Kamerák “Kijev”

A “Kijev” kamerákat a háború után gyártották a Szovjetunióban. Az első modellek a német felszerelésen készültek, majd a termelés megkezdődött A kijevi növény “Arsenal”.

A teremtés története

Zeiss Ikon 1936-ban elkezdte a kamera kamerák kiadását Contax. Ezeket a modelleket az idő egyik legjobb eszközének tekintették. Ennek a kamarának az előnye volt:

 • széles névleges adatbázissal rendelkező távolságmérő;
 • Javított zár;
 • Litness;
 • A könnyű optika t-sokk összekapcsolása.

Kamerák "Kijev"

Kamerák "Kijev"

A Németország háborújának vége után a saját védjegyek jogait visszavonták, a németországi időszakban előforduló német fejlemények másolása. Sok ország kihasználta ezt a lehetőséget. Néhány évvel később Japán kiadott egy sor kamerát Nikon, Sok szempontból hasonló a Contax modellhez.

Német gyár, ahol a fényképészeti technika eredetileg készült, közben a jaltai szerződés abba kellett munka- és leszerelhető. A technikát, a berendezéseket és a dokumentációt átirányították a Szovjetunióba. Először is, a fényképezőgépek gyártása Kazánban akart futni, a kamerák új modelljére, a “Volga” nevet feltalálták.

Kamerák "Kijev"

Kamerák "Kijev"

De ennek eredményeként a berendezést szállították és szerelték az Arsenal gyárban Kijevben. A német részletekből származó kamerák neve van “Kijev”. Tartozékok Részletek Még megjelölt Contax. A gyárban előállított modellek pontosan megismételték a német kamerákat, de nem hirdetett. A szovjet modellek megtartották az import kamra minden előnyét:

 • A film visszacsévélése egyszerűen megnyomva;
 • a trigger gomb kényelme;
 • Csendes munka.

A fényképezőgép szépségéhez és állapotához a házat valódi bőrrel borították. Azonban nem veszteséges, technikai problémák esetén a bőrt a bőrt el kell távolítani.

Idővel, a valódi bőr helyett, elkezdte használni a műbőrét, amely a fényképezőgépet több fogyasztó számára elérhetővé tette. Ennek a változtatásnak köszönhetően a kamerák ára csökkent.

Kamerák "Kijev"

A “Kijev” vonal több mint 4000 kamerát gyűjtöttek a Németország által szállított részletekből, 1946-tól 1949-ig. 1949 végén kezdődött a moszkvai régióban előállított részletek használata. A lencséket egy mechanikus üzemben gyűjtötték Krasnogorsk városában, a Lenzov blokkok szállítása Németországból. 1954 óta elkezdődött a szovjet szemüveg előállítása az új számításokon.

Kamerák "Kijev"

Kamerák "Kijev"

A hosszú évek során a termelési kamerák csak az űrlapon változott, és kissé megváltoztatták kozmetikai jellemzőiket, a kulcsfontosságú műszaki beállítások változatlanok voltak. Még megőrizték az eredeti kamerák mínuszát – a tartományos tartomány tartományának kényelmetlen elhelyezését, amelynek fő hátránya volt az ablak átfedése az ujjakkal, ami megakadályozta a teljes markolatot. Idővel a berendezés elkezdett elhasználódni, a teljes termelési kultúra elment a csökkenés, és a “Kijev” kamerák elvesztették a státuszt a nagyon megbízható technológia – 1987-ben megszüntetése megszűnt.

Kamerák "Kijev"

Modellsorozat kamerák

A kamerák előállítása során volt Megjelent több sorozat “Kijev”. A betűtípus teljesítménye és a tervezési címkézés többször megváltozott az egész gyártási idő alatt. A modellt nem jelezték a készüléken, lehetett megkülönböztetni, külső jelekre és évre támaszkodva. Megjelenik az első két számjegy a gyári számban.

Kamerák "Kijev"

A kamerák két fő tartománya készült:

 1. Exposométerrel. Ez a felállás hasonló a Contax III modell technikai paramétereihez. Az Arsenal gyárban gyártott analógok – modellek “Kiev-III” és más fejlett eszközök e vonal.
 2. Expozíciómérő nélkül. Ezek a modellek elkezdtek termelni, támaszkodva a német Contax II kamera műszaki jellemzőire. Ezek a modellek “Kiev-II” és más fejlett eszközök e vonal. A modern irodalom II és III vonalát arab számok jelölik, azonban a termelés évei során szokásos volt a római használatra. Lineáris Series II és III, a végén, amely a „A” jelzés adunk, különböztek azok jellemzői az eredetitől a CONTAX – volt egy synchrocontact funkciót.

Kamerák "Kijev"

Kamerák "Kijev"

A kiadott kamerák teljes vonala 1940-től a 80-as évekig kevés különbség volt. 1976-ban az “m” modellt adták ki, amelynek számos jellemzője csak őt tartalmazott:

 • Frissített kapu szakaszos fogantyú;
 • Továbbfejlesztett film visszatekerés;
 • A legrövidebb kivonatok 1/1000 másodperc.;
 • Fordított visszacsévélés egy csuklós fej használatával;
 • A fogadó tekercs beépül, és nem távolítható el;
 • Az ügy műanyag betétekkel történik.

Kamerák "Kijev"

Kamerák Modellek “Kiev-30” az előállított vonalzó legtöbb modelljétől eltérő. A miniatűr kamerák 16 mm-es filmszélességre alkalmazhatók. A modellt 1975 óta gyártották. A filmfotó számos megkülönböztető funkcióval rendelkezik:

 • A kamra képmérete 13 × 17 mm;
 • A miniatűr mérete ellenére a membrán volt jelen a paraméterek helyreállításának lehetőségével az F3,5-ről az F11-re;
 • A 45 vagy 65 cm-es felszerelt film mérete, amelyen 17 vagy 25 képkocka lehet;
 • Fém redőnytengely, amely képes kiválasztani a 3 expozíciós paramétereket 1/30, 1/60, 1/200, bármilyen expozíciós paraméter használatakor az ablak teljes felfedezést tesz lehetővé.

Kamerák "Kijev"

Kamerák "Kijev"

A modell birtokolt és mínusz:

 • a hátrameneti visszacsévélés hiánya;
 • A szinkronizáló jelenléte miniatűr kamrán, amelynek mennyisége nem felel meg a legtöbb kitörésnek a Szovjetunióban;
 • Nincs vaku zár.

A kamera esetét két részlegből készítették. A ház nagy része külső kemény tokban található. A kamra méretei 8 centiméter szélesek voltak. A felvétel előtt a fényképezőgépnek előkészíteni kellett. A modell másik előnye a kereső. A film fényérzékenységének kiválasztásának lehetősége:

 • fényes nap;
 • napos;
 • Nap a felhő mögött;
 • Felhős.

Kamerák "Kijev"

Kamerák "Kijev"

“Kijev 30” – Miniatűr kényelmes gép. Teljes tulajdonságokkal rendelkezik, fókuszálás és expozíció van. A hajótest mind a kibontott, mind a hajtogatott állapotban szilárdnak tűnik. “Kijev-19” – Ez a modell 1985-ben kezdődött. A fényképezőgép javított verzió volt Modellek “Kiev-20”.

Megkülönböztető jellemzők:

 • Lencse rögzítése – Bayonet N;
 • van egy próba;
 • Állomás lencse – MS Helios-81n;
 • Mechanikus zár két pár fém lamellás függőleges mozgásával;
 • Képesek akkumulátor nélkül dolgozni;
 • nem illékony zár;
 • A Flash 1/60 szinkronizálása;
 • Vezetékes szinkontaktusok;
 • A kereső mérete 23 × 35 mm;
 • A VIZIER a keretterület 93% -át teszi ki.

Kamerák "Kijev"

Kamerák "Kijev"

A modell tervezése valójában azonos modell “Kiev-20”, ami meglehetősen természetes volt. A ház oldalsó részei megváltoztak, elkezdték egy kicsit alacsonyabbat helyezni, azzal a kapcsolatban, hogy melyik függőleges helyek megjelentek az oldalakon. A bal oldali fején a Bayonet kastélyának kitettsége és pedálja elkezdődött. A jobb oldalon nincs változás. A modelleken nincs expozíciós gomb. A felvétel kombinálódik a membrán próbájával, a mérés a munka időpontjában történik.

Az első fotográfiai mérnök “Kijev” örökölt német megbízhatóságot, de volt egy komplex zár és tartományos rendszer.

A fényképezőgép javítása időigényes folyamat volt, amelyet a minősítő mesterek részt vettek. Különböző kamarák és magas költségek, egy egyszerű modell a “Kijev” anélkül, hogy az expozíciómérő értékesített 135 rubel.

Kamerák "Kijev"

Az 1970-es évek közepén a fényképészeti mérnöki “Kijev” elkezdte pozícióját az új tükörben. A háztartási fotósok körében a kamerák voltak. Szakmai környezetben, ahol gyors és kiváló minőségű felmérésekre volt szükség, az egyik lencse tükörkamrák kezdtek használni. Az 1980-as években az Arsenal tükör- és közepes formátumú modelleket készített. A kamerák ismét népszerűséget szereztek a szerkezetátalakítás után, amikor ismertté vált, hogy a modellek a német fotográfiai berendezések prototípusa.

Kamerák "Kijev"

Kamerák "Kijev"

Hogyan kell használni?

Kamerák A “Kijev” vonalat nem különböztette meg a felhasználás összetettsége, azonban volt egy bizonyos cselekvési algoritmus. A filmet egy kazettában töltötték fel, ahol 2 görgő volt: az etetés és fogadás, nem lehetett elválasztani. A film behelyezése a kamrába, meg kell erősítenie a rögzítőt az eset alján, húzza meg a belső és külső részeket különböző irányokban. Majd nyissa ki a fém fedelet, és kapjon olyan kazettát, amelyhez a film telepítve van.

A fényképezőgép előtt a kamera előkészült, először a házat jobbra tette a kiálló élhez, hogy a fényképezőgépet lefektették, és kissé szélesebb lett. Abban a pillanatban a keretet szállították, a zár. Ezután használhatja a lemez fókuszát és a horogot. A keresőt bomlós állapotban használják. Zárt állapotban semmi sem látható, kivéve a belső eset fémét.

Kamerák "Kijev"

Kamerák "Kijev"

A kamra elején két szem van. Nagy – kereső, kicsi lencsetisztítás. A lencseablakban lévő zár helyzetének meghatározásához egy piros pont jelenik meg a zár módban, ha szétszerelve van. A keret expozícióját két lemez szabályozza a ház jobb oldalán. A kerék mérlegei a keréken találhatók.

Az expozíció mind egy zárral, mind pedig csökkent. A Descent Hook kényelmesen helyezkedik el, leereszkedik a TUGA mérésére. A modell alján van egy önhordó mérő keret. A ház bal oldala üres. Az expozíciómenedzsment egy kör alakú filmérzékenységi panelre van beállítva. A keresőben 2 villanykörte van, a felsőrész feleslegesen világít, alacsonyabb, hiányzik.

Megfelelően kiválasztott fény esetén az izzóknak felváltva kell villogniuk. A fény mennyisége a zársebesség és a membrángyűrű segítségével történő beállításával.

Kamerák "Kijev"

A következő videó bemutatja a “Kijev” kamerák felülvizsgálatát.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása