ilyen károk okait, és ajánlásokat adunk arról, hogy a technikusok tulajdonosa, ha ilyen kellemetlen helyzetet észlelt.

A megjelenés lehetséges okai

A TV-vevő képernyőjén vízszintes és függőleges csíkok jelennek meg, néha különböző hibák jelezhetik az egyik bontást – ezért nagyon fontos, hogy megértsük, hogyan lehet más, mint a csíkok, és milyen lebontás jelezhet.

Nincs olyan technika, amely biztosítaná a rendszermodulok meghibásodását. Még az ilyen világhírű gyártók televízisai, mint az LG, a Samsung és a Sony, időről időre. A törés valószínű oka a zenekarok jellege határozható meg.

Függőlegesen helyezkedik el, a fekete szalag gyakran jelzi a megszakítások jelenlétét a mátrix működésében. Az ilyen kellemetlen jelenség oka, amely leggyakrabban éles feszültségű ugrásgá válik. Azonban nem kell rohanni, hogy futtassa a szervizközpontba, és különösen a TV-t szétszerelje. Valószínű, hogy pár nap múlva a hiba önmagában eltűnik – ki kell kapcsolnia az eszközt a hatalomból, és egy ideig újratelepítené.

Egy vagy több sötét vagy világos vonal előfordulása – a mátrix meghibásodásának oka. Ebben az esetben nem érdemes meghúzni a javítást, mert rövid idő elteltével a csíkok száma csak növekszik, és szélességük növekszik. Ha a mátrix nem teljesen törött, akkor a javítás még mindig nagyméretű – károsodást igényel a blokk teljes cseréjével.

Ha torzulások vannak a képet továbbító eszközön, és a vízszintesen elrendezett színes LED csíkok elmentek, akkor ez jelzi a mátrix kontakt hurok helytelen működését.

A legvalószínűbb, hogy a kapcsolat gyengül, mert ha teljesen áthelyezett, a video tartalmat nem lehetett sugározni. Általában az ilyen bontás megszűnik az érintkezők érintkezőjével, vagy teljesen kicseréli a hurkot az újnak.

Vékony hófehér vízszintes sáv, amely a képernyő tetején megy, közepén vagy alján, általában a keretbeválás problémái miatt következik be. Az ilyen hibás működés oka általában rövidzárlat, amely éles feszültség-ingadozással jár. A túl nagy feszültség miatt a kapcsolatok megolvadnak, és a mikrocirkot repedések borítják.

A legösszetettebb meghibásodás a fekete csíkok, függetlenül attól, hogy vízszintesen vannak-e függőlegesen. Az ilyen csík eltávolítása jelentős pénzügyi befektetéseket igényel. Leggyakrabban az ilyen hiba jelzi a dekóder hibás működését, mert a mesterek kénytelenek megváltoztatni az egész mátrixot. Ha ezt nem teszed meg, akkor fokozatosan növekszik a fekete zenekarok száma, és továbbá szélesebb lesz, ami lehetetlenné válik a kényelmes televízió-adók és filmek számára.

A különféle méretű foltokból származó foltokból származó csíkok gyakran előfordulnak, mivel a TV nedvességének lenyelése következik be – ebben az esetben a plazma mátrix megsemmisítése következik be.

A mátrixban megkezdett korróziós folyamatok miatt hasonló orientációjú sorok jelennek meg.

Diagnosztika

Az igazságosság érdekében, hogy megemlítjük, hogy nem mindig a csíkok megjelenése komoly meghibásodást jelez, és nem jelenti azt, hogy a televíziót a lehető leggyorsabban kell elvégezni egy professzionális mesterhez. Néha felmerülnek a felhasználó gondatlan kapcsolatának köszönhetően, előfordulhat, hogy a por beérkező por vagy helytelenül megadott képbeállítások. És az egyik és egy másik probléma megoldható saját.

Mindenesetre először az öndiagnózis elvégzéséhez szükséges.

Ehhez menjen át a menüben a TV beállításaiban. Ezt követően válassza ki a “Támogatás” opciót. Az “Self diagnosztika” blokkra kattintva. Ezután csak a kép tesztelésének megkezdése marad.

Ha az ok, hogy melyik zenekarok jelennek meg a TV-képernyőn, akkor program eredete van Villogó rendszert kell végrehajtania, ezért számos egymást követő manipuláció van:

  • Csatlakoztassa a TV vevőt a kábelen keresztül vagy Wi-Fi interneten keresztül az interneten keresztül;
  • A következő beállításokban keresse meg a “Támogatás” blokkot;
  • Válassza a “Szoftverfrissítés” lehetőséget.

Ezután a rendszer automatikusan megkezdi a helyes frissítések ellenőrzését. Meg kell várni a letöltésének végét, szabályként az idő közvetlenül az internetkapcsolat sebességétől függ.

A TV telepítése után újra kell indítania.

A csíkok eltávolítása?

A képernyőn lévő bármely sáv rendelkezésre állása megakadályozza a filmek és programok kényelmes megtekintését. A korrekciós akciók helyzete közvetlenül a probléma eredetétől függ. Tehát, ha a csíkok jelentek meg, miután a TV esett, vagy mert a hatása, akkor ebben az esetben általában károsítja az LCD kristályok és azok kapcsolatait, valamint átlátható belső üveg. Ebben az esetben Cserélje ki a mátrix belső elemeit, nem működik – a panel teljesen ki kell cserélni.

Vannak más okok.

Ha a kapcsolattartás problémái vannak

Amint korábban említettük, a TV-képernyő függőleges csíkjai gyakran megjelennek az alacsony minőségű kapcsolat miatt. Alapvetően ez történik, ha a TV kezdetben helytelenül van összeállítva. kívül, Lehetséges, hogy a berendezés tulajdonosa nem követte a berendezés működési szabályait – még a panel rossz tisztítása gyakran a hibák előfordulásához vezet.

Tisztázza, hogy a vonalak megjelenésének katalizátora volt-e a kapcsolatok problémái, nagyon egyszerű. Általában meglehetősen egyszerű vizuális ellenőrzés. A kapcsolati helyek bármely megsértése észrevehető a szabad szemre: oxidált érintkezők zölden néznek ki.

Ha a kábelezés oxidálódik, akkor lehet tisztítani őket késsel, pengével vagy más hegyes orvoslással.

Ne feledje: Ha a vereség mértéke túl nagy – akkor rendkívül nehéz lesz megbirkózni egy ilyen hibás működéssel. Miután eltávolította a flare-t, minden bizonnyal ellenőriznie kell a feszültséget, mert ez a névjegyek multiméterrel vannak becenve.

A hurok cseréje

A TV-kijelzőn lévő zenekarok megjelenésének másik gyakori oka a mátrix hurok lebontása. Az ilyen hibát nagyon könnyű meghatározni, mert erre szükséged van, hogy kissé mozgassa a hurkot, vagy enyhén nyomja meg azt. Ha az érintkezési hibák eltűnnek, ezért a hiba oka diagnosztizálódik.

Azért A helyzet beállításához egy nagyítót kell készítenie, majd vele kell találnia a hurok kábelezésének sérülését. Ne feledje, hogy nem lesz könnyű megtenni – egy ilyen javítás nagyon óvatos és gyakorlatilag ékszermunka. A bevonat helyreállítása a fűtési érintkezőkkel egy bizonyos hőmérsékletre vagy vezetőképes lakk használatával. A legjobb, ha ezt a munkát a szakembereknek bízzák meg, mert még a legcsekélyebb túlmelegedés gyakran súlyosbodási problémákhoz vezet.

Néha kiderül, hogy nem csak a berendezések kábelezése sérült, hanem az egész hurok is. Ez azt jelenti, hogy teljesen ki kell cserélnie ezt a részletet.

MATRIX kábel (a TV kialakításának szempontjából) egy hardvercsatlakozó egység. Annak érdekében, hogy eltávolítsuk, elő kell mozdítania a televíziót és eltávolítani a részletek egy részét. Majdnem minden gyártó tipikus rögzítőelemeket állít be, ezért a csavarok meg kell csavarniuk az óramutató járásával megegyező irányú mozgás létfontosságú irányát. Egyes modellekben az összekötő hurkot és a kapcsolódó vezetékeket közvetlenül a fedélre rögzítik, ebben a helyzetben, a TV elemzése során, távolítsa el a részleteket nagyon simán – így semmi sem károsíthatja őket.

A mátrix és annak összetevői sérülése esetén

Vannak váratlan vonalak is erről a kérdésről. Hasonló baj, szabályként jelenik meg rövidzárlat vagy a mechanikai típus sérülése miatt. Ez megtörténik, hogy néhány nap múlva a zenekarok magukra haladnak, de ha 5-7 nap elteltek, és a hibák maradtak és maradtak, akkor ez komoly problémát jelez a technikával. A mátrixot nagyon keményen cserélje ki, így az ilyen javítási munkát kizárólag a szolgáltatási műhelyekben kell elvégezni. Az ilyen szolgáltatások költsége azonban általában eléri az új TV árának 70-80% -át. Ezért kell kezdeni, győződjön meg róla, hogy megtanulja, hogy mennyi lesz a helyreállítás, és csak akkor, ha a javítások megtagadása vagy megtagadása. Lehetséges, hogy a szolgáltatás egyszerűen veszteséges lesz az Ön számára.

Ha észreveszi a sötét szín vékony vonalakat a televíziós eszköz képernyőjén, akkor a mátrix dekóder sikertelen. Az időszélességük idővel csak növekedni fog, így nem szükséges a javítás késleltetése – jobb, ha azonnal forduljon a mesterekhez, és megcsinálja a korábbi, annál jobbat.

Bizonyos esetekben az összes vezetőnek kompakt méretei és minimális súlya van, így valószínű, hogy a munka során gondatlanul károsítja az egyik meglévő karmester. Nem csak a szakmai készségekre van szükség a munkához, hanem a megfelelő eszközök is: nagyító nagyító, IR forrasztóállomás és mások.

A képernyőfelületen lévő csíkok és egyéb hibák mind kisebb, mind súlyos bontások következményei lehetnek, így a felhasználók gyakran felmerülnek arról, hogy érdemes-e saját javítani. Igen, ha a sztrippelésre kerül, például az aktuális kábel. De az otthoni néhány fontos rendszermodul helyettesítése nem szükséges – a kockázat, hogy végül kinyomtatja a technikát, nagyon nagy.

Mindenesetre bölcsebb, hogy konzultáljon egy képzett mesterrel.

Megelőzés

Mint tudják, minden probléma könnyebb megakadályozni, mint korrigálni. A TV-vel való megjelenés esetén a zenekarok ezt a szabályt 100% -ban működnek, így a felülvizsgálatunk lezárása során több ajánlást adunk, amelyek lehetővé teszik, hogy megakadályozza a TV előfordulását ilyen kellemetlen hibákkal.

Soha ne mossa le a plazmát vagy folyadékkristályos kijelzőt folyadékkal, és ne is splash rajta. Ez a rövidzárlat fő oka. A technológia gondozásához speciális spray-ket kell szednie, amelyeket bármely boltban értékesítési elektronikában kínálnak.

Ha a nedvesség nyomja meg a TV-t, akkor először a hálózatról kikapcsolhatja, hogy megakadályozza a rövidzárlatot. BAN BENEzt a sérült elemeket óvatosan kell szárítani, általában körülbelül három – négy napot vesz igénybe a folyadék mennyiségétől függően.

Általában a szárítást fel lehet gyorsítani azáltal, hogy az eszközt az utcára helyezi, a nap sugarai alatt, például az erkélyen.

Nem szükséges mozgatni a TV-t – a kábel vagy csatlakozó különböző károsodást okoz, ami természetesen hatással lesz a képre a képernyőn. Ezenkívül szükséges, hogy az aggregátum szilárdan rögzüljön.

A TV-vevőn sem a port vagy szennyeződést sem kell felhalmozni. A hurok túlmelegedését okozza, és ennek eredményeképpen a kapcsolatok deformációja. Annak érdekében, hogy megszabaduljon az ilyen betétekből, célszerű speciális műszaki porszívót használni.

Mi arról, hogy mit tegyen, amikor a sávok megjelennek a TV képernyőjén, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: