KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

A kinescopikus televíziók jól ismerik a többi ország állampolgárainak és lakosainak vezető generációival. De a munka sajátosságai és egy ilyen technika belső szerkezete nagyszámú modern ember már nem tudja. Itt az ideje, hogy kitöltse ezt a rést, és mélyen jellemzően adja meg az elektronsugarak technikát.

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

Ami?

Kinescoppical TV (más cím – Elt TV) sok évtizede volt A házi televíziós berendezések egyetlen lehetősége. És nem csak otthon – még egy komoly alternatíva szakmai szegmensében is. Sok ilyen eszköz több évtizeden keresztül egy sorban dolgozik, és most még mindig sok olyan működőképes televíziós vevőt találhat, amely az 1990-es években vagy az 1980-as években is megjelent egy kinescope-val. Igen, a technológiafejlesztés nem áll fenn, és Ma az ilyen modellek csak a gazdasági szegmensben érhetők el. De ez nem jelenti azt, hogy rosszak vagy nem érdemlik a fogyasztók figyelmét.

Ugyanakkor azonban még a legjobb kinescopikus berendezés is jelentős méretű és kellően nehéz. Ezzel a technikával szemben a jelentős energiafogyasztást is igazolja. Elektronikus cső, amely érzékeny a mágneses mezők hatására. Néha megrázza a képernyőt, amely gumiabroncsokat okoz, és megszabadul a villogástól, lehetetlen tisztán technikai okok miatt.

Ilyen következtetés: Szinte mindig a kinescopikus tv vásárlása motiválja azt a vágyat, hogy pénzt takarítson meg a lehető legnagyobb mértékben.

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

Eszköz és működés elv

Az importált és háztartási televíziós vevőkészülékek a kincopikus eszköz alapján változhatnak. De az ilyen elektromos készülékek alapvető eszköze, ha eltávolítja a márkás innovációkból és a különböző fejlesztésekből, mindig ugyanaz a dolog. Mint bármely más TV-ben, a tápegységet meg kell adni. Általában impulzus típusú. Ha nem, hogy ne menjen technikai finomságokra, akkor a lényeg a következő:

 • Van egy transzformátor a blokkban;
 • Ez a transzformátornak van egy úgynevezett elsődleges tekercselése;
 • Az elektromos impulzusok olyan elsődleges tekercselésre változnak, amelyet egy bizonyos szabály idővel megváltoztatnak.

A tápegységnek két fő módja van – várakozás és munka. Még akkor is, ha az eszköz csak a távirányítóból vagy az előlapon található gombokból vár, még mindig egy bizonyos áramot fogyaszt.

Ezért minden vállalat, a televíziók megjelenésének pillanatától kezdve azt javasolják, hogy azokat éjszaka és a hosszú távú távozás előtt kikapcsolják.

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

A fő módok mellett a tápegységet logikusan kiegészíti egy másik vezérlőegység. Lehet, hogy egy vagy több eszköz (összetevő), amelyek felelősek a következőkért:

 • Csatornák átkapcsolása;
 • Autóalkatrészek és tárolócsatornák;
 • kézi keresés az alapvető műsorok számára;
 • Hangerőszabályozás, egyéb hangparaméterek;
 • a kép fő paramétereinek kiigazítása;
 • a távirányító által küldött infravörös impulzusok feldolgozása;
 • minden beállítás memorizálása;
 • Kisbetűs vizsgálat végrehajtása.

Fontos szerepet játszanak Választók szinkronizált impulzusok. Egyértelműen megosztja a videóinformációs vonal és a keret jelek teljes áramát. Ezért a minta söpörés nélkül sem lehetséges, még akkor is, ha a vezérlőrendszer és a tápegység rendszer normálisan működik.

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

Még mindig érdemes megemlíteni Választó (szeparátor) csatornák. Ez a fokozott érzékenység vevő folyamatosan feszültség alatt van. És a rendszer mellett kiadott, a színes televíziós jel szigorúan meghatározott frekvencián van – függetlenül a levegő átviteli frekvenciájától.

Ezt követően figyelembe kell venni a közbenső frekvencia erősítőegységén. Az eszköz összetevői:

 • Videoettector;
 • erősítő közbenső akusztikus frekvenciák;
 • Továbbított hangfrekvenciás detektor.

Mint az alacsonyabb frekvenciaváltó, akkor semmi, mint egy olyan cselekmény, amely növeli a hangerő mennyiségét, ez nem foglalt. Természetesen a mérnökök rámutatták a finomságokat az eszköz munkájában, de az általános lényeg megértéséhez nem fontosak. De a Chroma modul 3 kulcsfontosságú színeket dekódol az RGB rendszeren keresztül, és javítja azokat a kívánt értékre. Frame szkennelési modul problémák a speciális tekercseken, amelyek felelősek a kép függőleges oldalán, fűrészáru.

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

A folyamatos szkennelési vezérlőegység tovább csatlakozik. Létrehoz egy fűrészképes elektromos impulzust, amely alapján a kép vízszintes része alakul ki.

Fontos rész – dióda SIDIC CASCADE típusú transzformátor. Itt van, hogy a nagyfeszültség alakul ki, amely később a Kinescope színére kerül. Ugyanazon transzformátor másodlagos tekercsével, a másodlagos elektromos áramkörön keresztül. A másodlagos alkatrészek tápellátását kapják.

A színkövetet a színes TV 3 elektronikus fegyvereket tartalmaz. Hogy fekete-fehér képet kapjon egyetlen emitterről. Pontosan orientált elektronok áramlása speciális tekercsek rögzítése. Ezek közül a gerendát átirányítják az anód kimenetre, majd a szűrőmaszk biztosítja a 3 fő tónusok átvételét.

A képernyő belső határát speciális anyaggal borítják – foszfor.

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

Az elektronsugár hatása alatt álló ragyogás nem csak így következik be. A foszfor minden területe felelős a fő színért. A sugarak segítenek a látható fény gyorsan mozgó helyszínének kialakításában. A bal szélről jobbra mozog, a felülről az aljára, de a sebesség olyan nagy, hogy lehetetlen észrevenni a folyamatot. Minél magasabb a csere aránya, annál nagyobb minőségű kép figyeli a közönséget.

A kérdés merülhet fel – ha a kinescope mindig konvex, akkor hogyan készülnek a síkképernyős modellek. És itt rámutatni kell egy fontos pontra: teljesen lapos kinincopes léteznek csak a reklámban. Végtére is, ezek vákuumszerek, és ellenállnak a légköri nyomás, az elülső faluk, és meg kell sűrnik. Csak az egyes cégek gyártották és olyan televíziókat termelnek, amelyek képernyők része a hengernek. Ezután a függőleges sík ideális, de a vízszintes továbbra is a nyugtalan görbület marad.

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

Főbb műszaki jellemzők

Nagyon aktuális paraméter – A kapott frekvenciák tartománya. Majdnem minden olyan televízi televíziót készíthet ipari léptékben, amely mérő- és decimatikus rádióhullámokat vehet igénybe. Egyes modellek képesek lesznek feldolgozni a kábeltelevíziós jeleket. A modern televíziós vevőkészülékek nem kevesebb, mint 99 csatorna.

Néhány verzió még több.

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

De a csatornák száma és még a frekvenciák száma – nem minden. Néha a különálló helyek jele nagyon gyenge vagy instabil. Ezután a vevő érzékenysége kritikus mutatóvá válik. FONTOS: Az érzékenység korlátozható a zajra vagy a szinkronizálásra. Hosszú ideig az ELT TV-k 4: 3 formátumúak voltak. De most nagyon kevés ember maradt, és szinte az összes gyártó 16: 9-es racionálisabb arányra váltott.

A keretek cseréje a költségvetési osztály modellekben és a régi mintákban nem több, mint 50-60 Hz. Több modern példányok A képkeret a képernyőn másodpercenként 100-szor. Ez a javulás lehetővé tette a TV előnézetét a látáshoz. A képek fényerejét Candela (CD rövidített) 1 m2-ben mérjük. Egy tipikus kinescope esetén ez a szám 150-300-ra változik, ami elég elég ahhoz, hogy a kép egyértelmű érzékelését még gyenge láthatósággal is.

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

Ami az engedélyt illeti, A gyakorlatban körülbelül 1200 televíziós vonal van. Az ismerős egységekben körülbelül 1200×800 pont. Technikailag a kinescopák maguk is világosabb képet adhatnak ki. De a “szűk keresztmetszet” a szkennelési rendszer és egy elhajlító egység lehetősége. Ezenkívül figyelembe véve a televíziós jel valóságos minőségét, valószínűleg nem számít több mint 600×400 DP felbontásra. Természetesen, ha beszélünk az alapvető műsorról, és nem a médiákról.

A piacon található Kinescopic TV-k 32 hüvelykes képernyő átlós. De ez nem a határ. Néhány adat alapján ítélve az ilyen típusú legnagyobb vevők a Sony KV-ES38M61. Méretük 38 hüvelyk volt.

Az ilyen televíziók költsége alig több, mint plazma analóg, átlós 42 hüvelyk.

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

Lehetséges hibák

A Kinescope TV képe a purre a vákuumpisztoly hibái miatt. A szakemberek hozzáadhatják a transzformátort, de még néhány hónap múlva meg kell változtatniuk a kinescope-t. De a keskeny vízszintes vénákkal hígított élénk fényű területek megjelenése nem ellenálló hibát jelent.

Néha a képernyő kialszik – ez a probléma általában az elektromos áramkörök vagy a katódok bezárásához kapcsolódik. Amikor a lánc teljesen működőképes, lehetetlen visszaállítani. A kedvezőbb helyzetben a probléma megoldódott a szennyvíz-kapcsolatokra.

Fújja gumi kalapács a képernyő szélén néha megszünteti az elmozdulási képeket. Azonban sokkal gyakrabban változtatás nélkül a kinescope nem tud. Amikor a tápegység blokkolva van, a biztosítékokat meg kell változtatni, és a termisztorokat néha a jogsértések során helyettesítik.

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

A füst megjelenése azt jelenti, hogy sürgősen kikapcsolja a TV-t, és azonnal hívja a technikai támogatást. A leggyakrabban a mesterek javítható kondenzátorokba kerülnek. Ha a kinescope égésének védelme működött, akkor a normál munkavégzésből származik, nem fog működni. Egyszerűen kívül – Cserélje ki a hibás tranzisztort. Figyelem: A leggyakrabban ez a probléma az Erisson márkára jellemző, de más tévékészülékekben történhet.

Az ELT TV LG A hosszú távú művelet után néha nem kapcsol be. Ilyen esetekben a mesterek jellemzően ellenőrzik a kondenzátorokat, az alaplapokat és a tápegység láncokat. Azt is meg kell találni, hogy nincs-e valahol nincs kapcsolat. Először is, a varázsló hívásnak van értelme ellenőrizni az aljzat, a villák, a hálózati vezeték multiméter teljesítményét.

Ezután lehet elkerülni a nevetséges helyzeteket.

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

KINECOPE TVS: Jellemzők és eszköz

Hogyan lehet megtanulni, hogyan kell javítani a Kinescopic TV-t, az alábbiakban találhatók.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása