Minden a digitális videokamerákról

Minden modern ember fontos képviselni, hogy mi a digitális videokamera, és hogyan válasszunk hasonló felszerelést a felvételhez. Az ilyen eszközök hasznosak lesznek mind az otthoni, mind a félig professzionális szegmensben. Ezért érdemes megismerni a funkciók, média típusok, felvétel módszerei, valamint elemzik a lista a népszerű módosítások.

Ami?

Úgy tűnik, hogy a digitális videokamera funkciói teljes mértékben feltételezik az okostelefont vagy a tablettát. Az összes mobil modul, valóban beépített kamerák, és leginkább két lövési ponttal van felszerelve. Azonban egy külön eszköz minden esetben jobb lesz, mint a beépített, még akkor is, ha az utóbbi a prémium osztályú okostelefonba épült. A különbség kézzelfogható, ha összehasonlítjuk a háztartási osztály kamrájával. De ez nem csak ez.

Az elválasztott eszköz a felvételhez egyszerűen kényelmesebb és stabilabb. Biztonságosan eltávolíthatja, anélkül, hogy félelem lenne, hogy egy hirtelen tervezett hívás vagy egy rövidre vonatkozó szenzoros gomb megakadályozza a folyamatot. Ezenkívül egy külön kamra vezérlése pontosan kényelmesebb, mint a videofelvételi ellenőrzések egy okostelefonon. És még egy előnye – A videokamerák gondolkodnak. A tulajdonosok csak kénytelenek megérteni a felvétel, a szerelés, az interfészek, a formátumok árnyalatát. Ez előnyös lesz azok számára, akik fejleszteni akarnak, és nem állnak még mindig vagy lebomlik.

De meg kell érteni, hogy a videó, amely többé-kevésbé tisztességes megjelenést hoz létre, pontosan tömeges tömeget vesz igénybe. Ezért a kamera fokozatosan fegyelmezi tulajdonosait. Meg kell tenniük a leginkább választani, hogy lőni, hol, mint, és nem csak nyomja meg a gombot, amikor először bátorítom. Következésképpen az általános következtetés: A digitális cserélhető eszköz nem játék.

Mielőtt vásárol egy kamerát, meg kell kérdeznünk magunktól, hogy az idő és erő az akarat, organizedness és collens fejlesztéséről szóló összes szükséges készségek lesz elég pénz a további vásárlások.

Eszköz és működés elv

Még akkor is, ha a korábbi kérdésekre adott válasz negatív volt, kívánatos az általános fejlődés, hogy pontosan megértsük, hogyan működik a digitális videokamera. VAL VELA lencse és az optikai törvények megbízhatósága, annak meghatározása, itt ugyanaz, mint az 1830-as években megjelenő legkorábbi kamerák. A különbség csak a képfogadási csomópontban jelenik meg. Amikor a fényáram áthalad az objektíven, akkor a mátrixra esik. Készítsen egy nyomtatást, amely a kamra állandó memóriájába kerül.

A digitális eszköz réte mechanikus vagy elektronikus áramkörrel végezhető el. Esetenként ezek a megoldások kombinálódnak. A lencse tervezők preferenciáitól függően, vagy maga a készülékbe ágyazódott, vagy továbbá csatlakozik. Ma lehet vásárolni kamrák ház mind fémből, mind műanyagból. A mátrixot egy hatalmas számú egyes pixeles sejtek alkotják.

Ha a fényáram megjelenik a sejtek felületén, akkor a rendszer elektromos impulzust hoz létre. Az impulzus erő általában arányos a világítási intenzitással. Ahhoz, hogy egy fekete-fehér képet színezzen, használjon az RGB rendszer szerint épített fényszűrőket. Minden cellát csak egy színű szűrővel borítanak. Ezek 4 – első 2 zöld, majd 1 kék és 1 piros szűrőcsoportba kerülnek.

További munka a következőket tartalmazza:

 • Analóg-digitális átalakító;
 • CPU;
 • Működési és állandó memória rendszerei;
 • Az adatátvitelért felelős modulok.

Összehasonlítás más típusú kamerákkal

A digitális videokamerák eltérnek a szokásostól nem csak a kép átvételével. Akár pontosan, hogy a szakemberek milyenek lesznek a specifikációk iránt. Az analóg digitális kamerák közötti különbségek az a tény, hogy az első:

 • jobb védett az idegen beavatkozásoktól;
 • Nemcsak kábel, hanem a vezeték nélküli tartományban is továbbíthat egy jelet;
 • Jobb munka nem specializált kábelek;
 • képesek élő közvetíteni az interneten, és egyszerűen csatlakozhat a számítógépekhez;
 • adjon magas szintű képet;
 • költségesebb;
 • felvétel közben kihagyhatja a kis töredékeket.

A film és a digitális kamerák különbsége az, hogy még a legjobb analóg eszközök sem garantálják az 1 MP felbontását. A modern elektronika garantálja anélkül, hogy bármilyen problémát kapna, hogy 5 megapixeles minőségű képet kapjon. Ha telepítenie kell egy videofelügyeleti rendszert, akkor az IP-rendszer telepítése is könnyebb lesz.

A filmberendezés feltétlenül szalagrendszerrel van felszerelve. Felvétel, mielőtt a számítógépre való átruházásnak digitalizálnia kell.

A fajták áttekintése

A digitális videokamerák besorolása az amatőr modellekkel kezdődik. Ezek viszonylag olcsóak, és nincs cserélhető optika. A rögzített képminőség nehéz körülmények között nagyon rossz lehet. A beépített mikrofon nagysága és funkcionalitása néha csalódott. Azonban a legtöbb amatőr változat funkcionális jellemzői nagyon tisztességesek.

De A digitális fényképezőgépek a félig professzionális osztályhoz kapcsolódhatnak. Általában 3 mátrix van legalább 0,25 hüvelykkel. Ez lehetővé teszi, hogy növelje a képátvitel pontosságát. A készülék tömege 2-4 kg, így sok modell állványokkal van ellátva. A rekord elsősorban a cserélhető adathordozóhoz megy.

Külön, érdemes mondani a cselekvési kamerákról. Úgynevezett viszonylag kompakt eszközök hordozható a fejen. A sportolók (mind szakemberek, mind amatőrök) használják őket. Hasonló berendezés is széles körben használt videoklubok. Neki, jellemző:

 • Mátrix felbontás 5-12 mp;
 • 170 fokos szögek megtekintése;
 • Képes írni képet teljes HD szabványban és magasabb;
 • Hosszú távú fitness (2 óra vagy több).

Típusú média videó szerint

Elég furcsa, hogy filmezés sok modern hordozható digitális fényképezőgép használt kazetták. Az ilyen hordozót a kapacitás és a költség példátlan aránya osztja meg. A Minidv-on maximum 60 percig írhat. Átlagosan 125 rubelért kell fizetnie egy ilyen kazettáért.

FONTOS: A közös sztereotípiával ellentétben nincs “félig hullámosított” a kazettákba, de a leggyakoribb digitális információ.

A kazetták pozitív jellemzői eléggé túlterheltek azzal a képességgel, hogy közvetlenül hozzáférjenek egy adott felvételi webhelyhez – vissza kell térned a szalagot. Ez a hiány a drágább média, például:

 • HDD;
 • lézerlemez;
 • Flash típusú kártyák.

Felvételi formátum szerint

A tömörítés segít a média helyének megőrzéséhez. A radiociáló tömörítést a DV kifejezés jelzi. A tömörítési arány még az egyes keretekben is változik, az adott terület összetettségétől függően. Ennek eredményeként a kapott áram átlagos értéke változatlan – 25 MB / s. A keret nagysága – 720×576 dpi.

Elterjedt és MPEG-2. Lényege a kulcsfontosságú személyzet kiválasztásában. A tömörítés nem maguk a képeket érinti, hanem különbségek közöttük. Az ilyen megoldás garantálja a magasabb minőségű képeket. A hardverforrások költségeinek azonban magasabbak, és a minőségi veszteség jelentősebb, mint a minidv. A nagy felbontás lehetővé teszi a HDV, AVCHD formátumok megadását (egyéb lehetőségek rendkívül ritka a fogyasztói technológiában).

Népszerű modellek

A legjobb kamerák minősítésének méltó képviselője kiderül, hogy REKAM DVC 340. Az olcsóság nem akadályozza meg, hogy kiváló mutatókat érjen el. A legnagyobb optikai felbontás 1920×1080 pont. A digitális feldolgozás után ez a jelző eléri az 5 MP-t. Képek rögzítése lehetséges az SD, SDHC médiában.

Egyéb paraméterek:

 • Kompatibilis média kapacitása akár 32 GB-ig;
 • Akkumulátor kapacitása 800 mA · h;
 • Csatlakozik egy számítógéphez USB csatlakozóval;
 • Konferencia fénykorrekció;
 • Teljesen orosz menü;
 • CMOS formátum mátrix;
 • Lövés sebesség akár 25 képkocka másodpercenként.

A Sony HDR-CX405 Handycam minden bizonnyal megérdemli a figyelmet. A fényképezőgép felszereli a képstabilizátort. Videó módban a felbontás eléri az 1920×1080 pontot, a fotó módban – 4032×2272 pont. PAL, NTSC színes rendszerek támogatottak. A képfelvétel lehetséges az MS memóriakártyákon; A tárgyakat legalább 1 cm-re törölheti a lencseből.

Ha félig professzionális kamerát kell választania, akkor Kiváló megoldás lehet Sony PXW-X70. 14,2 MP felbontású mátrixmal van felszerelve, és optikai stabilizáció is rendelkezésre áll, és a kép optikai növekedése 12-szeres. Végrehajtott videofelvételt 480i és 1080i közötti, 1080p; 720 p formátum is rendelkezésre áll. A képfelvétel az SD, SDHC, Duo, SDXC kártyák, valamint a teljes tömeg 0,9 kg.

A Panasonic HC-VX1 kompakt készülék alkalmas háztartási igényekhez. Belül egy Mos Matrix, kiemelkedő 8,57 megapixeles. Garantált videofelvétel felbontásban 4k-ig. A 24 koefficienssel optikai zoom nagyon alkalmazott; A digitális alkatrészek használata, a kép 70-szer emelkedik. A felhasználók örömmel fogadják a kézi fókusz módot, a kis méreteket és a szerény eszközárat.

Ha meg kell választania a fényképezőgép minimális méretét, Érdemes figyelmet fordítani a Canon Legria HF R88-ra. Főmunka – CMOS mátrix. A tervezők teljes HD-nél engedélyt tudtak elérni. A kép optikai növekedése és az interfész egyszerűsége is tanúskodik a modell javára. Biztosított és fényképezési mód.

Tippek a választáshoz

De csak válasszon egy kis vagy nagy digitális videokamerát, amely messze van elég. Vonzóbb modellek a merevlemez felvételének felhalmozásával. Már elég sok órányi videofelvétel.

Ügyeljen arra, hogy figyeljen arra, hogy hol van a kép. DVD lemezek kapacitása csak a videóhoz 20-35 percig kiváló minőségű.

A flash meghajtók csak egy kicsit jobbak a lézerlemezekhez. De nincsenek mozgó alkatrészek, amelyek növelik a megbízhatóságot. Ezenkívül a mechanikai elemek meghibásodása csökkenti a tápegységek teljes terhelését.

FONTOS: Az akkumulátor kapacitása megérdemli a figyelmet.

Ami a felvételi formátumokat illeti, nincs különös különbség a különbség különbségének rendes felhasználójára, természetesen, amíg a mély video szerkesztésre vonatkozik. Ebben az esetben az AVCHD kell elhagynia, mert az összes videószerkesztő nem támogatja.

A kamra felbontása a hol és hogyan tervezik nézni. Tehát a szokásos TV-képernyőn 21 hüvelykes HD-minőségű képek eltűnnek. Még akkor is, ha az átlós 29 hüvelyk és kevesebb – ugyanaz a helyzet alakul ki. De ha nagy folyadékkristályt és különösen plazma képernyőket dolgozunk, minden kicsit más.

A gyártó márkájára összpontosít. Minden vállalat mindannyian nagyon vonzó és nem túl kényelmes modellekben van. Ugyanez vonatkozik a 3 CCD-s verziókra is. Ezek messze vannak az összes valós helyzettől, mint amilyennek jó, mint szeretnénk. A film is játszik egy kamaraelektronikát, amely vagy “megsemmisült” a mátrix által indított munka, vagy részben húzza a pozíciót.

A digitális videokamerák több modelljének áttekintése az alábbi videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: