Mi a VESA méretei és szabványai a TV-n, amelyet jeleztek és a használtak?

A modern lapos televíziók és plazma panelek legtöbb modellje lyukakkal van felszerelve a konzolhoz, így telepítheti őket a falra. Ezeknek a lyukaknak a méreteihez a VESA nemzetközi szervezet egyetlen szabványt fejlesztett ki, amely megfelel az ismert háztartási gépgyártóknak. Tehát készül egy új TV megszerzésére és telepítésére, érdemes kitalálni, hogy milyen méretűek a VESA méretei és szabványai a tv-ben, amit jeleznek, és amelyekre használják őket.

Mi a vesa mérete?

VESA 1989-ben alakult A háztartási készülékek 9 vezető globális gyártójának részvételével, és eredetileg a multimédiás formátumok szabványosításával foglalkozott. Fokozatosan a VESA tevékenységek bővültek és elkezdték fedezni a televíziós és multimédiás minden szempontból, beleértve a rögzítési szabványokat.

A VESA által létrehozott Lyukak standard méretei A TV rögzítőelemekhez FDMI-nak hívják (ami azt jelenti, hogy a lapos képernyők telepítési felülete “). Ez a standard meghatározza a lyukak relaxációját és átmérőjét, amelyet a TV-készülékhez rögzítünk egy speciális konzolhoz. A csavarfuratok száma mindig 4, és a téglalap sarkába kerülnek, amelynek hossza a VESA határozza meg.

Érdekes módon ugyanaz a szabvány nemcsak a kötőelemek lyukak helyét és átmérőjét határozza meg, hanem a csatlakozók helyzetét is különböző kábelek csatlakoztatására.

Ezt úgy végezzük, hogy minden kábel szabadon csatlakozhasson, ha a VESA-kompatibilis konzol telepítve van.

Szabványok

A VESA FDMI alábbi főbb szabványai jelenleg elfogadottak.

 • Mis-b – Az M4 csavarokhoz tartozó lyukak az 50 × 20 mm-es téglalap méretű sarkokban találhatók. A szabványt a 7,9-nél kisebb átlós TV-hez használják, és kevesebb, mint 2 kg-nál kisebb mértékben.
 • MIS-C – az előző szabványtól eltér, hogy a téglalap oldala 75 és 35 mm. A 2-4,5 kg-os súlyú televíziókban használják, 8-ról 11,9-re.
 • MIS-D 75 – A lyukak négyzet alakú sarkokban találhatók, 75 × 75 mm méretű méretekkel, m4 kötőelemeket használnak. A 12 és 22,9 “közötti átlós eszközökhöz 14 kg-ig.
 • MIS-D 100 – az előző szabványtól eltér, hogy a tér oldala 100 mm, és nem 75 mm. A televíziós modellekben 12-22,9 “-ig átlós, 22,7 kg-ig terjedő súlyú.
 • MIS-E – Lyukak a kötőelemek vannak elhelyezve a sarkokban a téglalap méretei 200 × 100 mm-es, M4 kötőelemeket használnak. Az ilyen mellékletet a 23 és 30,9 “közötti átlós technikában alkalmazzuk 50 kg-nál kisebb mértékben.

MIS-F – Ez a szabvány 2006-ban bevezették a televízió és a plazma panelek átlója 31-90 „darabonként 113,6 kg, ellentétben a korábbi lehetőség, egy egész sor lehetséges elhelyezést szerelési lyuk. A színvonal közötti téglalap oldala a szabvány keretében lehet:

 • 200 mm × 200 mm (VESA MIS-F 200, 200);
 • 400 mm × 400 mm (MIS-F 400, 400);
 • 600 mm × 200 mm (MIS-F 600, 200);
 • 600 mm × 400 mm (MIS-F 600, 400);
 • 800 mm × 400 mm (MIS-F 800, 400);
 • 280 mm × 150 mm (MIS-F 280, 150).

Ezenkívül az M6 vagy M8 rögzítés használható rögzítésre, amely szintén tükröződik a rögzítés felvétele (például VESA MIS-F 600, 200, 8).

A MIS-B – MIS-E szabványok esetében további levélazonosítót alkalmazunk, amelyet a méretkód végén rögzítenek, és a rögzítőelem helyét a képernyő közepéhez viszonyítva jelöli:

 • VAL VEL – a központban;
 • T – felett;
 • BAN BEN – alsó;
 • L – bal;
 • R – jobb oldalon;
 • T / B – fel és le;
 • L / R – bal és jobb.

A kötőelemek típusai

A konstruktív végrehajtás szerint a VESA szabványok 3 típusú fali tartó.

 • Rögzített – Az ilyen konzol lehetővé teszi, hogy egy állandó helyzetben rögzítse a falat a falon. Ezek a tervek az egyszerűség jellemezte, és olcsó, de azokért, érdemes megfontolni az a hely, az elhelyezés a képernyő előre, hiszen szinte lehetetlen változtatni a szög a felülvizsgálatot.
 • Hajlamos – Ez az opció lehetővé teszi a képernyő dőlésszögének megváltoztatását, de nem függőlegesen és vízszintes helyzetét. Jól alkalmazható azokra az esetekre, amikor jól láthatóvá kell tennie a kanapétől, azzal a képességgel, hogy a megtekintési szöget más helyre állítsa be.
 • Kapcsolat-forgó – a legnehezebb, drága és legkevésbé megbízható zárójelek, amelyek lehetővé teszik, hogy megváltoztassa a képernyő helyzetét az űrben. Általában olyan esetekben vannak felszerelve, ahol gyakran szükséges a TV pozíciójának konfigurálása a különböző helyeken (például az asztal és a tűzhely konyhájában).

Tippek a választáshoz

vegye figyelembe, hogy A VESA szabványok egyidejűleg korlátozottak, és a krepp súlya és átlója a TV-konzolra. Ezt úgy végezzük, hogy a zárójelek fordulási és ferde opciói megtartják teljes funkcionalitásukat, és a TV-vel a javasolt szabványos átlós. Így a telepítés a tv tartó, átlós nagyobb, mint a javasolt standard, korlátozhatja a forgatási szöget, és tilt a konzol, és egyúttal azt is nehéz csatlakozni az összes szükséges kábelt. Ezért követni kell a zárójeleket, hogy pontosan a TV vagy plazma panel útlevélén feltüntetett szabvány.

Egy másik fontos, ha a rögzítő rendszer paraméterét választja – Minimális megengedett távolság a TV és a fal között. Általában ezt a tulajdonságot a konzolra vonatkozó dokumentumok tartalmazzák. Ez függ attól, hogy csatlakoztathatja az összes szükséges csatlakozót, amely felfüggesztett rögzítésre. Ezért a konzol megvásárlása előtt érdemes mérni a dugók hosszát.

Ha a TV-készülék nem vonatkozik a VESA-kompatibilisre, és a szerelési lyukak nem szabványos helye van, Érdemes megvásárolni egy univerzális konzolot (Könnyen megkülönböztetik a nagyszámú szerelési lyukat).

A TV telepítése a falra, az alábbiakban megtudhatja.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: