Mi a teendő, ha a Samsung TV maga kikapcsol és bekapcsol?

A TV hosszú és határozottan belépett minden modern személy életében, így a munkájában végzett megszakítások gyakran sok kényelmetlenséget biztosítanak. Az egyik legjobb vállalat, amely kiváló minőségű televíziós felszerelést termel Samsung. De még az ilyen megbízható gyártóval is időről időre, a technológia működésével kapcsolatos problémák merülnek fel. A cikkünkben elemezzük az egyiket – spontán bekapcsolás és kikapcsolás.

Az újraindítás okai

A komplex berendezések működése során néha az érthetetlen rendes felhasználók nem fordulnak elő.

Az okok abszolút eltérőek lehetnek – a spontán változásoktól a felhasználói menüben a rendszerhibákig.

Álljunk meg mindegyikükön egy kicsit részletesebben.

Telepített alkalmazások

A Smart TV alkalmazás gyakran a televíziós berendezések önállóan kezdődnek. Ebben az esetben Meg kell vizsgálnia a helyreállított tartalmat, és ha bármilyen gyanús programot észlel, ellenőrizze a beállításokat, és azonnal távolítsa el őket.

Hiba távirányító

Ha a TV-vevő bekapcsol és bekapcsol, és a tulajdonos részvétele nélkül kikapcsol, nem látja a távirányítót, és nem válaszol a parancsokra, akkor győződjön meg róla, hogy a gyakori vezérlési opció megfelelően működik. kívül, Meg kell vizsgálni, hogy a TV-t egy IR jelzés érzékeli, egy rendes mobiltelefon segíthet. Mint tudod, az emberi szem nem látja infravörös sugarakat, de fényképezőgépet készíthet. A diagnosztika elvégzéséhez a konzolról egy képet kell készítenie, amikor bármelyik gombot megnyomja: Ha a kép észrevehetően látható, azt jelenti, hogy a távirányító megfelelően működik.

Tápkábel és kimenet

Ha a TV-vevő nem rendelkezik az elektromos hálózatokból nyert energiával, akkor a bekapcsolás után azonnal kikapcsolja és ismételten újraindul.

Ez a hálózaton gyakori feszültség-ingadozásokkal történik, vagy a tápegység működésének megszakítása miatt, valamint az aljzat meghibásodása esetén.

Meg kell győződni arról, hogy a kábel nem sérült, nem őröltek, és nem permetezik háziállatokkal, Ezenkívül ellenőriznie kell a csatlakozót, a dugót és az integritást, figyelni és villát kell fizetnie – lehetséges, hogy ez a helyzet. A kimeneti állapot különálló figyelmeztető diagnosztikája: Próbálja meg csatlakoztatni a TV-t bármely más kimenetre, így biztosíthatja, hogy a hibás működés megmarad-e vagy sem.

Ellenőrizze a külső eszközöket

A következő lépésben ellenőrizheti a Samsung LCD TV-t fogyatékos külső eszközökkel (Wi-Fi router és antenna). Lehetséges, hogy az alvó üzemmód az útválasztóban van beállítva, ebben az esetben a televíziós vevőt spontán be- és kikapcsolja, hiába próbálja visszaállítani az internetkapcsolat helyreállítását.

Szoftver frissítés

Gyakran a régi firmware hibás működésgá válik. Ebben az esetben frissítenie kell a szoftvert, ezt az USB flash meghajtón keresztül lehet végrehajtani – ebben az esetben előzetesen betöltött egy új verzió, vagy ha a vevőkészülék közvetlenül a Smart TV funkcióval rendelkezik, közvetlenül a menüben. Ha az automatikus frissítési opció be van kapcsolva a panelen, akkor minden felhasználó minden bizonnyal észre fogja venni, hogy időről időre az LCD TV képernyő ragyog, majd elhalványul. Ez azt jelenti, hogy az egység ellenőrzi az új szoftver verziók jelenlétét, amelyek beépítik őket, majd kikapcsolják. Annak érdekében, hogy ehhez a funkció ne zavarja a programnézetet, az üzemmódot le kell tiltani.

Vezérlőpult meghibásodása

Az egyik tipikus bontás, amely gyakran fordul elő a TV-vel, a vezérlőegység gombjainak meghibásodásához kapcsolódik.

Ha legalább együk nem működik, a rendszer védő üzemmódot tartalmaz – ebben az esetben a felhasználó észreveszi, hogy a televíziós vevőkapcsoló bekapcsolása után indul el újraindításra.

Hibás hibaelhárításához kapcsolja ki a jelzőtábláról, és ellenőrizze, hogy működik-e a technika.

Power modul bontás

A tápegység hibája a spontán üzembe helyezés és a televízió leállítása. Ebben az esetben gondosan meg kell vizsgálnia a díjat, ellenőrizze a kondenzátorok állapotát és más hibákra vonatkozó egyéb elemeket. Ha észlelik őket, cserélje ki őket munkával. Ha a felhasználónak nincs ilyen munkaképessége, akkor jobb, ha egy professzionális mesterhez fordul.

Por és nedvesség

Mint tudják, a pornak van egy tulajdonsága, hogy elvégezze az áramot, és hozzon létre statikus elektromosságot körülöttük, ami rövidzárlathoz vezethet. Ilyen helyzetben a technika védi a védelmi rendszert. Mindegyik folyékony ütő a televíziós berendezések okozta oxidációja a kapcsolatok, ami viszont azt eredményezi, hogy a spontán befogadás és lekapcsolása a technika. Annak megakadályozása érdekében, hogy az ilyen hibás működés megsemmisítését azonnal távolítsa el a nedvességet, amint azt a készülék felületén találta meg.

Miért van a TV folyamatosan éjszaka?

Néhány felhasználó megjegyezte, hogy a TV elkezdi leválasztani éjjel. Ez egyszerűen magyarázható – sok modern TV-ben, a Samsung az úgynevezett “jelenlétérzékelőt” biztosítja. Ha nem rögzíti a felhasználó mozgásait a szobában egy bizonyos, előre meghatározott időre, elkezd tisztítani a képet. És abban az esetben, ha egy személy értesíti, visszaadja. Így, ha a felhasználó nem mozog egy ideig, a készenléti üzemmód aktiválva van.

A készülék legvalószínűbb alvó vagy nyugodt nyaralási tulajdonosa, amelyet a készülék távollétként érzékel, és kikapcsolja a munkát.

A helytelenül beállított álom időzítő gyakran válik a bűnösnek, hogy a televíziós vevő véletlenszerű időben bekapcsol és ki, beleértve éjjel. Ezért nagyon fontos a felhasználói kézikönyv elolvasása, és helyesen állítsa be az időzítő paramétereit, vagy állítsa vissza a beállításokat a gyári paraméterekre egy meglévő megszakítás esetén.

A hibák kiküszöbölése?

Ha észreveszi, hogy a Samsung TV maga bekapcsol, és kikapcsol, először próbálja újraindítani a technikát. Ezt nem kell tenned, nem a gombról, hanem a dugót a kimenetről húzza, majd 15-20 percet kell várnia, hogy a diódát és kondenzátorokat lehűtjük és semlegesítsük a töltést. Ezután újra csatlakoztathatja a készüléket a hálózathoz, és ellenőrizze a munkaképességet.

Ha nem akar pénzt költeni a szervizközpont szolgálatában, megpróbálhatja megszüntetni a problémát. Ne feledje azonban, hogy ezek az intézkedések nemcsak a technikát, hanem az egészséget is károsíthatják. Az ilyen intézkedések csak akkor igényelhetsz, ha teljesen magabiztos. Fókuszáljunk egy kicsit többet azokról az akciókról, amelyek otthon végezhetők. Felhívjuk a figyelmet arra a tényre, hogy az alábbi összes manipuláció csak akkor hajtható végre, ha a technika teljesen kiegyenlített.

Por a készülék belsejében. Ez a probléma gyakrabban fordul elő, mint a többiek – a túlzott porfelhalmozás eredményeként a Samsung technikát folyamatosan be- és kikapcsolják, mivel a kapcsolatok zárva vannak. A probléma megszüntetése egyszerű, ezért a legkisebb fúvóka berendezését a porszívóhoz kell töltenie. Ugyanakkor nem feltétlenül szükséges a fedél, kellően felületkezelés.

A tény az, hogy a Samsung különleges lyuk a TV hátulján, az egész por belülről szívódik rajta keresztül.

Inverter tápegység lánchibák is fontosak. Amikor kis repedéseket észlelnek a táblán, amely az éles feszültségű ugrások, az alkatrészek vagy a nedvesség túlmelegedése lett, meg kell érteni, hogy az ilyen bontás nagyon komoly – a javítóeszközök önállóan nem ajánlják szakembereket.

Ha még mindig dönti el az ilyen tevékenységeket, akkor a következő algoritmussal összhangban kell dolgozni.

  1. Ellenőrizze a kábel és a router műszaki állapotát. Távolítsa el a fedelet, és gondosan ellenőrizze az összes részletet a belső részéről. Szüksége van rá jó világítással a szobában.
  2. Nézd, ha nincs duzzadt kondenzátor a TV-ben. Ha igen, akkor újak kell cserélni.
  3. Próbálja ki magát a forrasztott forrasztópadhoz.
  4. Tisztítsa meg az érintkezőket az öntő szennyeződésből és a korrózióból.

Miután végrehajtotta az összes felsorolt ​​műveletet, a Samsung TV-nek már nem kapcsol be és ki. Minden más esetben a berendezések javítását szakértőknek kell elvégezniük, különben a probléma csak súlyosbíthatja és potenciálisan veszélyes feltételeket hozhat létre, amelyekben egy személy befúvódhat az elektromos áramra, vagy tüzet okozhat. A károsodás elkerülése érdekében időről időre az egyszerű megelőző munka elvégzésére következik.

  1. A berendezést rendszeresen tisztítani kell a porból, valamint megakadályozni, hogy a víz belépjen az egységbe.
  2. Ne használd az időzítő funkciót anélkül, hogy szükség van rá, helyesen kell testreszabnia.
  3. Ne felejtse el nyomon követni a szoftverfrissítéseket.
  4. Ha a feszültség ugrik rendszeresen az Ön területén, vigyázzon a stabilizátor megvásárlására.

Miért kapcsolja be a TV-t, nézd meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: