Hogyan lehet demagnet a TV-t?

Jelenleg sokan vásárolnak olyan drága televíziókat, amelyek sokkal egyszerűsítik az emberi életet. Azonban nem mindenki megengedheti magának, és a régi és az “élő” régi verziói sok apartmanban és dachasban. Ez a cikk csak olyan régi csöves televíziókra vonatkozik, amelyek idővel mágnesezhetők. Értsük meg, hogyan lehet a TV-t kielégíteni.

Ha szükséges?

A mágnesezés jelei sokszínűek vagy sötét foltok a TV-képernyőn, általában először a képernyő sarkában jelennek meg egy bizonyos ideig. Az emberek ebben az esetben úgy gondolják, hogy a “régi haverja” hamarosan sikertelen, ezért szükség van rá, hogy csere legyen. A polgárok egy másik kategóriája bízik abban, hogy egy ilyen helyzetben a Kinescope hamarosan “ül le”, és meg kell keresni egy helyettesítést neki. De mindkét esetben az emberek tévednek – semmi más, mint néhány ajánlás teljesítése, nem kell tennie.

Ebben a helyzetben van egy meglehetősen egyszerű kiút: a kinescope árnyékmaszkját fel kell tölteni, amely része az elektronsugajtócsőnek.

Egy ilyen tétel segítségével a különböző színek vetülete (kék, zöld és piros) fonofon Eltorzít. A TVS gyártása során a gyártók felszerelik őket Posztor és tekercs (A Posistor termisztor, változó ellenállás, amikor a hőmérsékletváltozás általában bárium-titanátból készül).

Posztor Úgy néz ki, mint egy fekete eset, amelyből 3 névjegy. Tekercs Egy szineszkóp boronna. Ezek az elemek csak felelősek annak biztosításáért, hogy a TV-t nem mágnesezzük. De ha a TV erre az okból megszűnik, nem jelenti azt, hogy ezek közül néhány nem sikerült. Még mindig szükségük van rá.

Okoz

Az ilyen jelenség megjelenésének okai többek lehetnek:

 • A leggyakoribb a demagnetizációs rendszerben felmerülő probléma;
 • A második lehetséges ok a TV teljesítményének gyakori és kikapcsolható kis időintervallumokkal;
 • A készülék hosszú ideig nem kapcsolotta ki a 220V-os hálózatot (működött vagy egyszerűen a vám államban);
 • A felszerelés helyszíneinek megjelenése is befolyásolja a különböző háztartási elemek elérhetőségét a berendezés közelében: mobiltelefonok, oszlopok, rádióvevők és egyéb ilyen háztartási cikkek – azok, amelyek elektromágneses mezőt okoznak.

Ami a csempészeti rendszer problémáit illeti, ritkán nem sikerül. De ha ez történt Szükséges figyelmet kell fordítani a posztorra, mert a leggyakrabban ezt a problémát vetik alá. Az az ok, amiért ez az elem megszűnik a munkához, tekinthető a berendezés egészének helytelen működését. Például a fogyasztó kikapcsolta a TV-t, és nem használja a távvezérlő gombját, és húzza a tápkábelt a kimenetről. Ez a cselekvés a jelenlegi ugrás megjelenését eredményezi, amely nagy értékű, ami a posztort okozza.

A demagnetizáció módszerei

Számos módja van a TV függetlenen történő demagnetizálására.

Az első út a legegyszerűbb módja. A TV kikapcsolása 30 másodpercig (abban a pillanatban, amikor a berendezés belsejében található hurok demagnetizációt hajt végre), majd újra be van kapcsolva. Meg kell vizsgálni a mágnesezési helyek számát: Ha kevesebb van, érdemes megismételni ezt a műveletet többször, amíg a képernyőn lévő foltok egyáltalán eltűnnek.

A második út sokkal érdekesebb. De erre szükség van egy kis eszköz létrehozásához – fojtó.

Érdemes megjegyezni azt a tényt, hogy az üzletekben szinte sehol sehol bárhol, ezért ne próbálja meg megtalálni.

Ehhez a következő anyagokra van szüksége:

 • Abroncs;
 • szigetelő szalag;
 • Kis gomb;
 • kábel, amely 220 V-os hálózathoz csatlakoztatható;
 • Pálinti zsinór.

Először is szükséges perem a szélkábelhez – Több mint 800 fordulatszámot kell végeznie. Ezen manipulációk után a szalag segítségével izolálja a peremet. A gomb rögzítve van, a tápkábel csatlakoztatva van. Ezután számos manipulációt kell végrehajtania az eszköz demagnetizálásához:

 • Kapcsolja be a TV-t, hagyja, hogy felmelegítse;
 • Mi bekapcsoljuk a hálózatot a demaging eszközre, 1-2 m távolságra a kinescope széles körben forgatja a készüléket, fokozatosan közeledik a TV-vel és csökkenti a forgási sugárat;
 • A torzításnak növekednie kell, mivel a készülék megközelíti a képernyőt;
 • Leállítás nélkül, fokozatosan távolítsa el a kinescope-t, és kapcsolja ki az eszközt;
 • Ha a probléma továbbra is fennáll, akkor ismét meg kell ismételnie az ilyen manipulációkat.

A készülékünket hosszú ideig nem lehet az elektromos hálózat hatása alatt tartani – megmelegíthető. A demagnetizáció minden szakaszát legfeljebb 30 másodpercnél kell tartani.

Ezekkel a manipulációkkal nem szabad félnie a TV-képernyőn lévő torzulásoktól, és nem hangzik, amely házi készítéssel jelenhet meg.

Érdemes megjegyezni, hogy ez A módszer csak a CRT-n alapuló berendezésekre alkalmas – LCD-beállítások esetén ez a módszer nem alkalmazható.

Ha olyan tervezést készít, mint egy fojtószelep, nincs lehetőség, akkor a következő lehetőségeket is használhatja:

 • Vegyünk egy indító tekercset – ki kell számolni az élelmiszer 220-380 V;
 • Elektromos borotva;
 • egy impulzus forrasztó vas, amely elegendő ahhoz, hogy demagnetizálja a berendezést a hatalommal;
 • A szokásos vasat, amelynek fűtését egy hélix segítségével végzik;
 • Elektromos fúró Neodímium mágneskel (mellékelve).

  A cselekvési eljárás ebben az esetben megegyezik a fojtószelep használatakor. Azonban szükség van egy erős mágneses mezőre a kívánt eredmény eléréséhez. Vannak, akik hallották, hogy a TV-t szokásos mágnes segítségével lehet formázni. De ez nem így: az ilyen elemet, akkor csak erősíti tarka foltok a képcső, de nem unagnize technika.

  Hasznos ajánlások

  Annak érdekében, hogy a TV-t ne mágnesezzük, gondosan kell lennie Fedezze fel a szakemberek ajánlásait, Az alábbiakban bemutatva. Annak érdekében, hogy ne foglalkozzunk ilyen problémával, mint a mágnesezés, szükség van a berendezés megfelelő kiaknázására. Ez megköveteli:

  • Helyesen hajtsa végre: a gombon keresztül;
  • Miután dolgozott, hogy időt adjon a berendezés pihenésére.

  Ebben az esetben, Ha a posztor nem sikerült, és nem lehet kicserélni, akkor ez az elem eltávolítható a tábláról, miközben a forrasztópadot kell használnia. Ez azonban csak a demagnetizáció rövid távú hatását vonja maga után – egy ideig, amíg a képernyő ismét ugyanaz lesz.

  A modern televíziókban a mágnesezést a “Kék képernyő” funkció kiválasztásával ellenőrzik.

  Ehhez menjen a TV menübe, és keresse meg az elemet. Ha ez a szakasz a menüben van, akkor antenna hiányában vagy alacsony minőségű jelzéssel, a képernyő kék lesz.

  Tehát válassza ki a “Kék képernyő” funkciót, kapcsolja ki az antennát – megjelenik a kék képernyő. Ugyanakkor felhívja a figyelmet a kék árnyalat minőségére. Ha különböző színű foltok vannak, azt jelenti, hogy a képernyő mágnesezett. Érdemes megjegyezni, hogy a modern LCD monitorokban a demagnetizáció különleges funkciója van, amely a berendezés menüben van. Ezért nem fog hatályba lépni rajta.

  Hogyan kell kilépni a Kinescope Next-en.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: