Egy fülhallgató csendesebb, mint a másik: okok és megszüntetési lehetőségek

Az egyik fejhallgató csendesebb, mint a másik – a zenei szerelmesek gyakran szembesülnek ezzel a problémával, akik nem akarnak tartalmat tartani, ha zenét hallgatnak. A hibás fülhallgató miatt néha nem lehet hallani, hogy mit mond a beszélgetés. Hogy kitaláljuk, hogy az egyik fejhallgató miért reprodukálja a csendesebb hangjait, és a másik hangosabban, hogy azonosítsa és megszüntesse az okot, hogy segítsen a törött bontás gondos diagnózisa.

Fő ok

Az első cselekvés, hol kezdje el a fülhallgató okait keresve, maga a tartozék ellenőrzése. Ha ez nem külső tényezőkben van, a test egésze, nincsenek látható károsodások nyomai, akkor a fejhallgató ellenőrzése szükséges. Néhány fontos pontot ellenőrizni kell.

 • Tiszta tartalom. Fejhallgató, kezdetben hangosabban játszott, majd fokozatosan csökkentette a hangszintet, ez a fülszürke, a por üledékek és más sárok által szennyezett lehet.
 • Hangszóró. Az olcsó kínai fejhallgatók mágnesekkel vannak felszerelve, gyorsan elveszítik tulajdonságaikat. Ha ez megtörténik, a tartozék nem fog működni normálisan.
 • Beállítások. Lehetséges, hogy a telefonon ilyen paraméterek vannak, amelyeknél egy fejhallgató egyszerűen nem tud jól játszani.
 • Névjegyzék. Zárva, a hang eltűnik. Ez különösen igaz az olcsó vezetékes modellekre.
 • Kábellel hibás. A kábel belsejében lévő vékony vezeték összeomlik – nem olyan ritka bontás.
 • A fejhallgató károsodott a vízből. Nem feltétlenül csepegtetnek kávét vagy teát. A bontások teljes nedvességvédelmének hiányában elég van az esőben.
 • Feszültség eltérés. Ez akkor történik, ha a hagyományos mobileszközökkel kombinálva nagy ellenálló tartozékokat használnak.
 • Hangkártya. A Test Rádió bőségesen függetlenül teljesíthet. Ha nincsenek készségek, akkor kapcsolatba kell lépnie a szervizközponttal.

Néha maguk a fejhallgatók hibáztathatók, és a készülék, amellyel csatlakozik. Ezt a verziót a hangforrás cseréjével ellenőrizheti. Ha a hang általában egy másik modullal, egyenletesen, azonnal 2 fejhallgatóban van, akkor azt jelenti, hogy a probléma nem pontosan benne van.

A probléma kiküszöbölésének módjai

Fontos megérteni, hogy nem minden fejhallgató karbantartható. Némelyikük könnyebb helyettesíteni az új, mint megpróbálja megjavítani magukat. Ha bizonyos diagnosztikai eszközök jelenlétében megbirkózhat az eseten belüli hibás működés – multiméter, forrasztó vas és egyéb szükséges szerelvények jelenlétében.

Környezetszennyezés

A hangerő eltűnésének vagy erős romlásának leggyakoribb oka rossz fejhallgató. Az emberi fiziológia annak a ténynek köszönhető, hogy a kéngyártás fülét egyenetlenek végzik. Például a bal fül mindig aktívabban termeli az elosztását. Ha a fejhallgató hangereje romlott, érdemes megtisztítani a szennyezést. A munka elvégzéséhez az ügyet szétszereljük.

Bontás közben egy speciális hálót fog találni, amely mechanikus szűrőt kínál a különböző szennyeződések útján. A szemét és a kén nagy felhalmozódásával a lyukak eltömődnek, a hang megszűnik normálisan. A “cső” megszüntetése segíti a szennyeződések és zsírok gondos eltávolítását pamut botokkal, lemezekkel és speciális folyadékkal. A tisztításhoz szükséges:

 • Távolítsa el a rácsot;
 • távolítsa el a látható szennyezést;
 • kezelje a felületet alkohololdattal;
 • szárítsa meg a hálót;
 • Telepítse a helyére.

Nem ajánlott teljesen eltávolítani a hálót a fejhallgató kialakításáról. Rövid idő alatt segít, de a jövőben a kén és a szemét már az eszközön belül lesz. Itt felgyorsítja a fejhallgató megjelenését. Az ismételt tisztítás ebben az esetben már nem vezet.

Sérült vezetékek

A vezetékes fejhallgatóknak fő problémája van a hanggal mindig a gyenge kábelezéssel vagy más csatlakozóelemekkel. A telefonos aljzathoz való gyenge érintkező könnyen eltávolítható a fészekben. Ha ez nem róla van, a fejhallgató hangja eltérhet a kapcsolat megszakadása miatt.

Az ilyen bontás legnyilvánvalóbb tünetei:

 • a basszus eltűnése a közepes és magas frekvenciák fenntartása mellett;
 • Helytelen munka sztereó.

A legtöbb esetben az ilyen problémák a talajhuzal hibájához kapcsolódnak. Többek között megkülönböztethető az arany permetezés jelenléte. Ha óvatosan hajlítsa meg a vezetéket egy csatlakozóval, akkor általában kiderülhet.

A normál működés helyreállítása érdekében elegendő lesz, hogy egyszerűen elfordítsa az eltávozott elemet.

Kapcsolatproblémák

Néha egyenetlen eloszlás térfogata fejhallgató dolgozik a vezeték nélküli technológia következtében egy szoftver hiba vagy kudarc. Különösen gyakran felmerülnek az iOS-on. Nincs tisztítás ebben az esetben segít.

Különösen nehéz esetekben, Hard Reset végre teljes visszaállítás beállításokat, de az ilyen intézkedések nevezhető extrém, mivel ez általában lehet tenni anélkül, hogy őket.

A vezetékes fejhallgató kapcsolati problémákat általában a következő események megoldják.

 1. A csatlakozó dugójának hiányos érintkezése esetén helyezze be, amíg meg nem áll. Ha a kapcsolat stabilizálódik, a hang 2 fejhallgatóval egyenletesen kerül megrendezésre.
 2. Teljes érintkezés esetén a hang egyértelműen sugároz. Szükség van, és többször kell behelyezni a dugót. A hangegyensúly helyreállítása előtt forgassa el a fészket. Ez olyan új telefonokkal történik, amelyekben a fejfájás első alkalommal van beállítva.
 3. A szennyezés vagy a fejhallgató bemeneti oxidáció eltávolítása. A szemetet a csatlakozóba – nem olyan ritka jelenség. Ezenkívül az idővel az érintkezők oxidálódhatnak. A normál érintkezés visszaállítása a fogpiszkálóval, a rácsokkal való pontos tisztítás segíti a fogást. Fontos, hogy ne próbálja meg kijavítani a feltárt bontást egy csavarhúzóval vagy más fémeszközökkel.
 4. A vákuum fejhallgató csatorna szennyezésének tisztítása. Ha a kéntartalmak oka, a csúcs szokásos mechanikus tisztítása és zsírtalanítása segít. A fúvókák jobbak, hogy megelőző célokban rendszeresen fogmosás legyenek.
 5. Ha az egyenetlen hang az iPhone 7-ben és a fentiekben, akkor ezekben az okostelefonokon a villámcsatlakozót használják, amelyet nem különböztet meg stabil érintkezés. Távolítsa el a hiányzó hang problémáját a csatlakozó tisztításához. Ezenkívül az egyenetlen hang lejátszása közvetlen eredménye lehet az alacsony minőségű áruk vásárlásának közvetlen eredménye – ilyen iPhone kiegészítőkkel, nem fog működni normálisan.

Ajánlások

Néha az egyik fejhallgató térfogatának problémái az a következmény, hogy a felhasználó a maximális hangerőre is hallgatta a zenét. Ebben az esetben a hangmennyiség néha további okok nélkül törött. Szükséges, hogy pihenjen a hallókészülékeknek, egy ideig fejhallgató nélkül. Ha a problémát az idő múlásával visszaküldi vagy súlyosbítja, ajánlott további vizsgálatra látogatni az orvost.

Az ilyen típusú komplexitás léghallgatóiban a bal és a jobb fejhallgató hangjának különbségével általában olyan tény, hogy az egyenleg konfigurálva van – a telefon menüben kijavítható beállítás.

Érdemes kísérletezni a hanggal, az “Universal Access” lapon keresztül. A mérlegbeállításoknál a képernyőn balra és jobbra a shifting csúszka, a fejhallgató hangozódása.

Arról, hogy mit tegyen, ha egy fejhallgató csendesebb, mint egy másik, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: