Mi a teendő, ha a festék szárítva van a nyomtatóban?

Napjainkban a tintasugaras nyomtatók széles körben elterjedtek. Általában otthon vásárolnak, ezért azért, hogy néha sokáig kerülnek. Ebben az esetben a patronuk kiszárad, és ez a szöveg kinyomtatásához vezet. Arról, hogy mit kell tennie ebben a helyzetben, mondja el nekünk a cikkünket.

Speciális eszközök alkalmazása

Ha a nyomtató egyáltalán leállt, megkezdte a csíkot, megpróbálhatja tisztítani egy speciális mosással a patronokhoz. Az alábbi receptek egyikének megfelelően készülhet:

  • A színes patronok esetében 10 rész ecet, 10 rész etil-alkohol és 80 rész desztillált víz keverékét alkalmazzuk;
  • Az univerzális keverék minden típusú patronhoz alkalmas 10% glicerin, 10% alkohol és 80% víz összetétele;
  • A Canon és az Epson tintasugaras nyomtatók esetében az ammónia 10 részének 10 részének oldata, 10 rész alkohol, 10 rész glicerin és 70 rész víz.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy csak desztillált vagy szűrt vizet kell használni a megoldás összeállításához. A hagyományos csapos folyadék használata a lángok skálájának megjelenését okozza – ez a patron végső kimenetéhez vezet.

Jó eredmény érhető el, ha a mosóanyag helyett a zöld “Mr. Muskul”, üvegfelületek tisztítására. Az 1-től 1-ig szűrt vízzel hígítjuk, és öblítésként használják.

Ha Mr. Muskula nem van kézzel, akkor bármely más olcsó kompozíciót használhat autómosóhoz és tükrökhez.

Más feldolgozási módszerek

Fontolja meg néhány lehetőséget, hogy mit tegyen, ha a festék szárítva van a nyomtatóban.

Komp

Őszintén szólva, a szakértők nem javasolják a patron gőz visszanyerését. Még akkor is, ha a feldolgozás sikeresen befejeződött, akkor a patronok hosszú távon semmi jó, és a nyomtatott feje ilyen eljárásokból nem lesz. Végezze el a minőségi feldolgozást a háztartási körülmények között, amelyeket nem fog sikerülni. Sok valószínűséggel nem lesz képes felmelegíteni az összes design elemet egyenletesen, és ez arra a tényre vezet, hogy a visszaállított rész deformálódott, elvégezhető, és elveszíti a szükséges formanyomtatványt.

Ezt a módszert csak akkor lehet igényelni, ha ez az utolsó lehetőség. A szárított tinta felújításához vízforraló vízforralóval kell forralnia, és várjon arra a pillanatra, amikor az orrból származó forró párok intenzíven kiemelkednek.

Alternatív megoldásként használhatja a gőzfejlesztőt.

A nyomtatott vezetője a készülék kerül a parttól 5-7 cm-re a jet a gőz és tartsa körülbelül 15 másodpercig, majd, hogy a patron fújt közvetlenül, így kihűlni, és még 5 alkalommal minden manipulációt ismétlődnek.

A gyakorlatban ez a módszer akkor is segíthet, ha a patron több mint egy hónapig állt. A munkát rendkívül szépen kell elvégezni, amint azt a tapasztalatlan vagy gondatlanság lehet, hogy teljesen kimutassuk az eszközt.

Fényszóró

A víz figyelése képes megoldani a helyzetet, ha a patron rövid időre üresjáratban van. Az oldat térfogatának pontosan annyira kell lennie, hogy egy fúvókával elmerüljön, a nyomtatási kialakítás teljes doboza nem szerepel az előkészített készítményben. A moaching idő közvetlenül attól függ, hogy mennyi festék szárad. Néha elég van egy pár óra, és ha keményen szárad, akkor néha egy napot áztat. Abban az időben, míg a fúvókák a folyadékban vannak, szükség van a szintre, megakadályozni a szárítást.

Miután minden manipulációt, szükség van a fúvókákra, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy szabadon mennek ki – Ehhez egy nagy fecskendővel fújhatsz őket.

Ha ez a módszer nem segített, akkor használhatja a “Falling Jet” technikáját. Ehhez a nyomtatópatron a lehető legnagyobb nyomás alatt van a fürdőszobában. A jetnek erősnek kell lennie és nagy magasságból kell esnie. Ezután a kezelés után, a töltetet eltávolítjuk, és rázzuk, majd ismét feldolgozásra, járulékosan fúj a fecskendőt, ami után a maradék vizet és a festék törölje.

Ez a módszer akkor működik, ha a nyomtató több mint 3 héttel csökkent, és a festék teljesen megszűnt.

Amelyben a nyomtatók nem szárítják a tintát?

Sok felhasználó érdekli, hogy vannak-e nyomtatók elindított patronokkal. A válasz egyértelmű – a tinta kivétel nélkül megszárad minden tintasugaras nyomtatót. Azonban vannak nyomtatók nyomtatott fejjel, amelyben tintákat injektálunk. Más modellek tartalmaznak olyan patronokat, amelyek közvetlenül a patronban vannak csatlakoztatva.

Ha a nyomtató a nyomtatófej és a tinták kialakítása megszárad, akkor nagyon nehéz lesz visszaállítani, és néha még lehetetlen. Az ilyen modellek állandó karbantartást igényelnek – szükségük van rá, ellenőrizni kell, és ha szükséges, tiszta. Általában ezeket a műveleteket speciális szoftver végzi, amely a nyomtatóhoz tartozik.

A második kiviteli alaknál, amikor a dubs a patronban helyezkedik el, szárításkor helyettesítheti a patront, és a nyomtató teljesen működőképes marad. Ez az opció hatékonyabb, de a patronok sorozata, általában 2-2,5 ezer. rubel a nyomtatómodelltől függően. Összehasonlítás – A tinta készlet költsége nem haladja meg az 500-600 rubel-t. Ezért a tintákat gyakran választják a háztartási használatra, csak időről időre az időről időre elvégezzük a nyomtató összes szükséges szolgáltatási munkáját.

Ha ez az opció nem felel meg az Ön számára – jobb lézermodellek megvásárlása.

A nyomtató visszaállítása, Nézd meg.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: