Mi van, ha az Epson nyomtató csíkkal nyomtat?

Amikor az Epson nyomtató csíkkal nyomtat, nem kell beszélnie a dokumentumok minőségéről: az ilyen hibák benyomást tesznek a további felhasználásra. A probléma megjelenésének okai sokat lehetnek, de szinte mindig a berendezés hardveréhez kapcsolódnak, és meglehetősen könnyű kiküszöbölni. Mi arról, hogy mit tegyen és hogyan távolítsa el a vízszintes csíkokat a tintasugaras nyomtatóban, akkor érdemes részletesebben beszélni.

Hibás megnyilvánulása

Nyomtatási hibák – Nem ritka tintasugaras és lézernyomtatók használata esetén. Attól függően, hogy pontosan miért okozta a problémát, ez más papíron fog kinézni. A következő lehetőségek a leggyakoribbak:

 • Az Epson nyomtató fehér csíkokkal nyomtat, a kép eltolódik;
 • A nyomtatás során szürke vagy fekete vízszintes csíkok vannak;
 • Néhány szín eltűnik, a kép részlegesen hiányzik;
 • függőleges csík a központban;
 • A lap szélei 1 vagy 2 oldalsó, függőleges csíkok, fekete;
 • A csíkok jellegzetes szemcsések, a kis pontok láthatóak;
 • A hibát egyenlő időközönként megismételjük, a sáv vízszintesen helyezkedik el.

Ez a lényeges hibák fő listája, amellyel a nyomtató tulajdonosa találkozhat.

Fontos továbbá figyelembe venni, hogy a lézermodellek hibaelhárítása könnyebb, mint a sugárban.

Okok és azok megszüntetése

Színes és fekete-fehér nyomatok, amikor a tömítési hibák megjelennek, olvashatatlanok. Arról, hogy mit kell tennie és hogyan kell eltávolítani őket, sok kérdés merül fel. A problémák megoldása más lesz, mindez attól függ, hogy a tintasugadék nyomtató vagy lézer. Száraz festék használata esetén, és ne folyékony tinta, cselekedjen, ha a sávok megjelennek, szükség van rá.

 • Ellenőrizze a festék szintjét. Ha a szalag a lap közepén jelenik meg, ez jelezheti, hogy ez nem elég. A szélesebb, hogy hibás nyomtatási terület lesz, annál hamarabb szükség lesz a tankolásra. Ha az ellenőrzés során kiderül, hogy a patron tele van, a probléma az adagolórendszer: kapcsolatba kell lépnie a szervizközponttal.

 • Ellenőrizze a bunkert festékmaradványokkal. Ha tele van, akkor a különböző kis pontokból álló lapot alkotó csíkok jelennek meg. Elég könnyen tisztítsa meg a bunkert. Ha a probléma továbbra is fennáll, érdemes ellenőrizni az adagolási penge pozícionálását: valószínűleg elfoglalta a rossz pozíciót a telepítés során.

 • Ellenőrző tengely. Ha a szalagok szélesek és fehérek, talán a felszínén volt egy idegen test. Elfelejthető klip, papírlap vagy ragasztószalag. Elég megtalálni és eltávolítani ezt az elemet, hogy eltűnjön. Ha a sávok kitöltik a teljes lapot, akkor deformálódnak és görbékkel rendelkeznek, akkor a legvalószínűbb, hogy a mágneses tengely felülete piszkos vagy tisztítás szükséges az eszköz optikai rendszere.

 • Ellenőrizze a mágneses tengelyt. A kopásról azt mondja, hogy a keresztirányú fekete csíkok megjelenése egy lapon. Gyengén karcolódnak, egyenletesen elosztva. Távolítsa el a meghibásodást, ha a bontás csak hibás csomóponttal helyettesíthető: a teljes patron vagy a tengely közvetlenül.

 • Ellenőrizze a Fotored-t. Hogy egy helyettesítést igényel, jelentést tesz a lap 1 vagy 2 szélének sötét sávjának megjelenéséről. A kopott elem nem a helyreállítás hatálya alá tartozik, csak akkor lehet szétszerelni egy új telepítésre. A vízszintesen elhelyezkedő egyenletes sávok megjelenésével a probléma a dob és a mágneses tengely közötti érintkezés megsértésével van.

A patron tisztítása vagy teljes cseréje megoldja a feladatot.

Esetében Lézernyomtatók Különös nehézségekbe ütközik a készülék teljesítményének helyreállításában általában nem fordul elő. Elég lépésről lépésre, hogy ellenőrizze az eszköz minden lehetséges forrásainak ellenőrzését, majd kiküszöbölje a csíkok megjelenésének okait.

BAN BEN vadászgép A modellek egy kicsit nehezebbek. Itt használják folyadékot Tinta szárítás hosszabb egyszerű berendezéssel, A legtöbb hiba kapcsolódik ezzel.

Esetében Nyomtatott berendezések, amelyekben az SRHCH vagy egyetlen patront monokróm nyomtatásra alkalmazzák, A csíkok önmagukban nem jelennek meg. Előfordulása mindig oka van. Leggyakrabban az a tény, hogy a tinta a tartályban tritely véget ér: Szintüket a nyomtatóbeállítások vagy vizuálisan egy speciális lapon lehet ellenőrizni. Ha a készüléket ritkán használják, a folyékony festék megvastaghatja és száríthatja a nyomtatott fej belsejében. Ebben az esetben a következő sorrendben csak szoftveres módon kell törölni (csak külön telepített elemek esetén):

 • Helyezzen tiszta papírt a nyomtató tálcába;
 • A Vezérlőközponton keresztül nyissa meg a Szolgáltatás részt;
 • Keresse meg az elemet “A nyomtatófej tisztítása és a fúvóka tisztítása”;
 • Indítsa el a tisztítási folyamatot;
 • Ellenőrizze a nyomtatási minőséget 2-3 órával a befejezése után;
 • Szükség esetén ismételje meg a műveletet.

A tintasugaras nyomtatók modelljeiben a patronban található feje, a hiba megszüntetése csak A teljes blokk teljes cseréje. A tisztítás itt lehetetlen lesz.

A jet nyomtatók csíkok megjelenésének oka lehet A patron nyomásmentesítése. Ha ez megtörténik, amikor bontja a részét a testétől, akkor megjelenik a szórás festék. Ebben az esetben a régi patront az ártalmatlanításra küldi el, ha egy új helyet állít be.

Az SSRCH használatakor a nyomtatással kapcsolatos csíkok problémája gyakran egy rendszerhurokhoz kapcsolódik: Ez eltolható vagy sérült. Ez elég nehéz diagnosztizálni ezt a problémát önállóan, csak győződhet meg arról, hogy a kapcsolatok nem indulnak el, nincs mechanikus bilincsek.

A tintasugaras nyomtató diagnosztikájának következő szakasza – A levegő lyukszűrők vizsgálata. Ha a tinta bejutott rájuk, a munkatársak megszakadnak: a szárított festék megkezdi a légcserét. A nyomtatás során csíkok eltávolítása érdekében elegendő a szerzett szűrők jó minőségű cseréje.

Ha ezek az intézkedések nem segítenek, a rossz nyomtatás és a kép eltolásának oka lehet Jelzőszalag. Könnyű megtalálni: Ez a film a kocsi mentén található.

A tisztítást egy speciális oldatban megnedvesített társalgóban végezzük.

Megelőző intézkedések

Mivel a különböző modellek nyomtatókra ajánlott megelőző intézkedések használhatók A legsebezhetőbb blokkok periodikus tisztítása. Például, mielőtt minden egyes tankolás (különösen független), a patront meg kell tisztítani, eltávolítva a szárított tinta nyomait a fúvókából. Ha a tervezésben van egy garat egy töltött festékkel, akkor minden új tankolás után is üres.

A fúvóka vagy a nyomtatófej felszínén történő szennyezés feltárása fontos, hogy ne használjon hagyományos vizet vagy alkoholt a tisztításukhoz. Optimálisan, ha speciális folyadékot vásárolnak e célokra, az irodai berendezések csomópontok tisztítására szolgálnak. Szélsőséges esetekben helyettesíthető az ablakok mosásához.

A tintasugaras nyomtatók rendszeresen érdemes ellenőrizni a fej kalibrálását. Különösen, ha a berendezést szállították vagy mozgatták, aminek következtében a kocsi megváltoztatta a helyét. Stripes ebben az esetben jelenik meg, csak megváltoztatása után a nyomtató helyét, míg a patron lesz rendesen kitöltve, és az összes teszt megmutatja kiváló eredményeket. Fix A pozíció segít bejelentkezni a vezérlőközpontba, majd az automatikus kalibrálás elindítása. A nyomtatott fej a helyére kerül, és a papíron megjelenő hibák vele mennek.

Az Epson nyomtató javítása, a csíkok nyomtatása, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: