Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Mi az intelligens televízió, miért van szükség, hogy működik – hogyan működik – ilyen kérdések merülnek fel a potenciális tulajdonosoktól, annak ellenére, hogy ez a technológia széles körben elterjedt. A technológiai márkától és modelltől függően a fejlett funkciókat különböző platformok alapján lehet megvalósítani. Mielőtt eldöntené a vásárlást, érdemes többet megtudni arról, hogyan kell használni az “intelligens” TV-t, mi a fő előnyei és hátrányai.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Ami?

Smart TV vagy “Smart” TV Olyan berendezések, amelyek egyesíti a multimédiás eszköz funkcióit és egy klasszikus TV-vevőt. Modern modellek, egyfokú vagy másik, ilyen opciókkal vannak felszerelve. Az ilyen technológia kezdeti neve – csatlakoztatott TV, ami azt jelenti, hogy “csatlakoztatott televízió”. Ez annak köszönhető, hogy a kapcsolatot internetkábellel végeztük külső antenna használata nélkül.

Az intelligens TV szó szerint az “Smart TV” -t jelenti, amely a hálózat beírásának funkcióját használja. A Berendezés csomag tartalmazza saját operációs rendszerét, amely lehetővé teszi az interneten, a médiaszolgáltatások kezelését, a videót a YouTube-on és az online mozikban. A modern televíziókat egy Wi-Fi jel csatlakoztatására használják, néha Bluetooth-modulokkal felszereltek.

Az ilyen berendezéseket nehéz megnevezni a rendes TV-t, inkább az összetett multimédiás technikák kategóriájára utal, amely képes az egész család teljes körű szórakoztató központjává válni.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Mit kell ez a technológia?

Az intelligens TV-képességek folyamatosan javulnak. Ennek a függvénynek a fő célja a TV megközelítése a modern okostelefonok és táblagépek beállításaihoz.

A beépített mesterséges intelligencia sokat tesz.

 • Hozzáférés az internethez. A kapcsolatot az útválasztó segítségével végezzük, egy otthoni Wi-Fi hálózathoz vagy kábelhez való csatlakozással. A készülék nem igényel komplex és hosszú beállítást, az újra konjugáció automatikusan be van állítva, elegendően kell csatlakoztatni.
 • Kommunikáljon és menjen ki a közösségi hálózatokon. Nem minden modell támogatja a munkát ebben az üzemmódban, például a videohívások beépített kamerát igényelnek az “Smart” TV-ben vagy annak további kapcsolataiban.
 • Közvetlenül csatlakoztassa a cserélhető meghajtókat és a memóriakártyákat. A család fotók vagy videó megtekintése ebben az esetben a legizgalmasabbá válik.
 • Futtassa a funkciók távoli nélkül. Talán a gesztusok vagy a hangparancsok használata. Mindez az operációs rendszer típusától függ. A Smartphone speciális alkalmazás telepítésekor még egy mobiltelefon is könnyen kezelhető univerzális vezérlőpanel.
 • Készítsen bejegyzést, használjon egy elhalasztott nézetet. A külső meghajtó adatmentést igényelhet.
 • Csatlakoztassa a játékkonzolokat. A modern multimédiás funkciók sok modellben lehetővé teszik, hogy olyan játékokat futtathassanak, amelyek több “gyenge” eszközöket adnak ki a keret késleltetéséhez, vagy nem támogatják a rendelkezésre álló funkciók teljes körét.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Ezenkívül az intelligens televízió jelenléte lehetővé teszi a böngészők, a video hosting, az adatok keresését, a kártya szoros skáláját, és akár a vezeték nélküli billentyűzet segítségével is dolgozni.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Előnyök és hátrányok

Az “Smart” televíziók előnyei és hátrányai vannak. Lehetővé teszik, hogy további konzolok nélkül legyen felszerelve a teljes multimédiás funkcióval. Vannak más nyilvánvaló előnyök is.

 • Nem kell csatlakoztatni az elengedhetetlen és kábeltantenna csatlakoztatását. A csatornákhoz való hozzáférés speciális alkalmazásokon keresztül érhető el, közvetlen éter és átviteli funkció is rendelkezésre áll.
 • A rendelkezésre álló tartalom szélesebb választéka. A videó technológiák, az online mozik és más médiacsillagok teljes funkcionalitásának korlátozása nélkül is használható.
 • Kiváló minőségű lejátszás. És a rádió, és rögzített hang- vagy videofájlok tiszta és szép.
 • Támogatja a külső eszközöket. A billentyűzet, az egér, a joystick észrevehetően növelheti a TV-képességek tartományát. Kényelmes a külső vezeték nélküli és vezetékes akusztika, fejhallgató, “intelligens” oszlopok csatlakoztatására.
 • Nagysebességű internet-hozzáférés. A webhelyek megtekintése a lehető legkényelmesebbé válik, függetlenül a céljukat és a betűtípus jellemzőitől. Információt kereshet az enciklopédiában vagy tanulmányozhatja a filmek minősítéseit korlátozások nélkül.
 • Nem kell további konzolt vásárolni. Minden szükséges technológia már szerepel a készletben.
 • Képes futtatás a nagy felbontású képernyőn. Az intelligens TV-hez kompatibilis tartalmú alkalmazások tárolása.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Hátrányok is nyilvánvalóak. “Smart” televíziók, amikor a külső médiából származó fájlok lejátszása nem minden formátumban olvasható. Futó játékok a képernyőn a távvezérlővel, nem túl kényelmesek. További tartozékokat kell használnia.

Az intelligens TV fő hátránya a költségeikben van, a kiterjesztett funkcionalitásnak többet kell fizetnie, néha jelentősen növeli a vásárlási költségvetést.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Milyen operációs rendszereket alkalmaznak?

Minden okos TV-ben van valami, ami valóban “okos”. Ez egy integrált operációs rendszer, amely telepítve van a gyártó gyártójának kiválasztására. Ez az elem, amely meghatározza a funkcionalitás és a “héj” megjelenését. Ahhoz, hogy jobban kitaláljuk a kérdést, érdemes tanulmányozni az összes rendelkezésre álló opciót a telepített operációs rendszerhez.

Android

Ez az operációs rendszer kevésbé különbözik a legtöbb Tablet PC-k és okostelefonok telepítésétől. Intuitív interfész, sok rendelkezésre álló alkalmazás, könnyű integráció a Chrome böngészővel és más Google szolgáltatásokkal. Mindezen előnyöket már használják a televíziókban, mint a híres cégek, mint Sony, TLC, éles. Az operációs rendszer elég egyszerű, nem vesz túl sok helyet, támogatja a multitasking módot. Az intelligens TV-t az Androidon könnyen és egy idősebb személy és egy iskolás.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Tizen

Márkás operációs rendszer csak az intelligens televíziókban található Samsung. A vállalat folyamatosan frissíti, javítja és javítja az “Smart” TV elektronikus kitöltését. A firmware-frissítés a hálózathoz való hozzáférés jelenlétében történik, vagy egy külső forrásból származó flash meghajtón keresztül történik. A márka igyekszik egyszerűsíteni a felület a lehető legnagyobb mértékben, hogy működik a navigáció és az integráció a technológia intelligens otthon rendszer. Az operációs rendszer cseréje a Samsung TV-n nem lehetséges.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

WebOS

Egy másik monobrend operációs rendszer. Az LG márka “intelligens” televízisaiban használják. A webOS-t meglehetősen megbízható operációs rendszernek tekintik, fejlett funkcionalitással. Például a Magic Mobile Connection opció lehetővé teszi, hogy gyorsan összekapcsolhatja az okostelefont és a TV-t az együttműködéshez. A varázslatos zoom opció használatával is bővítheti a külön képernyőképeket.

Az első alkalommal a WebOS 2014-ben kezdte használni. Ez idő alatt 3 firmware-frissítést adtak ki, ami lehetővé tette az összes szükséges funkciót a modern elektronika követelményeinek.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Firefox operációs rendszer

A Panasonic TV-kbe integrált népszerű operációs rendszer. A Firefox böngészők jól ismertek a PC-felhasználók és a mobil eszközök számára. Az operációs rendszer támogatja az internetes alkalmazással való munkát, és más funkcióit is megnyitja a webes szörfözéshez vagy a médiarendszer megtekintéséhez.

Jelenleg a frissítések már nem állnak rendelkezésre a Firefox számára, hivatalos támogatást nem végeznek.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Roku TV

Az operációs rendszer külön TVC modellekben található TLC, Sharp, Hisense. Megkülönböztető jellemzője az iOS és az Android alkalmazások támogatása. Ezzel az operációs rendszerrel futtathatja az Apple TV-t, a Chromecast tartalmat. Az egyetemességnek köszönhetően ez a rendszer az egyik legjobb, de nagyon ritka.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Az “intelligens” televíziók legjobb gyártói

A modern piac hihetetlenül telített a javaslatokkal. A Smart TV kategóriában 24 cm-es költségvetési modellekként, valamint átlagosan 28 vagy 32 hüvelyk. A híres és nagy márkák szabályaiban nagy “intelligens” televíziók találhatók. LG, Samsung ajánlatot választani egy 55 hüvelykes technikát az UHD kategóriában, és nincs támogató 4K. Olcsó TV ebben az osztályban is képviselteti magát, de nem tud tisztességes versenyt a vezetőknek.

A legjobb gyártók listáját kínáljuk a Smart TV-ben.

 • Samsung. A márkából származó Smart TV-ben van böngésző Flash Technology Support, telepítése Youtube, Skype, Facebook, Twitter alkalmazások támogatottak. A 3D-s videók támogatása van, az interfész hasonló az asztalhoz a számítógépen.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

 • Lg. Az orssified márkakészülékek a Yandex keresőmotorjával, a márkás alkalmazások boltjával vannak felszerelve. “Smart” modellek Támogatja a videó formátumot 3D-ben, a sztereó jelenlétében könnyedén élvezheti a háromszoros képet.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

 • Sony. Az intelligens funkcionális televíziók a Sony Internet TV-n működnek, jobbak, mint a PSP konzolokkal és az azonos márka okostelefonokkal kompatibilisek, az utóbbi is konzolként működhet.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

 • Philips. Miután ez a vállalat a piacvezetők között volt. Ma a televíziók már nem versenyezhetnek velük. Az előnyök között megjegyezheti az Ambilight Branded háttérvilágítását, meglehetősen gyors Firefox operációs rendszert és elegendő funkcionalitást a kommunikációhoz és a média rendszer megtekintéséhez.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Valamint az intelligens TV-piac érdeklődését, mint például Xiaomi, Toshiba, Haier, Thomson. Ezek a költségvetési kategóriában vannak jelen, az Android operációs rendszer alapján működnek.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Hogyan lehet kideríteni, hogy van-e okos TV?

Hogyan lehet megérteni, hogy van-e okos TV-funkció a TV egy adott modelljében, vagy nem. Az “Smart” TV eltér az operációs rendszer szokásos jelenlététől. Általában Megtalálhat egy speciális gombot a televíziós palettán. Ezenkívül ezeket az adatokat az egyes eszközök műszaki dokumentációjában kell megadni. Ha az “útlevél” elveszett, Megtalálhat egy jelet vagy matricát a modell nevével az ügyben és finomítsa az adatokat az online keresés segítségével.

A TV menüben a “fedélzeten” operációs rendszer jelenléte látható. Elég ahhoz, hogy megnyitjon egy elemet az eszközzel kapcsolatos információkkal, vagy figyeljen a rendszerindító képernyőre: az OS nevét gyakran lejátszják rajta.

A gomb a “House” ikon a távirányítón – a megfelelő jel, hogy vannak okos TV-funkciók a TV-ben. Ezenkívül a megfelelő felirattal rendelkező kulcs felelős lehet az operációs rendszer hívásáért.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Tippek a választáshoz

A SMART TV kategóriában található eszközök kiválasztásakor több fontos pontra kell figyelnie.

 • OS típus. Otthoni használatra kényelmesebb és a szokásos módon megjelenhet az Android rendszer. De a Tizen Oszi televíziók tulajdonosai is elégedettek az eszközökkel, nagyra értékelik a funkcionalitásukat.
 • Támogatott alkalmazások. A fő készlet tartalmaz egy szoftverboltot, online mozikat és video hosting, szociális hálózatok, Skype és más hírnököket.
 • Támogatás a perifériás berendezésekhez. Aeromeysm egy szettben, a rendszeres konzol helyett, vagy legalábbis a kapcsolat lehetősége jelentősen bővíti a technika funkcionalitását. Ezenkívül vezeték nélküli akusztika, fejhallgató, külső merevlemezek, joystickok vannak csatlakoztatva néhány TV modellhez. Az okostelefonnal való kompatibilitás is fontos lehet.
 • Támogatott kommunikációs protokollok. Vezetékes hozzáférés a LAN hálózathoz, a Wi-Fi interneten keresztül, a Bluetooth, az USB és a HDMI portok segítségével különböző típusú kapcsolatok használata különböző eszközökkel.

Ezek az alapvető paraméterek, amelyek fontosak az intelligens TV kiválasztásakor. Ezenkívül a TV technikai jellemzőire figyelhetsz.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Hogyan kell használni?

Az intelligens TV első kapcsolata és konfigurálása nem okoz nehézséget a legtöbb embertől. Először telepítenie kell az összes szükséges vezetékes kapcsolatot. Végezze el a csatorna keresést. Ezután menjen a menüszakaszhoz a Beállítások és a Csatlakozás a rendelkezésre álló otthoni hálózathoz. Az optimálisan telepítve automatikusan kiválasztja a jelforrást. Szükség esetén a jelszót távirányítóval vagy virtuális billentyűzet segítségével adják meg.

A csatlakoztatáskor firmware. Ha az útválasztó nem látható, újra meg kell keresnie, győződjön meg róla, hogy a jel. Minden intelligens funkció csak vezeték nélküli vagy vezeték nélküli internet-hozzáféréssel működik. A kapcsolat telepítése után az alkalmazásboltba léphet, és frissítheti a már rendelkezésre álló szoftver termékeket az utolsó verziókhoz. Itt telepítheti a Skype vagy letöltési játékokat, megtalálhatja az online mozikat, amellyel filmeket nézhet.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

A távirányító általában a csomagba lép. Néhány technikai modell is támogatja a telefonvezérlést, a joystickokat, aeromyshi-t. A vezérlés működéséhez külső eszközként kell csatlakoztatni.

Csatlakozás egy laptop vagy dokumentumok megtekintésére egy számítógépen, okostelefonon közvetlenül a SMART TV képernyőjén HDMI vagy vezeték nélküli módon a speciális programokat. Ily módon video- vagy átviteli képzési játékot sugározhat. A médiafájlok megtekintéséhez a Flash meghajtókból USB-kapcsolatot kell használnia.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

Értékelések áttekintése

A legtöbb vásárló szerint a Smart TV jelenléte a rendelkezésre álló televíziós funkciók listáján valóban, valóban mérlegeli az előnyt. A legnépszerűbb az Android operációs rendszer alapján – a legmegfelelőbb a menedzsmentben és megfizethető. A Google operációs rendszer lehetővé teszi, hogy integrálja a vállalat szolgáltatásainak funkcionalitását a TV-hez, biztosítsa a média tárolásához, kereséséhez való hozzáférését, a hang asszisztenshez.

Sok vásárló örömmel fogadja az intelligens TV-ben megnyitott lehetőségek számát. Az előre telepített játékalkalmazások teljes mértékben alkalmazhatók nagy képernyőkre. Van egy kényelmes integráció az okostelefonnal és a különböző kiegészítő berendezések csatlakoztatására.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

A Smart TV hátrányaihoz a vevők szerint az ügy erős fűtését biztosítja – nagyszámú elektronikus “töltés” esetén egyszerűen nem tervezték. Ezenkívül még a leghíresebb márkák is a legolcsóbb modellek a gyenge processzorok és egy kis RAM. A hálózat várható gyors elérése helyett a felhasználó állandó “lefagy”, kudarcok és egyéb problémák. Ez különösen észrevehető, ha a közvetítés videó megjelenítését a Broadcast módban.

Az intelligens TV-ben lévő mínuszok közé tartozik a korai firmware-ben működő kodek blokkolása. Tehát a vállalat a torrentekkel és a kalóz tartalmával küzd. A televíziók tulajdonosai számára ezek az intézkedések videót fordítottak a lottóba – egy külső hordozóból fognak játszani egy fájlt, vagy sem, csak kitalálhatod.

Mi az intelligens TV és ami szükséges?

További információ az intelligens TV-ről lásd még.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása