Miért nem csatlakozik a nyomtató, és mit kell tennie?

  Elég gyakran, a felhasználók szembesülnek a helyzetben, amikor a számítógép nem látja a nyomtatót. Mielőtt megtakarítaná a pénzt javításra, meg kell ismerkednie azokkal az okokkal és lehetőségekkel, amelyekkel bármelyik személy megbirkózik.

  Lehetséges okok

  Olyan helyzetek, ahol a számítógépek vagy a laptop nem fedezi fel a nyomtatót, több okot tud előmozdítani, mivel a szokásos figyelmetlen emberi hozzáállás, amely az aggregátum meghibásodásával végződik. Ha a PC nem látja az USB-t használó nyomtatási eszközt, akkor a helyzet több elemhez társítható:

  1. Elfelejtette bekapcsolni a nyomtatót. Az első ellenőrzendő közös helyzet.
  2. A készülék helytelen csatlakoztatása laptophoz vagy álló számítógéphez. Az USB-kábel nincs teljesen behelyezve, vagy a csatlakozó / vezeték sérült.
  3. A nyomtatás alatt egy másik eszköz van beállítva.
  4. Nincs automatikus nyomtatási szolgáltatás.
  5. A meghajtókkal kapcsolatos problémák figyelhetők meg. Repülhetnek a rendszerből, vagy csak nem állnak a számítógépen.
  6. Az USB vezérlő letiltása a BIOS-ban.
  7. Vírusok.
  8. Windows hibák, mivel a rendszerfájlok károsodása van.
  9. Az aggregátum technikai összetevője. Ebben az esetben csak javítások fognak segíteni.

  Mit kell tenni

  Ha olyan számítógépet használ, amelyen Windows 10 vagy 7 áll, akkor a szakértők azt javasolják, hogy kezdetben ellenőrizzék a nyomtatót. Ehhez futtatnia kell Diagnosztikai. Használhatja a “Vezérlőpult” szabványos segédprogramot. Futtatás, meg kell mennie a “Hibaelhárítás”, “Berendezések és hang”, majd a “A nyomtató használata”.

  És használhatja is Hivatalos po, Annak érdekében, hogy kölcsönhatásba léphessen, hogy csatlakozzon a számítógéphez az internethez, és menjen a Microsoft hivatalos honlapjára. A kívánt alkalmazáshoz letöltheti a fájlokat.

  Vezetők

  Minden Illesztőprogramok Kapcsolódó hibák, – ez a felhasználó leggyakoribb panasza, aki a számítógépet a számítógép nem határozza meg. Egyes illesztőprogramokon egyszerűen nincs telepítve. A legtöbb esetben a nyomtató összes szoftvere egy különálló lemezen található, amely a készülékkel van ellátva. Ha nincs tárcsa, akkor használható A gyártó hivatalos portálja.

  A szükséges fájlokat nemcsak egy adott márka alatt választják ki, hanem egy nyomtatómodellt, hanem egy adott operációs rendszert is.

  A Windows számára kiáramló legújabb frissítések kényelmesek, mivel önállóan betölti a szoftvert a számítógéphez csatlakoztatott összes eszközhöz. Ez az opció nem működik megfelelően helyesen, és ha az operációs rendszer elavult, akkor nincs ilyen funkció. Ebben az esetben a lemez használatának legegyszerűbb módja. Ezzel a telepítés a következőképpen történik:

  • kezdetben futtassa a lemezt;
  • Ezután megnyílik az automatikus telepítő;
  • Az utasítások szerint telepítenie kell a járművezetőket a számítógépen;
  • Miután az összes műveletet gyártják, a helyzet, amikor a számítógép nem ismeri fel az eszközt, megoldásra kerül, és a jövőben nem kell dolgozni, és eltávolítható;
  • Ha nincs lemez a konfigurációban, akkor a kívánt szoftverhez tartozó link a nyomtatóval van megadva (ha nincs link, meg kell keresnie magát).

  A szükséges fájlok letöltése után szükséges Telepítési vezető. Ehhez lépésről lépésre használhatja a lépéseket:

  1. Korábban ellenőrizni kell, hogy a kiválasztott szoftver kompatibilis-e a használt eszközzel és az operációs rendszerrel.
  2. Amikor a telepítés befejeződött, a számítógépet újra kell indítani.
  3. Miután bekapcsolja a számítógépet, meg kell néznie, hogy a nyomtató és faxok nyomtatásához használt készülék megjelent, megjelent. Ez a fájl a “Vezérlőpulton” található.

  Ha egy személyi számítógép nem talál nyomtatót, szükség lehet Újratelepít Vezetők. Ehhez több műveletet kell végrehajtania:

  1. Menjen az “Eszközkezelő” és keresse meg az “illesztőprogramokat”. A lista, amelyben megtalálni kell a csatlakoztatott nyomtatót találni.
  2. A jobb egérgombbal kattintva válassza ki a “Törlés” lehetőséget.
  3. Ezután folytassa a használt eszközhöz megfelelő illesztőprogramot.
  4. Ezen műveletek után újra kell indítania a számítógépet, és menjen a “Nyomtatók és faxok”. A rendszernek megjelenítenie kell a nyomtatót.

  Vírusok

  Néha az a tény, hogy a számítógép leállította a nyomtatót, vagy a készülék nem kíván nyomtatni, lehet banális Vírusprogramok. Hogy kizárja ezt az opciót, meg kell adnia Szkennelés. Az eljárás következetesen több eszközzel történik.

  A különböző gyártók vírusársainak használata lehetővé teszi, hogy jobb csekket költeni.

  Azonban az a tény, hogy a készülék nem csatlakozik, szintén befolyásolhatja az alkalmazásokat a vírusok elleni küzdelemhez. Az antivírus program nem különböznek idealitás, így képesek belépni a konfliktus a veszély telepített fájlok a számítógépen. A nyomtató-illesztőprogram veszélyes tárgyként is érzékelhető, még akkor is, ha letöltötték a hivatalos webhelyről.

  Ha a számítógép azt írja, hogy a nyomtató nem észlelhető, meg kell próbálnia Tiltsa le az antivírust. Hogy elég egyszerű:

  1. Először “adminisztrációra” kell mennie. A “Vezérlőpulton”.
  2. Ezt követően kattintson a “Rendszerkonfiguráció” gombra.
  3. Válasszon a “Szolgáltatások” szakaszban, az “Automatikus terhelés”. Meg kell távolítani a kullancsokat az összes helyről, ahol víruskereső program neve van.
  4. Ezután a számítógép újraindul, és a problémát ki kell javítani.

  Válassza ki az eszközt “Alapértelmezés szerint”

  Más nyomtatókészülékek hozzájárulhatnak annak a ténynek, hogy nem nyomtat a kívánt berendezésből. Ha más nyomtatók korábban csatlakoztattak, meg kell tennie Áthelyezés.

  Ehhez néhány lépésre van szükség:

  1. A “Berendezés és hang” szakaszban, amely a “Vezérlőpulton”, válassza az “Eszközök és nyomtatók” lehetőséget. A kívánt nyomtatómodell neve lesz.
  2. A jobb egérgombbal kattintva a “Alapértelmezés szerint az Alapértelmezés szerint” van kiválasztva.

  Ha egy személy működik az irodában, akkor a láthatatlanság problémája lehet, hogy a nyomtatás egy helyi hálózat mentén halad, amelyben több felszerelési egység. Ebben az esetben kiválaszthat egy másik hálózati nyomtatót, és kinyomtathatja a szükséges fájlokat.

  Automatikus nyomtatás

  Az ilyen elemet a “Rendszerek és biztonság” látogatásával lehet aktiválni, amely a “Vezérlőpulton” is található. A felhasználónak ki kell választania az “Adminisztráció” opciót, amely után a “Szolgáltatások” és a jobb egérgombbal kattintson a “Nyomtatás diszpécserére”. Ott kell mennie a “Tulajdonságok”. Felbukkan az ablakot, amelyben meg szeretné állítani az automatikus beindítás típusát. Ennek az állapotnak a paraméterét “Works” -ként kell elhelyezni.

  Az operációs rendszer megszüntetése

  Ha a korábban ismertetett összes lépést elvégzik, de a nyomtatási eszköz nem nyomtatja ki a dokumentumot, amire szüksége van Ellenőrizze az ablakokat. Az elavultság, a más programok telepítése miatt hibákkal vagy helytelenül működik. Számos oka van, így a legjobb Próbálkozzon a nyomtatóhoz egy másik számítógéphez. Ha az eszköz normálisan működik, ellenőrizze a laptop vagy álló számítógép, amelyre a nyomtató nincs telepítve.

  USB port aktiválás

  Ha Az USB port nincs aktiválva, Ön is szembesülhet a helyzet, amikor a nyomtatás nem kapcsol be. Mielőtt folytatná az aktiválási folyamatot, meg kell érteni, hogy a BIOS vagy az UEFI olyan alapvető szoftvernek számít, amely bármely számítógépen van. Egy ilyen szolgáltatás alkalmazásával beállíthatja az USB-csatlakozót, amelyhez a nyomtatónak csatolnia kell. Ehhez használjon alap mikrokódot, amellyel a port állapotellenőrzést végzik. Ha letiltásra kerülnek, engedélyezni kell őket.

  Gyakran szembesülhetsz A BIOS vagy az UEFI gyártók a különböző nevek funkciójára vonatkoznak, A legtöbb felhasználó nem tudja kitalálni. A zavart kizárása, Javasoljuk, hogy figyeljen a következő nevekre: USB funkció, Legacy USB támogatás, USB vezérlő mód.

  A csatlakozó aktiválása, a pontossággal kapcsolatos, mert helytelen akciókkal elronthatja a kikötők működését.

  Hasznos ajánlások

  Ha a nyomtatót nem ismeri fel laptopként vagy számítógépként, akkor nem kell pánikba kerülnie. Talán a banális figyelmetlenség, és A készülék egyszerűen nincs bekapcsolva, vagy a huzal hibás. Ezért a szakértők a vizuális ellenőrzésből indulnak.

  KijelentkezikHuzalozás integritás, A szigetelő réteg esélyeinek vagy megzavarása. Ha a vezetékeknél nincsenek hibák, de a PC még mindig megtagadja a nyomtató csatlakoztatását, figyelmet kell fordítania Dugók, Amellyel a berendezés összekapcsolódik egymással. Gomb ellenőrizni kell: minden kulcsot ki kell emelni.

  Ha a korábban leírt módszerek nem segítenek, talán az oka Nyomtató hibái, És a szervizközpontba kell fizetni.

  A nyomtató nem felismerésének okainak kiküszöbölésének részletes áttekintése a következő videóban kerül bemutatásra.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: