Dinamikus mikrofonok: mi az, és hogyan kell csatlakozni?

Napjainkban a zenei berendezések piaca számos különböző mikrofon széles számát mutatja. Az eszközválasztás széles választékának köszönhetően különös figyelmet és alapossággal kell megközelíteni.

A dinamikus mikrofonok a modern fogyasztók körében jelentősek. A cikkünkben az ilyen eszközök, előnyei és hátrányai, valamint a népszerű fajták jellemző jellemzői.

Ami?

A dinamikus mikrofon az egyik legnépszerűbb mikrofon fajtája. Egy ilyen eszköz költsége az úgynevezett “fantom” táplálkozás nélkül. Ha az elektrodinamikai tartozék szerkezeti jellemzőiről beszélünk, fontos megjegyezni, hogy a mikrofon belső eszköze hasonló az azonos dinamikus típusú hangszóró eszközhöz.

A készülék működésének elve meglehetősen egyszerű.

Ebben a tekintetben, hogy egy dinamikus mikrofonot vásároljon elegendően alacsony áron – az eszköz elérhető az ország lakosságának különböző rétegeihez.

A dinamikus eszköz megkülönböztető jellemzője megbízható belső kialakítás. Ennek köszönhetően a mikrofon ellenállhat a hőmérsékleti ingadozásoknak, és kölcsönhatásba léphet a nagy térfogatú hanghullámokkal.

Dinamikus mikrofon Válassza ki azokat a felhasználókat, akik hangos, kiváló minőségű hangot akarnak kapni. Mind az utcán, mind a beltéren használható – ez ugyanaz lesz a hatékony.

A készülék egy adott mágneses mező jelenléte miatt működik. A dinamikus típusú berendezés membránja műanyagból készült, és a huzal tekercs alatt található. Azt szem előtt kell tartani, hogy a membrán rezgése megtörténik, a hang tekercs elkezd rezegni.

Ezeknek a folyamatoknak köszönhetően elektromos jelzés következik be, amely viszont hangra alakul.

Előnyök és hátrányok

Mint bármely más zenei tartozék, a dinamikus mikrofon megkülönbözteti a speciális jellemzői, amelyek mind pozitív, mind negatív festékkel rendelkeznek. A vásárlás előtt fontos megismerkedni az eszköz összes tulajdonságaival.

Először is meg kell becsülni a dinamikus mikrofonok minden előnyét.

  • Nagy túlterhelési ellenállás. Ennek a jellemzőnek köszönhetően a dinamikus mikrofon használható olyan hangforrások eltávolítására, amelyek magas szintű mennyiségű (például zenei műszer-erősítő). Ugyanakkor nincs kockázat a berendezés károsodásának.
  • Megbízható tervezés. Amint korábban említettük, a dinamikus típus zenei berendezése nagyon tartós és megbízható. Ennek megfelelően mechanikai károkat és fújást tud átvinni. E tekintetben nagyon gyakran mikrofonokat használnak az előadások és koncertek során a helyszínen. A dinamikus mikrofonok is használhatók a próbákon, otthon és turnén.
  • Alacsony érzékenység. A dinamikus mikrofon nem érzékeli a külföldi zajokat, valamint a visszajelzést (t. E. A megjelenő zajhoz, ha a mikrofont a munkalapra hozta).

A fent leírt előnyök mellett azonban, A dinamikus mikrofonokat számos negatív tulajdonság jellemzi.

Alacsony hangszint. Mint tudják, nagyszámú mikrofon fajtát képviselnek a modern piacon. Ha összehasonlítja a dinamikus típust más típusú eszközökkel, akkor megjegyezheti, hogy a kondenzátor fajok jelentősen alacsonyabb, mint a hang átláthatósága, tisztasága és természetessége.

Annak ellenére, hogy ez a hiányosság a legjelentősebb, meg lehet jegyezni, hogy a dinamikus eszközök csak kis frekvenciatartományt érzékelnek, és nem teljesen helyesen továbbítják a hang timbre-t.

A fentiek alapján meg lehet jegyezni, hogy a dinamikus eszközöket az érdemek és hátrányok jellemzik. Vásárláskor figyelembe kell venni az ilyen zenei tartozékok tulajdonságainak és funkcionális jellemzőinek teljes mennyiségét, hogy a jövőben nem fogom megbánni az akvizíciót.

Fajták

A mai napig számos dinamikus mikrofon modellt képviselnek a piacon. Ma a cikkünkben számos népszerű fajtát fogunk megnézni.

Vokális

A vokális dinamikus eszköz alkalmas olyan művészek számára, akik hangos és durva hanggal rendelkeznek. A mikrofonokat gyakran használják az előadók ilyen műfajok, mint a szikla, punk, alternatív zene stb. D.

A készülék használatakor meglehetősen erőteljes és szoros, valamint mérsékelten surround hang.

Kardioid

Az ilyen mikrofonok magas hangminőséget biztosítanak, mint beszéd és ének. A készülék speciális kialakításának köszönhetően a berendezés érzékeli a hangot a standard frekvenciatartományban.

A kardioid rendszer nemkívánatos zajt tükröz, és eltávolítja a hangforrást is.

Vezeték nélküli

A vezeték nélküli eszközöket nagy kényelem és könnyű használat jellemzi. A modern művészek pontosan ilyen fajtákat preferálnak, mivel bármilyen körülmények között (próbákon, koncerteken és t. D.)

Kabát

Az ilyen eszköz belső kialakítása egy membránból áll, amely biztonságosan csatlakozik az induktív tekercshez (ezért a készülék neve ment). Az induktív tekercs a mágneses rendszergyűrűs résben található.

Szalag

A szalag dinamikus mikrofon mágneses mezőjében egy alumínium fóliából készült hullámpapír.

A berendezéseket gyakran speciális rögzítési stúdiókban használják.

Népszerű modellek

A dinamikus mikrofonok legjobb modelljeinek minősítése olyan eszközöket tartalmaz:

  • Samson C02;
  • Samson Q6 Cl;
  • Pg58-QTR;
  • PG48-QTR;
  • M2 rode;
  • Rode m1-s és t. D.

Vásárláskor figyeljen csak a dinamikus mikrofonok jól ismert és ellenőrzött gyártóira.

Hogyan csatlakozhat a számítógéphez?

Miután megvásárolta egy dinamikus mikrofont, fontos, hogy helyesen csatlakoztassa. A készülék csatlakoztatható mind a személyi számítógéphez, mind a hordozható laptophoz. A részletes kapcsolati sémát a mikrofonhoz csatolt használati útmutatóban mutatjuk be, és a szabványos konfiguráció szerves részét képezi.

Ha külső hangkártyája van elérhető, a kapcsolatfolyamat automatikusan egyszerűsödik többször. Csak megfelelő csatlakozót kell találnia a térképen, amelyhez a mikrofon csatlakoztatva van. Ne felejtse el megbizonyosodni arról, hogy a megfelelő szoftver illesztőprogram telepítve van a számítógépre.

A mikrofon is csatlakoztatható a számítógéphez speciális eszköz-előerősítővel, valamint keverővel.

Így fontos, hogy ne csak a készülék helyesen válassza ki (megjelenése, valamint egy adott modell), hanem csatlakoztassa a berendezést a számítógéphez. Ha óvatosan és felelősségteljesen forduljon erre a folyamatra, akkor önállóan megbirkózhat vele, a szakemberek bevonása nélkül.

Mi a különbség a dinamikus mikrofon között a kondenzátorból, az alábbiakban találhatók.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: