Miért hiányoztak a csatornák a digitális konzolon, és hogyan kell javítani?

Országunkban a digitális TV-műsorszolgáltatás általánosan gyakori, az ilyen népszerűség az egyetemes elérhetőségének és kivételes könnyű kapcsolatának köszönhető. Műszaki szempontból teljesen megismétli az alapvető műsorszórást, de nagyobb felbontású hang- és videószekvenciát ad.

Azonban néha a felhasználók szembesülnek a helyzetben, amikor a televíziós vevő nem fogja meg a csatornákat. A mi áttekintésünkben megpróbáljuk kitalálni, hogy milyen okból megtörténik, és hogyan kell megoldani a helyzetet.

A bajok okai

Ha nincs kép a TV vevő képernyőjén, több tucatnyi ok lehet. Általában három kategóriába sorolhatók:

 • Hardver – vagyis az átjátszó helytelen csatlakozásával vagy lebontásával kapcsolatos;
 • szoftver – Antenna beállítások meghibásodása vagy konzolok;
 • külső tényezők – Ebben az esetben a csatornák eltűnnek az okok miatt, amelyek nem függnek a felhasználótól.

Legyenek minden kategóriában.

Hardver

Leggyakrabban a csatornák eltűnnek az elemi hibák miatt, amikor a vezetékek különbözőek, nem alkalmasak erre a csatlakozókra.

A hibás működés oka a kapcsolat hiányához kapcsolódik.

Ezért az első helyen ellenőriznie kell az eszköz összes munkamegosztásának helyességét:

 • A digitális antenna, valamint az erősítőnek különböző kábelekhez kell csatlakoztatnia;
 • A vevőkészülék egy HDMI-vezetéken keresztül egy televíziós vevőkészülékhez csatlakozik, különben egyszerűen nem fogja látni a tunert.

Ha minden eszköz megfelelően van csatlakoztatva, de a csatornák eltűnnek, meg kell győződni arról, hogy az egyes elemek teljesítménye. Például a TV csatlakoztatható a standard esszenciális antennához vagy a számítógéphez, és nézze meg, mi fog eredményezni. A konzolon elegendő lesz ahhoz, hogy egyszerűen bekapcsolja a csatornák automatikus beállítását – ha hiányzik, de ugyanakkor a kép megváltozik, ezért a probléma az antenna.

Utolsó ellenőrzés – ez egy bejövő TV-jel és annak minősége. Ehhez menjen online a címtérképen. Rtrs. RF és adja meg tartózkodási területét. Ennek eredményeképpen olyan térképet kap, amely tükrözi a településen belüli műsorszórás jellemzőit – a fogadás minősége nagyrészt a jelforrás távolsága függ.

Ha a TV-erősítő csatlakoztatásakor észrevette a videó szekvenciát, megkezdte a videó szekvenciát, de nem elég magas minőségű, ez azt jelenti, hogy az átjátszó jelenlegi hatalma hiányzik.

Szoftver

Gyakran a televíziós csatornák hiányának oka, hogy a beállítások hibásan kiütötték, vagy hibásan helytelenül határozzák meg a berendezés felhasználóját. Leggyakrabban a következő problémák merülnek fel.

 • A TV-vevő csatornájában helytelenül van kiválasztva – Ebben az esetben a csatlakoztatott kábel típusára kell váltania, különben a vevő csak az analóg csatornákat keresi, akár egyáltalán nem kerül sor.
 • Elavult firmware – a régi vevő szoftver időről időre megszűnik támogatja a cég, hogy a fejlesztők, és ebben az esetben végez rossz minőségű keresési különböző frekvenciákon. Ezért kell ellenőrizni egy új szoftver elérhetőségét, és végrehajtja a frissítést.

Ha megtalálta az összes televíziós csatorna teljes elvesztését – ne keressen azonnal szisztematikus kudarcot, valószínűleg az oka a külső tényezők cselekedete.

 • Tervezett megelőző munka a repeater-en. Bármilyen berendezéseket kell rendszeres karbantartást, ha néhány hónap, a munka minőségének javítása műsorszórás végezzük. Az ilyen munkák során a csatornák gyakran zajt vagy sugárzást mutatnak. Általában a munka végén a fogadott jel minősége helyreállt.
 • Időjárás-éghajlati viszonyok is részt vehetnek abban a tényben, hogy a műsorszórás eltűnik. Leggyakrabban eső, zivatar, erős szél, magas felhős. Ha az ilyen időjárás jellemző a lakóhely területén – érdemes gondoskodni egy erős antenna telepítéséről.

Néha a felhasználók problémát jelentenek, amikor a vevő szinte minden csatornát egy vagy két kivételével találja meg.

Az ilyen jelenség okai lehetnek a következő tényezők.

 • A szolgáltató műszaki munkájának teljesítménye. Rendszerint mindig információ van a csatorna hivatalos honlapján.
 • A műsorszórás megszüntetése. Ha nem lát egy bizonyos csatornát, lehetséges, hogy megváltoztatta a működési frekvenciát, vagy egyáltalán kikapcsolta a digitális műsorszórást – ez az adat a csatorna weboldalán is kell lennie.

A problémák megszüntetése

Az első dolog, amit a TV-tuner nem keres televíziós csatornákat – meg fogja győződni arról, hogy a vevő támogatja a DVB T2-t, és Ellenőrizze a lefedettség típusát is. Három kapcsolat opció van:

 • Éteri – Ebben az esetben az antenna közvetlenül csatlakozik a vevőhöz 20 csatornás szabad megtekintéséhez;
 • Kábel – A vevőkészülékhez csatlakoztatott huzal csatlakozik a Szolgáltató Broadcast kiszolgálóhoz;
 • műhold – A jel az edény antennához megy, honnan származik közvetlenül a TV-hez.

A bevonat ellenőrzése érdekében meg kell vizsgálni azokat a térképet, ahol a helyinformációt bemutatják, valamint a kapott jelek minőségét. Megtekintheti ezt az információt a szolgáltató hivatalos honlapján, az egyetlen dolog, amely a felhasználók számára az élet címének meghatározása. Miután az adatok betöltődnek a rendszerbe, nyilvánvalóvá válik, hogy szükséges-e az erősítő vásárlása.

Mielőtt megvásárolná az erősítőt vagy az átjátszást, a TV-t ellenőrizni kell a számjegyhez. Az ilyen kapcsolat főbb szabványa a DVB T2. 2017-től kezdődően ez a formátum szinte minden modern modell támogatja. A TV-modell nevének megadásával tisztázhatja a szolgáltató weboldalára vonatkozó információkat – ha kiderül, hogy régi, akkor további tunert kell vásárolnia.

A nagyvárosok lakói általában nem kell megvásárolni egy erősítőt – még a leggyakoribb utcai antenna is használható digitális TV-műsorszórásra.

A kisvárosokban érdemes választani az opciókat aktív erősítővel – javítja a kapott jel minőségét, és biztosítja az audió és a videó simaságát.

Vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy ellenőrizze az összekötő kábel minőségét az esélyek vagy csavarok jelenlétéhez – Bármilyen hiba lehet a leginkább kedvezőtlen hatással a munkájára. A kábelek hibáinak észlelése esetén csatlakoztathatja az esélyek helyeit a csatlakozóval, vagy cserélheti ki a kábelt az újhoz.

A jelvétel minőségének fontos hatása az antenna elhelyezkedése. Néha ugyanabban a szobában az antenna különböző adásmódot adhat. Abban az esetben, ha nem tudja elkapni a csatornákat, próbálja meg mozgatni a jelerősítőt, tegye a magas helyre, és végezzen más hasonló manipulációkat.

Ha egy hagyományos antennáról beszélünk, akkor jobb, ha oly módon, hogy nem blokkolja a fák koronáit, mert az akadályok rontják a jelet.

Nem az utolsó szerepet játssza le a megfelelően elvégzett csatornakeresés, biztosítja a műsorszóró televíziós műsorok stabilitását. Nem nehéz beállítani a rendszert: a főmenüből el kell menni a „Beállítások” részben, majd válassza ki a megfelelő kapcsolat típusát, és adja meg az antennát, majd kattintson az Automatikus keresés opciót, és várják a letöltés.

A sikeres csatorna mentése végén egy bizonyos szám van hozzárendelve a távirányítón.

Mit kell tennie, ha semmi sem segített?

     Ha megpróbálta a műsorszórás és a digitális televíziós csatornák közvetítésének beállítását, de a hiba problémáját, mégis nem találta meg – valószínűleg az oka az antennában vagy a tunerben rejlik. Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon hibás működésükről, megpróbálhat egy másik antennat vagy konzolt csatlakoztatni – ebben az esetben megértheti az átjátszó vagy a TV-vevőkészülék problémáinak forrását. Bármilyen hibás eszközt kell tulajdonítani a diagnosztikának a szervizközpont, a professzionális varázslók megtalálják a probléma okát, és javításra kerülnek.

     Felhívjuk a figyelmet arra a tényre, hogy ha a legegyszerűbb otthoni és utcai antennákról beszélünk, akkor gyakran javításuk drágább, mint egy új eszköz megvásárlása. Ezért, mielőtt a szolgáltatáshoz való hozzájárulásra döntést hozna, ellenőrizze a munka költségeit.

     Mi van, ha a csatornák hiányoznak a konzolon, nézd meg a következő videót.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: