Egyszobás “Khruscsov”: méretek, javítás és elrendezés

Győződjön meg a csonting egyszobából “Khruscsov” egy álom lakóstúdiója, vagy csak egy hangulatos fészek elég valódi. Csak figyelembe kell vennie az összes méretet, gondoljon a helyes elrendezésre és a minőség javítására.

Érvek és ellenérvek

“Khruschevka” 29, 31 és 32 kV-nál. M jelentős hátrányt jelent – alacsony mennyezetek nem magasabbak, mint 2,5 m. kívül A szobák kis méretűek – 20 méteres szobák, amelyek valószínűleg nem találhatók, inkább körülbelül 15 kV-os terület lesz. M. A legtöbb szoba – elhaladó. Kompatibilis fürdőszobák, a lift és a szemét elhelyezésének hiánya, a kommunikáció gyakori elhárítása, az ATE megjelenése – az épületek még nem helyezték el, és nem festették, mert vasbetonból épültek. Tégla “Khruschevka” – ritkaság. Az apartmanok sokkal hidegebbek és átgondoltak, mint a “Stalinki” -nél.

Keskeny és sötét folyosók, 1 szobás apartmanok, amelyek teljes területe legfeljebb 33 kV. m, tambourov hiánya, rossz hangszigetelés.

A “Khruschevok” pluszok is magukban foglalják az “Odnushki” -t, a parkosított yardokat, a szomszédok gyakori rendelkezésre állását, akik már nem egy generáció életében ismerik egymást. Ezek a házak külső és belső felújítással tökéletesen helyreállnak, és a szerkezet végül meglehetősen bemutatható. Gyakran vannak “Khruscsevki”, újjáépítették és javultak szinte felismerhetetlen. “Khruschevka” – szinte tökéletes lehetőség az egyes tulajdonosok vagy kiegyensúlyozatlanságok számára.

A tervezés alapvető szabályai

Világos és szigorú szabályok a “Khruschevok” javításában, sőt, nem. Ha nem hajtja végre, de csak korlátozza az egyszerű kozmetikai vagy felújítást, bármelyik álmaidat megtestesítheti.

A felújítás lehetővé teszi az esetek engedélyeit az apartmanok tervének megváltoztatásával bármely apartmanházban. Vannak azonban olyan szabályok, amelyeket követni kell.

 • Ne lezárja. Először is – a közvélemény és a szabadtéri.
 • Ne bővítse a fürdőszobát. Vízszigetelés műszaki megoldások, amelyek jelentősen csökkentik a szivárgás kockázatát le, hogy a szomszédok, amikor az árvíz a padlón a WC és fürdőszoba, működni csak keretein belül a fürdőszoba területe, legyen az fürdőszoba WC-vel, vagy.

Általánosságban elmondható, hogy a nedvesség felújítása oldalra lesz, amikor eladni szeretné az átalakított lakást – és kiderül, hogy a szolgáltatások nem tudnak semmit a “Overhearsubs” -ról. Minimum, ami várja Önt – finom. A tényleges veszély abban rejlik, hogy amikor a „Khrushchevka” erősen söpört az idő, a körülmények (például az éghajlat, hosszú hiánya javítás), és megközelíti a sürgősségi állapot, akkor a spontán változások, különösen az alsóbb szinteken, A mennyezet és a falak megragadják.

A sokkal nagyobb fénytermék és üvegpartíciók telepítése, hangszigetelő anyagokkal, stukkóval és bármilyen tervméretű falakkal ellátott falak felszerelése egyáltalán nem befolyásolja a ház biztonságát. Valamint az egészségügyi, elektro- és elektronikus kommunikáció, padló- és mennyezeti dekoráció, ablakok cseréje és ajtók és t. D.

Befejez

Az eredmény az anyagok tulajdonosa által kiválasztott anyagoktól függ. Opcionálisan befejező építőanyagoknak kell lenniük a legdrágábbak. Kozmetikai javítás DIY – Költségvetési gazdasági dekoráció. Fontos, itt csak az engedélyt a falak és a mennyezet, a hiányzó repedések és lyukak, tökéletesen elkészített festmény, whitewashes, megrázta tapéta. Ami a padlót illeti, a laminált vagy linóleum a régi parketta tetejére kerül. Ha a parketta állapota még jó – nyitva van, és parkettával van borított lakk újra. A mennyezet, a falak és a padló feldolgozása után a régi lábazatokat újak helyettesítik. Régi ablakok és ajtók változnak a modern.

Ha elkezdte a felújítót, úgy dönt, hogy megváltoztatja a szoba kialakítását, minden felületet különösen kezelnek.

Mennyezet

Felfüggesztett mennyezetek “Armstrong” – szekrény megoldás. Ez lényegében, FALSE mennyezet, amely egy megerősített bázisra van szerelve a felfüggesztés által tartott vékony sarokprofilból. A jelentés pontosan ilyen mennyezet van, ha a magassága a “Khruschevsky” mennyezetek – 2,7 m, ami ritka a panel öt emeletes épületek számára. Más esetekben a nyúlás – csökkenti a szokásos mennyezet magassága nem 20-25 cm, szuszpenzió, és csak néhány centiméter.

Falak

Egyszerű falpanelek a DVP-től, korábban népszerű a 80-as és a 90-es években, – a múlt áttekintése. Ma megváltoztatták a rétegelt lemezből készült befejező anyagot, a természetes fából készült lakosztályokat (a csapat, távolról hasonlítanak egy csempe és parketta), kompozit, műanyag (vagy fémplasztikus). Különleges esetekben a dekoratív vakolat helyezkedik el. Háttérkép lehet a legkülönbözőbb textúra. A falak falai piaca számos kész megoldást kínál.

Padló

A parketta, laminált vagy linóleum mellett alternatív megoldásokat használnak, például szőnyegen, Jut Mat és még egy parafafa. A folyosón és a fürdőszobában a legjobb megoldás kerámia csempe. A linóleum és a laminátum hiánya – mindkét anyag több év múlva törlődik, az anyag minőségétől függ.

Bútorok kiválasztása és elhelyezése

Miután befejezte kozmetikai vagy felújítás, itt az ideje, hogy bútorokat tegyenek. Számos berendezési technikát használhat egyszerre az alább felsorolt ​​szobák mindegyikéhez, vagy jön létre a projektjeihez.

 • A szoba legalább egy kanapét és egy szekrényt igényel. A sarok elrendezése nem fog működni a kanapé sarok és étkezőasztal nélkül neki. Az “Oder” -ben a nappali felváltja a felnőtteket és a hálószobát. A mobilképernyő mögötti sarkokban szervezhető, függöny vagy partíció a törhetetlen plexilassból.

 • A konyha modern konyhai fülhallgatót igényel, amely lógó és kültéri szekrényekből áll. Az utóbbiak elsősorban a lábakon, 10-20 cm magasságban vannak. A magassági fejhallgatót egy családtag növekedése választja ki, amely gyakrabban foglalkozik a főzéshez. A gáz- vagy elektromos tűzhely mellett (a főzőlap) mellett a sütő és a mosogató, amelyhez a vízellátást szállították, mikrohullámú sütőt, multicooker, kenyérpirítót és t. D. Az egész technika a lehető legegyszerűbb – egy helyet takarít meg, különösen akkor, ha a konyha kicsi, legfeljebb 10 “négyzet”. Van egy beépített vágási asztal (munkahely).

Az “Oder” -ben átalakult a stúdió apartmanhoz, a konyhát az egyik sarkába helyezik (a konyhai fülhallgató sarok elrendezése).

 • Ha a fürdőszoba Kombinált, kivéve a fürdő (vagy zuhanykabin), mosogató és WC-tál tartállyal, gyakran telepítve és mosógéppel. Egy-két medál polcot helyeznek el a fürdőszobában, vagy egy ilyen szekrényben.

 • A folyosó – egy kis mellkas vagy egy szekrény telepítéséhez, amelyben a felsőruházat tárolódik. Az alján van egy polc a cipő számára. Az utóbbi különálló lehet egy kis asztal formájában. A kényelem érdekében puha lovaglással vagy pouf széklet van.

 • Ha egy szobás lakásban kell tenned Gyermeksarok, Aztán vannak asztal, szék és ágy. Ezután az “Oderishka” szobában felnőtt és gyermekterületre osztható. Ami a méreteket illeti, a szülők úgy döntenek, hogy melyik zónát jelölje ki a több helyet.

Opciók zónák

Az “Odnushki” zónája – leggyakrabban a konyha-nappali változata, amikor a partíció ugyanazon lebontásra kerül. Ha a konyha külön maradt – egy hálószobás nappali használat: Ehhez egy tágas szekrény rekesz van megvásárolva (helyettesíti az öltözőt), egy nagy asztal székkel és egy kanapéval (kanapé transzformátor). A gyermek zónája (ha van egy gyermek vagy gyermek) a felnőtttől a kötelező.

Fürdőszoba a “Khruscsov” leggyakrabban kombinálva. Az “Odnushki” betonból készült extra partíciók vesznek részt a térben – egy négyzetméterre, így nem.

Folyosó, előtérbe sem lehet egyáltalán. Ha ez egy “stúdió”, amelybe a “Khruschevka” vagy a “Brezhnevka” standard egyszobás egyszobás, egy másik partíción, félméteres négyzetméteres.

Világítási árnyalatok

Csillárok, Sconce, ha ez nem egy “chip” a lakóövezet és a konyha tervezési megoldása, fokozatosan alacsonyabb a mennyezet LED szalagok között a szoba kerülete körül.

A munkahelyi irodában (sarok) hagyományos négyzet lámpát alkalmaz (ha ebben a zónában nem feszítõ, hanem felfüggesztett mennyezet). Stretch mennyezet esetén egy kis csillár vagy göndör mennyezeti lámpa továbbra is a leginkább elfogadhatóbb lehetőség.

A konyha nemcsak a felső (mennyezet) lámpa van. A hostess gyakran szerez egy LED szalagot a tűzhely felett (vagy főzőlap) és egy vágóasztal felett.

Bármilyen fal- vagy mennyezeti lámpát használnak a fürdőszobában és a folyosón. A legfontosabb dolog az, hogy minden szobában elegendő fény volt.

A fürdőszobában és a folyosón gyakran hagynak gyenge “Duty” világítást. Sokan egyszerűek, ezért kényelmes, különösen akkor, ha kisgyermekek vagy idősek vannak a családban, akiknek nehéz azonnal navigálni a sötétben.

Stílusirányok

Design modern stílusban – nem csak kövesse valamit, például etnos vagy barokk. A progresszív tulajdonosok azonnal kombinálják a kivonatot. A harmónia szabályok a következők.

 • Hozzon létre egy egyedi belső teret, például a Provence, a kínai és az egyiptomi stílusok összekapcsolását. A legfontosabb dolog az, hogy a köztük lévő vonal nem volt feltűnő, nem vett részt a vendégek számára semmilyen ellentmondás értelme.

 • A klasszikus tökéletes a nagy szobák számára. Csak különálló elemek fontosak az “odnushki”. Tehát a reneszánsz korszak utánzata a legjobb, például a függönyben vagy a híres festmények párjában.

Bármi legyen is a végső “kombinált” stílus, ne használja a színek bőségét. Két vagy három színnek kell lennie a főnek.

Hogyan lehet növelni a helyet?

Vizuálisan növelheti a helyet a nagy tükörfelületek és tükrök emberi növekedésének, fehér falak és mennyezet, fénypadló, fényes mesterséges világítás alkalmazásával. Kiváló kiegészítés lesz egy nagy háromszintű ablak a főteremben. Fizikailag növeli a helyet csak két módszer.

 • A bútorok tömörsége és funkciói, beágyazott rendszerek és berendezések. A magasabb érték egy összecsukható asztal és egy székágy, amelyet a partíciók vagy a szekrény réseiben tisztítanak. De ma egy ilyen megoldás releváns azok számára, akik a minimalista stílusban a lakóteret alkotják, és egyértelműen gondolkodnak az egyes belső tétel helyén.

 • A partíciók minimális száma – csak a fürdőszoba van elválasztva.

 • Equip egy erkély vagy loggia a lakossági tér, az előzetesen szigetelés.

Gyönyörű példák

Összehasonlítás, hogy mi vált a felújítás, javítás és berendezés után, azzal, hogy mi volt az elvégzett események előtt, képes megfordítani a konzervatív szkeptikusok eszméjét. A méltó példák szolgálják a kész tervezési döntéseket, amelyek több ezer közül választhatsz valamit, ennek eredményeként, amely megtestesíti a saját remekműveinket. Például a következő megoldások.

 • A rengeteg tükör, fényvisszaverő, világos felületek a falak és a bútorok, amelyben a LED szalagok épülnek matt diffúzorok. Ennek eredményeként zökkenőmentes, fényes és mindenütt jelenlévő világítás létre – az élőhelyük bármely helyén nem lenne.

 • “Téglafából készült” befejezése: fal textúra utánozza fehér vagy festett, vakolat nélkül, tégla. A természetes fa padlót az impregnálás feldolgozza, egyértelműen feltárja az éves gyűrűk természetes mintája.

 • A konyha és a nappali közötti partíció, amelyben korábban standard ajtó volt, most bonyolult alakú, lekerekített élekkel rendelkezik. A bizonyíték magassága (a padlóról) nem változik, és a szélei közötti távolság most eléri a 3 m-t. A partícióban, mint egy fali niche, szerelt polcok, amelyek polírozott rozsdamentes acél oszlopával vannak rögzítve.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: