Mi a szublimációs nyomtató és hogyan lehet kiválasztani?

A közelmúltban a ruhák, ételek, kalapok és ajándéktárgyak képek lerakódása. Ez az eljárás meglehetősen egyszerű, és bárkinek rendelkezésére áll, akinek legalább minimális irodai berendezések készsége van. Rajzok átvitele szövet, fém, üveg és műanyag Használjon speciális szublimációs nyomtatót – olyan eszköz, amely kiváló minőségű fényképnyomtatást biztosít bármilyen kemény felületen.

Ami?

A szublimáció nyomtatója alapvetően különbözik a tintasugaras és lézeres analógoktól és teljesen más festék elve van a témában. És ha a tintasugarmodelleket folyékony tintával és lézeres szárítógépekkel nyomtatják ki, akkor A szublimációs mintákat speciális szalagok nyomtatására használják, amelyek hasonlítanak a cellofánra, az őket lerakott színezékekkel.

Eddig, fehér és fekete virágszalagokkal felszerelt monokróm patronok mellett, Vannak tricolor modellek, Kék, sárga és lila virágokból, négyszínű, ahol fekete és többszínű, 6 vagy több színnel van hozzáadva a meglévő árnyalatokhoz. Nyomtatófej Az ilyen nyomtatók fűtőelemekkel vannak felszerelve, amelynek hatása a szilárd állapotból származó festék gázfázisba kerül, a folyadék megkerülése. Ezt a folyamatot hívták Szublimáció, És a technikán dolgozó nyomtatók kezdtek szublimációt hívni.

A szublimációs nyomtató működésének elve meglehetősen egyszerű, és az alábbiak szerint: A készülék belsejében 2 görgő telepítve van – a fogadó és a benyújtás, amely a “nyomtatás” parancsok elindulnak, és visszaállítják a szalagot. A szalagon található festékek áthaladnak a fűtőelemen, és keverjük össze a gázhalmazállapotú felhőt a kívánt arányban speciális membrán segítségével. A membrán viszont egyfajta szűrővel is működik, felesleges párolgás szitálás.

Ugyanakkor a színek keverése nincs papíron, mint a többi típusú nyomtatókban, és az eszköz belsejében lévő gázhalmazállapotú felhőben. A fűtőelem 2000 fokos hőmérsékletének növekedésével a kép telített, a munkadarab pórusainak bővítése és a festék mélyebb behatolása miatt.

És fordítva – ha szükséges, finomított néma árnyalatokat és fénytónusokat kapjon, a fűtési hőmérséklet csökken.

A legtöbb szublimációs modellek legfeljebb 300 dpi felbontásban dolgoznak, de a színezékek gázhalmazállapotos keveréseinek köszönhetően A színeket nagyon telítettek és reálisak. Ez lehetővé teszi, hogy bármilyen fényerejű képet kinyomtathasson a termék elvesztése nélkül. Ezenkívül a szublimációs nyomtatás megfosztódik ilyen hátrányoktól, mint az önkormányzat és a tintasugaras nyomtatók legjelentősebb kimerülése. Az ilyen nyomtatóra nyomtatott képek nem érzékenyek a fakulásra, mivel a festék nem található a működő anyag felületén, hanem mintha szerkezete lenne.

Előnyök és hátrányok

A szublimációs nyomtatók magas fogyasztói igényei számos vitathatatlan előnynek köszönhetők a tintasugaras és lézermintákhoz viszonyítva.

 1. A festék mélységének behatolása miatt a kép nagyon ellenáll a kopásnak. Például ruhát egy szublimáció minta lehet mosni egy írógép a szokásos mód, és ételeket, szublimáció kép bátran tiszta súroló.
 2. A festékek gázhalmazállapotos keverésével a szublimáció lehetővé teszi, hogy magasabb minőségű képet kapjon az eszköz alacsony felbontásában. Ez a lézer és tintasugaras modellek feletti szublimációs minták egyik fő előnye.
 3. A legtöbb modern eszköz folyadékkristályos kijelzőkkel van felszerelve, amely lehetővé teszi a munkadokumentumok kimenetét és beállítását, mielőtt a képet a munkafelületekre átadná.
 4. A nyomtatók képesek dolgozni a legkülönbözőbb anyagok, például papír, karton, szövet, üveg, műanyag és fém. Ez lehetővé teszi számukra, hogy ruházat, reklámcégben, valamint ajándék- és ajándéktárgyak gyártásában használják őket.

A nyilvánvaló előnyök mellett a szublimációs nyomtatókból származó mínuszok még mindig vannak. Kapcsolódó hozzájuk Magas ár az aggregátumok és a fogyóeszközök, valamint a szépek Lassú fényképnyomtatás.

Ezenkívül a szublimációhoz használt tinta sérülékeny az ultraibolya sugarakra, és speciális védőadalékokat igényel, amelyek megakadályozzák a képégés megakadályozását.

Mi szükséges?

A szublimációs nyomtatók használata meglehetősen széles. Az ilyen modellek láthatóak Fotomaster, Tipográfia és SALONA ajándéktárgyak gyártásához. Segítségük segítségével a bögrékre, a lemezekre, a pólókra, a műanyag jelvényekre és sapkákra, valamint a hirdetési füzetek, névjegykártyák, tiszteletbeli diploma, sportpótlók, plakátok és műanyag kártyák gyártására alkalmazhat képeket. Ezenkívül a szublimációt a ballpoint fogantyúk, ajándéktárgyak és kulcsláncok, valamint a kabinet-jelek és ajándék-bélszervek gyártására használják.

A szublimáció két faj –Közvetlen és átruházás.

 • Az első esetben a nyomtatást közvetlenül a termék – műanyag vagy papír, a második – egy speciális szilikonozott lapon tükrözi, és csak a termálhordozók segítségével átkerül a témára.
 • Az első út, logók kerülnek műanyag termékek és műanyag kártyák, és a második – díszítse ruhákat, ajtó lapok és gardrób számok, és alkalmaznia kell a rajzok üveg és kerámia edények, fém pehely, öngyújtók és cigaretta.

Meg kell azonban jegyezni, hogy nem minden anyag alkalmas a szublimációs nyomtatásra. Anyagok közé tartozik a természetes bőr és fa. A szublimáció nagy korlátozásai alkalmasak és természetesek, anélkül, hogy szintetikusok, szövetek hozzáadása, a szublimációs festék nem nagyon hosszú. A helyzetből való kilépés lehet a speciális alapozó használata, amelyet közvetlenül az anyaghoz kell alkalmazni, mielőtt a képet átadná a termékre.

Ami a méreteket illeti, szublimációs nyomtatót használ Lehetőség van a legkülönfélébb mennyiség képének alkalmazására. A legnépszerűbb szublimációs papírformátum A4, pólókra, táskákra és törölközőkre történő nyomtatására, A3 – rajzok méretére, egy noteszgéppel és A2 – szükséges a plakátok, zászlók és plakátok nyomására. A szublimációs nyomtató mind a szélesvásznú nyomtatáshoz is illeszkedik (erre a speciális plotterekre), valamint a természetes kőre való munkavégzéshez.

Meg kell jegyezni, hogy a felület előfeldolgozása szükséges az ásványi anyagoknál egy speciális polimer használatával.

A fajok áttekintése

Az otthoni és irodai modern irodai berendezések szublimációs nyomtatókat kínálnak Széles választékban. A funkcionalitás és a munkaerőforrások szempontjából az összes rendelkezésre álló technikát fel lehet osztani Amatőr és Szakmai.

Szakmai

A professzionális felszerelések tartalmazzák a fényképész, reklámügynökségek és bevásárló szalonok fényképezők, reklámügynökségek és bevásárló szalonok. Általános szabály Csúcstechnológia, Többfunkciós, gyakran Szabadtéri eszközök, az ár, amelyhez nagyon magas lehet. De annak ellenére, hogy a lenyűgöző költségek nagyszámú termék rovására, az egyes képek költsége meglehetősen alacsony, és egy drága vásárlás gyorsan kifizeti.

Amatőr

Háztartási asztali modellek Bár azok eltérő költséggel különböznek a professzionális mintákhoz képest, de az egyik kép költsége még mindig meglehetősen magas lesz. Ezért az otthoni használatra a szublimációs modelleket nem lehet túl gyakran szerezni, előnyben részesítve a lézert vagy tintasugaras mintákat.

Népszerű modellek

A szublimációs nyomtatók gyártásához vezető vezetők a vállalatok Canon, Mitsubishi, Epson, Sony és DNP. Ugyanakkor a Sony specializálódott az otthoni asztali modellek, míg a Canon és az Epson mind hazai, mind professzionális mintákkal rendelkezik.

 • Színes szublimáció Fotónyomtató Canon SELPHY CP1300 A 300×300 dpi felbontásának felbontása A6 formátumú és Wi-Fi és USB típusú b. A készülék lehetővé teszi, hogy gyorsan hozzon létre minőségi fotókat a digitális média, okostelefonok és kamerákból. A modell nagy számú kívánt elrendezést és elrendezési lehetőséget kínál, beleértve a “Fényképet a dokumentumokhoz” funkciót. A képeket környezetvédelmi ellenállóvá és nagy kontrasztú és telített színek jellemzi. A nyomtatónak átlagos nyomtatási sebessége van, és mindössze 47 másodperc alatt 10×15 cm-es képet képes eltávolítani. A modell fel van szerelve egy TFT-kijelző a szenzoros típusú átlója 3,2 hüvelyk, és a költségek körülbelül 9000 rubelt.

 • DNP DS-RX1 modell A 600×300 dpi felbontás, a külső forrásokból származó adatátvitel a B USB típuson keresztül történik, a maximális lehetséges formátum – A6. A nyomtatónak nincsenek kijelzője, amelyet a 32,2×35.1×28.1cm méretben gyártanak, súlya 14 kg és 45 000 rubel.

 • Modell MITSUBISHI CP-D80DW A felbontása 300×300 dpi, úgy tervezték, hogy nyomtatni papírtekercs, csatlakozik egy számítógéphez USB B típusú, nem egy képernyő és felszerelt 64 MB RAM. A nyomtató A6 formátumú és jól illeszkedik a képek nyomtatásához. A modell nagyon jó sebességű, és képes 10×15 cm méretű fényképet nyomtatni 11,3 másodpercig. Ugyanakkor a 5×15 cm-es nyomtatási formátum csak 8,3 másodpercet vesz igénybe., És 15×20 cm-es kép létrehozásához 21,5 másodperc szükséges. Az aggregátum költsége 45 000 rubel.

 • Epson Suecolor SC-F6200 nyomtató Ajánlott: ruházati és ajándéktárgyak nyomtatására, és ideális lesz a kis magán műhelyek számára. A modell beépített lemezvágóval van felszerelve, és feltölti a tinta kapacitását. A készülék malessly görgős tartóval van felszerelve, amely akár 111,7 cm szélességű szublimációs papírra is képes nyomtatni, míg a sebesség legfeljebb 63,4 m2 / h sebességgel történő fejlesztése. A nyomtató 1 l tintacsomagokkal rendelkező csomagokat tartalmaz, az eszköz költsége 543 000 rubel.

 • Asztali fotónyomtató a Sony DPP-FP90 szublimációhoz A memóriakártyák olvasására szolgáló eszközzel van ellátva folyadékkristályos kijelzője, amelynek átlós 3,6 hüvelyk és támogatja a Windows operatív rendszerét. A modell tricolor, mezők nélkül nyomtathat, és 300×300 dpi felbontású felbontásban működik. A 10×15 cm méretű nyomás sebessége 45 másodperc., és a modell súlya csak 1,2 kg.

A nyomtatót kisméretek és a nyomtatás során hiányoznak, és a fő hátrány a fogyóeszközök hiánya.

Hogyan válasszuk ki?

A szublimációs nyomtató kiválasztásakor számos fontos pontot kell figyelembe venni.

 1. Különös figyelmet kell fordítani a színek számára. Tehát, ha a nyomtatót otthon vásárolják meg, akkor háromutas lehetőségre korlátozódhat. Ha a technikát az ajándéktárgyak vagy ruhák tömeggyártásával kapcsolatos üzleti tevékenységekre választják, jobb, ha négy vagy hat sávos mintát vásárolnánk.
 2. És meg kell vizsgálni a csepp minimális mennyiségét, amelyet picolithra (pl) mérnek. Minél kisebb ez a mutató, annál világosabb és kifejezőbb lesz a kép. Ideális lehetőség lesz a nyomtató megvásárlása 1,5 négyzetméteres méretű. Azonban ez a választás hátrafelé van: az ilyen modellek nyomtatófeje sokkal gyakrabban eltömődik, mint például a 4 négyzetdel cseppmérettel rendelkező készülékekben.
 3. Ha a nyomtatót hirdetési ügynökségekre vagy nyomdaira vásárolják, meg kell választania egy kültéri szélesvásznú modellt, amely képes a bannerek és poszterek nyomtatására. Otthoni használatra van egy miniatűr asztali modell: kis helyet foglalnak el, szinte csendben dolgoznak, és sokkal olcsóbbak, mint a szakmai minták.
 4. Jelentős pillanat a tinta (sűrűség) folyamatos ellátási rendszerének jelenléte.

Ilyen modellekben a tinta nem a patronban van, hanem tágas edényekben, amely lehetővé teszi a nyomtató tankolásának elvégzését.

Arról, hogy a szublimációs nyomtató működik, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: