Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Nem lehet elképzelni az életet az információs és technológiai világban fotók nélkül. Ugyanakkor néhány ember gondolta azt a tényt, hogy kamera nélkül a modern kamerák nem jelennek meg, és más eszközök jelennek meg. E cikk anyagából kiderül, hogy ez a létrehozott, mi a munkájának elve, és aki feltalálta.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Ami?

A kamera-obscura egy modern kamera prototípusának tekinthető. Lefordítva a latin nyelvről Ez azt jelenti, hogy “sötét szoba”. Egyszerű optikai eszközt jelent, amellyel a megjelenített objektumok képeit a képernyőn kapják meg. Külsőleg ez egy sötét doboz, amely nem továbbítja a fényt, egy lyukkal és egy fehér színű, fehér színű vagy matt üvegből borított képernyővel.

Ugyanakkor a lyuk az egyik oldalon található, a képernyőn – a másik ellenkező oldalon. Az eszköz hatása meglehetősen szokatlan. Ha a gerenda áthalad a könnyű lyukon, az objektum az ellenkező falon jelenik meg a fordított és csökkentett formában lévő lyukhoz képest. Ez az elvet ma néhány kamerában megőrzik.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

A teremtés története

Nagy dobozok és sötét szobák apró lumenekkel az egyik 4-falon az első obszcura kamráknak számítanak. A kamera-obscuras megteremtésének pontos dátuma ismeretlen. A teremtés elve először Roger Baconnak tulajdonított, aki 1214-1294-ben élt. Ez azonban megcáfolja a “Fényképészet története” könyvét, amelyet Chutary Guernsheim írta.

Ezt jelzi Ez az elv a XI. Századi arab tudós Khaasan-Ibn Hassan közepén ismert. Abban az időben a jól ismert tudós, fizikus és matematikus korábban gondolkodott a fényeloszlás lineáris elveiről. A következtetései a kamera obszlájának hatásán alapultak.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

de Néhány adat azt sugallja, hogy a V-IV-ben már használt optikai berendezések. N. Ns. A nagy kínai filozófus Mo Tzu (Mo Di) leírja a sötét szoba falán lévő kép megjelenését. Említse meg az optikai eszközön Arisztotelész. Egyszerre nagyon érdekelte a napsugárzás kerek képének megjelenését a lumineszcenciájával egy négyzet alakú kis nyíláson keresztül.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

A művészi ruhák létrehozására szolgáló első optikai berendezés létrehozta a Leonardo da Vinci nagy mesterét, aki 1452-1519-ben élt. Leírását megtalálható a “Értékelés a festészetben”, ahol a szerző az optikai eszköz működésének elvét beszélt. A Leonardo da Vinci azt írta, hogy a papírlapon lévő objektumok nemcsak a valódi formájukban, hanem azonos színben is megjelennek.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

A reflexió lenyűgözte az egyszerűséget a hatás mellett a színhordóval.

A kamerák-obscurák aktívan alkalmazhatók a tájképek és portrék írására. Aztán még mindig nagyok voltak, és a fény elterjedése tükrökkel vannak felszerelve. Gyakran a lencséket behelyeztük a lyukba, mint a fényerő növekedése és az élesség. A középkori korszakban a kamerákat csillagászatban használták (például a nap szögmérőjét mértük).

Ezenkívül különböző kutatók írtak róluk. Például, Egy kamara segítségével 1544-ben Gemm Frizius megfigyelte a napfogyatkozás napfogyatkozását. Az ilyen kamerák részletes leírásait Daniele Barbaro adta (1568-ban) és Benedetti (1585-ben). Nem csak nagy, hanem súlyos, sík konvex, sík és konkáv lencsék voltak őket.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

1611-ben a Camera-Obscura képes volt javítani a Kepler-t, a nézetszög növekedett. Később 1686-ban a Yoganeses képes volt hordozható verziót készíteni, tükörrel felszerelve. 45 fokos szögben helyezkedett el, és egy tárgyat tervezett egy matt lemez vízszintesen. A megjelenített kép fejjel lefelé fordult.

A jövőben lehetővé tette az objektumok papírra történő átvitelét. A méretcsökkenés miatt lehetőség van a kamera irányának megváltoztatására, valamint a vázlatok készítésére.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Ebben az esetben a kilátást hibamentesen továbbították, lehetővé tette a fotográfiai képekre jellemző alkatrészek másolására.

A XVIII. Században Oroszországban az ilyen kamerák “Mahina a perspektívák”. Kifelé, hasonlítottak a túrázási sátrakra. Felhasználták a különböző orosz városok faját. A képeket ceruzákkal, ecsettel töltheti át képeket. Ebben az időben azonban aktív keresés volt az egyszerűbb átvitel és a megjelenített objektumok rögzítéséhez.

Az első fotók a kémia kialakításával jelentek meg. Mire a kamra, az obscruca már kis fiókja volt, egy biconszerű lencse az elülső falon, valamint enyhén mirigypapírral az ellenkező oldalon. Lényegében ezek voltak az objektumok mechanikai vázlatos eszközei.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Elvük rendkívül egyszerű volt: a felhasználó ivott a képet egy papírlapra.

Az ilyen kamerák hatását hordozható eszközökben kezdték használni, amelyek a modern pavilon kamerákhoz hasonlítanak. A fiókok egyszerűsítésének vágya lehetővé tette, hogy a rajzfolyamat teljesen gépesített legyen. A megjelenített objektumok kezdtek megjelenni és rögzíteni a síkon a kémiai módszerrel.

Szükség volt arra, hogy a kamera mögött álló unalmas állt álljanak, és a képet vázlatosan fordítva. Ma az Obscura kamerákat csak alkalmanként használják. Munkájuk elvét továbbra is fényképészeti berendezések gyártása során használják.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

A fotósok azzal érvelnek, hogy a képek nagyobb lágysággal és mélységélességgel rendelkeznek a lencsevőkamerákkal összehasonlítva. Nincsenek torzításuk más optikai eszközökben. Ami az élességet illeti, a lencse növeli.

Eszköz és működés elv

A fényképezőgép-obscura és annak tulajdonságainak működésének elvét hasonlít a szem munkájához. Hasonlóképpen az objektumok átkerülnek és feldolgoztak. A lyukátmérő mérete 0,5-5 mm-ről változik. A megjelenített objektumok méretei a lyuk és a fal közötti távolsághoz kapcsolódnak. A megjelenített objektumok dimenziói növekednek.

Azzal, hogy A képminőség közvetlenül a lyuk méretétől függ. Minél kisebb az átmérő, annál nagyobb az élesség és a sötét tárgy. A nagyítással az élesség észrevehetően romlik, de a megjelenített objektum fényereje nő. A digitális technológiának azonban nincsenek magas élesség jellemzője.

A képek élessége egy bizonyos határértékre nő, ez a lyuk átmérőjének csökkentésével történik. Ha a határérték túllépése, a kép élessége sokkal rosszabb. A korábbi eszközökkel való munkavégzés nem állt rendelkezésre. A kép fejjel lefelé történő átvitele nehéz volt.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Ha a tükröket hozzáadjuk az eszközhöz, az optikai eszközök működését egyszerűsítették.

Alkalmazás a festészetben

Sokan a középkorban a különböző művészek festményeinek minősége és realizmusa ütött. A titok az optikai eszközök használata volt. Míg A Camera-Obscura konkáv lencsével valódi segítség lett a festészetben.

A fényképezőgép festékkel történő alkalmazása nem hirdetett. Az ilyen elemek használata lehetővé tette a nagy képátviteli pontosság elérését. A reneszánsz festményeinek tanulmányozása lehetővé tette annak feltételezésére, hogy a művészek 5 mm-nél kisebb lyukakkal használták. A vászonon lévő képek részletezése a realizmus által megütötte.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Az egyik leghíresebb festmény, amelyben a szakemberek észrevették a fényképezőgép-obscuras vagy egy homorú tükör használatát Arnolphin házastársak portréja, amelyet flamand yana van eyk írta 1434-ben. Ő különbözött szinte tökéletes rajz részletei.

A fényképezőgép használatánál nemcsak hibátlanul húzott csillár, sok fényes vakító és gyertyatartó komplexummal. Különös figyelmet érdemel a tükörre a hátsó falon, amelyben a helyiség teljes helyzetének tükröződése, sőt az árnyékok is. A dokumentumok pontossága nem vonhatja vissza a kutatók figyelmét.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

További felszerelés nélkül lehetetlenné teszi.

Ugyanez azonban A tanulmányok kiderült, hogy a művész, és korábban használta a teve kamerát a szövedékeinek írására. Ennek fényes bizonysága a “Férfi piros Türban” képe. Úgy tűnt, hogy fényképezett, és a rajz professzionalizmusa azt jelzi, hogy ez nem az optikai eszköz első használata.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Függetlenül attól, hogy a híres mesterek tehetségének tehetsége és letétbe helyezése, lehetetlen volt a lenyűgöző pontosság elérése. Fokozatosan javították az optikai berendezések használatának technikáját. A XVI. Század elején megfizethetőbbé vált, azonban a lencsék hozzáadása még nem oldotta meg a fordított kép problémáját.

Ezért A nagy művészek vászonjai még mindig sok balkezes volt. Az ilyen munkának egy példája Franciaország Hals képének nevezhető, amely több balkezes azonnali ábrázolást ábrázol. Egy férfi és egy nő Lehsh énekel rajta, 1 balkezes az ablakban. És még egy majom is megérinti a női ruhát egy bal mancsával.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Idővel a kijelző hátránya megszűnt. A XVII. Században nem csak a tükrök jelentek meg az optikai eszközön, hanem az optikai prizmát is. Ezért a kép elfordításának problémája megszűnt. Ilyen kamerák kezdtek hívni Lucid kamerákat. Híres művészeket használtak.

A fotográfiai festmény nyomon követhető Jan Vermeer vászonjában. Példa erre a festmény “Trush”. Értsd meg, hogy a vermeer javított kamera-obscura egyszerű. A hálóban ugyanazok a hibák, amelyek néhány modern kamerákra jellemzőek (például oldalsó oldalak és objektumok elvesztése a fókuszból).

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Érdekes tények

Nyilvánvaló, hogy a kamara-obscura relevanciája a festészet és a tudomány fejlődésében nyilvánvaló. Ezt különböző érdekes tények bizonyítják.

  • Köszönet neki, a dokumentumfilmművészek megjelentek (például a Nagy Cantelto, aki írta a “Westminster hídot”, a kefe mesterei. NAK NEK. CARBONTEN, BELOTTO, F. BAN BEN. Perro). Ezenkívül hozzájárult a fotózás fejlődéséhez.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

  • Az animációban használt kamerák. Segítségükkel leírták a művészek kontúrjait, elérve a legtöbb természetes körvonalat, mozdulatot és arányokat. Fényes példák erre olyan rajzfilmek, mint a “Scarlet Flower”, a “Tsarevna Frog”, amelyet az elmúlt században hoztak létre.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

  • A reneszánsz művészei olyan optikai eszközöket használtak, amelyek sötét szobákat mutattak be egy lyukkal, amely nemcsak a falon, hanem a mennyezeten is elhelyezhető. Figyelemre méltó, hogy teljes sötétségben kellett rajzolniuk őket.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

  • Annak ellenére, hogy ma a kamera-obscura növeli a relevanciát, újoncot használ. Például, segíti a festékfalokat, és reális tájakkal vagy más képekkel díszítve őket.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

  • Ezenkívül ezt az optikai berendezést olyan szokatlan fotók és tüntetések megszerzésére használják, amelyeken a fiatalabb generáció megmutatja, hogy ez az eszköz hogyan működik, hogyan kell helyesen használni.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

  • Figyelemre méltó az a tény, hogy az optikai kamera négy-piramis formájában készült a fejlesztések keresésében. A dobozoktól eltérően a készülék 4 síneken alapult, amely a felső csatlakozókhoz csatlakoztatott. A fényképezőgép képernyője fehér háttérré vált, amely a jövőbeni speciális rögzítő reagensek kezdett alkalmazni.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

  • A kamaramentes (Daggerotypia) képeinek megszerzésének módja 1839-ben alakult ki. Az ezüst-ültetett fém lemezt helyezünk a sötétben, és öntjük pár jód, majd egy kamrába helyezzük a hosszú távú expozíció a világos fény. Ezt követően a lemezt a Mercury párokban mutatjuk be, mielőtt megkapta az amalgámot. Ezután a Daggerotype-t a tükörképen rögzítették. A kamara-obscura fényérzékeny anyagainak találmánya kamerák lett.

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Mi az obscura darabja és hogyan működik?

Arról, hogy mi az egy darab obscura, nézd meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása