Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

A hang már régóta állandó része az élet minden modern személy – pontosan köszönhetően neki, mindannyian megfelelő képet készíthetsz arról, hogy mi történik körül. Természetesen az aktív hangszórók beépített erősítőkkel egyre népszerűbbek. Még mindig teljes mértékben élvezheti az audio komponensek csak passzív akusztika. A legmagasabb minőségi hangszórók általában nem rendelkeznek saját erősítővel, ezért külön kell vásárolni. A cikkünkben figyelembe vesszük a hangszórók vevőkészülékeit és a választott szabályokat.

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Fő kritériumok

A tiszta kiváló minőségű hang elérése érdekében helyesen kell választania a vevőt. Egyáltalán nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Ebben az esetben nagyszámú árnyalatokat kell figyelembe vennie.

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Egyensúly egy akusztikus rendszerrel

Kiváló minőségű hangzás esetén fontos, hogy a vevő és a hangszórók egyensúlya a vevő és oszlopok összes paramétere között. Az erősítőnek körülbelül 60% -kal erősebbnek kell lennie, mint az oszlopok.

Csak a hatalmi tulajdonságok hasonló különbsége lehetővé teszi, hogy tiszta hangot kapjon a hangjelzés minimális torzításával.

Ez az állítás az összes faj audio rendszereinek tulajdonosainak hosszú távú tapasztalatán alapul. Ha a teljesítménykülönbség nagyobb, mint a fenti megjelölés, az erősítő túlmelegszik, és gyorsan meghiúsul.

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Teljesítményválasztás

A hatalom az egyik alapvető mutatónak tekinthető, amellyel meghatározhatja, hogy melyik erősítőtípust lehet megvásárolni. Az optimális érték meghatározása érdekében, Kezdjük, azt a helyiség méretének és jellemzőinek használatának célját kell jelölni, ahol telepítve lesz.

Tehát, ha veszel egy akusztikus telepítés otthon, egy lakossági lakás vagy egy ház jellemző méretek, ahol további hangszigetelést nem áll rendelkezésre, akkor jobb, ha a szabályt követni: A négyzet minden négyzetméterénél körülbelül 3 W névleges teljesítményre van szüksége. Ezt az arányt a legjobbnak tekintjük, és kényelmes hallgatást nyújt a kedvenc számokhoz, hogy ne vegye le a háztartásait és a szomszédait.

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Ha a vevőt az általános terekhez vagy nyílt területekhez választja, akkor a teljesítmény jellemzőinek magasabbnak kell lenniük. Ebben az esetben jobbra támaszkodnak az akusztikus telepítés alapvető műszaki paramétereire. Győződjön meg róla, hogy különös figyelmet fordít az oszlopok ellenállásjelzőire: az optimális megoldás lesz a hangerősítő, amelyet a fenti impedanciára terveztek, nem pedig a meglévő munkaeszközöket. Csak ebben az esetben a hang sima, hangos és tiszta lesz.

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Számviteli technikai jellemzők

A teljesítménymutatók mellett minden vevőnek számos más technikai és teljesítmény jellemzője van.

  • A torzítás mértéke. Hi-end A rendszernek alapértéke van, közel 1% -ra. Ahhoz, hogy hangzik, optimális, nagyon fontos, hogy ez a paraméter ne haladja meg a 2-3% -os jelet.
  • Csillapítás. Ez a paraméter azt jelenti, hogy mennyi az erősítő képes elnyomni a dinamikus oszcillációkat. A legjobb vásárolni egy audio rendszert, amelynek csillapítási sebessége nem alacsonyabb, mint 100.
  • Zaj. Ez egy olyan jellemző, amely felelős azért, hogy mennyi az interferencia nagy mennyiségű. Minél nagyobb a jelző értéke, annál kisebb ezek a nagyon interferencia és a kilépők hátterei.
  • frekvenciatartomány. Az emberi meghallgatás érzékeli a hangokat a folyosón 20 és 20 000 Hz között. A vevőegység jobb, ha a felső frekvencia paraméter körülbelül kétszer nagyobb, mint 20.000 Hz.
  • Ellenállás. Úgy gondolják, hogy minél inkább impedancia, annál jobb a kimenet reprodukálása, mivel az impedanciát torzítás, hátterek és zajok leállítják. De ellentétben ugyanazokkal a fejhallgatóval, ahol az ellenállási paraméterek gyakran meglehetősen széles körben változnak, az audio színek standardja ellenáll a folyosón 4-8 ohm. Ebben az esetben nagyon fontos figyelembe venni, hogy a többi tényező, annál nagyobb az ellenállás, annál alacsonyabb az energiafogyasztás akusztikus hangszóró, és ennek megfelelően a hangerőt a hang.

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Extra lehetőségek

A vevőkészülék vásárlásakor válaszoljon a fő kérdésre: “Milyen hangot szeretne: egy modern világos” minden frekvencia “vagy régi puha?”.

Ez nagymértékben függ, milyen erősítőt kell felvenni a zenehallgatáshoz csak az öröm számára.

Nem titok, hogy ha a hang nem szereti a hallgatót, akkor még a lejátszási paraméterek helyes kiválasztását sem fogja menteni. Itt figyelhet az erősítők két közös lehetőségére.

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Lámpák

Természetesen a “meleg lámpa hang” kifejezés manapság, már nehéz észrevenni néhány irónia nélkül, és mégis a hang természete más. Kevesebb különböző zaj, mindenféle torzulás rövid terheléssel, további torzulások, amelyek képesek adni néhány “íz” a dallamok. Ha meghallgatsz néhány régi dallamot, vagy az analóg módszerrel rögzített modern változatát az audio kazettából, akkor is értelme, hogy ugyanaz, hogy előnyben részesítse a lámpákat.

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Az integrált chipek erősítők

Ez a fajta berendezés modernebb, a pontos hangzás jellemzi a tipikus torzító lámpák nélkül, amelyek bizonyos “meleget” adnak. Az ilyen eszközök az optimális választás lesz a modern zene minden típusának meghallgatásához – A nehéz szikláról a hip-hop és a klub dallamokig.

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Hogyan lehet felvenni egy autót?

A kiváló minőségű hangfájlok elérése az autóban, senki sem, még egy nagyon drága vevőkészülék, a legmagasabb minőségű akusztika. Ennek oka az alacsony teljesítmény, a hőmérséklet ingadozása és a jármű belsejében lévő gyenge szellőzés. Ez az oka annak, hogy a gép felszerelését választja, ugyanazokat a követelményeket, mint a háztartási otthoni használatra való akusztikai rendszerek vásárlásakor, de figyelembe kell vennie az egyéni árnyalatokat. Tehát, ha a gép bonyolult kialakítású, akkor a preferencia jobb, ha többcsatornás audio rendszert ad, mert minden csomópont megköveteli saját erősítőt.

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Mi fog történni a rossz választás?

Következésképpen, beszéljünk arról, hogy a vevőkészülék helytelen kiválasztása az audio vastagbélre van kiválasztva, amely rosszul, és hogyan lehet kiválasztani az erősítőt oly módon, hogy minimalizálja a kockázatokat. Fontolja meg a leggyakoribb helyzeteket.

A vevő teljesítménye meghaladja az oszlop teljesítményét. Ha nem tervezi a telepítést teljes egészében felvenni, akkor nem kritikus lesz.

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Normális esetben elegendő ahhoz, hogy a vevőegység maximális maximum 55-70% -áig dolgozzon, annál is inkább ez a kombináció, hogy a szakértők követelik, biztosítja a legmagasabb minőségi hangot. Ugyanakkor mindig van esély arra, hogy egy nap, véletlenül elfelejtve, tegye a hangerőt a maximális értékre. Ez az oszlopok diffúzorok meghibásodásához vezethet. By the way, ez az eset, hogy a “Vissza a jövőbe” című filmben írta le, amikor a film kezdetén a film főszereplője volt Marty McFlay, és a legpusztítóbb következményekkel.

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Az erősítő ereje pontosan megfelel az oszlopok teljesítményjellemzőinek. Első pillantásra ez a helyzet tökéletesnek tűnhet, de a marginális térfogatú, egy ilyen akusztikus rendszer elkezd torzulni, míg a vevőegység maximális jelzésére képes továbbítani az elektromos áramot a hangszórókon, elkezd elrontani őket.

A legmagasabb minőségű berendezéseket általában speciális kondenzátorokkal szállítják, amelyek lehetővé teszik, hogy elkerüljék a hasonló “sütő” jelenlegi hangszórókat, de ez csak a legdrágább termékekre vonatkozik. Minden más esetben Jobb, ha ne kockáztasson hiába, és az automatikus beszerelést ugyanazon 55-70% -kal tartalmazza.

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

A tápellátó rendszer teljesítménye alatt a teljesítményerősítő. Úgy tűnik, hogy a bontások teljesen kizártak. De ebben az esetben a “pörkölés” veszélye megmarad, amikor a vevő teljes kapacitással kezd dolgozni. Ha 60-70% -kal futtatja, a berendezések károsodásának valószínűsége kizárt, de az akusztika nem fogja megmutatni az összes rendelkezésre álló potenciált.

Ami az impedanciát illeti, itt minden lehetséges kombináció az alábbiakra csökken. Ellenállás vevőfelvevő feletti rezisztencia oszlopok.

Hogyan válasszunk erősítőt a hangszórókhoz?

Az ilyen kombináció meglehetősen veszélyes, mivel az oszlopok egyszerűen nem tudnak megbirkózni a hangjelző hangjelzővel, és nem sikerülnek. El kell kerülni. Az erősítő ellenállása pontosan megfelel a hangszórók impedanciájának. Ez az opció optimálisnak tekinthető. Erősítő ellenállás az oszlopok ellenállási szintje alatt. Ebben az esetben a technológia működését veszélyezteti, azonban a kimeneti teljesítménymutatók 1,5-2-szeresek lesznek alacsonyabbak, mint az akusztikus telepítés valós lehetősége. Ez az, hogy ezek a hangszórók egyszerűen nem fognak gyorsabban hangolni.

Arról, hogyan válasszunk erősítőt, nézd meg a következőt.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása