Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

A légkondicionáló egy méltó helyet foglal el a mindennapi életben, valamint egy ilyen technikával, mint egy mosógép, mosogatógép, mikrohullámú sütő. Klimatikus berendezések nélkül nehéz bemutatni a modern házakat és apartmanokat. És ha van is egy ház, vagy műhely garázzsal, akkor a költségek vásárol ilyen eszközök páros, így kézművesek teszik hűtés szerkezetek olcsó mérkőzések.

Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

Hogyan működik a szokásos légkondicionáló?

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan kell létrehozni egy önálló éghajlati eszközt, tudnia kell a hagyományos légkondicionáló működésének elveiről. A hõmérséklet normalizálására szolgáló modern háztartási készülékek a következő fő elemekből állnak:

 • két radiátor található belsejében és kívül, amelyek hőcserélőnek szolgálnak;
 • Rézcsövek a radiátorok összekapcsolásához;
 • hűtőközeg (freon);
 • kompresszor;
 • Expanziós szelep.

Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

Az éghajlati eszköz működése a freon cselekvési elvén alapul: a hűtőközeg egy radiátorban elpárolog, és a többi kondenzátumba. Ez a folyamat zárva van. Házi klímaberendezésekben az eredmény a légáramlás miatt érhető el.

A gyári minták meglehetősen összetett eszközök, mert otthon kell összeállítani őket, technikai ismeretekre van szükség ezen a területen. A rendes felhasználó olyan struktúrákra kerül sor, amelyek könnyen összeszerelhetők.

Kis helyiségekben teljes mértékben megbirkóznak a léghűtéssel.

Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

Házi eszközök előnyei és hátrányai

A saját kezed által készített eszköznek hasznosnak, gazdaságosnak és biztonságosnak kell lennie. Az alábbiakban a házi szerkezetek hátrányai és előnyei vannak.

A profit a következőknek tulajdonítják:

 • légáramlás és a kívánt eredmény elérése;
 • Minimális anyagok és előadott létesítmények gyártásához;
 • alacsony eszközök;
 • Nem jó összeszerelés és gyors hibaelhárítás bontás esetén.

Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

Minuszok:

 • Korlátozott élettartam;
 • Ahhoz, hogy a kézben lévő eszközök legtöbb változatának működését kimeríthetetlen jeges készletekkel kell ellátni;
 • Kis teljesítmény – egy kialakítás elegendő egy kis terület számára;
 • Lehetséges villamosenergia-túllépés;
 • Fokozott páratartalom.

Az otthoni hűtőberendezések fő előnye az alacsony költségű. A szükséges alkatrészek többsége megtalálható a tárolóházban vagy saját műhelyében. De meg kell értened, hogy a házi klímaberendezések hűtési kapacitása nem olyan magas, mint a gyári lehetőségek.

A saját kezük által készített eszközök alkalmasak ház, garázs, egyéb kis helyiségek, amelyekben az emberek tartózkodása ideiglenes, és ahol az osztott rendszer telepítése értelmetlen.

Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

Hogyan készítsünk magad?

A szoba hűtésének legegyszerűbb módjai hosszú ideig ismertek. Például, Lehet, hogy egy nedves lapot és függönyt forró időben nyitott ablak. Ez a “hűtőrendszer” a tervezet során indul ki. Ugyanez az elv, a kis klímaberendezések saját kezével.

A házi telepítések modelljei nem tudnak gyári mintákkal versenyezni, de bizonyos pillanatban és konkrét körülmények között segíthetnek. Ha egy bizonyos időpontban egy ilyen eszköz felesleges vagy hatástalan, akkor gyűjtsük össze, és a dobozba hajtva nem lesz nehéz. Az alábbiakban több opció van az ilyen eszközökhöz.

Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

Ventilátor

Otthon több mintát építhetsz a ventilátorból. Az egyiknek az alábbi összetevők szükségesek:

 • Canister vagy üveg 5 l-es műanyagból záró sapkával;
 • Többszörös öntapító csavarok és csavarhúzó (csavarhúzó);
 • Számítógépes ventilátor a munkalapokkal, amelynek átmérője legalább 12 cm;
 • jégkockák.

A jégkapacitás a szellőzőberendezés rácsához van rögzítve, a házi klímaberendezés be van kapcsolva a nyílásba, ami hűvös levegőt eredményez. Minél több jég, a hatás erősebb. Különösen ez a design csak hidratált lap lehet a tervezetben. A fagyasztott vízhez tartozó tartály, kivéve a műanyag palackot, megfelelő hűtőszekrény, hideg akkumulátorokkal.

  Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

  Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

  Egy másik népszerű alkalmazott eszköz – ventilátor kialakítás rézcsövekkel és vízzel. Az ilyen hűvösebb átlagosan 6 fokos munka közben átlagosan 6 fokos munkát végez a helyiségben. Ilyen lehetőségre a következő komponensekre van szükség:

  • Ventilátor védőrácsban;
  • 10 m-es rézcső, 6,35 mm keresztmetszettel;
  • bilincsek (műanyagból és fémből);
  • Akkumulátor hideg generációhoz;
  • hőálló fiók;
  • Merülő szivattyú (előnyösen akvárium, amelyben a teljesítmény 1 ezer. l / óra);
  • Műanyag tömlő, 6 mm belső átmérővel.

  Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

  Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

  Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

  Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

  Mivel a fő egység – hideg akkumulátorok – víz-sóval, gélrel vagy egy másik komponenssel ellátott lapos tartályokat hajthat végre, amely gyorsan befagyhat. Ezek a tartályok, amelyek alapul szolgálnak a hűtőszekrényekben, az autók hőszekrényeiben és más hasonló termékekben, amelyek a kívánt hőmérsékleti rendszert támogatják.

  A házi légkondicionáló modellje, mint a szilikon, alkalmas az akkumulátor töltőanyagként. A tartály jó hőszigetelésével a hőmérsékletet 0 és +2 fok között tartja a héten. Ha nincs konténer, akkor egy téglalap alakú keresztmetszetű vödröt használhat. A falak szigetelésének fokozása érdekében a belső és kívüli fedelet polisztirol hab feldolgozza.

  A rácsot eltávolítják a ventilátorból, és a rézcső rögzítve van (a csövek végei ingyenesen maradnak) fordulók formájában, műanyag bilincsekkel történik. A mechanizmus ismét a ventilátorhoz van csatlakoztatva, míg a csövek végei a víztartályba kerülnek. Két átlátszó tömlőt kell venned, és rézvégre kell helyezni őket. Az egyik tömlő csatlakozik a szivattyú fúvókához, a másik pedig jégvíztartályba kerül. Mindez a fedélen fúrt lyukon történik.

  Továbbra is tartalmaz egy ventilátort egy szivattyúval. A megfelelő összeszereléssel megfigyelheti a víz szabad forgalmát, ami hűvösséget biztosít.

  Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

  Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

  A régi hűtőszekrényből

  Nagyító légkondicionáló a hűtőszekrénnyel a saját kezével, akkor megoldhat több problémát egyszerre: megszabaduljon a régi berendezésektől, mentse az új eszköz vásárlását, hűvös forró időben. A munka csak két órát vesz igénybe. Ha nem rendelkezik hűtőszekrénnyel, akkor a készüléket a barátoktól vagy az interneten keresztül találhatja meg.

  Változásait illetően szükséged lesz olyan eszközökre, amelyek jelenlétét előre kell vigyázni. Például egy háztartási elektrollálás segítségével könnyen menthető a hűtőberendezés háza fém fragmensekből. A régi hűtőszekrény légkondicionálója kiderül, hogy a fő mechanizmusa a munka állapotában maradt. A radiátorról, kondenzátorról és kompresszorról beszélünk.

  A tervezés könnyen összegyűjti a hűtőszekrényeket, és az alábbiakban az újonc kézművesek részletes utasításokat adnak meg arról, hogyan kell csinálni.

  Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

  A következő eljárást követik:

  • Az ajtókat eltávolítják a hűtésben, hogy hozzáférjenek a fagyasztóhoz;
  • Egy kis ventilátor kerül a fagyasztóba;
  • Az oldalak fő kamráján lévő alja fúrt, a lyukaknak kicsinek kell lenniük: 1,5 cm átmérőjűek;
  • Egy régi hűtőszekrény ventilátorral van elhelyezve a kívánt szobában, és bekapcsol a hálózathoz;
  • A nagyobb hatékonyság érdekében az ajtó és az egység közötti különbség a film lezárja.

  Pontosan ugyanolyan hatással lehet a hűtésre, ha a fagyasztót az ablakban lévő ventilátorral és alaposan a nyílással kell elérni. Egy ilyen egyszerű kialakítás segítségével megmentheti a hűvösséget hosszú ideig a szobában még a legmelegebb napon is. Azonban a nagy területek hűtéséhez egy ilyen házi eszköz alig alkalmas.

  Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

  Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

  Palackokból

  A következő szoba kialakítása, nincs jég, nincs víz, nincs villamos energia – elég műanyag palackot és egy rétegelt lemez. A munka házi eszköze a tervezetből származik.

  1. Szükség van egy rétegelt lemez lapot az ablak megnyitása alatt.
  2. A műanyag palackokból el kell hagynia a felső harmadik részt – a többit le kell vágni. A palackok annyira szükségük van, hogy lefedjék az egész rétegelt lemezt, de ugyanakkor nem érintik egymást.
  3. A dugókat eltávolítják és rögzített munkákhoz hagyják. Meg kell vágnod a csúcsot.
  4. A ceruza kell készítenie a lyukakat és fúrni őket. Lyuk átmérője – 18 mm.
  5. A főtt palackok rögzítve vannak a forgalmi dugókból a rétegelt lemezre.
  6. A készenléti légkondicionáló-házi készítésű az ablakkeretben az utcára.

  A keskeny csatornán áthaladó levegő kiterjed és a szobába hűtött. Jó vázlat, a hőmérséklet azonnal csökken öt fok.

  Hogy egy ilyen design ne legyen nehéz az újonc mesterek számára is.

  Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

  Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

  Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

  Általános szabályok vannak az összes házi klímaberendezés használatára, amelyeket meg kell figyelni, hogy elkerüljék az egészség és a károk ártalma. Annak érdekében, hogy a készülék biztonságosan szolgáljon, és ne okozott előre nem látható helyzeteket, elegendő az alábbi ajánlások elvégzéséhez:

  • Házias légkondicionálót nem kell csatlakoztatni a hálózathoz a kiterjesztés útján – szükség van egy külön kiömlésre;
  • Munkája során nem ajánlott más háztartási készülékeket használni;
  • Nem engedélyezheti az alkalmazott eszköz hosszú munkáját, ne hagyja el, ha elhagyja a házat.

  Légkondicionáló, saját kezével otthon, segítenek azoknak, akik nem engedhetik meg maguknak a gyári minta megvásárlását. Elengedhetetlen lesz az emberek ideiglenes tartózkodási helyén: a házban, a garázsban, a workshopban, a szállodában. Csak a gyártási módszerek egyértelműen követni kell, és megfelelnek a művelet minden ajánlásainak. A házi készítésű kialakítás egy egyszerű eszköz, de úgy tetszik, mint a gyári fickó, meg kell teremtenie a biztonságos munkák feltételeit.

  Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

  Hogy otthon csinálják a légkondicionálást?

  Arról, hogyan készítsünk légkondicionálást saját kezével, lásd a következő videót.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása