Mi és hogyan kell tisztítani a nyomtatót?

A nyomtató szinte minden otthon. Első pillantásra a karbantartás egyszerű: elegendő a készülék csatlakoztatásához, és rendszeresen töltse fel a patront, vagy adjon hozzá festéket, és az MFP tiszta és telített képet ad. De valójában a fúvókák, fejek vagy más részek szennyeződése fordul elő. Nyomtatási minőség Cseppek tisztítása. Tudatában kell lennie azzal, hogyan kell végrehajtani.

Alapszabályok

Tisztítsa meg a nyomtatót mindig ajánlott egy hosszú stagnálás után (ha a tintasugarokról beszélünk). Tintasugaras eszközök, amelyeket rendszeresen nem használnak, szárítsa meg a festéket a nyomtatófejen. Dyza vagy fúvókák (lyukak, amelyeken keresztül a festéket szolgálják fel) eltömődnek. Ennek eredményeképpen a képen csíkok jelennek meg, és bizonyos színezékek egyáltalán megjeleníthetők.

A szakértők minden hónapban javasolják a tisztítást. Ha az eszköz hosszú ideig nem működik (több mint 2 hét), akkor minden egyes tömítés előtt tisztításra van szükség.

A lézernyomtatók festékszárítási problémákkal rendelkeznek, mivel a száraz por a képek átvitelére szolgál – toner. De a patronban fokozatosan felhalmozódik a felesleges port. Elronthatják a képet, vagy nyomást gyakorolhatnak a lézernyomtató fő elemére. Az eredmény ugyanaz, mint amikor eldobja a nyomtatófejet Jet egységekben: csíkok, rossz minőségű kép. Megjelenik a lézernyomtatók, mint a probléma, nincs precíziós megelőzési periodicitás.

A tisztítási szabályokat követni kell.

 • Az eljárás megkezdése előtt tiltsa le az eszközt a hálózatról. A tisztítás során folyékony anyagokat használnak, amikor az árammal érintkeznek, rövidzárlatot okoznak. A villamos energia letiltása – Fontos biztonsági szabály.
 • Ha egy jet nyomtatóról beszélünk, tisztítás előtt futtassa az ellenőrzési és tisztítási programot. Van egy esély, hogy a készülék hosszú tétlensége ellenére a fúvókák nem verte meg, és a nyomtató normálisan nyomtasson – a Dazh teszt megmutatja, hogy a tisztítás valóban szükség van-e. Ha a szennyezés még mindig rendelkezésre áll, de gyenge, a szoftver tisztító fúvókák megbirkóznak a problémával, és a kézikönyv már nem szükséges.
 • Ne használjon acetont és más erős oldószereket. Eltávolítják a festékeket, de ugyanakkor károsíthatják magukat, amelyek agresszív anyaggal való érintkezés miatt “égetnek”. Ezután a patronnak teljesen megváltozott.
 • A tisztítás után adja meg a patront. Javasoljuk, hogy várjon egy napot, mielőtt behelyezi a nyomtatóba. Ez az intézkedés megakadályozza a rövidzárlatot is.

Eszközök és eszközök előkészítése

A tintasugaras nyomtató öblítéséhez több elemet kell készítenie.

 • Orvosi kesztyű. Meg fogják védeni a színes és fekete tintákat, amelyek keményen kemények.
 • Szalvéta. Nssegítségüket a tisztítópatron mértékével ellenőrzik. Törölik a fúvókákat, hogy eltávolítsák a tisztítóoldat cseppjeit.
 • Tisztító. A nyomtatók speciális öblítőfolyadékát a technológiai üzletekben értékesítik, de adott esetben használják. Megfelelő és egyszerű eszközök a Windows MR számára. Izom. És orvosi vagy izopropil-alkoholt is használhat. A második előnyösebb: gyorsabban elpárolog.
 • Fülpiszkáló. Hasznos lesz a nehezen elérhető helyek tisztításakor.
 • Alacsony oldalsó tartályok. A tisztítóoldatot öntötte, ha a patront áztatja.

  Ha egy lézernyomtató, a segédkészlet más.

  • Nedves törlőkendők. Könnyű eltávolítani a felesleges festéket.
  • Csavarhúzó. Szükség van a patron szétszerelésére.
  • Tona vákuum. Távolítsa el a festék kis részecskéit, amely nehezen elérhető helyekre esett. Mivel az eszköz drága, egy hagyományos porszívóval helyettesíthető mini-fúvókával.

  Kesztyű, amikor a lézer MFP-kkel dolgoznak, nem szükségesek, mivel a festék nem rendelkezik a kezét. De egy védőmaszkot fog venni: a por bejuthat a légzőrendbe, és irritációt okozhat.

  Kézi tisztítás

  A tintasugaras nyomtatók egyszerűen tisztíthatók egyszerűen, a legfontosabb dolog, hogy megfeleljen a biztonságnak, és ártalmatlant használhat a fúvókák tisztítószerekkel. A nyomtatók teljes vonala, a generációtól függetlenül, egy elv segítségével tisztítható. Ha a nyomtató a lézeres technológián működik, a másik tisztítóelve. A tervezésben fotománok és mágneses tengely, egy toner bunker, amely eltömődhet.

  Fúvókák

  Fúvókák, vagy duzza, oldószeres anyagokkal, alkohollal, üveg tisztítószerekkel tisztítva.

  Alkalmazzuk az acetont és más agresszív készítményeket nem ajánlottak, mivel “éghetnek” dubs.

  Nem számít, hogy milyen anyagot választottak az eljárás során, a folyamat nem más. A műveletek lépésről lépésre végrehajtásra kerülnek.

  • Húzza ki a patront. Egy kis, alacsony oldalú padlóval ellátott tartályban öntsük a folyadékot.
  • Merítse a patront az anyagba, hogy bezárja a fúvókát, de nem érintette a kapcsolatot. Hagyja 24 órát.
  • Ellenőrizze a tintautót egy papírtörlővel. A színezékek érintkezésekor világos csíkokat kell hagyniuk.
  • Adja meg a patront szárazra, telepítse a nyomtatóba.

  És egy fecskendővel is alkalmazhat egy tisztítószert. Javasoljuk, hogy elhagyja a tűt, könnyebb lesz az anyag mennyiségének adagolása. A cseppen lévő megoldás az 1-2 másodpercen belül kis szünetekkel rendelkező diplopok területére kerül. Több ilyen injekció után a szárított festék feloldódik, egy papírszalaggal eltávolítható.

  Egy másik tisztítási lehetőség – tisztítószer használata nélkül. Ez akkor alkalmazzák, ha a dubs megverte a port, vagy száraz festéket. A fecskendőből eltávolított tű, a gumi tipp behelyezése. A csúcs a dűnékhez van csatlakoztatva, és a tulajdonos elkezdi felvenni a tintafecskendőt a fúvókákon keresztül. Kell tárcsázni egy kicsit, majd dobja le a levegőt, és állítsa le a csúcsot a fúvókákból, majd ismételje meg a ciklust. Három – négy ismétlés, és ha a szennyeződés nem elég, akkor a dubs megtisztul.

  Fejjel

  Nyomtatófej Törölje egy szalvétával vagy szövetdarabokkal. Az anyagot ugyanabban az anyagban kell összekeverni, amelyet a fúvókák tisztításakor használnak.

  Fedjük le a kapcsolatot, túlságosan tudják. A fej tisztítása után szárítsa meg.

  Görgők

   Papírhenger is felhalmozódik a por, szennyeződések és festék részecskék. A szennyezés másolása meghajtható és kellemetlen csíkokat hagyhat. Ha a nyomtató függőleges papírterhelést tartalmaz, ezt megteheti:

   • Keverje össze fél levél tisztítószert a Windows MR-hez. Izom;
   • Indítsa el a nyomtatást, és adjon meg egy lapot a nyomtató áthaladásához;
   • ismételje meg az eljárást 2-3 alkalommal.

   A lap első része a görgőt tisztítószerrel kenje meg, a második – eltávolítja az MR maradványait. Izom. A görgők alján lévő papírtisztító nyomtatók eltérő módon vannak elhelyezve, ez az eljárás manuálisan tisztítja őket, nem fog működni.

   Ha eltömődik, ajánlott a nyomtatót professzionálisnak bízni. Ahhoz, hogy eljusson a görgőkhöz, részben szétszerelnie kell az eszközt.

   Más elemek

   Ha a nyomtató egyéb elemei voltak a por, használjon porszívót egy fúvókával a kis elemek tisztításához. Óvatosan járjon a nyomtató belsejében kikapcsolva. A lézernyomtatót alapvetően különböző technikával tisztítják, mivel nem használ folyékony festéket. Nyomtatási hibák jelennek meg a bunker túlcsordulás porfestékének köszönhetően.

   A patron elkezdéséhez kijutni a nyomtatóból, lefelé a felső fedél. Ezután a műanyag bokszot szétszereljük. Egyes nyomtatók Boxing tartja a szegecseket, mások – a csavarok. Mindenesetre szüksége lesz egy kis csavarhúzóra arra, hogy bármelyik pózra van szüksége, vagy csavarja ki a kötőelemeket.

   A bokszok gyakran 2 félből és 2 oldalfalból állnak. A csavarok vagy szegecsek az oldalfalakon vannak felszerelve. Ehhez az eljárás: Csavarja ki a csavarokat, távolítsa el az oldalfalokat, ossza meg a dobozt 2 részre. Közvetlenül azután, hogy szükség van, hogy ellenőrizze a belső elemek: gumihenger, photored (rúd zöld film), toner bunker, rakéta (acéllemez eltávolítására felesleges port). Talán 2 probléma:

   • Sok festék felhalmozódott, egy bunkert szerzett, és megnyomja a kúpot;
   • A dobkárosodáson.

    A mechanikai rendellenességek a film sárga csíkjai által észrevehetőek. Ha rendelkezésre állnak, meg kell változtatnia a patront. De ha a festék többlete meglehetősen egyszerű tisztítás. Az eljárást szakaszokban végzik.

    • Belső elemek eltávolítása: Fotorad, Gumi Roller, Ranel. Raquel csavarható, újra kell használnia a csavarhúzót.
    • Kapcsolja be a dobozt, és rázza ki az informatikai festéket. A por nem festett munkahelyen, ajánlott használni a szubsztrátot – újságot, filmet, papírt.
    • Nedves törlőkendők gondosan tisztítsa meg a dobozt. Ezután tisztítsa meg az eltávolított elemeket. A fotóval gondosan kell kezelnie: könnyen károsítható.
    • Gyűjtse össze a dobozt, állítsa be a patront a nyomtatóhoz. Tesztelje a nyomtatási minőség ellenőrzését.

    A nyomtató tisztításakor le kell választani a hálózatot és lehűtött. A lézer MFP-k nagymértékben fűtöttek, miközben magas hőmérsékletet vesz igénybe a festéket papírra. Javasoljuk, hogy várjon körülbelül egy órát az utolsó nyomtatás után, mielőtt elkezdené eltávolítani a patront.

    Ha a nyomtatási minőség javult, de a képen még mindig kis szóközökkel rendelkeznek, ellenőrizze a festékszintet. Hiányában is vannak meghibásodások. A tisztítás során lecsavaratlan patron oldalfalán vannak fogaskerekek. Ha a nyomtató több mint egy év, ajánlott szilikonnal kenni őket.

    Egy másik fontos pont: A patronnak van egy függöny, amely a szokásos állapotban van, bezárja a kép dobját. A tavaszhoz van csatlakoztatva. Az oldalfal eltávolítása előtt óvatosan kell eljárnia és eltávolítania kell a tavaszt. Éppen ellenkezőleg, húzza ki a kötőelemekre. A megfelelő telepítéssel a függöny automatikusan leáll.

    Tisztítás a program használatával

    A tintasugaras nyomtatók lehet automatikusan, kézi beavatkozás nélkül, tiszták előre telepített programokat. 2 mód van: a telepítési lemezen található PC-beállítások vagy speciális szoftverek révén. Az első módon:

    • Nyomja meg a “Start” gombot, majd a “Vezérlőpult”.
    • Nyissa meg az “Eszközök és nyomtatók” részét.
    • A megjelenő ablakban keresse meg a számítógéphez csatlakoztatott nyomtatómodellet. Nyomja meg a PCM gombot, válassza a “Nyomtatás beállítása” lehetőséget.

    A második út:

    • Menjen a “Service” részre (kapcsoló gombok a felső ablakban);
    • Válassza ki a “Dash” műveletet, gondosan olvassa el a követelményeket, és kattintson a “Nyomtatás” gombra.

    A nyomtatóban papírnak kell lennie, különben nem fogja megkezdeni az ellenőrzést. A készülék különböző sablonokat nyomtat különböző színek ellenőrzéséhez: fekete, rózsaszín, sárga, kék. A képernyőn megjelenik a Referencia opció: sávok nélkül, Pass, a megfelelő színek megjelenítésével.

    Hasonlítsa össze a nyomtatott nyomtatott szabványt és képet. Ha vannak különbségek, kattintson a “Tisztítás” gombra a program utolsó ablakában. A fúvókák tisztítása elkezdődik.

    Alternatív lehetőség – Nyisson meg egy speciális nyomtatóprogramot, és keresse meg a “Tisztítás” részt. A program különböző elemek tisztítását kínálhatja: fúvókák, fejek, görgők. Ajánlatos mindent futtatni.

    A szoftver tisztításának engedélyezése 2-szer egymás után. Ha a második kísérlet után a helyzetet nem megfelelően korrigálták, a 2. kijárat: akár manuálisan is elkezdi a tisztítást, vagy adjon meg egy nyomtatót 24 órán keresztül, majd kapcsolja be újra a program tisztítását.

    Nem ajánlott a szoftver tisztítással való visszaélése. Kihagyja a dubsot, amikor túlterhelt, nem tudnak.

    A tintasugaras nyomtatópatronok és a Photobrambans lézeres eszközök nagyon érzékenyek. Ezek az elemek könnyen károsak, ha tévednek. Ezért azok, akik nem bíznak benne a hatalomban, ajánlott a készüléket a szakembereknek bízzani. Szolgáltatás költsége – 800-1200 rubel, a cégtől függően.

    A tintasugaras nyomtató fúvókájának törlése, lásd a következő videót.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: