Miért nem látja a telefon Bluetooth fejhallgatót és mit kell tennie?

A vezeték nélküli fejhallgató jelentősen kényelmesebbé teszi az okostelefon használatát. A Bluetooth kapcsolat lehetővé teszi, hogy távolítsa el a telefont akár 10 méteres távolságra. Amikor beszélni vagy zenét hallgatni, a kezek továbbra is ingyenesek, és a vezetékek nem zavarják. Előfordul, hogy a fejhallgatók nem kapcsolhatók különböző hibák és problémák miatt.

Lehetséges okok

A vezeték nélküli fejhallgató lehetővé teszi, hogy zenét vagy más hangfájlokat hallgasson a telefonon, még akkor is, ha a felhasználó távol van. Ha a tartozék mikrofonnal rendelkezik, akkor vele van, akkor hívásokat kezdeményezhet és egy hangos segítőt kezelhet. A Bluetooth-t használják a kapcsolódáshoz, a sokáig ismerős technológiákhoz. A modern változatokat biztonsági és adatminőség jellemzi.

Néha a telefon nem látja a Bluetooth fejhallgatót a szerkentyű lebontása miatt, és néha – a tartozék összeomlása miatt. Az okok annyira, hogy csak a közös. Meg kell kezdeni, érdemes megérteni, hogy melyik eszköz a probléma forrása. Elég, ha megpróbálja összekapcsolni a tartozékot egy másik modulhoz.

Érdemes megjegyezni, hogy a legtöbb esetben az ok a fejhallgatóban fekszik.

A fülhallgató vásárlásakor érdemes ellenőrizni, hogy csatlakozik-e egy adott okostelefon modellhez. Ez megtörténik, hogy az eladó önállóan ellenőrzi a tartozék működését, és megegyezik velük a gadget. De a jövőben a fejhallgató nem kapcsolódik az új tulajdonos telefonjához. Érdemes egyszerű teljesítményt tesztelni.

 • Állítsa be a fejhallgatót egy másik modulba, és ellenőrizze, hogy a szinkronizálás előfordul-e. Ha a kapcsolat megtörtént, akkor a probléma az okostelefon keresése.
 • Csatlakozzon a telefonhoz Egy másik fülhallgató. Ha az okostelefon nem talál vagy nem kapcsolódik a fejhallgatóhoz, akkor a rendszer sikertelen. A szerkentyű ilyen viselkedése komoly problémát jelenthet a beépített Bluetooth modullal.

A fejhallgató teljesítménye sok részlet kölcsönhatása miatt következik be. Ha van lehetőség, akkor meg kell határozni, hogy melyik arccal van. Következő javítás vagy teljes csere. Ha a készségek nem elég, jobb bízni ebben az üzleti szakemberek.

A telefonnal egy kicsit könnyebb. Elég gyakran, a probléma az operációs rendszer belsejében található meghibásodásban rejlik. Néha a szinkronizálás hiánya miatt nem lehet csatlakoztatni fejhallgatót. Ebben az esetben elegendő aktiválni az opciót és ismételje meg a kísérletet. Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy legfeljebb 10 méter kell lennie a plug-in eszközök között.

  A vezeték nélküli fejhallgatók nem csatlakoznak, ha az okostelefonban lévő RAM eltömődik. A műveleti triták elvégzése nem elég. Ebben az esetben a Gadget beállítások visszaállítása a gyári értékekre a legjobb lesz. Ezt a beállításokat a “Restore” elem kiválasztásával teheti meg, és benne – “Alapértelmezett paraméterek visszaállítása”. Érdemes megjegyezni, hogy ebben az esetben a modul belső memóriájában tárolt adatok törlődnek. Fontos adatok és fájlok jobbak, hogy máshol mentse meg.

  Ha nem lehet önállóan rögzíteni a problémát, akkor segítséget kell keresnie a szervizközpontban. A szakértők képesek lesznek ellenőrizni a modulok teljesítményét és a telefonok állapotát a telefonban. A készülék ki lesz kapcsolva, különbözik és megtanulja.

  Talán a rontott rész javítása vagy teljes cseréje.

  Érdemes megjegyezni, hogy még az “intelligens” szerkentyűek tapasztalt felhasználóinak is hibákat tesznek lehetővé. Az okostelefon nem látja a vezeték nélküli fejhallgatót és más okokat.

  1. A csatlakozási mód nincs aktiválva a fülhallgatón. Néha a fejhallgatónak van egy speciális gombja, miután megnyomja az okostelefont. Más esetekben meg kell tartania a befogadás gombot egy ideig. A Bluetooth aktív állapotáról rendszerint értesíti az indikátort vagy a hangjelzést. Tudjon meg többet a konkrét fejhallgatók csatlakoztatásáról, érdemes olvasni az utasításokat.
  2. A Bluetooth nem aktív az egyik eszközön. Gyakran a modulok egymástól függetlenül kapcsolják ki a vezeték nélküli adatátvitel csatornáját az inaktivitás során. Érdemes biztosítani, hogy az opció mind a fejhallgató, mind az okostelefonon aktív legyen.
  3. Két eszköz nem kompatibilis vagy nem szinkronizálva egymással. Általában minden okostelefon esetében vezeték nélküli fejhallgatók vannak, amelyek ideálisak egy adott eszköz számára. Ha a gyártó nem ad adatokat erről, akkor a beszerzés során ellenőrizni kell a kompatibilitást. Az egyik oka annak, hogy az eszközök nem közelíthetnek egymáshoz, a Bluetooth különböző verziói.
  4. Alacsony akkumulátor töltés. Ez releváns az okostelefon akkumulátor és fülhallgató esetében. A kommunikáció csak az egyik eszközön megszakíthatja. Az akkumulátorokat fel kell tölteni a leképezés előtt. Ez különösen releváns az új modulok esetében, amelyek a boltban fekszenek.
  5. A másik eszközzel szinkronizálható fejhallgatók. Ilyen helyzetben az okostelefon látja a tartozékot, de nem csatlakozik hozzá. Érdemes visszaállítani a fejhallgatók beállításait. Ilyen problémával szembesülnek azok, akik olyan tartozékokat szereznek, amelyeket már korábban már használtak.
  6. Hibás működés az okostelefon vagy a fejhallgató hardverén. A probléma kizárólag a szervizközpontban megoldódik a diagnózis után.

  Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy egy szoftver probléma fordulhat elő. Gyakran kapcsolódik azzal a ténnyel, hogy az egyik modul a firmware régi verziója. A frissítés önállóan vagy szakemberek segítségével történhet.

  Ez a probléma releváns, függetlenül attól, hogy melyik operációs rendszer van az eszközön.

  A probléma megoldása?

  A Bluetooth fejhallgató csatlakoztatására irányuló kísérletek sikertelenek lehetnek, és más okokból. Ez megtörténik, hogy a felhasználó mindent megtesz a gyártó utasításai szerint, és még többször is megpróbálja párosítani, de nincs eredmény. Az ok lehet a különböző eszközök csatlakoztatása a mobiltelefonhoz. A korábban szinkronizált összes tartozék megjelenik a történelemben.

  Ebben az esetben értelme a Bluetooth kapcsolatkezelő használatát. Feladatuk az, hogy fokozza a beépített modul jelét, és felgyorsítsa az eszköz kimutatását, ami a lehető legközelebb van az okostelefonhoz. A menedzserben az összes eszköz a szerkesztés sorrendjében található. Ez nagymértékben leegyszerűsíti a szinkronizálás feladatát.

  Minden gyártó megpróbálja kampányvásárlókat használni az okostelefonok és a fülhallgató segítségével. Azonban nem minden felhasználó ezt a különböző tényezőkre nézve. Néha a kapcsolat problémája az okostelefonban, sajátosságaiban. A probléma megoldása általában elég egyszerű.

  IPhone-on

  Az Apple modulok egyedi operációs rendszerrel vannak felszerelve, amely saját munkatulajdonsággal rendelkezik. Természetesen a legjobb iPhone egy párban dolgozik ugyanabból a gyártó fejhallgatóval, de mások nagyon valóságos kapcsolódnak. A Bluetooth csatornán keresztül történő kapcsolat sorrendje bizonyos módon néz ki.

  • A telefon beállításaiban talál egy lehetőséget a párosításhoz, győződjön meg róla, hogy tevékenysége. Ha bekapcsolja, akkor nem működik, a modul egy csavaros felszerelést mutat be, majd újra kell indítani.
  • A töltött és engedélyezett fejhallgatóknak a telefon közelében kell elhelyezniük. A maximális távolság nem haladhatja meg a 15 métert.

   Ha ez még mindig nem segíti a kapcsolatot, akkor az oka a hardver összeegyeztethetetlenségben járhat. Részletes konzultációt lehet beszerezni kizárólag a szervizközpontban, amely az Apple ügyfeleket szolgálja. Lehetséges, hogy az okostelefon vagy a fejhallgatónak van valamiféle technikai hibája.

   Érdemes megjegyezni, hogy az eszközök összeegyeztethetetlensége rendkívül ritka.

   Xiaomi

   A gyártó okostelefonjai egy kicsit nagyobb figyelmet igényelnek. Érdemes aktiválni a Bluetoothot és nyissa meg az “Eszköz keresés” ablakot. A lista meg kell találnia a szükséges fejhallgatót, és kiválaszthatja őket a csatlakozáshoz. Automatikusan semmi sem történik, várjon haszontalan.

   Ez megtörténik, hogy a Xiaomi okostelefonok megszüntetik a fülhallgatót az új firmware verzió telepítése után. Ebben az esetben érdemes visszaszerezni az előzőt, vagy telepíteni az utolsó újra, mintha “nulla”.

   Ez megtörténik, hogy az okostelefon nem érzékeli az eszközt egy nagyon banális okból – a bejárat erősen por, vagy vannak sorties. Ilyen helyzetben kapcsolja ki a telefont, és próbálja meg a leginkább gondosan tisztítani a bejáratot. Kényelmes egy vékony tű használatához. A probléma megoldásához a szakemberekre is hivatkozhat. Ez a megközelítés elkerüli a véletlen károkat.

   Ajánlások

   Előfordulhat, hogy a tartozékok nem észlelhetők, vagy különböző okokból nem kapcsolódnak a telefonhoz. Legtöbbjük könnyen megszűnik. Az indításhoz azonban érdemes megérteni a megfelelő algoritmust a vezeték nélküli fejhallgatók csatlakoztatásához az okostelefonhoz Bluetooth technológiával.

   1. Adjon meg egy fülhallgatót, amely hosszozik a bekapcsológomb megnyomásával. A készülék aktiválása általában a LED-kijelzőt vagy a hangnyitást jelenti.
   2. A bekapcsolás után egy kis idő a kulcsot rögzíti. Tehát a fülhallgató kapcsolási módra vált. Az opció sikeres aktiválása jelzi vagy hangjelzést is jelent. Érdemes megjegyezni, hogy egyes modelleknek külön gombja van a párosítás elindításához. Először meg kell ismerni az utasításokat a gyártóból.
   3. Itt az ideje, hogy bekapcsolja a Bluetooth-ot az okostelefonon.
   4. A gadget csak néhány másodpercig fog költeni a fejhallgató keresésére. Az elérhető eszközök listája megfelelő nevet jelenít meg. Érdemes kattintani a listán szereplő kívánt elemre.
   5. Pár másodperc és fejhallgató csatlakozik az okostelefonhoz.

   A folyamat befejezését a fényjelzés megváltoztatásával vagy a hallható jel megváltoztatásával értjük.

   A Bluetooth munkájában olyan hibák, amelyek akadályozzák az egész folyamat pozitív eredményét.

   1. Győződjön meg róla, hogy az opció aktív az eszközökön, mindkettő elegendő töltéssel rendelkezik az elemekkel. Érdemes, hogy a modulok közelebb kerülnek egymáshoz. A Bluetooth okostelefonon blokkolható az energiatakarékos funkcióval. Érdemes időben letiltani. Egyébként, ezért a már csatlakoztatott fejhallgató előre nem látható leválasztás. Ezenkívül ki kell kapcsolnia a vezeték nélküli adatcsatornát a telefonon és a fejhallgatón, és kapcsolja be újra 3-5 másodperc után. Érdemes várni egy kicsit, és ismételje meg újra a párosító kísérletet.
   2. Indítsa újra a modulokat, mivel nem furcsa, szintén segíthet. Ha kikapcsolja az összes felhalmozott hibát, és egyikük zavarhatja a kapcsolatot. A Tanács különösen releváns, ha problémák merültek fel, amikor a korábban konjugált fejhallgatók csatlakoztatásakor.
   3. Ha az eszközök már egymáshoz kapcsolódnak, érdemes eltávolítani a fülhallgatót a konjugátum listájáról. Ezután a konjugációt ugyanúgy kell elvégezni, mint az első alkalommal. Javasoljuk, hogy a gyártó utasításai szerint működjön.
   4. Ez történik, hogy a párosításhoz be kell írnia egy jelszót. Az utasításokban is megtalálható. A szinkronizációs kód jellemzően 4 azonos számot tartalmaz.

   Ha fejhallgatót csatlakoztat a telefonhoz, akkor még akkor sem működik, ha megfelel az összes tippnek és ajánlásnak, akkor forduljon a boltba. Talán maga a tartozék hibás és célszerűbb helyettesíteni. Ezenkívül megpróbálhat más fejhallgatót csatlakoztatni az okostelefonhoz. Így felfedhet néhány mintát.

   Ha az áruház tanácsadója egy másik okostelefonnal illeszkedik a készülékhez, akkor van értelme visszaállítani a beállításokat. Néhány fejhallgató modell egyszerűen nem csatlakozik más telefonokhoz, kivéve a szinkronizált. A gyártók a biztonság érdekében teszik. És feltétlenül töltse fel a fülhallgató akkumulátort az első kapcsolat előtt.

   Arról, hogy miért nem látja a telefon Bluetooth fülhallgatót és hogyan kell megoldani, nézze meg a következő videót.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: