Miért nem válaszol a TV-re, és mit kell tennie?

A televíziók sok tulajdonosa elfelejtette az időt, amikor átkapcsolja a televíziós csatornákat, hogy a hangot, vagy állítsa be a fényerőt, meg kellett kelni egy hangulatos kanapé. Napjainkban a távirányító nagy segítséggel rendelkezik ebben az esetben, így ha váratlanul a technika megszűnik, hogy válaszoljon a konzol jeleire – bizonyos kényelmetlenséget jelent. A cikkünkben megfontoljuk az okokat, amiért ez megtörténik, és ajánlásokat adunk az eszköz helyreállítására.

Okoz

Ha a TV-vevő nem válaszol az alacsony kezelőpanelre, Itt van az egyik a két lehetőség közül: A probléma közvetlenül a TV-ben vagy a távirányítóban van. Először ellenőrizze mindkét eszközt bármilyen látható kárhoz. Ha úgy gondolja, hogy a törés problémája televíziós berendezésekben van, akkor az okok lehetnek a következő pillanatok.

Feszültség ugrik. Ha erős zivatarok voltak a közelmúltban az Ön területén, éles feszültségű ugrásokhoz vezethetnek. Óvatosan vizsgálja meg a tápegység állapotát – mint általában, az első helyen emelkedett elektromos terhelésben szenved, és azonnal megszűnik a távvezérlő jelekre.

Így a jövőben nem történt meg, győződjön meg róla, hogy a hálózati feszültség elleni védelmet állítja be – az ilyen eszköz elfordítja a készüléket az elektromos cseppek során, ezáltal megtartva funkcionális állapotát.

Ha nem történt meg az időjárás kataklizmusa, akkor Meg kell győződni arról, hogy az alaplapon nincs mikrokráciban. Ne feledje, hogy nagyon nehéz tagadni. És messze attól a ténytől, hogy a szakszerűtlen lesz képes, hogy helyes-e, mindig jobb vásárolni egy új díjat.

talán, A törés oka a távirányító vevőjének megsértése. Ez az eszköz felelős a konzolról sugárzott jeláramlásért. Ha a TV-vevő mechanikusan sérült, akkor az ilyen vevő valószínűleg a legvalószínűbb. Ezenkívül, az alacsony minőségű források miatt, a benne, gyakran elkezd mozogni. Sajnos, ha nem tudod, hogyan kell dolgoznod a forrasztással, a legvalószínűbb, hogy kapcsolatba kell lépnie a mesterrel.

Olvasson tovább  Beépített televíziók a konyhához: Hogyan válasszuk ki és hol kell beágyazni?

Lehetséges, hogy Égett processzor. Ez a mikrocircuit felelős minden aritmetikai és logikai műveletért, nevezetesen: csatornák kiválasztása, a kép közvetítése és a hang intenzitásának beállítása. Ha az elem nem nyújt magas színvonalú védelmi és hűtési rendszert, akkor előbb-utóbb éghet. Új processzort vásárolhat online webhelyeken vagy rádióelemek tárolása során.

Ha meggyőződött róla, hogy minden rendben van a televíziós berendezéshez, ez azt jelenti, hogy, A távirányító nem foglalkozik feladataikkal. A TV nem válaszol rá, ha a dióda vagy akkumulátorok az utóbbiakban égnek. A jelátvitel is megszakad a mechanikai sérülések során. Óvatosan ellenőrizze a tartozékot – ha a karcolást, a zsetont és más hibákat észleli, talán azok az oka, hogy a TV nem érzékeli a távoli jelet.

Mint tudják, a konzol jele az infravörös sugárzás rovására kerül. Látva, hogy egyszerű kilátásunk a látásunkra nem képes, de a jel jól látható a képen. Próbáljon meg képet készíteni abban a pillanatban, amikor rákattint a gombra Ha észreveszed a képen, hogy nincs fényes fény a dióda, ezért a távvezérlő sikertelen, hibás.

A gyakorlatban látható, A legtöbb esetben az elemek ülnek, Ezért szükség van egy pár hármas szett raktáron – ők bármikor vagy szivárgás, vagy üljön le. Felhívja a figyelmet arra, hogy az ilyen problémák akkor is megtörténhetnek, ha az elemek teljesen újak. Ezenkívül a helyzetet gyakran gyakran hajtják végre az üzletekben. Győződjön meg róla, hogy elhagyja a csekket, és ebben a kellemetlen helyzetben megköveteli a hibás termékek új cseréjét.

Ez megtörténik A TV-vevő maga nem reagál a távirányítóra. Például a felhasználók megjegyzik, hogy nagyon gyakran “Samsung” nem válaszol a hosszú távú eszköz jeleire. Nem váltja át a csatornákat a távvezérlőn keresztül – az egyszerűség gombjai nem kezelik a funkciókat.

A külső interferencia rendkívül ritka, De nem szükséges teljesen kizárni őket: csak győződjön meg róla, hogy a távvezérlő működése nem zavarja. Ez lehet egy működő eszköz, például mikrohullámú sütő vagy villogó fluoreszcens lámpák. Gyakran előfordul, hogy egy ilyen helyzet olyan helyzetben merül fel, ahol a TV-t a konyhában közzéteszik, például sok szeretője egyszerűen a mikrohullámú sütőre helyezi, anélkül, hogy azt gondolná, hogy lehetséges-e. Lehetséges, hogy az ilyen intézkedések arra a tényre vezetnek, hogy a technika nem indul el a távirányítóból.

Olvasson tovább  Mi a dlna a TV-n, és hogyan kell csatlakozni?

A javítás?

Ha a bontás oka lemerült az akkumulátorok, akkor ez lesz a legegyszerűbb lehetőség. Ebben az esetben egyszerűen ki kell cserélni az új. Ugyanez vonatkozik az idegen interferenciára is, egyszerűen el kell távolítani őket – és a technika ugyanabban az üzemmódban fog működni.

Ez előfordul, hogy az indikátor be van kapcsolva, de a TV nem indul el a távoli használatával. A statisztikák szerint hasonló bontások leggyakrabban az LG és a Sony márkák termékei vonatkoznak. Próbálja meg ellenőrizni az eszköz teljesítményét a jelek tisztításához a megfelelő modellek a barátai vagy rokonai. A szervizközponttal kapcsolatba léphet, a minősített varázslók diagnosztizálják és visszaadják az eszköz funkcionális állapotát.

Ez megtörténik, hogy a letöltés és a televíziós vevőkészülék bekapcsolása nem fordul elő a távvezérlőn keresztül, a jelző reagál, de nem okoz semmilyen műveletet. Vagy a technika csak a gombok ismételt megnyomása után felelős a jelekért. Ebben az esetben próbálja meg megszüntetni ezt a problémát Egyidejűleg megnyomja a program és a hangerő gombokat az előlapi televízióban – leggyakrabban megoldja a problémát. De ha a helyzet nem változik, a legvalószínűbb, hogy vissza kell gondolnia a forgácslapot a legújabb szoftver verzióra, majd a TV-t először bekapcsolhatja.

A gyakorlatban azt mutatja, hogy a leggyakrabban az ilyen meghibásodások történnek a Samsung cégekkel, valamint a Philips-szel.

Ha észreveszi, hogy a TV nem válaszol a konzol parancsára – Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze, hogyan reagál más jelekre. Ha csak egy gomb nem működik, a legvalószínűbb, hogy a kapcsolatot mozgatták, akár kopott. A kapcsolat teljesítményének helyreállítása érdekében el kell távolítani a távirányító szekrényét vagy a gombfedelet, és a forrasztó vasalatot dolgozzuk. Hasonló munkák nem igényelnek speciális munkaképességet, ha a régi táblán előre elforgatható, könnyen és egyszerűen folytathatja a jelzést a televíziós vevőkészülékben.

Minden más esetben Talán a régi konzol javítása. Ehhez a szervizközpontnak tulajdonítható, vagy önállóan teljesíti a munkát. Gyakran a konzol javítása sokkal drágább, mint az új beszerzése. Ha ismeri a televíziós vevőkészülék modelljét, akkor csak szaküzletbe kell jönnie, és hívja a márkát – az eladó-tanácsadó gyorsan felveszi a szükséges eszközt az Ön számára. Ha a modell ismeretlen, vagy elavult, akkor Egy univerzális távirányítót használhat, amely lehetővé teszi a szinkronizációt bármely verzió és gyártók ellenállásával.

Olvasson tovább  Jellemzők Stabilizátor a kamera számára

Hogyan cserélje ki a hibás konzolt?

Ha kiegészítő hibát észleltél, Az esetek 99% -ában jobb helyettesíteni. Azonban nem mindig lehetséges a boltba menni a bontás észlelése után. Annak érdekében, hogy megoldja a helyzetet a televízióvezérlés távolsága mellett, használhat egy okostelefont, amely elérhető minden személy.

Minden, amire szüksége van – csak töltse le a megfelelő alkalmazást, amely lehetővé teszi, hogy a szerkentyűt bármely háztartási készülék univerzális távvezérlésére fordítsa. Ezt követően csak a modulot kell elküldenie a televízió panelen, végezze el a szinkronizálást és javítsa ki a beállításokat.

Egy ilyen improvizált távirányító megbízható lesz a munkában. A fentiekben nem lesz nehézség.

Arról, hogy miért nem válaszol a távirányítóra, és mit kell tennie, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: