Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

A legtöbb ember azt fogja mondani, hogy a film fotózás végül a múltba ment, és csak rövidzárlatos romantika születhet a filmmel. A fotósok között ilyen vélemény messze nem olyan népszerű, hanem éppen ellenkezőleg, a szakemberek és a lelkes szerelmesek még mindig nagyra értékelik a filmet. Természetesen nem szükséges azzal érvelni, hogy egyáltalán nem veszítette el álláspontját, de nincs szakember azt mondja, hogy a film már végül “minden”.

Ha csak elkezdi az utat a fotón, és kihagyta a film tömeges használatának korszakát, de szeretném, ha megpróbálok dolgozni vele, kívánatos, hogy nagyon alaposan nézzen ki erre a kérdésre.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Sajátosságok

Először érdemes eldönteni, hogy miért nem érdekel a digitális fényképezés korában.Sokkal többet kell elrontanunk, mint a “számjegy” – Önnek képesnek kell lennie arra, hogy megmagyarázza magát (és megfelelő feltételekkel rendelkezzen erre), vagy folyamatosan kezelje a filmeket a fejlődésre, valahol az utazáshoz, fizetni ezt a pénzt. Számlázza a keretet a végén. Ilyen nehézségekkel sok őszintén meglepő, hogy a film a kamerák még mindig “életben”.

A film fényképezése egyfajta művészet. Ez olyan, mint a rajz – a fotózás megjelenése után, miután mindegyik nem ölte meg a ceruza rajzot, sem az akvarellt.

Filmfotózás – Nem mindenkinek, ez meglehetősen bonyolult folyamat, ami azt jelenti, hogy a keret szerzője közel van a szakemberekhez, és elronthatja a képet nem. Ez egy hobbi és csehország egyidejűleg.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Ezen kívül van egy tisztán praktikus pillanat. A tény az, hogy A jól ismert termelőkből származó filmkamerák a században készültek, de a “számok” megjelenésével nem volt szükségük tulajdonosai. Most eladják a fényképezőgépet feleslegesnek, és ezáltal az illatokért. Ugyanakkor az egység maga is professzionális szintje – a bolygók egy ilyen felső fotósával, amelynek munkáit a magazin borítókra nyomtatták. De a leszármazottak nem akarnak elrontani a filmet, és adják a kamerát egy pennynek, hogy legalább néhány hasznot hozott.

Ugyanakkor a film, a film kamerákkal ellentétben, továbbra is nagyon intenzíven termelnek. A fotós számára ez garancia arra, hogy az elkövetkező években nem marad kedvenc osztályok nélkül. A saját igényeitől függően nemcsak különböző kamerákat és lencséket választhat nekik, hanem egy másik film is, amely összetételben, textúrában, érzékenységben változik.

A témában, gyönyörű képeket kaphat, amelyeket nem fognak kiszabni azt a tényt, hogy digitális fényképezőgépen készülnek, és a meleg és a “lámpák” is meghaladják a versenytársak értékét.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Történelem

Az első fotók – Dougurotypes – közelebb jelentek meg a múlt század első felének végéhez. Valójában, A modern fotózással csak olyan, hogy a kép egy autót alkotott, nem egy ember; Az eljárás több órát foglal el, és egy film helyett rézlemezt használt. A találmány, függetlenül attól, hogy a “görbék” nem volt a jelenlegi értelemben, gyorsan meghódította az emberiség elméjét, és a legjobb mérnökök kezdtek keresni a technológia fejlődésének módjait. Ennek eredményeképpen a fotóanyag alternatív lehetőségeit megjelent és eltűnt, így a kép egyre jobbá tette a képet, és a folyamat egyre gyorsabb.

Az első feltalálta a hengerelt filmet és a fényképezőgépet Polylak Leon Warenke-nek, de Oroszországban történt – St. Petersburgban. Az általa képviselt technológia 1875-ben azt javasolta, hogy a papírra letétbe helyezett kollodium emulzió alkalmazása és a Gumiarabián rögzítve. Az emulzió megnyilvánulása után az így kapott képet az üvegre továbbították. Elvileg ugyanazt a technológiát használták két-három évtizeden keresztül, mielőtt csak az emulziót alkalmaztuk azonnal az üvegfotói rekordokra, amelyeket a fényképezőgépben töltöttek.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

1882-ben a Rostov Inventor Ivan Boldyrev egy bizonyos “szigorú szalagot” javasolt, amely az akkori tudósok és újságírók közül néhány szerint alkalmas volt egy fényképre. A találmány szerzője, annak ellenére, hogy lehetséges sikerei, nem találtak pénzt az ilyen film ipari termelésére, egyik befektető sem érdekelte, és a megőrzött források egyike sem a Ribe számára, nem írja le az eljárást gyártása, hogy a technológia elveszett.

A következő évtizedekben a filmbeállítások száma csak nőtt. 1885-ben, George Eastman szabadalmaztatott egy emulziót zselatinból és ezüstből papír alapon – ilyen fotók, azonban továbbra is átkerültek az üvegre. 1889-ben a papírok átlátszó alapot vettek a Celloidból.

A rendkívül népszerű 35 mm-es formátum szerzője ma Thomas Edison volt, aki úgy döntött, hogy a híres 70 mm-es film felére vágja, hogy ne legyen annyira a filmes változatban.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Természetesen az első fényképek tisztán ortochromatikusok voltak – fekete-fehérnek nevezhetők, de helyesebb mondani, hogy érzékenyek voltak a kék-lila vagy a sárga-zöld árnyalatokra. Optimálisan reagál a spektrum piros szakaszára, még a feltételes fekete-fehér kivitelben is, a film “megtanult” csak 1905-1907-ben, de az új találmány kezdetben nagyon drága volt.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

A történelem ellenére, hogy azóta már néhány évtizede már számolt, a film tényleg csak az 1920-as években lezárult Photoflaxeset. Csak ebben a pillanatban viszonylag kompakt kameráknak tűnt, amelyek sok nehézség nélkül viselhetők velük, És a riporterek bírósági megtalálása volt.

Ezúttal a mérnökök már megoldották a film fő hátrányait, majd megállt, hogy ellenőrizetlenül csavarjanak, és a fényérzékenységben versenyképes lemezeket kapjanak. A film sokkal könnyebb volt, sok mennyiségben hordozható vele, nem félt a sztrájktól, és szinte azonnal visszatért a következő kereten, miközben a lemez cseréje hosszú és összetett volt.

A Szovjetunióban a film kiadása egyidejűleg kezdődött a filmgyár gyár elindításával. Az üzemmódnak szüksége volt a saját hírcsatornájára a kommunizmus propagandájára, mert a film gyártása gyorsan gondolt, miután létrehozta a Shostka és a Pereslavl-Zalesky városait.

Kíváncsi, hogy az első szovjet film a kiadásban leválaszthatatlanul kapcsolódott a védelmi iparággal – egy nitrát szubsztrátot készítettünk ugyanabból a kolloxilinből, mint robbanóanyagok.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

A fajok áttekintése

Számos film lehetővé teszi, hogy a fotós kísérletezzen a képen a legtöbb modern digitális fényképezőgépek testreszabható lehetőségeivel. Tekintsük a fő fajtákat (fekete-fehér és színes filmek).

Fekete és fehér

A klasszikus CHB filmek monokróm képet adnak – adott esetben szigorúan fekete-fehér, és bemutatható, lehetővé teszi, hogy egy piros spektrumban azonban a “idegen” színek jelenléte nem teszi lehetővé. Általában,A specifikusan fekete-fehér képekkel rendelkező filmeket fekete-fehérnek nevezik, míg mindenki másnak nevezik Simochromic – jelezve, hogy az általuk eltávolított spektrum.

A Classic CHB film rögzíti a képet ezüst rétegen, monokróm – a festékrétegen. A mai napig, a fekete-fehér film, mint általában professzionális – szerelmesei nem élvezték ilyen hosszú időt.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Színezett

Színes részes filmek megkülönböztetni képes rögzíteni minden színben a fényképezett tárgy – ennek eredményeként, a kép úgy néz ki, a színösszeállítás körülbelül ugyanaz, mint a valóságban. Globálisan oszthatók 3 fő osztályra, amely egyébként a fekete-fehér termékekre jellemző.

 • Negatív. Egy ilyen filmen a kép úgy jelenik meg, mintha a tükrözött – fényes helyek sötét tárgyaknak tűnnek, és fordítva. A színes fényképezésben a szín is megváltoztatja a helyeket – kék lesz piros, zöld lila és fordítva. A fényképezés időpontjában negatív lesz, a kép nyomtatásának folyamatában a kép visszafordul.

Az ilyen összetett eljárás továbbra is releváns, mert ez a fajta film, amely maximális fényképészeti szélességet biztosít, azaz optimálisan továbbítja a fényerő tartományát. Ez a legnépszerűbb és legnépszerűbb film, amely lehetővé teszi, hogy erősítse meg egy kis fotót a trigger szakaszban, és ismételten nyomtasson egy képet egy negatívból.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

 • Kereskedési vagy reverzibilis. Ez az úgynevezett diafilm – csúszdák és diavesulladás létrehozására szolgál. A színes reprodukciót a fotográfiai anyagon végzik, anélkül, hogy inverziókat fejlesztene. Megfelelő fotózással a kép még jobb, de nem lesz lehetséges bármilyen hiba kijavítása a megnyilvánulási szakaszban itt – a sikertelen keret sikertelen lesz örökre. Az ilyen fotót csak a keret újbóli felvételével másolhatja.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

 • Pozitív. Ez a fajta film nem lehet figyelmen kívül hagyni, bár ma gyakorlatilag nem található. Egyszerre mikrofilmek és diavízók létrehozására használták, de most radikálisan átadják a számítógépes bemutatókkal.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Azt is meg kell jegyezni, hogy különleges típusú filmek vannak, amelyeket egy bizonyos típusú láthatatlan sugárzást egy vagy más módon lehet továbbítani. Ez magában foglalja például egy infravörös fotofill, amely sárga-vörös árnyalatokban termikus sugárzást mutat, és távolléte – zöld-kék.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Formátumok

A mai napig számos filmfilmformátum van különböző szintű népszerűséggel.

 • NERKO-formátum, 135. típusa. A legnépszerűbb formátum, 36 mm hosszú, 24 mm magasságú. Az ilyen film egy oldalsó perforációval van felszerelve egy pontosabb visszacsévélés érdekében, amelyet leggyakrabban 36 keret kazettái hajtanak végre, bár vannak kazetták és kisebbek. A professzionális fajták nagy tekercsek értékesíthetők, amelyeket a fotós önmagában a kazettákra vonatkozik.
 • Közép formátum, ez a 120 típus vagy a szerepfilm. A perforációknak nincs ilyen filmje. Mérete standard – 56 mm hosszú szélességgel, körülbelül 70 cm. Nem rendelkezik egyértelmű meghatározással a keretek számának, mivel alkalmas a kamarák különböző szabványainak, és 42 magasságú képeket készíthet.5, 56 vagy 70 mm, különböző számokban. Leggyakrabban négyszögletes fotók készülnek egy ilyen filmen, amely 12 tekercsenként van.
 • A szélesvásznú filmet csak lapok értékesítik, nagy formátumú kamarákhoz szükségesek. Nagyon ritka. Az egyik lap megegyezik az eredménykeret méretével, például 9-et 12 vagy 13% -kal.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

A fenti formátumok listája nem kimerítő – különböző években, és az ilyen termékek egyéb szabványai specifikus igényekhez készültek. A speciális szabványok között emlékezhet a 110-es típusra vagy egy adott típusú 135 típusú, 24 mm-es keretmérettel, amely néhány szovjet kamerához szükséges volt (Például, “tavasz”). Mindenesetre nemcsak a filmméretből (bár anélkül) kell elrontani, hány további jellemzőkkel, például fényérzékenységgel, felbontással, szemcsésekkel és sokkal többet.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Népszerű gyártók

Sok új PhotoEoDers hibásan úgy véli, hogy egy filmet egyszerűen a márka nevével választhat, azt mondják, hogy felismerhető márka is ismert, amely kiváló termékeket termel. Egyrészt igaz, a másikon igaz – A fotózás kreativitás, és határozottan a legjobb cég nem lehet. Mindez attól függ, hogy milyen eredményt szeretne kapni a kijáratnál, és a modell kiválasztásának hibája csalódásgá válhat, még akkor is, ha bízott egy jól ismert óriás az iparágban. Mindazonáltal több fényes képviselőt oszt ki.

A feltétel nélküli jogalkotó mod lehet Kodaknak tekinthető. Az amerikai márka kellő időben a George Eastman-on alapult, akit fent említettünk a filmfotózás fejlesztése keretében. A márka története közel egy fél évszázada van, amely már önmagában is szól. A vállalat a fotográfiai felszerelések világában számos újítás szerzője, és azért is ismert, hogy vágya, hogy ugyanazon az iparágban fiatal ígéretes indítókat vásároljon, amelynek köszönhetően a szabadalmak átmeneti számához tartozik.

A Kodak filmválaszték még mindig kedveli a klasszikus fotózás támogatóit.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Az Agfa egy európai márka, amely még hosszabb történelmet is tartalmaz, mint a fő versenytárs, de nemcsak fotó- és videofelszereléssel foglalkozik. Égő Németországban, a vállalat gyorsan felmászott a natív országon kívül. Mint a Kodak, ez a márka aktívan suttogta a kisebb versenytársakat a sikerért.

Tasma volt a harmadik a Szovjetunió Szovjetuniójában a filmgyártó gyárban, És ma ez az egyetlen a szovjet tér területén, ahol a teljes termelési ciklus még mindig megmarad. A Kazanban szervezett film gyártása, ezen a napon a fotósok igényeit fényképészeti anyagokban minden ízlésre biztosítja.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Mit válasszon?

Ahogy már megértetted, a film képes minőséget adni, nem rosszabb, de még sokan jobb, mint sok digitális fényképezőgép, de erre megfelelőnek kell lennie. Amikor egy filmet választott egy klasszikus típusú film kamerára, vagy egy pillanatnyi képnyilvánítással rendelkező mezőre, figyelmet kell fordítania néhány kritériumra, Amely segít elkerülni a hibákat és megkapja a legmagasabb minőségű képeket.

 • Formátum. Megnéztük a legnépszerűbb formátumokat. A “Notor” formátum egyszerűen nem alkalmas a kamera számára, amely nem működik vele, mert ez a kritérium elsődleges – ocked, akkor pénzt fogsz dobni.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

 • Érzékenység. A film, ellentétben a “számjegyekkel”, nem tudja, hogyan kell alkalmazkodni a világításhoz – meg kell tennie az, amely meg kell adnia a fényképek körülményei alatt. Az érzékenységi szabvány ISO néven ismert. Ha napsütéses napot készít, akkor ez a mutatónak körülbelül 100-nak kell lennie. A stúdióban beállíthatja a világítást úgy, hogy az objektumra esik, mert még annyi iso 50. Ha bármilyen szobában fényképez, összpontosítson a 400-tól 800-ig terjedő mutatókra. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy az ISO növekedése elveszik a részletekkel, és a szemcsés növekszik.

Az utóbbit azonban gyakran cseh elemnek tekintik, nem mindig minúznak tekinthető.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

 • Fekete-fehér, monokróm vagy szín. Ez már íze van – mindez attól függ, hogy mit készítesz képeket és miért. A monokróm nagyon hatékony lehet, ha az ókor szellemét át kell adni, utánozni a hosszú távú évek munkáját. A modern fekete-fehér fotó nem kapcsolódik az ősi, de nagyobb figyelmet arra, hogy a vonalak szépségét az ellensúly hiányzó színekben kell kifizetni. A színes fotó jó, mint a kép legrealisztikusabb képe.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

 • Engedély. Ez a mutató a digitális technológia attribútumának tekinthető, ugyanolyan mértékben elérhető és film. A legjobb professzionális film “felhívja” egy képet, amelynek felbontása akár 300 sort milliméterenként, ami azt jelenti, hogy a kép legkisebb részlete hiányzik. Ugyanakkor az ilyen minőség nemcsak a filmtől függ – a megfelelőnek kell lennie legalább a lencse és a technika módja. Az amatőr lövés és a kezdő számára elég elég ahhoz, hogy a szerények többször szerények legyenek.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

 • Indexek. Néhány fényképet jelöli a termék speciális tulajdonságait jelző jelöléssel. Például egy C vagy VC ikon azt jelenti, hogy ez a film javítja a kontrasztot és a színek speciális telítettségét. Ha a képnek több semlegesnek kell lennie, figyeljen az S és NC jelölésére.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Hogyan kell tárolni?

A feltételek mellett, amikor a film fokozatosan továbbra is nem léteznek, sokan közülünk csak abban az esetben vásárolja meg a kínálatról. Hanem azért, mert Ez az anyag meglehetősen szeszélyes – ez azt jelenti, hogy bizonyos feltételek mellett kell tárolni, semmilyen esetben sem elutasítás nélkül. Fontolja meg, milyen filmet igényel a saját hosszú életének kedvéért.

Először is, A filmhez szüksége van a megfelelő csomagolásra – néhány fényes eset vagy tartály. Általában a filmet egy kazettában vagy tekercsben értékesítik – éppen csak a készletben lévő termék hosszú távú tárolására tervezték.

Csak ne távolítsa el a tekercs nélkül, és a hosszú távú tárolás esélyei emelkednek. Legalább a csomagolás védi a fény behatolását, és a film nem fog világítani.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

De vannak olyan kötelező feltételek, amelyek miatt a film hosszabb ideig tart.

 • Hőfok. És a fotózás, a megvilágítás és a megnyilvánulás folyamatát, és károsítja a filmet – mindezkémi. Szinte bármilyen kémiai folyamat lassabb tulajdonsággal rendelkezik, amikor a hőmérséklet csökken. Szeretné tárolni a filmet hónapok óta – tegye azt a hőmérsékleten, amely nem haladja meg a 10-13 fokban, ami a hűtőszekrény fő rekeszének normája. A Kodak szintű óriások közvetlenül azt mutatják, hogy a tárolás akár hat hónap alatt is lehetséges, de akkor szükség van egy kazettára a fagyasztóba, ahol legalább -18 lesz.

A hidegből kivont film nem lehet azonnal felszámolni a fényképezőgépen – hagyja, hogy először szobahőmérsékletre lépjen.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

 • páratartalom. Nem lehet magas, hogy bármilyen módon – ebből a filmből kiállt, és a pogaslapok, mert az emulzió érdekes zselatint tartalmaz a gombákhoz. A normál 50-60% -os páratartalomnak tekinthető, amelyet a gyári csomagolás és a modern zip-csomagok egy kettős csatoláson biztosítanak. Ugyanakkor a levegő nem lehet túl száraz, különben a film elveszíti a rugalmasságot, és megkezdi a dörzsölés, ez azt jelenti, hogy a szilikagél is eltávolítja a szilikagélet.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

 • Kémiai hatás. Photoemulsia fél az illékony vegyületektől, savaktól, néhány gáztól. Első pillantásra az otthoni hűtőszekrényben mindez nem lehet, de jobb ellenőrizni, hogy nincsenek gyógyszerek vagy háztartási vegyi anyagok. Ezenkívül egy veszélyes szomszéd fagyasztott tészta – savval és élesztővel rendelkezik, hozzájárulva a penészhez.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

 • Sugárzás. A gamma részecskék elkerülhetetlenül elrontják a filmet – mindenütt vannak, és szinte lehetetlenné teszik őket. Emiatt egy nagyon régi filmnek még több torzulása lesz, és a gabona növekszik. Mindazonáltal a röntgensugár még veszélyesebb, így a repülőtéren nem szabad megszakítani a csomagot a poggyászban, amely erőteljes szkennerekkel kiabálhat. Elméletileg, ha nem félnek a további figyelmet, akkor speciális zacskókat használhat az ólomszövetektől, amelyek nem lehet röntgensugárral átalakítani.

Film: Mi történik és hogyan válasszuk ki?

A fényképek típusai a következő videóban kerülnek bemutatásra.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása