Lézeres projektorok jellemzői

Legutóbb a lézeres projektorok csak a mozikban és a klubokban találhatók, ma széles körben találtak irodákban és házakban. A kép magas színvonalának köszönhetően az ilyen eszközök nemcsak bemutatják a prezentációkat, görgőket, hanem a kedvenc filmeket egy családi körben is. Mivel az ilyen típusú berendezést egy hatalmas választékban mutatják be a piacon, képesnek kell lennie arra, hogy helyesen válasszon megfelelő modellt, figyelembe véve, hogy nemcsak a specifikációkat, az árat, hanem a gyártó véleményét is vizsgálja.

Lézeres projektorok jellemzői

Ami?

A lézer kivetítő egy speciális eszköz, amely a kép nagy képernyőkön játszik le. Alapítványa egy lézersugár, monokróm modellekben Ez egy, és a polikróm – három, a gerenda egy speciális stencilen keresztül fókuszál, amely dia vagy kép lehet. Esik egy ilyen stencil és áthaladva, a beépített képernyőn lévő gerenda a kívánt képet vetítette ki. A stencil és a sugár mellett a lézer kivetítő kialakítása magában foglalja a komplex tükörrendszert, átalakítóként működik, és megteremti a kibocsátott fény eltérésének bizonyos szögét. Így az eszköz működésének elvének hasonlóságai vannak a televíziók működésével.

A lézer lézer járművekkel összehasonlítva a kép nem jeleníti meg a kész képet.

A projektorok képernyőjeként bármilyen felületet használhat: padló, mennyezet és falak.

Ez az eszköz lehetővé teszi a kiváló minőségű kép újjáépítését még egyenetlen felületeken is, mivel az egyes pixeleket a lézeres impulzusok külön tervezik, amelyek nem igényelnek további fókuszálást.

Lézeres projektorok jellemzői

Nézetek

Annak ellenére, hogy a lézerprojektorok nem régen megjelentek a piacon, ideje volt, hogy jelentősen megváltoztassák ezt az időszakot. A gyártók hatalmas választékot állítanak elő, amelyek megfelelnek a felhasználói kérelmeknek.

A funkcionális funkcióktól függően a projektorok játékok, otthoni filmek számára készültek (ez egy kényelmes kezelőpanellel rendelkező mini-eszköz), szórakoztatáshoz és megjelenítéshez (a színes zene hatásával) és az oktatáshoz (a lehetőséggel) legfeljebb 12 diák lejátszása).

A fenti fajok mindegyike saját technikai képességeivel, méretével és árával rendelkezik.

Lézeres projektorok jellemzői

Irodai és oktatási

Ez az oktatási intézményekben, üzleti központokban és kávézókban való használatra szánt projektorok típusát, azaz megvilágítással rendelkező helyiségekben (további világítási forrás).Az ilyen eszközök fő célja, hogy “megverte” a megvilágítást, és visszavonja a szükséges információkat a képernyőn. Az ilyen típusú projektorok átlagos fényárama (fényereje) legfeljebb 3000 lumen, ez a jelző közvetlenül a külső világítás szintjétől és a készülék paramétereitől függ.

Lézeres projektorok jellemzői

A házimozi számára

Ez egy programozható kivetítő, amely csak ideális körülmények között dolgozik. Ahhoz, hogy kiváló minőségű képet kapjon, a helyiségben teljesen megszünteti a külső fényforrások jelenlétét. Ugyanígy például a LED projektor használt házimozi, a lézer jó színvisszaadást és fel van szerelve számos beállítást, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzék a videojelek és színét. Ellentétben az irodai opciókkal, nem csak a grafikonok és a szöveg lejátszásához. Ennek a fajnak a fő előnye az alacsony zajszint, valamint a telepítés lehetősége bármely szobában. Ezenkívül a házimozi-eszközök elegáns kialakításúak és tökéletesen illeszkednek egy modern helyiség belsejébe.

Lézeres projektorok jellemzői

Telepítés

Olyan speciális típusú projektorok, amelyek nagy súlyú, méretekkel és nagy fényerővel rendelkeznek. Ezek általában nagy helyiségekben használják őket, valamint a struktúrákra és a szabadban lévő létesítményekre vonatkozó előrejelzéseket. Mint egy animációs kivetítő, a telepítés számos további funkcióval rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a fényhatások létrehozását. Gyakran telepítik az ünnepi vagy ünnepélyes eseményre. Az ilyen eszközök védőtartható esetekben kaphatók, könnyen telepíthetők, szállíthatók, bár mintegy 20 kg súlyúak.

Lézeres projektorok jellemzői

3D-s

Ez a típusú projektorok a leginkább egyedülállóak. Mint a többi lézeres, lézer felelős létre egy képet őket, ami két szilikon tükrök „rajzolja” a jobb és bal kép. Ugyanakkor, a fény polarizációja az ilyen tükrök ragasztó speciális LCD panelek. A reprodukciós technológiának köszönhetően a 3D-s szemüveget megtekintheti. A 3D projektorok fő hátránya magasnak tekinthető.

Lézeres projektorok jellemzői

Népszerű modellek

A mai napig a lézer projektorok hatalmas választékban vannak a piacon, míg a modellek nemcsak a technikai specifikációk, hanem a minőség, az ár. Számos pozitív visszajelzést kapott a legjobb modelleket.

 • PANASONIC PT-RZ470E. Ez az ultra-kompakt újdonság a kínai gyártó súlya csak 700 g, és támogatja a 3D módot. A kivetítő működésének elvét az eredeti technológia “LED forrás + lézerformor” alapja, vagyis a tervezés nemcsak a lézer jelenlétét, hanem a LED lámpákat is biztosítja. Ez a modell ideális mind a házimozi, mind az üzleti célokra. A modell fő előnyei a multifunkcionalitás (fejhallgató, játékkonzolok, okostelefonok és számítógépek), kényelmes kezelőpanel. Hátrányok – No Pussification, Card Memory Slot és videó lejátszása az internetről A kép kissé “lassíthat”.

Lézeres projektorok jellemzői

 • LG HF80JS. Ezt a modellt a tajvani vállalat képviseli. Ez a kivetítő széles vetületet ad, így a falhoz közel helyezhető el. A készülék fő jellemzője az, hogy nem szétszórja a felek fényét, és nem vakítja az előadót. A készülék támogatja a 3D-módot, köszönhetően az 1500 ANSI-LM fényerejének köszönhetően, nem csak prezentációkhoz, hanem a filmnézők számára is használható. A modell pluszéi a következők: több mint 10 kimenet jelenléte, beleértve a LAN-t és a HDMI-t is, a számítógéphez való csatlakozás képessége, amely két hangszóróval van felszerelve 20 W-os teljesítményű, és a vezérlőpanel teljes sorozata. Hátrányok nehéz (súlya körülbelül 5 kg), az internet használatának összetettsége, a színes reprodukció villogása (a kép kezdetben hideghangban van).

Lézeres projektorok jellemzői

Lézeres projektorok jellemzői

 • Xiaomi Mijia. Ez a készülék a kínai gyártó kiváló a házimozi számára. 7 kg súlyos, kiváló minőségű és lenyűgöző tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek közül kiemelheti a nagy kiterjesztést a teljes HD és a fényes fluxus 5000 lumenben. A képernyő vetületének mérete 107-381 cm, a lézer erőforrás magas és meghaladja a 25000 órát. A készülék előnyei – Stílusos nézet, kényelmes használat, kiváló minőségű képek Play. Ami a hiányosságokat illeti, ez egy – magas ár.

Lézeres projektorok jellemzői

Lézeres projektorok jellemzői

 • Vivitek D555. Ez a projektor modell költségvetésnek tekinthető. Annak ellenére, hogy teljes HD-ben megjelenített képeket megjelenítve a készülék közepes műszaki jellemzői vannak. Javasoljuk, hogy vásároljon irodákat, bár otthon használhatja a filmek megtekintéséhez (ebben az esetben a képernyőt 90 hüvelyk átlósnak kell lennie). Ez a kivetítőnek is jó fényerő-szintjelzője (3000 lumen) és kontraszt (15000: 1). Ha figyelembe vesszük az egység előnyeit, akkor csak a rendelkezésre álló költségek tulajdoníthatók számukra.

Lézeres projektorok jellemzői

Lézeres projektorok jellemzői

 • Acer V6810. Ez egy lézer kivetítő, amelyet megfizethető áron lehet megvásárolni. A készülék 4k UHD-ben kiváló minőségű lejátszást biztosít, míg a mátrix bővítése csak 1920 * 1080. Mivel a V6810 projektor fényereje 2200 lumen, és a kontraszt 10 000: 1, ajánlott telepíteni 220 hüvelyk képernyőkkel.

Lézeres projektorok jellemzői

Lézeres projektorok jellemzői

 • BenQ LK970. Ez a modell a legtöbb technológiai és drága eszköz egy 2716 * 1528 kiterjesztési mátrixával, valamint a kivetítés 4 k formátumú kiadásának képességével. A kivetítő maximális fényereje 5000 lumen, kontraszt – 100000: 1 és Diagonal 508 cm. Ez a készülék egy TV-hez és számítógéphez csatlakoztatható. Plusz modellek – A lézer biztosítja a kívánt élességet, ennek köszönhetően minden jelenet ugyanaz, mint a moziban. Ezenkívül a lézer teljesítmény könnyen konfigurálható manuálisan.

Lézeres projektorok jellemzői

Lézeres projektorok jellemzői

 • Viewsic LS700HD. Ez az amerikai márkából származó lézer kivetítő, amely kiváló dinamikus kontrasztot mutat, és 3500 lm fényességgel rendelkezik. A modell felhasználók fő előnyei közé tartozik a magas válaszsebesség és egy jó interfész készlet, az intelligens TV támogatása is van. Nincsenek hiányosságok.

Lézeres projektorok jellemzői

Lézeres projektorok jellemzői

Hogyan válasszuk ki?

Mivel a lézer kivetítő a legtöbb esetben drága technika, akkor a vásárlás során érdemes figyelmet fordítani sok paraméterre.

Nem csak az eszköz élettartama függ, hanem a képminőség is.

 • Színes fényerő színe. Közvetlenül függ a készülék távolságától a képernyőre (amikor csökken, a fényerő aránya arányban növekszik) és a külső világítás szintje. A projektorok minden modellje saját fényerő jelzővel rendelkezik, lumenben mérve. Ha azt tervezi, hogy az eszközt a filmek sötétített helyiségben történő megtekintéséhez kívánja használni, akkor 1500 lumen fényerő jelzőjét vásárolhat, míg a képernyő átlós nem lehet kevesebb, mint 130 hüvelyk. Ami a kivetítő jól megvilágított szobákban történő használatát illeti, az ideális választás olyan modellek, amelyekben a fényáram 3000 lumen. Az egyetlen dolog, ahol az eszköz telepítve van, enyhe fényerő.

Lézeres projektorok jellemzői

 • Kontraszt. Ez a jelző a fehér fényerő hozzáállása a fekete. A kivetítő jól megvilágított szobákba történő elhelyezésénél a kontrasztot az eszköz maximális fényereje határozza meg. Ebben az esetben a kép fekete részei külső világítást kapnak. Hatalmas szerepet játszik a Coolemas kontrasztja, ahol a filmek megtekintése a csarnok jól sötétedett. Minél magasabb a mutatója, annál nagyobb lesz a dinamikus tartomány.

Lézeres projektorok jellemzői

 • Engedély. Nem ajánlott projektorokat vásárolni a HD alatti bővítéssel. Hogy magas képminőséget kapjon, jobb, ha egy kicsit fizet.

Lézeres projektorok jellemzői

 • Erő. Ez az eszköz legfontosabb mutatója, mivel a végső kép maximális fényereje és telítettsége függ. Célszerű vásárolni modellek kapacitása 1 W vörös, kék és zöld szín, ami végső soron képezi a végső indikátor 3 W.

Lézeres projektorok jellemzői

 • Sebesség és szkennelési szög. Minél magasabb az első paraméter, annál jobb az eszköz. A jó minőségű képek megtekintéséhez legalább 30 kPps szkennelési sebességgel kell kiválasztani a projektorot. Meg kell jegyezni, hogy a szkennelési sebesség a szögtől függ, amelynek működési értéke 40-60 fok.

Lézeres projektorok jellemzői

 • Vetítési módok. Gyártók a készülékek vízszintes és függőleges trapéz korrekció, ennek függvényében a gép lehet telepíteni egy bizonyos szögben, amely merőleges a képernyőn. A mai napig a kivetítő asztali, elülső, mennyezeti és hátrameneti előrejelzésekkel megkülönböztethető. Az első nézetet akkor kell kiválasztani, ha az eszközt tervezik az alábbiakban vagy a képernyőn, a második – az átlátszatlan képernyő előtt, a harmadik lóg a mennyezeten, és a negyediknek van átlátszó képernyője.

Lézeres projektorok jellemzői

Lézeres projektorok jellemzői

Lézeres projektorok jellemzői

 • 3D-s támogatás. Ez a funkció nincs jelen minden modellben. A 3D projektor kiválasztása támogatással fontos, hogy tisztázza az eladót, melyik technológiát mutatja: passzív vagy aktív. Az első esetben a kivetítő a bal és a jobb szeméhez fordul, a második pedig – a képsebesség felére csökken.

Lézeres projektorok jellemzői

Lézeres projektorok jellemzői

 • Interfészek és csatlakozók. Célszerű, hogy előnyben a modellek VGA és HDMI csatlakozók, továbbá megakadályozza, hogy a jelenléte kimenet többcsatornás audio csatlakozás a számítógéphez. Az interfész használatának kényelme óriási szerepet játszik.

Lézeres projektorok jellemzői

Lézeres projektorok jellemzői

 • Hálózati funkciók. A legtöbb modellt a vezeték nélküli hálózaton keresztül történő vetítés lehetőségével adják ki. Egy kicsit drágábbak, de bővített funkcionalitásúak.

Lézeres projektorok jellemzői

Nagyon jó, ha az eszköz a távirányítóval együtt felszabadul. Különben érdemes figyelmet fordítani a gyártóra, annak garanciájára.

Nem ajánlott olyan technikát vásárolni, amelyre a garancia kevesebb mint 12 hónap.

Fontos, hogy a város megszerzését, a gyártó szervizközpontjait. Ezenkívül fontos gondosan megvizsgálni a modelleket és a bizalmat csak a hitelesített gyártókról.

Lézeres projektorok jellemzői

Értékelések áttekintése

Annak ellenére, hogy a lézer projektorok a közelmúltban megjelentek, sikerült sok pozitív és negatív véleményt kapni. A legtöbb felhasználó nagyra értékelte a lézerforrás korlátlan erőforrását, amely 20 000 órát átlép. Ezenkívül a lámpa modellekhez képest a lézer kiváló kontraszt, fényerővel és bővítéssel rendelkezik. Pozitívan reagálnak a fajok és az orvosok kivetítésére, mivel a visszavert fény teljesen biztonságos a látás szervei számára. Egyes felhasználók elégedetlenek maradtak olyan költségvetési modellekkel, amelyek szivárványhatásuk van kék, zöld és vörös kontúrok formájában, észrevehető a világos háttéren.

Hogyan válasszunk lézer projektorot, nézd meg a videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása