Miért nem működik a nyomtató és mit kell tennie?

A nyomtatási eszköz, mint például a legösszetettebb műszaki egység, számos különböző okból meghibásodhat. Ezek az okok kapcsolódnak a nyomtató helytelen csatlakoztatásával vagy működésével, technikai problémáival vagy fontos mechanizmusok értékcsökkenésével. Néhány hiba önmagában kiküszöbölhető, de vannak olyan problémák, amelyek képzett szakosodott segítséget igényelnek.

Helytelen kapcsolat

Gyakran előfordul, hogy a nyomtatási eszköz nem működik, mert Helytelen kapcsolat – a hálózathoz vagy a számítógéphez.

A hálózati kapcsolat problémáinak kizárása érdekében ellenőrizni kell a vezeték és a dugó integritását, a kapcsolódás erősségét a számítógéphez és a tápkábelhez, valamint a rozetta egészségét.

Érdemes megnézni, A nyomtató indítása kezdő gombja tartalmazza – Ha helyesen kapcsol be, a nyomófények világítják a nyomtatási eszközt.

Azokban az esetekben, amikor a nyomtató be van kapcsolva, ellenőriznie kell, A számítógép felismeri ezt a nyomtatót. Ehhez speciális szoftvert kell telepíteni a számítógépes programokban. Ha egy eszközt szeretne kinyomtatni, akkor egy lemez általában a rajta rögzített telepítési illesztőprogramokkal van rögzítve. Ha nincs lemezed, A járművezetők letölthetők A nyomdaipar gyártójának gyártójának nyílt forráskódjában található.

A nyomóeszköz csatlakoztatása előtt letölteni és telepíteni kell az illesztőprogramokat, Ehhez menjen a “Start” menübe, használja a Printer Wizard programot, és lépjen a Vezérlőpultra. Továbbá keresünk a “Nyomtatók és egyéb berendezések” fülét, és menjen a “Nyomtató telepítés” opcióra. A számítógép önállóan meghatározza a nyomtatási eszköz modelljét, és kiválasztja a szükséges illesztőprogramokat, ha megadja az adatokat, amellyel erre szükség van a telepítési program lépésről lépésre.

A nyomtatási eszköz helytelen munkájának megnyilvánulásának másik lehetősége lehet A nyomtatás felfüggesztésre vagy elhalasztásra kerül. Ez a helyzet kijavítható, ha a “Start” menübe lép, és jelentkezzen be a “Nyomtatók és faxok” panelen. Ezután keresse meg a nyomtatóját, és kattintson jobb gombbal a nyomtató ikonjára. Nézze meg, hogyan néz ki a bejegyzés a menüablakban, amely az Ön előtt nyitott. Szünetek esetén a “Megújítás nyomtatás” – aktiválja ezt a feliratot a bal egérgomb megnyomásával. Ha a nyomtatást elhalasztották, akkor aktiválnia kell a “Nyomtató használata operációs módban”.

Felhasználói hibák

Az az oka, hogy a nyomtató nem akar nyomtatni, lehet, hogy A készülék vége festék (festék). Még a frissítés vagy az újraindítás után is a nyomtató üres oldalakat nyomtat, vagy azt írja, hogy probléma merül fel a patronnal. Néha festék hiányában a nyomtató nem tagadhatja meg a lapokat a nyomtatott tálcából, mintha le van tiltva. A felhasználónak időről időre be kell vezetnie a patron utántöltési szintet, és időben történő helyettesítenie kell.

A JET nyomtatókban a festékmennyiséget az “Eszközök és nyomtatók” opcióval ellenőrizheti, és a lézerrendszerekben, hogy a patronban lévő por vége a nyomtatási minőség által megítélhető – minden alkalommal, amikor minden halvány, és néhányan olyan területeket, amelyeket a fehér csíkok formájában lehet és minden gerendák lehetnek.

Ha sürgősen több oldalt kell nyomtatnia, próbálja meg a patront oldalról oldalra, és helyezze be újra a készülékbe, majd a nyomtatás folytatható.

Ez a módszer “újraélesztés” elegendő egy rövid ideig, majd a patronnak ki kell cserélni vagy kitölteni.

Egy másik ok, amiért a nyomtatás a nyomtatóra lehetetlen Nincs papírlap a papírtálcában. Jellemzően a nyomtatási eszköz ezt jelentette, ha speciális üzenetet jelenít meg a monitornak. A felhasználónak meg kell adnia a papír rendelkezésre állását, és időben feltölti a nyomtató tálcát. A papírhoz kapcsolódó második ok a nyomtató belsejében lekvár. A nyomtatási eszköz feloldásához meg kell nyitnia, távolítsa el a patront, és engedje el a papírt, óvatosan húzza meg magának a ragadt levelet. Ezek a helyzetek előfordulhatnak, Ha a felhasználó újra felhasználja a már használatban lévő papírt. Az ilyen megtakarítások nemcsak a patront nemcsak a kudarchoz vezetnek, hanem maga a nyomtató is.

Műszaki nehézségek

Ha a nyomtató készen áll a nyomtatásra, és az inicializálása nyilvánvaló interferencia nélkül telt el, a magas színvonalú nyomtatás problémája előfordulhat Bizonyos technikai hibák a nyomdagépben. Abban az esetben, egy technikai hiba, a többség a patronok a központi kijelzőn kigyullad a piros jelzőlámpa, és akkor is, ha a start gomb ki van kapcsolva és be van kapcsolva, a nyomtató újraindul ebben az esetben nem fordul elő, hogy a munka nem visszaállított. A technikai bontás különböző módon manifesztálja magát, de a lényeg az, hogy a nyomtatási eszköz nem végzi a funkcióját.

A patronhoz kapcsolódó műszaki karakterek vágójához a következők jellemezhetők:

 • Ha a nyomtatót nem használták sokáig, akkor a tintasugaras patronban a festék lecsökken a nyomtatófejben, és blokkolja azt;
 • Amikor telepíti a patront a nyomtatóba, a felhasználó elfelejti eltávolítani a védő membrán közel van egymáshoz Duza festékkel kapacitást;
 • A tintafedési hurok eltolódhat vagy sérült;
 • A nyomtató nem eredeti design patront helyez;
 • A patron technikai hibákkal vagy benne van a festékben.

Javítsa ki azt a helyzetet, amikor a patront a szárított festék cseppjei blokkolják, önállóan használhatja ezt a speciális szolgáltatási programot, amely minden tintasugaras nyomtatót tartalmaz.

A Diss és a tesztnyomtatás tisztítása után rendszerint a tintasugaras nyomtató munkáját újra helyreállítja.

A műszaki problémák lézernyomtató modellekkel történhetnek, ha a készülék nem nyomtat nyomtatást. A probléma az a tény, hogy a nyomtatási eszköz A papír befogó henger volt kopott, a tengely fogaskerekek elbontották, szolenoid került szembe. Cserélje ki a papír rögzítését. Alig lehet sikeres, így az ilyen munka jobb a szakemberek számára. Ugyanez vonatkozik a mágnesszelepek cseréjére is.

Néha a készülék tiszta oldalakat nyomtathat, még a patron normál működéséhez is. A törés oka lehet A patron és a nyomtató érintkezésének hiánya a tengelyhüvely kopása miatt, amely a kép nyomtatásához szolgál. Ha a tápszerkezet hibás a nyomtatókészülékben, az eszköz elkezdheti gépelni fekete lapokat. Ami a nyomtatók lézermodelleit illeti, a fekete lapok elhagyják a készüléket, amikor van megszakította a képszkennert, vagy megsértette a kapcsolatok és a hurok integritását.

A nyomóeszköz lebontásának elég gyakori oka a vezérlőpult meghibásodása, a formaternek. Ez előfordulhat, hogy a tábla termelési házassága vagy a mechanikai útvonalak károsodása miatt a nyomtatóeszköz inaktív használatával járhat. A nyomtatási eszköz leállhat, és ebben az esetben a törés okait a vezérlőegység belsejében kell keresni, amelyet javítani kell. Más technikai hibák, amelyek akadályozzák a nyomtatási folyamat végrehajtását:

 • a fejjel érintkezőkkel vagy a tervével kapcsolatba lépő hibák;
 • hibák a motorok, kódolók vagy szivattyúk rendszerében;
 • A szerviz vagy kapcsoló vezérlőegység sérült;
 • csökkentő felszerelés.

  Nem ajánlott önállóan, hogy megszüntesse az otthoni komplex technikai hibák kiküszöbölését bizonyos tudás és készségek nélkül. Ha a nyomtatás eszközt kell komolyan javítani vagy cseréje fontos elemek és blokkok, több minőségi, ezeket a szolgáltatásokat lesz képes nyújtani Önnek szakműhelyben.

  A következő videóban megtudhatja, hogy mit tehet, ha a nyomtató nem nyomtat.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: