Hogyan kell csatlakoztatni két TV-t egy digitális konzolhoz?

Az analóg televízió már régóta költözött a háttérbe. Az elhagyott digitális és internetes közvetítés. Oroszország nem halad el más országok mögött, amely a nagyfelbontású televíziós csatornák csatlakoztatásához szükséges feltételeket kínálja. Hogy élvezhesse a különböző tartalmakat, anélkül, hogy otthon elhagynánk, különleges konzolra van szüksége. Egy vagy több TV-t csatlakoztathat erre az eszközre.

Követelmények

A kapcsolat létrehozásához speciális felszerelést igényel. Érdemes megjegyezni, hogy az analóg televízió különbözik a digitális műsorszórástól. Ez az opció kevésbé és kevésbé használja a modern fogyasztók. Mi is érdekel a digitális formátum.

A televíziós csatornái külön multiplexekhez kapcsolódnak. A folyamatban a televíziós tuner csomagok vannak. Ezután a dekódolás következik be, amely alatt a multiplex külön csatornákra van osztva. Szakértők Megjegyezzük, hogy három fő szabvány létezik.

 • Műhold. Népszerű formátum, amelynek kijelölésére a következő rövidítéseket használjuk: DVB-S2 vagy DVB-S.
 • Kábel. Egy másik lehetőség, amely megőrzi a rendelkezésre álló ár miatt. Jelöli a DVB-C jelzést.
 • Éteri. A mai napig ez a leggyakoribb és használt típus. Megtalálhatja a DVB-T2 megnevezésével.

A kiváló minőségű és megszakítás nélküli műsorszórás biztosítása érdekében a gyártók speciális vevőket használnak.

Digitális konzolok szükségesek a nagy képminőség sugárzásához. A világos és gazdag kép megmarad, függetlenül a műsorszórás formátumától. A mai napig minden használt modell támogatja a HD formátumot – ez az engedély a legnépszerűbb.

Ha csatlakozhat egy konzolhoz több televíziós vevőkészülék, kivéve a vevőt, szüksége lesz egy osztóra. És ne tegyen anélkül, hogy antenna lenne, amely egy koaxiális kábellel csatlakozik a dallamhoz.

A modern elektronikai piac gazdag választékot kínál a berendezés szinkronizálásához.

Az összes eladott vevők bizonyos csoportokra oszthatók a műsorszórási formátumtól függően.

 • Műhold. Az ilyen típusú vevő nélkül ne tegye meg a speciális műholdas lemez használatakor. Mielőtt elkezdené a beszerzési felszerelést, el kell döntenie a vállalatról, amely megadja a szolgáltatást (szolgáltató).
 • Kábel felszerelés. Ezek speciális eszközök a televíziós csatorna csomagok fogadására. A szolgáltatások regionális cégeket biztosítanak.
 • Alapvető konzolok. Használják a földön található repeaterek jelét. Érdemes megjegyezni, hogy lehetséges a műsorszórás formátuma, még a szokásos antenna segítségével is.
 • Az interaktív televízió használatához speciális “intelligens” eszközökre van szüksége – intelligens konzolok. És az internetkapcsolat nélkül is. Ha a TV-készülék a “Smart TV” funkcióval van felszerelve, akkor nincs szükség további felszerelésre.

A kapcsolat módszerei

Számos mód van arra, hogy két TV-t csatlakoztathat egy digitális konzolhoz. Az ezzel a konjugáció méret segít megtakarítás alapok lehetne költeni a speciális berendezéseinek megvásárlása.

Hasznos megjegyezni, Ha 2 vagy több TV-vevőt csatlakoztat egy vevőkészülékhez, egyszerre csak egy csatornát nézhet. A kapcsolást szinkron módon végrehajtják az összes televízióban. Csak egy csatornát közvetít a digitális technológia működésének egyik jellemzőjével. Ez a funkció nem függ a konzol vagy a TV modelljétől.

A Broadcast Etheral formátum használata esetén nem lesz lehetséges különböző csatornák megtekintése egy antennából. Ebben az esetben az ilyen probléma elkerülhető, ha műholdlal rendelkező vevőt használ.

Itt egy antenna is kell összekötni több digitális konzolok élvezni különböző csatornákon több tévén egyidejűleg.

A 2 televíziós vevőkészülék konjugálásához választhat a szakértők által kínált lehetőségek közül. Annak érdekében, hogy a szinkronizálás során ne merültek fel problémát, a felhasznált vevőnek a következő portokkal kell rendelkeznie:

 • Usb.
 • HDMI.
 • Rca.
 • Skart.

Az első 2 lehetőség a legmodernebb és praktikusabb. A TV csatlakoztatásához a rendelkezésre álló portok közül választhat.

A legszélesebb körben használt opció – HDMI csatlakozó. Fő előnye, hogy egyidejűleg továbbítja a képet és a hangot. Ebben az esetben a HDMI kábelen keresztül futó LF jel gyorsan lebukkanhat. Ebben az esetben be kell tartania az optimális távolságot (legfeljebb 10 méter). Ellenkező esetben a sugárzás megszakadhat.

HDMI csatlakozó

Ebben az esetben, ha a meglévő vevőnek csak egy HDMI interfésze van, több televíziós vevőkészülék csatlakoztatásához speciális osztót kell használnia. A konzol kiválasztásakor ne feledje, hogy minél több kikötő van rajta, annál jobb. A konjugáció első módszere, amelyet megnézünk, a leginkább megfelel a modern TV-modellek tulajdonosainak.

Csatlakozáshoz csatlakoztatnia kell a készüléket a kábellel, és kapcsolja be. Ha csak egy port van a konzolon, használja az adaptert.

Csatlakozás RF-ben

Ha a berendezés magas távolságra van egymástól (több mint 10 méter), a szakértők javasolják a tuner használatával RF-felületen. A több televízió szinkronizálásának módja figyelemre méltó lesz az egyszerűség és a nagy hatékonyság miatt.

A termékkatalógus megtekintése, megjegyezhető, hogy a gyártók az ügyfelek számára gazdag választékot kínálnak az RF portokkal felszerelt digitális konzolokról.

A kapcsolat beállításainak végrehajtása előtt minden bizonnyal el kell ágnia a digitális jelet. A rendszer összes összetevőjét rádiófrekvenciás kábellel kell kombinálni. Szükség esetén az erősítő felszerelhető a TV-tunerek és a splitter között a jelveszteség elkerülése érdekében.

RF modulátoron keresztül

A digitális berendezés egyes modelljeinek nincsenek az RF interfész. Ebben az esetben, hogy szinkronizáljon több televíziós vevőt, használjon modulátort. A berendezés csatlakozik az RCA vagy Skart csatlakozókhoz.

A nagyfrekvenciás modulátor csatlakozik a fent megadott portok egyikéhez. Ne feledje, hogy a berendezés köteles az utolsó osztó kimenetén lenni. A fennmaradó rendszerelemek csatlakoztatásához 75 ohmos kábelt kell igénybe venni. A modulátor egy televíziós csatornát választ.

A kapcsolat befejezése után el kell indítania a televíziót. Ha észreveszi, hogy a műsorszórás gyenge, győződjön meg róla, hogy használja az erősítőt.

Beállítás

Érdemes megjegyezni, hogy a televíziós csatornák több televíziós csatornák keresése megváltozik a használt vevőmodelltől függően. A technológia nagy választéka ellenére minden modern konzol egyszerű és érthető felülete van. A gyártók átgondolták a menüt, hogy még az új felhasználók is nincsenek problémák.

Először is ki kell választania egy új jelforrást, a TV beállításaiban történik. Nyissa meg a menüt, és válassza ki a csatlakozót olyan forrásként, amelyhez a digitális konzol csatlakoztatva van.

  Ezután el kell indítania a rendelkezésre álló TV-csatornák keresését. Ezt automatikus módban teheti meg. Elég kiválasztani a feladatot, és várja meg a folyamat befejezését. Jelenleg a felhasználók képesek 2 multiplexet beállítani ingyen. Talán hamarosan a számuk 3-ra nő.

  Miután a TV megtalálja és összeállítja a csatornák listáját, meg kell menteni őket. Szükség esetén válogathatsz. És manuálisan is megtalálhatja a csatornákat is. Ez a beállítás sokkal több időt vesz igénybe.

  A szakemberek azt javasolják, hogy az automatikus keresés a leggyorsabb és legkevésbé gyakorlati lehetőséget.

  Hogyan kell csatlakoztatni két TV-t egy digitális konzolhoz, nézd meg a videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: