Mi az AV vevő és hogyan kell kiválasztani őket?

A hazai moziban kiváló minőségű hangot kell fenntartani, egy speciális eszközre van szükség, amely biztosítja a helyes hangminta kialakulását, és kényelmes szintre is növeli az interferencia és a torzítás nélkül. Használhatja a SoundBarot, hogy ezt tegye, lehetővé téve, hogy ismételten javítsa a hangminőséget a szokásos TV-vel összehasonlítva, de ha igazán magas színvonalú rendszert szeretne létrehozni – nem tudsz integrált AV vevő nélkül.

A felülvizsgálatunkban részletesen elemezzük, hogy mi az eszköz, mi a célja, és hogyan válasszunk megfelelő modellt.

Ami?

AV vevő – A házimozi egyik legösszetettebb eleme, amelyet nagyszámú különböző funkciók elvégzésére terveztek. A “vevő” kifejezés (más szóval, a “vevő”) első alkalommal jelent meg a múlt század 20-as éveiben, hogy olyan kombinált eszközt jelöljön ki, amely összekapcsolja mind a rádió, mind az erősítő lehetőségeit.

Mivel a digitális technológia fejlődik, az AV-előtagot hozzáadta a címhez – ez azt jelenti hangos videó, Ennek megfelelően a vevő maga az audio-vevőegységbe reinkarnálódott, és elkezdte használni az otthoni színházak gyártásában.

A vevőegység kialakítása a következőket tartalmazza:

 • Digitális tuner modul;
 • PREAMP;
 • Többcsatornás hangdekódezerek a két hangadatcsatornával rendelkező jelforrásokhoz;
 • audio és video kapcsoló;
 • A távvezérlő jelek jelzéséért és feldolgozásáért felelős vezérlési modul vagy az eszköz előlapjától;
 • tápegység.

Mindezek az elemek jelenléte az AV vevőegység átalakulását eredményezi a komplex házimozi rendszerhez.

Ezért tekinthető a telepítés egyik fő összetevőjének, valamint az audio tartalom tükrözésének.

Mi szükséges?

Az AV-vevők funkcionális jellemzői valóban lenyűgözőek.

 • A különböző tuner beállítások nagy választéka. A mikrofonnal a rendszer automatikusan meghatározza az ilyen paramétereket:
  • Méretek oszlopok;
  • A forrástól való távolságuk mértéke;
  • Hangerőjelzők minden jelhez;
  • Alacsony frekvenciájú alvás a mélysugárzó számára.

A legdrágább modellekben ez az opció lehetővé teszi, hogy továbbítsa a helyiség amplitúdó-frekvenciájának paramétereit, amelyben a rendszer telepítve van, olvassa el az akusztikus jellemzőit, és állítsa be őket, magas hangteljesítményt kapjon.

 • Multimediacontaine térbeli hangja. A digitális dekóderek lehetővé teszik, hogy egy hangáramkört több csatornával bomlik le, amely az összes rendelkezésre álló oszlop használatához készült. A Video Converter meghatározza az S-Video átalakítását, valamint egy komponens videojelét egy komponenshez, vagy bármilyen típusú analóg jeleket konvertál a digitális HDMI-ben. Így, ha egy AV-vevőt csatlakoztat egy személyi számítógéphez, DVD-hez és Blu-rayhez, valamint video fogadásokhoz, kamerákhoz és médialejátszóhoz, hogy kiváló minőségű képet kapjon, egyetlen HDMI kábelt használhat. Mindazonáltal szem előtt kell tartani Ez a lehetőség jellemzőbb a legutóbbi magas árcsoport modellek.

 • A külső dekóder analóg csatlakozása, bejövő jelek biztosítása. A távvezérlő, amely lehetővé teszi a multimédiás rendszer összes komponenseinek kezelését egy eszközzel. Ez a lehetőség jellemző a legdrágább AV vevő modellekhez is.

 • További zónák támogatása, Tegyük fel, hogy a második sztereoakusztikus rendszer csatlakoztatása, ha meg kell néznie a filmet, vagy zenét hallgatni egy másik szobában.

A legjobb modellek értékelése

A modern iparág a legszélesebb választékot kínálja az AV vevőjének. Összegyűjtjük a legnépszerűbb 3 legnépszerűbb modelleket.

Yamaha rx-v485 5.egy

Ha röviden leírja ezt a rendszert, két szót is beállíthatsz – olcsó és biztonságos. A hasonló eszköz találkozáskor minden felhasználó azonnal felmerül egy természetes kérdésre – valójában lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű hangot kapjon ilyen alacsony költséggel. Az eszköz lehetőségeinek részletesebb tanulmánya azonban minden kétséget eloszlik.

A készülék működik, a nagy teljesítményű processzor CINEMA DSP 3D, a tervezés magában foglalja a YPAO rendszer, amely lehetővé teszi, hogy automatikusan konfigurálja és kalibrálja akusztikai paramétereket a mikrofon csatlakoztatva.

A modellek előnyei jellemezhetők:

 • Alacsony szintű hang torzítás, ha két csatornán 80 W-ot dolgozunk – ez a paraméter nem haladja meg a 0,09% -ot;
 • Jó kompatibilitás a Musiccast 20 vezeték nélküli rendszerekkel, valamint a Musiccast 50-vel;
 • Beépített hang asszisztens Amazon Alexa;
 • A legtöbb további streaming szolgáltatás támogatása.

Ugyanakkor nem volt hibák nélkül – különösen a felhasználók megjegyzik az alacsony kimeneti teljesítményt.

A vevőkészülék optimális azoknak a felhasználóknak, akik a TV lapos hangjától az ésszerű értékű hangvisszaadásokra költöznek.

ARCAM AVR 390 7.egy

Ez 7-csatornás AV-vevő modell pozícionálja az alkotók, mint a termék valódi audiofil, amelyek képesek értékelni ezt a realizmus a zene és a Hi-Fi-hang lejátszást, amikor a hangfájlok lejátszására.

A nehézkes eset előlapjának közepén van egy hangmennyiségvezérlőgomb, az alján van egy kijelző – mindkét oldalán a fogantyú láthatja a forrásválasztó gombokat. Az akusztikus berendezésekhez való csatlakozáshoz, Az építés 7 csavaros csatlakozókat tartalmaz.

A berendezés előnyei között elosztható:

 • Kivételesen kiváló minőségű videó és hangos játék;
 • 4K formátumú, valamint Dolby Atmos és DTS: X;
 • A Dirac Live System alkalmazása, amely lehetővé teszi az akusztikus paraméterek beállítását;
 • Az IOS-eszközök kezelésének képessége az alkalmazás használatával.

A mínuszokból meg lehet jegyezni:

 • Az Auro-3D formátum támogatása;
 • Dirac Live Setup.

Általában ez a vevő teljes funkcionális, köszönhetően biztosítja Legmagasabb hang lejátszás.

ONKYO TX-RZ830 9.2

Ez a 9 csatornás vevő a drága és rangos elektromos tervezés szegmensére utal, nemcsak az igényes, hanem egy nagyon gazdag felhasználó is.

A készülék abból pass-through átviteli 4K és a HDR, támaszokat munka Dolby és DTS ATMOS, tartalmazza a saját beépített Google Chromecast, valamint 40 előre beállított FM / AM tartomány.

A hangminőség megerősíti a THX Certified SELECT bizonyítvány – ez azt jelenti, hogy a rendszer már elmúlt kemény tesztelése valamennyi műszaki és üzemeltetési paraméterek.

A modell előnyei:

 • A teljes jelenlét hatása a dallamok hallgatásakor vagy filmnézéskor;
 • A hangszerek természetes és természetes hangja és a vadon élő állatok hangjai;
 • nagyfokú kompatibilitás a hangplatformok túlnyomó többségével;
 • Képes létrehozni egy több rendszer rendszert.

A hátrányok szerint:

 • Az Audyssey támogatása;
 • Időről időre a Wi-Fi elesése leesik.

Az ilyen vevő alkotói sikerült teljes mértékben megvalósítani a felső digitális architektúrát jelentős kimeneti árammal. Így az audió és a videó minősége, amely ezt az eszközt használja, rendkívül magas. Az árkategória összes korábbi vevőegysége kevésbé tiszta audio és videó ad.

Választott kritériumok

A legnagyobb gyártók által gyártott modern AV-vevők lehetőségeinek meglehetősen nehéz kiemelni. Ezért különböző modellek nem rendelkeznek nyilvánvaló előnyökkel, amelyek meghatározóak lehetnek egy adott eszköz kiválasztásakor. Bármely vevőkészülékben jobb azonosítani a megkülönböztető tulajdonságokat, amelyekhez az optimális modell kiválasztásakor lehet alapulni.

Többcsatornás hang dekóder

A vevőkészülék kiválasztásakor Figyelmet kell fordítanod a támogatásra, mivel ez nagymértékben függ a filmek filmjeinek térfogatszállási hatásától. A jó vevőnek meg kell vizsgálnia az összes meglévő hangkódolási szabványt, különben a munka helytelen lehet. Például a dekóder DTS-jelével való érintkezés hiányában egyszerűen nem lesz képes filmeket rögzíteni ebben a formátumban. Ez csak akkor lehetséges, ha további kültéri DTS dekódert kap. Ezért Amikor az AV-vevőt vásárol a moziba, figyelni kell a dekóderek jelenlétére a szabványos digitális formátumokhoz.

Interfészek

A HDMI interfész univerzálisnak tekinthető, ma a szabványokra utal, és minden modellből elérhető. A HDMI vevőegység többfunkciós teljes csatlakozást biztosít a következő portokhoz:

 • Blu-ray lejátszó;
 • DVD-lejátszó;
 • játékkonzolok;
 • műholdvevő;
 • PC vagy laptop.

Ha egy pár eszközt vett a kijelzőn, például a TV, és a kivetítő, az optimális opció a HDMI-kimenet, valamint az USB-portok vagy a mini-HDMI.

Ez jelentősen leegyszerűsíti a kapcsolatot, valamint a multimédia további műsorát bármely mobil eszközről.

A koaxiális és optikai csatlakozók biztosítják a hatékony CD-lejátszó kapcsolást, valamint a számítógépes audio kártyákat.

Ne felejtsd el a népszerű hálózati interfészeket, például a Wi-Fi-t, valamint az internetet és a DLNA-t, Köszönhetően, hogy a maximális szabadságot biztosítsák a multiplináris szervezésében.

Hasznos funkciók

A vevők túlnyomó többsége lehetővé teszi a bejövő videojel feldolgozását: mind az analóg, mind a digitális, beleértve a 3D-t is. Ez az opció hasznos lesz, ha a vevőkészülékhez csatlakoztatott eszközöket reprodukálja a 3D-s tartalmat. Ne felejtsük el a HDMI verzió támogatását az összes rendelkezésre álló eszközzel.

Napjainkban szinte minden telepítés biztosítja HDMI 2 kapcsolási képesség.0 3D-s támogatással a 4K felbontásnál, a videojel digitális formátumra konvertálhatja a 4K-ig terjedő képet. Ez a funkció megkapta az apskailing nevét, lehetővé teszi, hogy alacsony felbontású videót nézzen a nagy felbontású kijelzőn.

Az újonc felhasználók számára az AV vevő modell valószínűleg hasznos lesz, amely saját auto-tuning rendszert biztosít egy mérő mikrofonnal.

Nem kevésbé hasznos, ha az AV-vevőkészülék működtetése lesz Grafikus felhasználói menü, amely megjelenik a kijelzőn, valamint a diák távirányítóval, amely saját memóriájával rendelkezik a makróban.

Erősítő

Itt a működés elve nagyon egyszerű: minél nagyobb fogyasztású, annál hatékonyabban fog működni az erősítő. Ne felejtsük el azonban, hogy a túl nagy teljesítményű paraméterek ugyanolyan veszélyesek, mint az elégtelenek. A szoba megfelelő értéke 20 kV-ban. M minden csatornához 100 W-os vevőnek számít, a mini-méteres csarnokok számára korlátozhatja a kompakt mini-vevőkészülékeket. A közönség észlelése nagymértékben függ az eszköz kimeneti jellemzőitől, fontos, hogy a tápellátás egyformán elosztva legyen az összes csatornán.

A megfelelő vevőkészülék kiválasztásakor külön figyelmet kell fordítania az elülső és a hátsó akusztikai rendszerek teljesítményének paramétereinek egyenlőségére.

Használati utasítás

Ha talált egy AV-vevőt egy házhoz, amely teljes mértékben megfelel a kéréseinek és lehetőségeinek, akkor forrásokat kell csatlakoztatnia. Bármely vevő hátlapján a csatlakozók panel található, számuk és sokféleségük megijedhet egy tapasztalatlan felhasználó. Ha azonban csak időt töltesz a kapcsolaton, akkor már nem kell kapcsolatba lépnie velük.

A mélysugárzó, hangszórók és források csatlakoztatása előtt kikapcsolnia kell az eszközt – Tehát elkerülheti a hangos kattintásokat, valamint a rövidzárlatot és más hibákat. A modern vevőkészülékek szinte minden bemenete alá van írva, egyes modellek digitális kódolást biztosítanak, ami jelentősen megkönnyíti a több oszlop csatlakoztatását. Tehát egyes modellekben a bemenetek hivatkoznak a forrásra: Blu-ray, DVD, CD, játékkonzol, valamint kábel / műhold, médialejátszó és így tovább. Ez azt jelenti, hogy a gyártó optimalizálja a bemenetek műszaki és működési paramétereit, hogy minden egyes forrásból származó jelet kapjon.

Ha a 4K HDR formátumban audio- és video tartalmat szeretne lejátszani, akkor A HDCP2 interfészt kell használnia.2. Egyes modellek csak egy pár HDMI port – ebben az esetben a 4K Blu-ray lejátszót hozzá kell kapcsolni vele.

A kapcsolat konfigurálásának két további módja van. Az első az, hogy a vezetékes kapcsolatot az interneten keresztül használja. Ezt a módszert a Wi-Fi vagy a Bluetoothhoz képest megbízhatóbb és stabilabbnak tartják.

És az USB-porton keresztül is csatlakozhat. Általában az okostelefonok töltésére szolgál, de ha szeretné, akkor használhatja az audio- és videofájlok lejátszásához a flash meghajtóról.

Összefoglalva több ajánlást adunk, amelyek lehetővé teszik, hogy jelentősen meghosszabbítsa a vevőegység működési időszakát:

 • Kerülje a vizet a készülékbe való belépésről;
 • Rendszeresen tisztítsa meg a port és a szennyeződésből származó berendezést, mivel belsejében rövidzárlatot okoz;
 • Ha a régióban gyakran fordulnak elő a feszültség ugrás, akkor vigyázzon a stabilizátorra, amely védi az eszközt a kiégésből.

Hogyan válasszunk egy AV vevőt a házimozihoz, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: