Mi a levegőionizátor?

Régóta ismert, hogy a tisztaság a házban – a lakosság egészségének kulcsa. Mindenki tudja, hogyan kell megbirkózni a látható szemetet, de kevesen figyelnek figyelmet a levegőben lévő szinte láthatatlan szennyeződések kis részecskéire. Az ember által készített időnkben ez a probléma különösen releváns – a munkahelyen töltött emberek (és leggyakrabban ezek a közeli szobák) napjaink nagy része.

A légtisztítás egyik tüdője és hatékony megoldása az ionizátor megszerzése. Arról, hogy milyen egy légionizátort kell használni, hogy figyelembe vegyék a működést, és még sokkal jobban olvassanak el ebben a cikkben.

Mi és hogyan működik?

Először foglalkozik azzal, amit az ionizáló tesz. Bizonyították, hogy a jó egészség megőrzésének egyik tényezője tiszta levegő, telített az úgynevezett aeronokkal vagy könnyű ionokkal telített. Az ilyen ionok akkor alakulnak ki, amikor az elektronok a molekulából vagy az atomból származnak. Ennek a jelenségnek az oka képes lesz energiát sugározni vagy légköri villamos energiát továbbítani. Az ilyen gáz stimulálja a légzőszervi szervek nyálkahártyáit a biológiailag aktív anyagok felszabadulásához, amelyek kedvező hatással vannak a testre. Az ilyen levegő belélegzése emberi sejtek növelik a hangjukat, és a test lelassítja az öregedését. A mentális és fizikai aktivitás növekszik.

A legjobb levegő ionizáció a hegyvidéki és erdei területeken, valamint a part menti területeken történik. Ez az oka annak, hogy olyan kedves lélegezni és élni. Az ionizációs szint jelentősen csökken a városokban, különösen a nagyszámú emberekkel rendelkező szobákban. Az ionos tisztítószerek miniatűr eszközök, amelyek táplálják a hálózatot. Az eszközök belsejében tű / huzal elektródák, amelyek nagyfeszültségű mezőt hoznak létre körülöttük. Így az elektródák az elektronok forrásaká válnak. A mezőn áthaladó levegő részecskék negatív töltéssel rendelkeznek. Átlagosan egy ilyen eszköz több milliárd töltött részecskét termelhet másodpercenként.

Ionizátorok típusai

Az ott előállított részecskék típusa tekintetében 2 fő típusú hasonló eszközök.

 • Bipoláris modellek. Az ilyen modellek most meglehetősen gyakoriak. Mind a negatív díjakat, mind a pozitívakat a korona kibocsátás (nagyfeszültségű kisülés) kialakulása miatt állítják elő. A készülék hozza létre a pozitív részecskéket, majd negatív.
 • Unipolar modellek. Az ilyen ionizátorok csak negatívan töltött részecskéket termelnek. Ez az ilyen eszközök elavult változata, és most előnyben részesítik az első formát, mivel egyes tanulmányok kimutatták, hogy az Unipolar modellek nem teljesen alkalmasak a helyiségekre, különösen a házra. Az általuk előállított részecskék megsemmisülnek anélkül, hogy az emberi testet ütnék.

Az ionizátor, mint egy tervezés, szintén ilyen fajtákra osztható.

 • Beépített. Leggyakrabban az ionizátor hajszárítókba ágyazódik. Egy ilyen eszköz nem száraz hajat és gyakorlatilag nem károsítja őket. Emellett az ionizátorok a ventilátorokba, a légkondicionálókba, a levegő párásítóiba és számos más eszközre és rendszerre vannak beágyazva.
 • Független. Az ilyen eszközök általában nagyon miniatűrek. Lehet, hogy egy másik kialakítás és takarmány a teljes teljesítménypontból. Úgy gondolják, hogy ez az eszköz szükséges a lakásban.

Mit kell venni a vásárlás során?

Azonnal meg akarok említeni, hogy a közelmúltban megszerzett levegő párásító. Ezeknek a modelleknek a lényeges része levegő ionizátorokkal van felszerelve. A látszólagos ellátás ellenére ne vásároljon ilyen eszközt. Ez egy olyan hidratáló, amely létrehozhat olyan médiumot, amelyben a nemkívánatos organizmusok gyors reprodukálása jelentkezhet. Később ezek a szervezetek biztonságosan kiömlöttek a szoba körül a feltöltött ionok miatt.

Ezért a legjobban megvásárolható a beépített levegő tisztítással, valamint rendszeresen tisztítani.

Érvek és ellenérvek

Természetesen az előny Ez a készülék sokkal több, mint a mínusz.

 • Az ionizátor csökkenti a kellemetlen szag mennyiségét a helyiségekben. Ez különösen igaz a dohányfüstre.
 • A helyes kialakítással az ionizátor képes levegőt szállítani különböző típusú allergénekből, ami nagymértékben megkönnyíti az allergia életét.
 • Gyakorlatilag nem zaj.
 • A készülék könnyen kezelhető az eszközön.
 • Az ionizátor nagy teljesítménye, amikor kicsi méretek és kis energia fogyasztott.
 • A készülék működésének szabályozása.

Mint minden olyan eszköz, amely befolyásolja a környezetet, az ionizátor negatív oldala van.

 • Sajnos, nem ritka az elektromos mező gyenge hatása az emberi testen. Természetesen a legtöbb ember számára előnyös, de ez megtörténik, hogy nincs. Ha nehéz megjósolni, akkor jobbra érezheti magát. Ha a jólét az ionizátor bekapcsolása után romlott, azonnal hagyja abba őket.
 • A készülék gondozása. Általában szükség van az Ionizer szűrők víz alatti víz alatt történő öblítésre havonta 2 alkalommal. A munkahelyi foglalkoztatás szűk ütemezése nem mindig engedheti meg.
 • A negatív ionok vonzzák a porrészecskéket, így a készülék közvetlen közelében lévő bútorok a bútorokhoz mennek, a por többet fog esni, mint a belső részletek.

Összefoglalva, érdemes megjegyezni, hogy az ionizáló előnyök csak akkor használják, ha kizárólag az utasítások szerint használják.

Hogyan lehet kiválasztani, hogyan kell dolgozni és milyen levegő ionizátorok különbözőek, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: