Ívelt televíziók: Jellemzők, típusok, kiválasztási szabályok

A TV több mint fél évszázad. Az egyik fő attribútuma szinte minden otthonban marad. Előtte előtte, néhány évtizeddel ezelőtt szüleink összegyűltek, valamint a nagyszülők, és élénken megvitatták az ország helyzetét vagy néhány sorozat eseményeit. Ma televíziók is monitorok, valamint intelligens eszközök, amelyek funkciói jelentősen szélesebbek. Megváltoztatták és konstruktívan. Ma senki sem fogja meglepni a TV-t egy ívelt képernyővel. Próbáljuk meg kitalálni, hogy az előnye és hátrányai vannak, hogyan lehet felvenni, és milyen lehetőségek lehetnek.

Konstruktív jellemzők

Ha beszélünk a TV tervezési jellemzőiről egy konkáv képernyőn, akkor vannak több. Az első megkülönböztető jellemző, és valószínűleg a főmátrix szubsztrát, ahol folyékony kristályokat vagy szerves LED-eket helyeznek el, bizonyos hajlítással rendelkezik. Ez az ívelt képernyők vastagságát csaknem kétszer több, mint a szokásos televízióké. És ennek a konstruktív szolgáltatásnak köszönhetően az ilyen típusú televíziós berendezés nem kerül a falra, mert nem néz ki nagyon jó. Bár tudsz lógni, előzetesen egy speciális rést.

Egy másik funkció – a komfort zóna. Ebben az esetben kényelmes lesz a kedvenc TV-műsora vagy a film megtekintése, ha a nézőponttól való távolság a képernyőre nagyobb lesz, mint maga a TV átlója. Igen, és a maximális merítési hatás egy esetben lehetséges – ha a középpontba helyezhető a képernyőhöz viszonyítva, és a lehető legközelebb áll.

Az ilyen típusú TV-k egy másik konstruktív jellemzője – torzítás. Láthatóvá válik, ha a komfort zóna bal oldalán található.

Előnyök és hátrányok

A TV-k kategóriája meglehetősen új jelenség a piacon. Sokan nem értik, hogy mi ad ívelt képernyőt és hogyan lehet javítani a képminőséget. És az emberek egy része, éppen ellenkezőleg, megcsodálja az ilyen eszközöket, azzal érvelve, hogy nagyon kényelmes egy hasonló TV-t nézni. Általában megpróbáljuk pontosabban megérteni, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik hasonló TV-vel. Kezdjük pozitív pártokkal.

 • Fokozott felügyeleti sarok. Mivel a mátrixélek közelebb kerülnek egymáshoz és a nézőhöz, akkor a szemtől való távolság kevesebb lesz, azaz a nézetterület szűkült. Az ember szemei ​​további részleteket fognak fedezni. De ez az előny csak akkor lehetséges, ha a TV-nézés közel van, és ha a modell nagy átlós.
 • A tükröződés elleni védelem jelenléte. Az ilyen TV képernyője általában tükrözi a fényt nem a néző szemében, hanem mintha oldalra. De ez az állítás az ellentmondásosnak nevezhető, mert valamilyen szögletes fényírással a bevonatból egy másik ívelt rész felé halad, és közelebb kerül, azaz a kettős alom elkerülése érdekében helyesen kell elhelyeznie.
 • Javított fényerő, kontraszt és telített színvisszaadás. Ez az egyik legfontosabb előnye az ilyen képernyőknek. Képként kétségtelenül nincs pont, mivel az ilyen képernyők a legmodernebb OLED technológiák szerint készültek. Ugyanakkor a lapos tv eltérő ebből az áron, és a többi többi részében nem adja az utat az ívelt. És ha a televízió rengeteg embert néz ki, akkor a szokásos lakás néhány szempontból még jobb lesz.
 • Nincs kép torzítás. Itt a hangsúly az, hogy az emberi szemnek konvex alakja van, és úgy tűnik, mintha egy tv-nek van, amely hajlítóval rendelkezik, akkor jobbnak kell lennie az észlelés szempontjából. De a film vagy a kamra mátrix lapos, és a rögzítés lapos formában megy. A kép gyors szélei a vizsgált TV-típus típusát nyomó képhez vezetnek. És mit fogsz ülni a kijelzőn, a föld világosabb lesz.
 • Mi történik a kijelzőn, nagyon reális és volumetrikus lesz. Csak a kipufogó képernyőn, a néző nézete a páros hármas síkokba fog összpontosítani, amely lehetővé teszi, hogy érzékelje a 3D-s képet. De észrevehető lesz a cselekvési filmekkel vagy a számítógépes lövőkkel. De ha a képernyő portrék vagy nagy tervek, akkor a torzítás nagyon észrevehető lesz.

Amint láthatja, ezek a televízióknak elegendő előnye van. De most mondjunk egy kicsit a mínuszokról.

 • Ár. Az ilyen televíziók ára kétszer haladhatja meg a lapos analóg költségeit, és akár 3-4 alkalommal is. Ugyanakkor a drasztikusan jellemzői szerint a modellek nem különböznek egymástól.
 • Karbantartási nehézség. Ez az egyik legnagyobb hiányossága az ilyen televízióknak, sokan szerint. Bár a piacon bemutatott modellek többsége lyukak a hátsó falon normál felfüggesztés típusú VESA. Számos eszközben nincsenek, könnyen rögzíthetők őket a falhoz egy hagyományos konzollal. De egy másik dolog az, hogy a lapos TV a falon szervesen néz ki, amelyet nem tud mondani a konvexről.
 • Egy másik hátrány – a káprázás rendelkezésre állása. Az eladók biztosítékai ellenére az ilyen képernyők egyáltalán nem tükröződnek, ez az értekezés hibás. Ha az oldaltípus gerendáiból származik, amely a tangens, a képernyő és az igazság védett, akkor nincs semmi sem.

Jellemzők

Most beszéljünk az olyan eszközök jellemzőiről, amelyek nemcsak segítenek a legjobb modell kiválasztásában, hanem általában azt értjük, hogy szükség van egy ilyen TV-re, és hogy szükség van-e meg kell vásárolni, vagy jobb korlátozni egy lakás megszerzését modell.

Átlós

Ezt a jelzőt általában hüvelykben mérjük, és a képernyőméretet a TV-kijelző előtt a nézőponttól való távolság szerint határozzák meg. A legjobb távolság lesz valahol 2-3 átlója a TV-modellben.

Visszaverődés

Az ívelt felület megváltoztatja a fénysugarak tükröződésének szögét és csökkenti a vakítót. Minél homorúbb, annál nagyobb a görbületi sugár távolság a képernyő közepétől.

Saroknézet

Ez a paraméter határozza meg a kijelző sík maximális megengedett szögét, amelyben a kép nem torzul. Leggyakrabban értéke 178 fok.

Vizuális növekedés

Az ívelt TV-képernyő vizuális kép nagyítással rendelkezik. Még ő maga is átfogóbb lesz, ha összehasonlítjuk a lapos mintákkal. De ez a hatás a megtekintési pont és a képernyő közötti távolságtól függ.

Mint egy személy ül, annál rosszabb lesz vizuális érzékelés. Ez az, hogy ez az előny rendkívül rokonnak nevezhető, különösen azért, mert van egy mínusz, ami maga a televízió meglehetősen nehézkes lesz.

Látszó

A szóban forgó televíziók kategóriája maximális merülést ad a képernyőn. Ez az ilyen eszköz kialakításának köszönhető. Számos mozikban az ilyen forma képernyők alkalmazandók. Ebben az esetben a kép lesz a leginkább realisztikusabb és természetes, mintha a szivárgó néző által.

Torzítás és aprítás

Mivel mindenki tudja, a fényes kijelzők még gyenge fényt tükröznek, és a matt analógok nem rendelkeznek ilyen problémával. Minden egyszerű itt: a fenti kijelző fényereje és kontrasztja, annál észre fogékonyabb lesz a rekord. És itt a konkavitás már nem. Ezen túlmenően bármely söpör íves modell lesz jobban megnyúlnak, mint egy lapos képernyős, köszönhetően a torzítás, amely be van jegyezve a görbület.

Ezenkívül vannak torzulások, az úgynevezett “pillangó nyakkendő”, és nem a fény visszaverődése okozza. Csak akkor jelennek meg, ha néhány tartalmat megtekintenek egy ilyen TV-n. A kép felső csíkja kinyújthatja a képernyő széleit, bár ez a hatás az áttekintő szögtől függ.

By the way, a felhasználók megjegyzik, hogy a középpontban ülve egy TV felbontással 4k, ilyen hatás nem figyelhető meg.

Közvetlen képernyő összehasonlítás

Ha beszélünk a TV összehasonlításáról egy konkáv képernyővel és lapos, akkor a különbségek lenyűgözőek lesznek. Csak itt lehetetlen ezt mondani Az ívelt típus modellje eltér a készüléktől a szokásos megjelenítéssel annyira, hogy szükség van a súlyos pénz túlfizetésére. Ha megérti a kérdés részletesebb, akkor a vizsgált modellek néhány természetfeletti jellemzői és előnyei nem annyira hasonlítanak a lapos eszközökhöz képest. Ugyanakkor drágábbak. Ezenkívül a néző helye ebben az esetben jelentősen fontosabb. Ők is nagyon jól néz ki a falon, és a mechanikai károk valószínűsége felett lesz.

Ez nem jelenti azt, hogy az ilyen televízióknak nem kell vásárolniuk. Egyszerűen az a tény, hogy a lapos képernyőkkel rendelkező modellek könnyebbek, nem annyira szeszélyesek a néző helyére és olcsóbbak. De egyes esetekben a választás valóban jobb, ha a készüléket hajlított képernyőn tartja.

Dimenziók

Ha az ilyen típusú televíziók méretéről beszélünk, akkor a gyártók azt állítják, hogy ez a jellemző szinte meghatározó. Nyilvánvalóan ennek az okból A piacon szinte nem találja meg a modelleket egy ívelt képernyővel, 32 hüvelyk méretű, 40 hüvelyk, 43 hüvelyk. Jellemzően a vizsgált eszközök 48-50 hüvelyk átlós és felett. By the way, ez egy nagy átlós gyártók igazolják a termékeik ilyen magas költségeit.

Az elméletben az ívelt kijelzőnek maximális merevítést kell biztosítania a tartalom megtekintésekor. A kézzelfogható mennyiségű képernyőterület kiterjeszti, hogy nagy felbontású kombinációban nagyobb merüléshez vezet, ami a képernyőn történik.

De a gyakorlatban másképp kiderül. A modell 55 hüvelykes íves képernyővel ellátott modell nem sokkal meghaladja a lapos képernyővel ellátott hasonló eszközt. Tény, hogy az íves képernyő átlója nagyobb lesz valahol egy hüvelyken. Ebből a látómezőből kissé növekedni fog, de a fennmaradó hatások, sőt, véget érnek.

Így a készülék méretének kiszámítása a nézési ponttól a képernyőre való távolságból következik, azaz a kis szobákban nagyméretű eszközöket vásárolnak.

Tippek a választáshoz

Annak ellenére, hogy az első modellek 4-5 évvel ezelőtt jelentek meg a piacon, ma megtalálhatja az eszközöket minden ízlésre. Egyrészt lehetővé teszi a vevő számára, hogy megtalálja, hogy mi lesz a leginkább megfelel a kéréseinek, másrészt bonyolítja a választást. De van 2 fontos kritérium, amely lehetővé teszi a legmegfelelőbb választás megteremtését:

 • engedély;
 • átlós.

Ha az első kritériumokról beszélünk, a legjobb, ha egy modellt vásárolnánk egy 4K Ultra HD felbontással (3840×2160). Jelenleg ez a legjobb megoldás, amely lehetővé teszi a színek és alkatrészek reprodukálását, lehetővé téve, hogy élvezhesse a képernyő maximális képminőséget.

A második kritérium nem kevésbé fontos, ami miatt az 55 hüvelykes átlós eszközök a legjobbak és magasabbak lesznek, a moziban való találgatás.

kívül, nem lesz felesleges, ha az eszközt a Smart TV családba foglalja. Ez lehetővé teszi a helyiség megfordítását, ahol egy bizonyos szórakoztató központban található, mert nemcsak a televíziós csatornák megtekintésére szolgál, hanem az internet, a szociális hálózatok és a különböző vágási platformok használatára is. És természetesen a hangminőségnek magasnak kell lennie.

Gyártók

Ha beszélünk gyártók az ilyen TV-k, akkor a felső vállalat, hogy az árut a következők: Samsung, LG, Toshiba, Panasonic, JVC, Philips, Sony és mások. Ezek a márkák a legmagasabb minőségű komponensekből a legtartósabb eszközöket biztosítják, ami biztosítja munkájuk megbízhatóságát.

A dél-koreai vállalatok LG és Samsung egysége különösen népszerű, amelyek kombinálják a jó specifikációkat, valamint egy nagyon jó árat. Ezenkívül fenntarthatóak, nagy számú változatos beállítással rendelkeznek, és nagyon könnyen használhatók és kezelhetők. Ezenkívül tökéletesen kombinálják a gyártók más eszközeit.

Telepítés és működés

   Ha egy ilyen dologról beszélünk, mint egy ívelt televízió telepítése, amint azt már említettük, a falra való telepítése meglehetősen problémás és nagyon kényelmetlen. Ezenkívül nagy károsodás veszélye van. ezért A telepítést a lábak rögzítésével kell elvégezni. Ezt követően a készüléket bármikor elhelyezheti.

   A működés tekintetében a fő szabályok és elvek megtalálhatók az eszköz utasításaiban.

   A magamtól hozzáteszem, hogy a hasonló TV potenciáljának teljesebb nyilvánosságra hozatalához nem lesz felesleges ahhoz, hogy jó és kiváló minőségű sztereó rendszert csatlakozzon, lehetséges, laptop, és csatlakoztassa az internethez is hogy a multimédiás funkcióit a streaming szolgáltatások és a különböző internetes erőforrások kiegészítik.

   Tippek a TV kiválasztásához lásd: Tovább.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: