Kiválasztjuk a stúdió lakás elrendezését

A stúdió apartman életmód. Az orosz piacon néhány évvel ezelőtt megjelenik, ez a fajta lakossági helyiségek lettek az egyik legkeresettebb és versenyképes. Az okok nemcsak az eredetiségben és a belső tér maximális szabadságában veszítenek, a stúdió megszakítja a szvietidők óta létrehozott sztereotípiákat.

Sajátosságok

Számos félreértés van a stúdióapartmannal kapcsolatban. Például úgy véljük, hogy a stúdió befogadására tervezték egy vagy két ember, és nem illeszkedik a családi párok egy gyermek, ami egyáltalán nem igaz. A szabad elrendezés iránti kereslet, elsősorban a stúdió típusú kis poharak, elsősorban fiatal családok, gyakran egy vagy két gyermek, valamint egy macska, kutya, hörcsög és virág. És mindezeket a fiatal és céltudatos polgárokat kényelmesen kezelik a harminc négyzetméter számára.

A stúdió apartman nem csak a fiatalok választéka, nem csak a “HAIP”, mivel most szokásos beszélni. Az idősek párok is törekednek a kényelmes tartózkodás modern normáira is, különösen mivel az apartman-stúdió nemcsak viszonylag alacsony ár, hanem a közös használat szabad területének további lehetősége, amelyet az olvasásban említettek.

Időközben nyilvánvalóan el kell ismerni: Lakóhelyiségek ingyenes elrendezéssel – Ez egy nagyon népszerű termék a modern ingatlanpiacon. Vannak stúdiók 24, 26, 18, 28, 27, 45, 12 négyzetméter, van 50, 15, 35, 22, 29, 32, 21, 23, 23, 22, 29, 32, 21, 23 méteres , szintén megtalálható 36, 19, 37, 13, 14, 33, 16 kV. M.

Az ilyen apartmanok megtalálhatók Moszkva és Moszkvai régió modern lakossági negyedében, valamint az országos főváros “csendes központjának” sztálinista alacsony emelkedésű épületeiben.

Előnyök és hátrányok

A stúdiók előnyei nyilvánvalóak:

 • Először is, a stúdióapartman egy szabad hely, korlátozott, csak a külső falak és a padlómagasság a mennyezetre. A belső partíciók hiánya, először is vizuálisan növeli a lakás területét, másrészt jelentősen növeli a megvilágítást, és általában hozzájárul a hangulatos légkörhöz;
 • A partíciók hiánya miatt a hasznos terület növekszik, ami lehetővé teszi gyakorlatilag bármilyen lehetőség elvégzését a szakmai javítógépek segítségére, és jelentősen pénzt takarít meg, és a fő időt;

 • A zónákhoz való hozzáférés sokkal könnyebb, mint a belső partíciók által elválasztott rendszeres apartmanban. Gyors hozzáférés az élelmiszer-vételi területről a munkás vagy a fürdőszobában az élet kortárs ritmusában az egyik legfontosabb feltétel, amikor egy új házat választanak ki.

Ez magában foglalhat egy jelentős egyszerűsítést a lakás tisztításakor: sokkal könnyebb és kellemesebb, hogy tisztítsa meg a közös helyet, mint az osztott válaszfalak és az ajtók lakásában.

Ne tegyen és hibák nélkül:

 • Nincs személyes hely – nagyon jelentős hátrány, amely lehetővé teszi a mozgó döntés meghozatalának döntését. Ha nem áll készen arra, hogy megoszthassa a közös helyet a család többi részével, akkor is csak kettő, talán jobb, ha egy ideig elhalasztja a stúdió apartman kiválasztását, sőt egyáltalán megtagadja azt. Ha azonban előzetesen megoldani, hogy a zónák teljes területe és nyitottsága nem zavarja Önt, akkor ez a hiány könnyen kezelhető méltósággal;
 • Az újrafelszerelés nehézségei. Valójában a szokásos lakás meglehetősen nehéz, sőt lehetetlen, hogy egy tágas stúdióvá váljon. Az elrendezés szinte minden belső változása a BTI testületek engedélyével végezhető el. Ezeket a kérdéseket azonban jelenleg sokkal könnyebbé és gyorsabban megoldják, mint néhány évvel ezelőtt, és minden évben könnyebbé válik az átépítés regisztrációs folyamat;

 • Fűtés és szellőzés. Mivel a konyha minden szagával és zajával egy térben van a hálószobákkal és a gyermekek játékterületével, komolyan megközelíteni kell a lakóhelyi helyiségek termál- és szellőzőrendszereinek újbóli berendezésének kérdését. Gyakran az ilyen események pénzügyi költsége jelentősen növeli a lakás költségeit, és kevésbé vonzóvá teszi.

Tér

Minden lakás méretei, függetlenül attól, hogy a partíciók jelenlététől vagy hiányától függetlenül mindig nagy jelentőségűek. Egy kis méretű stúdió esetében meg kell érteni, hogy a kulcsfontosságú szerepet nem játsszák itt, de a készség kompetens és gyakorlati használatra vonatkozó négyzetméter. Kis lakás elrendezése mindig különleges megközelítést és számviteli mellette kis árnyalatok, amelyek figyelmen kívül hagyható, ha így a belső nagy multicoming lakások.

A modern apartmanstúdió területe 12 és 50 méter között változhat; A stúdió lehetőségek száz és több négyzetben találhatók.

Hány méter áll rendelkezésre, meg kell terveznie egy környezetet egy zónos elven: minden zónában csak ott kell lennie.

Például, Nem kell a falon lógni a konyhában további TV-vel, ha a plazma képernyő az üdülőterületen található, amely körül az egész család este összegyűlik. És azt is, nincs szükség, hogy beágyazza a szekrény a fürdőszobában, miközben a drága méteres kényszerűen bekerített terület, ha ez lehetséges egy másik része a lakás, mint egy öltöző, tároló és helye a mobil gyermekjátékok egyidejűleg.

Az apartman-stúdió leggyakoribb területe 20-50 méter, míg az erkély vagy a loggia jelenléte szinte előfeltétele. A falak magassága szintén jelentős szerepet játszik: a standard 2,6-2,7 métert megnehezíti a második szintet az alvóhelyek és a kevertek befogadására. A padló magasságának optimális változata a mennyezetre 3-3,5 méter.

Az űrlap fontos

Az űrlap, mint a méret, ebben az esetben játszódik, ha nem kulcsfontosságú, akkor jelentős szerepet játszik. A szoba hosszúkás téglalap alakú lehet, vagy egy négyzetre törekszik. Vannak lakóhelyiségek is nem megfelelő formában, a “G” vagy akár egy háromszög betű formájában. Ebben az esetben az egyéni ízreferenciákon alapulva az a tény, hogy a négyzet és a téglalap a legmegfelelőbb a tervezési lehetőségek tekintetében figyelembe kell venni.

Egy Quadraique szobában Sokkal kényelmesebb a természetes napfény használatához, Helyezze a szükséges belső tárgyakat, és változtassa meg az elrendezést a szabadság nélkül és a lehető leggyorsabban. Ezenkívül egy négyzet vagy négyszögletes stúdió sokkal könnyebb és kellemesebb, hogy tiszta legyen, és nagyon rendszeresen meg kell tennie, mert a port és a piszok a stúdióban különösen világosan észrevehetőek.

Általánosságban elmondható, hogy előnyben részesíthetjük a stúdió formáját, amely a leginkább funkcionális és tágas lesz. Nem szabványos formában is lehet kompenzálni a nagyszámú fülkékben és a kényelem a konyha és a fürdőszoba többi részéhez képest a lakás helyet.

Világítási lehetőségek

A világítás kétféle típus: természetes és mesterséges. Természetesen napfény, különösen a meleg szezonban, nagyon fontos számunkra. A stúdió ebben az értelemben egy Win-Win opció, különösen akkor, ha nincs egy, és két vagy akár három ablak. Ez lehetővé teszi, hogy fenntartsák a természetes világítást a lakás minden zónájában, beleértve a fürdőszobát is, ami jelentősen csökkenti a villamosenergia-költségeket, és növeli a bútorok igazítási lehetőségeinek és egyéb belső tárgyainak számát is.

Az apartman-stúdió mesterséges megvilágítása egy külön cikk, ha nem tudományos munka. Hiánya miatt a belső válaszfalak, világítóeszközökön ilyen lakást, amellett, hogy az alapvető funkciókat, elkezdik játszani a stílusos belső elemeket, és lehetővé teszi, hogy jelentősen változatossá színskálát.

Fontos itt megérteni A jó világításnak az egész területen kell lennie, És nem csak azokban a helyeken, ahol leggyakrabban használják, mert a stúdió apartmanban gyakorlatilag nincs jelentéktelen vagy egyáltalán.

Jelenleg van egy külön típusú világító eszközök kifejezetten beépítéshez garzonlakás: a teljes tér és hozzáférhetőségét minden területen a szoba inspirálja tervezők létrehozni számos lehetőséget és előadások.

És itt adhatja fel az ízlés és a fantázia akaratát, nem felejtheti el, hogy a teljes terület még mindig komolyan korlátozott.

Fontos ékezetek

Mit kell figyelembe venni:

 • A teljes terület – a szoba hossza és szélessége és magassága. Abban az esetben, a lakás-stúdió, meglehetősen nem a területet, de a kötet: hogy a „második emeleten” lehet telepíteni alvó helyeket és különféle szekrények és anessol tárolására szükséges szezonális dolgok, amelyek nem maradt az “első” emeleten;
 • Van egy erkély a szobában, és a jobb loggia, amely, mint általában, kombináljuk a fő területek, amely lehetővé teszi, hogy jelentősen nyerni mellett a hasznos terület és módszerek használata;

 • A formanyomtatvány és a hosszúkás téglalap a legelőnyösebb;
 • Győződjön meg róla, hogy a természetes és a mesterséges megvilágítási lehetőségeket a kényelem maximalizálása érdekében;
 • Próbálja meg a belső dekorációt csak funkcionális objektumokkal végrehajtani.

Tervezés

A modern stúdió lakás túlzás nélkül kihívás a megállapított hagyományok és sztereotípiák. Van egy nagyszerű tervezési stílus, amelyek mindegyike előnyei és hátrányai vannak, amelyek ugyanazt a célt követik: a modern polgárok válogatós ízlésének kielégítése. Számos gyakorlati ajánlást adhat meg, amelyek alapján, A belső kialakítás tervezése során jobb és kompromisszumos megoldást vehet fel:

 • Próbálja meg használni a könnyű hangokat a stúdió lakossági és munkaterületének megtervezése során. Ez nagymértékben javítja a tervezés vizuális érzékelését: a lakás tágasabbnak és hangulatosnak tűnik;

 • Ne félj kísérletezni a befejező anyagokkal: hagyományos (még akkor is, ha a tervező) háttérképek inkább festéket és vakolatot preferálnak, jelentős összeget takarít meg, és jelentősen diverzifikálja a verziókat;

 • FONTOS: A stúdió lakásban lévő bútoroknak többfunkciósnak kell lenniük. Ne hagyja figyelmen kívül a szekrények és tágas padlóállományok különböző lehetőségét, amelyek televíziós állványként és egyéb háztartási készülékként használhatók;

 • Adjon előnyben a minimalizmusnak, és teljes mértékben élvezheti azt a tényt, hogy szabad helymegrendezést biztosít, amely viszonylag kis méretű és minden egyes téma logikus befejezése;

 • Kísérletek tervezése. Ne feledje, hogy a stúdió apartman sokkal könnyebb a standard egyszobás, egy hálószobás, egy hálószobát és a három hálószobás lakóteret szigetelt szobákkal és folyosóval.

Gyönyörű példák a beállításra

Ebben a példában, amellett, hogy az eredeti színes megoldás, egy tükör használunk, beépítve a partíció között a konyha és a lakott területen, amely megteremti a hatása vizuális növekedés nagysága.

Opció A hasznos erkély / loggia tér kombinálva. A jobb fal falfestménye tökéletesen illeszkedik az élelmiszer-vételi terület általános stílusába.

Kiváló példa a szovjet kollégiumban a teljes fledged stúdióba. Felülnézet felülről.

A következő videóban áttekintést kap a stúdió 45 kV lakására.M. A modern stílusban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: