Hogyan kell csatlakoztatni egy útválasztót a TV-hez?

A modern televíziók már régóta megszűnnek. Ma a piac sokféle “intelligens” modellek, különböző hasznos funkciókkal. A jelenlegi eszközök lehetnek a sugárzott és analóg és digitális, és a kábel és műholdas, és sok más csatornákon keresztül. Lehetőség van különböző fájlokat rögzíteni speciális médiával USB kimenettel. A televíziók modern jellemzői hosszú ideig felsorolhatók. Ebben a cikkben elemezzük, hogy az útválasztó hogyan csatlakoztatható egy ilyen többfunkciós technikához.

Sajátosságok

A hétköznapi televíziók, amelyek csak egy funkciót végeznek, folyamatosan csökken a történelemben. Ma széleskörű és aktuális opciókkal ellátott “intelligens” eszközökkel rendelkező “SMART” eszközök széleskörűek. Az aktuális TV-modellek szinkronizálhatók más hasznos berendezésekkel – routerrel.

Az útválasztó egy olyan technikai eszköz, amely felelős egy bejövő internetes jel, majd a külső eszközökre történő továbbításáért. Ez a technika ötvözi az otthoni hálózat összes előfizetőjét, és garantálja őket kiváló minőségű internet-hozzáféréssel.

Szem előtt kell tartani, hogy még a szuper-modern és intelligens televíziók sem teljesítik ugyanazokat a funkciókat, mint az útválasztók. A televíziós berendezések képesek csak bejövő jeleket venni. Ehhez a megfelelő kábelek és Wi-Fi modulok aktiválódnak. Ahhoz, hogy a TV szabadon menjen a hálózathoz, szükség van a külső készülékre, nevezetesen: Router.

Sok felhasználó magabiztos, hogy a TV-hez való csatlakozásra van szükség a TV-routerek speciális modelljeinek megszerzéséhez. Valójában ez a vélemény tévesen.

Ilyen célokra a router szinte bármely modellje illeszkedik – keressen egy speciális eszközt. Ha van egy vásárolt útválasztó otthon, nincs értelme a felesleges kiadásokban és új másolat vásárlásában.

Csak ezek az esetek lehetnek kivétel, ha lenyűgöző terhelés van a meglévő útválasztóhoz. Ebben az esetben érdemes erőteljesebb és drágább készüléket vásárolni. Ha ez nem történik meg, akkor észrevehető problémák merülnek fel a videofelvételekkel.

Hogyan csatlakozhatunk Wi-Fi-n keresztül

A router csatlakoztatása a TV-készülékhez a Wi-Fi technológiával kiváló megoldás. Ez a módszer különösen kényelmes, mert nem kell extra vezetékeket használni. Az ilyen típusú csatlakoztatás fő feltétele, hogy beépített Wi-Fi-modulot kell biztosítani a TV-vevőben.

Ha nem szerepel az eszközön, akkor megvásárolhat egy speciális Wi-Fi adaptert, amely leggyakrabban az USB csatlakozóhoz van csatlakoztatva.

Nagyon fontos, hogy a Wi-Fi adapter alkalmas legyen a TV-modellre. Ha a későbbi kapcsolat minden összetevője elérhető, akkor a szükséges műveletekre léphet. Tekintsük a cselekvési rendszert.

 • Az első lépésnek meg kell nyitnia a TV menüjét. Válassza a „Settings” (a név az egyes menüpontok lehet változtatni külön modellek televíziók alapuló firmware).

 • Keresse meg a “Hálózati beállítások” elemet a menüben (néha “hálózati beállítások” vagy egyszerűen “hálózatok”).

 • Válassza a “Csatlakozási módszer” lehetőséget. Ezután adja meg a “Vezeték nélküli hálózat”. Ha az összes lépés helyesen teljesült, az eszköz elkezdi keresni az elérhető vezeték nélküli kapcsolatokat.

 • Ha az azonosított hálózatok listája megjelenik a TV képernyőjén, akkor ki kell választania a kívánt. Ezután adja meg a jelszót a Wi-Fi hálózatából.

  A dinamikus cím alkalmazása esetén a TV azonnal csatlakozik az internethez. Ellenkező esetben a felhasználónak meg kell tárcsáznia a szükséges IP-címet.

  Csatlakozás kábellel

  A routert és a TV-készüléket kábellel csatlakoztathatja. A LAN-vezetéknek nevezik, és annak használatával a kapcsolat a legegyszerűbb és leggyorsabb. Azonban olyan módon fordulhat elő, ha az internetszolgáltató ilyen protokollokat használ: PPPoE vagy L2TP.

  A modern televíziók szinte minden modelljére a huzalozási rendszer ugyanaz lesz.

  A technika csatlakoztatásához az útválasztóhoz megfelelő kábelre lesz szüksége.

  Általában egy routerrel van ellátva, de a legtöbb esetben hossza túl kicsi. Javasoljuk, hogy különálló vezetéket vásároljon. Az ilyen dolgok szinte minden elektromos áruházban találhatók.

  Elemezzük az összetett rendszert.

  • Az elkészített LAN-vezeték egyik végét óvatosan be kell illeszteni a megfelelő fészekben az útválasztóban.
  • A második véget a TV-panelén található megfelelő csatlakozóba kell ragaszkodni (különböző modellekben, az összes bemenet különböző helyeken található, például oldalán vagy hátulján). Ebben a technikában a kívánt csatlakozó megegyezik a számítógép blokkjában vagy a laptop rendszerblokkján.

  A TV és az útválasztó csatlakoztatásakor ellenőrizze az összes szükséges beállítást.

  • Nyissa meg a TV-beállítások menüjét. Keresse meg a hálózati beállítások elemét.
  • Ha a LAN-kábelt az összes szabályzat fölé csatlakoztatta, és a sehol nem volt rossz, láthatja a megfelelő értesítést – “kábel csatlakoztatva”.
  • A következő lépésnek meg kell mennie a kiegészítő menübe (az albekezdés formájában készült), és válassza ki a “Start” elemet.

  Ezen műveletek után biztonságosan megy az interneten, és megtekintheti az összes szükséges információt.

   A TV-vevők bizonyos modelljeiben ezenkívül meg kell adnia egy adott kapcsolat típusát az internethez. Ez számos intézkedést igényel.

   • Menjen vissza a Beállítások menübe. Keresse meg a “Kapcsolatbeállítások” elemet.
   • Állítsa be a “kábel” értékeket, és kattintson a “Következő” gombra.
   • Ha az IP-cím statikus verzióját használja, akkor meg kell adnia a beállítások ebben a szakaszában.
   • Ha az IP-cím dinamikus, akkor a TV automatikus üzemmódban van csatlakoztatva a hálózathoz, és nem lesz szükség további manipulációkra.

   Ajánlások

   A router csatlakoztatása a TV-hez – A feladat meglehetősen egyszerű a végrehajtásban. Ennek ellenére azonban, A felhasználóknak olyan hasznos ajánlást kell elfogadniuk az eljárással kapcsolatos szakemberekről.

   • Ha a TV nem biztosít beépített Wi-Fi modult, akkor helyesen kell kiválasztania egy megfelelő adaptert. Tekintsük előírását – teljesítményparaméterek, lefedettségi tartomány és a TV-technológiai modell megfelelőségét. Ma az ilyen eszközök sok jól ismert márkát termelnek, de a legjobb, ha olyan eszközöket vásárolnak, amelyeket ugyanazt a márkát gyártanak, amely kiadta a TV-t.
   • Ha szükség van erre, két eszközt csatlakoztathat egy routerhez. Semmi sem bonyolult. Ha például vezetékes kapcsolódási módot választott, észreveheti, hogy számos szükséges LAN csatlakozó van az útválasztón. Két vezetékes kábelt telepíthet egymás mellett. Tehát könnyű lesz két TV-vevőt csatlakoztatni.
   • Legyen óvatos, ha bizonyos beállításokat állít be a TV-ben. Próbáljon erre a szakaszra hivatkozni erre a szakaszra, hogy véletlenül ne zavarja a fontos beállításokat, majd sokáig megtudja, hogy hol “nem ment oda”.
   • A TV-készülékhez csatlakoztatott eszköz telepítése és konfigurálása ajánlatos megtartani a használati útmutatót a rendelkezésre álló technika használatához. Szabályként mindig az összes televíziós eszközön van. Tehát pontosan tudni fogja, hogy mi a csatlakozók és a mit szándékoznak, és melyik kábeleket kell összekapcsolni velük.
   • Ha azt kéri, hogy vezessen be egy jelszót, miközben egy csatlakoztatott router beállítása közben nem kell pánikba kerülnie. Ebben az esetben olyan jelszóról beszélünk, amely az útválasztó beállítási szakaszában van beállítva. Talán helyett a technika megköveteli a PIN-kód bevezetését.
   • A szükséges kábelek behelyezése és eltávolítása, legyen óvatos és tiszta. Nem drasztikusan húzza meg a vezetékeket, és nagyjából helyezze be őket a kívánt bejáratokba. Az ilyen intézkedések véletlenül károsíthatják a meghatározott részletek fontos területeit, amelyek több problémát okoznak, amellyel meglehetősen lehetséges, és nem tapasztalható.
   • Miután befejezte az összes lépést az útválasztó csatlakoztatásához a TV-hez (és vezetékes és vezeték nélküli), győződjön meg róla, hogy ellenőrizze az eszközök működését. Ha észreveszi, hogy valahol rossz vagy hiányzott valamit, meg kell ismételnie a szükséges intézkedéseket a megfelelő sorrendben.
   • Ha számos komplex technikai eszközt használ az otthonában, például okostelefonok, laptopok, televíziók, tabletták, nem szükséges egy egyszerű router olcsó modelljét vásárolni. Az ilyen eszközök költségvetési modelljei valószínűleg nem képesek megbirkózni az összes terheléssel, mert milyen online video- vagy zenei utak lassulnak.
   • Állítsa be a kívánt beállításokat a TV-n nem csak a távirányítóval. Sok felhasználó előnyben részesíti ezt a billentyűzet vagy az egér csatlakoztatásával a készülékhez. Általában az USB-porthoz csatlakozik.

   Lehetséges nehézségek

   Annak ellenére, hogy az útválasztó csatlakozik a TV-hez, nagyon egyszerű, ez nem jelenti azt, hogy a felhasználók nem tudnak bizonyos problémákkal és nehézségekkel szembesülni. Gyakran előfordul, hogy a TV-vevő nem kapcsolódik az útválasztóhoz, vagy egyáltalán nem látja a hálózati interfészt. Ebben az esetben a felhasználó néhány eljárást is költhet.

   • A készülék firmware-jét letöltheti a TV-készülék gyártójának hivatalos honlapjáról.
   • Meg kell próbálnia rögzíteni a FAT32 flash meghajtón formázott fájl rögzítését.
   • A felhasználó következő lépése egy eltávolítható TV-t csatlakoztathat a TV-hez.
   • Segíthet a televíziós technikus frissítéseinek elindításában. A kívánt elemre kiderül, ha kiválasztja a megfelelő elemet a “Beállítások”.
   • Szükség lesz az engedélyezési megállapodások “egyetértésére”, majd várjon egy kicsit, amíg a frissítések letöltése véget ért.

   És a TV-beállítások kiürülését is igénybe veheti, ha bizonyos interferencia megjelent az útválasztóhoz való csatlakoztatáskor. Ehhez meg kell mennie a “Rendszerbeállítások” menüpontra, és kattintson a Reset fülre. Ezután be kell írnia egy PIN-kódot. A kívánt alapértelmezett kombináció “0000”. Meg kell állapodni a felhasználói megállapodás feltételeivel. Ha a berendezés visszaállításához szükséges eljárás befejeződik, készen áll a munkára. Ezt követően újra kell próbálnia csatlakoztatni az útválasztót.

   Nehézségek esetén egyes felhasználók úgy döntenek, hogy kihasználják a berendezések csatlakoztatásának alternatív módját.

   Néha a TV, amelyben saját Wi-Fi modul van, “nem akarja” csatlakozni a légúti útválasztóhoz – ebben az esetben semmi sem marad, hogyan kell használni a kapcsolatot a LAN-kábellel.

     Ha a két eszköz csatlakoztatása nem működik, mivel bizonyos hibák történnek, akkor a tulajdonosnak feltétlenül lépjen kapcsolatba a szervizközponttal, vagy hívja szakembereket a hibás csomópontok javítására. Ez végső soron nem ajánlott, hogy vigyázzon a saját kezére. Az elégtelen ismeretekkel és készségekkel rendelkező személy nem csak az érintett eszközöket nem javíthatja, hanem súlyosbítja technikai állapotukat is.

     Ha az ügy el van rejtve a súlyos üzemzavarok a router, ami nem lehet kiküszöbölni, hogy van, akkor van értelme, hogy egy új modell működik.

     Az útválasztó csatlakozásának finomságairól a TV-készülékhez lásd az alábbi videót.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: