Mindössze annyit kell tudnod a cselekvési kamerákról

A szabadtéri tevékenységek között hatalmas népszerűséget szereztek a szabadtéri tevékenységek között. Az utazók, a sportolók-extrémok, a videó blokkok és a turisták nem csak tudják, hogy mi az, és amelyre szükségük van, hanem aktívan használja ezt az eszközt a rendeltetésükre. A videokamera megoldása, hogy először tanulmányozzák a legjobb modellek és vélemények összehasonlítását – ez elkerüli a bosszantó hibákat még a kezdőknek is.

Mi az, amire szükséged van?

A cselekvési kamera rendkívüli felvételi eszköz extrém körülmények között. Ez különbözik a klasszikus analógjaitól egy kompakt ház, kiváló képstabilizáció, széles látószög jelenlétével. A szerkentyű neve teljes mértékben meghatározza funkcióit: az angol nyelvről lefordított művelet azt jelenti, hogy “cselekvés”. Ez egy videokamera mozgásban mozog.

A hagyományos ilyen technikával ellentétben helyhez kötött rögzítéssel rendelkezik – kerékpár, ruhák, sisak, csukló, és néha szemüvegbe is beágyazva.

Leggyakrabban a cselekvési kamra úgy néz ki, mint egy kompakt monoblokk, amelynek egy lencséje van a ház arcán vagy elülső oldalán. Úgy tervezték, hogy lőjön “úton”, mozgásban, amikor lehetetlen sok időt tölteni hosszú fókuszban vagy beállítással.

Ez a tökéletes eszköz a videó rögzítéséhez a trükkök digitális formátumában, a sportelméletek, az online jelentések létrehozása. Általában egy védő tokot tartalmaz, amely képes védeni a komplex berendezéseket a szennyeződésektől, a nedvességtől és más külső hatásoktól.

Az eszköz csomagja általában olyan ultra-széles szervezett lencsét tartalmaz, amelynek nagyított mélysége van. Ebben az esetben a technika nem szükséges az autofókusz, és a két halszem kamerával rendelkező modellek (“fisheye”) lehetővé teszik a gömbölési felülvizsgálat megszerzését. Munka hasonló eszközök gyakorlatilag önállóan, létrehozhat mindkét videót 4k minőségben és fényképeken. A memória beépíthető vagy külső microSD kártyákkal lehet, egyes modellek Wi-Fi-modullal vannak felszerelve.

A cselekvési kamerák fő előnyei.

 1. Kompaktság és kis súly. Ők valóban miniatűr, súlya kevesebb, mint 100 g, ami nagyon fontos a körülmények között, ha bármilyen extra tömeg kritikus. Amikor egy ejtőernyővel ugrott, szédítő trükkök elkövetése egy kerékpáron, egy ilyen gadget nem lesz további interferencia.
 2. Nagyfokú védelem. Ha Aquabox használata egy cselekvési kamrával, 60 m mélységben merülhet. További védelem nélkül könnyen tolerálja a rázást, túl magas vagy alacsony hőmérsékletet, fújást és magas páratartalmat.
 3. Nagy adaptív képességek. Az akció kamra lehetővé teszi, hogy a kiváló minőségű képet át a digitális stabilizációs és speciális üzemmód éjszakai vagy rossz látási viszonyok között.
 4. 90-170 fokos tartományban. Ez kiküszöböli a “halott zónák” kialakulását a felvételkészítés során, növeli a kép terjedelmét. Ez azért fontos, mert az üzemeltető gyakorlatilag nem irányítja a felvételi folyamatot.
 5. Magas felvételi sebesség. A felső modellekben eléri a 240 képkockát másodpercenként. Ez egy értékes minőség az extrém sport szerelmeseinek, mert lehetővé teszi, hogy rögzítsen egy sor mozgást, vagy lőni a slobes lassú mozgását.
 6. A rögzítés kényelme. A cselekvési kamerák szinte bármilyen felületre vannak rögzítve. A drone-hoz csatlakoztathatók, telepíthetők az autó szárnyára, motorkerékpár vagy kerékpár kormánykeréke, sisak, ruházati cikkek.

Vannak hátrányai az ilyen kompakt berendezések jellemzőihez. A cselekvési kamerák az autonóm lövésre korlátozódnak – általában az akkumulátor elég 2 órás folyamatos működéshez.

És a fényképezőgép használata során a zoom funkciókhoz való teljes hozzáférés hiánya és a beállítások módosítása zavarhatja.

Éjszakai felvételkészítéssel a cselekvési kamerák gyakran csökkentik a videó minőségét, ráadásul valószínűleg nem hoznak létre fotót. És mégis, a tulajdonosok véleménye szerint, az ilyen eszközök megvásárlása igazán igazolja.

Hová alkalmazzák?

A cselekvési kamerák használata meglehetősen változatos. Ezeket a forgatáshoz használják, különösen akkor, ha nagyszámú dinamikus jelenet van. Egyes igazgatók és egyáltalán egy cselekvési tanács munkájának költsége. A legkisebb modelleket gyakran felváltják egy videofelvevő az autóban. Ezenkívül más típusú berendezésekre használják őket – a quad kerékpároktól a kerékpárig.

Búvárkodás során, amikor a 60 méteres cselekvési kamerák mélységére merülnek fel, segítenek megbirkózni a fényképezéssel vagy a videó létrehozásával. Különösen gyakran ezt a technikát használják olyan helyeken, ahol sok hal és tengeri állat. Monopod hozzáadása a földön, a kamera könnyen alkalmazkodik a reportage forgatáshoz.

Kényelmes utazáson vagy video blog vezetésénél.

A cselekvési kamerák cselekvésének fő hatálya továbbra is extrém sportokra utal. Itt a skydaying, motorkerékpár, freestyle, trükkök végrehajtásakor használják. Még a leggyorsabb események is megbízhatóan lenyűgöznek.

kívül, Vannak nagyon szokatlan módszerek a cselekvési kamerák használatára. Például videokártyákként használják a mobiltelefonon keresztül történő nyomkövető képeket, ha Wi-Fi modul van. A vadászaton vagy a keresési műveletek során ez az eszköz a kutya gallérján van rögzítve.

A fajok áttekintése

Sok olyan cselekvési kamerák vannak, amelyek mozoghatnak a lövöldözőt. A preferenciáktól és a konkrét kívánságoktól függően ez optikai képstabilizációval vagy nagy akkumulátorral, széles látószögű vagy sportkal rendelkezik. Ha a méret, az optimális választás mini kamera lesz.

A hang rögzítéséhez jobb, ha egy külső mikrofonnal rendelkező modellt választhat, videofelvevőjeként – zoommal, GPS-vel és Wi-Fi-vel.

A különböző típusú cselekvési kamerák összehasonlítása segít pontosan megérteni, hogyan működik minden lehetőség. Az általános funkciók ellenére még mindig nyilvánvaló különbségek vannak, amelyek külön leírást érdemelnek.

Klasszikus

A klasszikus verzió akció kamerái univerzálisak, kompakt méretűek. Ezek a jellemzők a következők:

 • Könnyű rögzítés;
 • különböző összetevők;
 • A kép stabilizálása;
 • 120-170 fokos látószög;
 • Shockproof ház.

Az alapvető típusú modellek kényelmesek a kis klipek, trükkök felvételéhez, a sporthéjakhoz csatolhatók. A komoly lövöldözési szögek lehetnek elegendőek.

A panorámás felvételhez

A 360 fokos látószögű cselekvési kamrák létrehozása a “jelenléthatás” lövése folyamatában. Az üzemeltető a jelenet mögött marad, amely lehetővé teszi a lencse beavatkozását. Őket a panorámás felvételhez, egyszerre 2, mindegyik széles látószögű lencse. A 360 fokos felülvizsgálat keresletben van, amikor videót hoz létre a levegőben, a hegyekben, a hullámokon – ahol a legfontosabb. Videó tartalom, lövés a panorámás akció kamerák, a szemüveg vagy a virtuális valóság sisakok megtekintésére összpontosít.

Éjszakai rezsimmel

A cselekvési kamerák éjszakai felvételi funkcióval lehetővé teszik a videofelvétel leállítását még a könnyű nap befejezése után is. A fényerő mértéke a szürkületből származhat, hogy teljes sötétség: az érzékenységi szint a modelltől függően változik. Amikor bekapcsolja az éjszakai felvételi módot gyakran külső háttérvilágítást használ. Ezenkívül vannak olyan kamerák, amelyek infravörös sugárzást vagy ultraibolya. A megfelelő megoldás kiválasztása a költségvetéstől és a preferenciákatől függ.

A Quadcopter számára

A cselekvési kamra a Quadcopterrel kombinálva lehetővé teszi a videofelvételi feladat megoldását, és ha van Wi-Fi modul és sugárzása az okostelefonon. További felszerelések vásárlása előnyben részesíti az öngyulladást. kívül, Néhány Quadcopter nincs eredetileg kamerákkal, külön megvásárolható.

A cselekvési kamerák legtöbb modellje, amelynek konfigurációjában a drone rögzítésére szolgál, más adapterekkel felszerelt Sisakokhoz, kormánykerékhez (Vízálló bokszal eladott rögzítés). Kényelmes, ha a tulajdonos érdekei nem korlátozódnak a légi felvételre. A Wi-Fi modul kötelező kiegészítésnek tekinthető – akár 50 m-es jelvételi tartományban is, akkor az eszköz be- és kikapcsolását az okostelefonról vezérelheti.

Egyes modellek közvetlen videohirdetési módot tartalmaznak – alkalmas FPV-vezérlésre.

Szemüveg formájában

Ultra-kompakt akció kamerák a különleges védőpontok házában – nagyszerű megoldás, hogy videót hozzon létre az első személy mozgásában. Ilyen modellekkel a kezek szabadok maradnak, az üzemeltetőnek nem kell rögzítőelemeket felvennie. Ez a design verzió különösen a professzionális vagy amatőr sportok iránti keresletben. A lencse leggyakrabban az orr fölötti jumper területén található, a hangfelvétel nincs megadva. A szemüveges kamerák a leginkább szerény műszaki jellemzők, a futurisztikusság ellenére.

Népszerű modellek

A cselekvési tartomány a kamerák meglehetősen változatos. Ezek közül a kínai járművek, valamint a rangosabb amerikai vagy európai márkák, amelyek lenyűgöző jellemzőkkel rendelkeznek. A legnépszerűbbek közül több modellt is feloszthat.

 • Gopro hero7 chdhx-701. A világ leghíresebb cselekvési kamerája a következő kiviteli alakjában eltávolítja a videót 4K sebességgel, akár 240 k / s sebességgel. Nem igényel mechanikai stabilizációt, és a “SuperFoto” funkcióval is a statikus pillanatfelvételek világosak és világosak. A kamera ideális a közvetlen adásokhoz, vízálló ütésálló tokkal rendelkezik.

 • Sony HDR-AS300R. A kompakt ergonomikus eset modellje a prémium termékekre utal. Belépve a sisak, a kerékpáros kormány, a PDO, Aquabox. A kép optikai stabilizáló rendszere, egy nagy akkumulátor tartalék, microSD kártyahely, Wi-Fi modul és külső mikrofon csatlakozás. Súlya 109 g.

 • Ac robin zed5. Modell egy klasszikus kompakt esetben mátrix stabilizátorral. 170 fokos látószögű, 4k-os videót készíthet, de a maximális sebesség 120 k / s 1080p-en érhető el. A modell professzionális ISHOX rögzítőelemekkel, külső mikrofonnal rendelkezik.

 • Xiaomi yi akció 4k. Akció kamera Kínából jó funkcionalitással, de korlátozott alapcsomaggal. Csak monopódot és távoli. Súlya 95 g, 155 fokos szöggel rendelkezik, van egy Wi-Fi modul és egy érintőképernyő.

 • Sjcam sj4000 wifi 2.0. Aktuális kamera a drótokból, búvárkodásból és más típusú tevékenységekből történő felvételhez. Raktáron 2 hüvelykre, Wi-Fi modulra, mozgásérzékelőre, időellapok funkcióra, de a képsebesség másodpercenként 30-ra korlátozódik. A modell 170 fokos felülvizsgálati szöget biztosít, ami csak 46 g-ot mér.

A szín gamma is sokszínű. A fehér tok nem túl praktikus, de ezüst és fekete modellek a legnépszerűbbek a vásárlók körében.

kiegészítők

A megfelelő tartozékok kiválasztása a cselekvési kamerákhoz – folyamat, hogy elkerülje az operátort egyszerűen nem. A szükséges komponensek közül az első az Aquabox – vízálló tok merülésekhez és szélsőséges működési feltételekhez. Ezenkívül egy olyan szilikon tok, amely védi a lencse sérülését, karcolódásokat, sokkok hasznos lehet a mindennapi használatra. Szükséges a csere akkumulátorra.

Egyéb hasznos tartozékok:

 • spidal program;
 • fejtartó;
 • Clamp-sucker (a DVR módban történő üzemeltetéshez);
 • szorító a kormányhoz;
 • ragasztó platformok készlete;
 • Forgó karkötő a kezében.

A felvétel módjától függően kiegészíthető a szükséges alkatrészek sorozata. Például a statikus munkához állvány és távoli mikrofon szükséges. Selfie vagy jelentés görgők létrehozásához használjon monopódot egy gombnyomással vagy külső konzollal.

A fényképezőgép és a fényszűrők lebegése a lencse segítségével látványosabbá teszi a filmet.

Hogyan válasszunk helyesen?

A cselekvési tanács megválasztása komoly problémává válhat, ha nem jön olyan komolysághoz. A sok modellek véleménye ellentmondásos, ezért jobb, ha nem csak a márka rajongói véleményét támaszkodni, hanem fontolóra is fontolgatja a konkrét paramétereket és jellemzőket is. Kiválaszthatja a legfontosabb paramétereket.

 1. A ház védelme. Extrém, ez a tényező alapvető. Ha egy nagyváros “Stone Jungle” -jén leveszed, jobb, ha előnyben részesítjük az alumíniumötvözetekből származó alumíniumötvözetekből vagy más anyagokkal való poliuretán kombinációját. A shockproof műanyag héjban lévő modelleket a burkolatok védelmével kell ellátni, különösen akkor, ha a hidegben kell eltávolítania.
 2. A személyzet gyakoriságának változása. Nagymértékben befolyásolja a videó minőségét. Minél nagyobb ez a jelző, annál simább és simított, a dinamikus kép a képernyőn. De ugyanaz a tényező befolyásolja a sebességét akkumulátor töltöttségi kiadások – néha érdemes feláldozni túl magas vagy közvetlenül vásárolni műszak akkumulátor.
 3. A kijelző elérhetősége. Ez feltétlenül szükséges egy video blokk vagy forgatás, mert lehetővé teszi, hogy gyorsan kiválaszthatja a filmezett keretek, pontosabban válasszon szöget. Ebben az esetben egy folyadékkristályos színű eszköz az optimális választás. De a képernyő opcionális, ráadásul jelentősen növeli az eszköz súlyát és méretét. A legtöbb kompakt akció kamerák támogatják az adatok beállítását és kimenetét közvetlenül az okostelefonhoz.
 4. Az autonóm munka időtartama. A kezdő operátor számára kellemetlen meglepetés lehet, hogy a lítium-ion akkumulátor teljesen 2 óra múlva teljesen lemerül. Ha a terveket hosszabbított görgők filmezik, érdemes figyelmet fordítani arra, hogy egy további akkumulátort vásároljon a fényképezőgéppel.
 5. memória. A beépített beépített tárolást akár 32 GB videó is biztosítja – ez elég 3 órás folyamatos felvételhez. De sokkal fontosabb a külső fuvarozók támogatása. Sokkal könnyebb lesz bővíteni a technológia lehetőségeit. Ez a tényező érdemes megfizetni a figyelmet a kiválasztáskor.
 6. Hasznos beállítások. A GPS-érzékelő hasznos a felvételi geopozíció rögzítéséhez, a G-érzékelő egyszerűen elengedhetetlen ahhoz, hogy automatikusan bekapcsolja a felvételt a mozgás elindításakor. Egy másik hasznos opció közé tartozik a HDMI csatlakozó a videó kimenethez egy nagy TV képernyőhöz a kábelen,.
 7. Célja. Egy kerékpár, snowboard, síelés vagy hegymászás több lesz az akció kamerák formájában szemüveg formájában, első személy lövéssel. Más típusú extrém sportok esetében kiválaszthatja a szabványos sorozat modelljeit. A panorámás áttekintéssel rendelkező opciók alkalmasak a videó felvételére a virtuális valóság létrehozásával a műsorszórásra és a megtekintésre.
 8. Engedély. A 4K-os túlfizetés nem mindig megfelelő. A legtöbb görgő számára 1920 × 1080-ban.

Érdemes megfontolni ezt Novice A cselekvési kamerák számos funkciója egyszerűen nem szükséges. Ha nincs célja, hogy minden bizonnyal hozzon létre egy video tartalmát a filmfesztiválok szintjének, akkor hagyhatja el a képernyőt, súlyozhatja a tervezést és növelheti méretét. Felvételi sebesség 60 képkocka percenként is elég lesz.

Mit kell menteni, nem éri meg, az akkumulátor kapacitásánál és az ügy ereje.

Hogyan kell használni?

Akció kamerák használata esetén bizonyos szabályokat kell követnie. Amikor először bekapcsolja a modulot, beállítást igényel. A modellek általános különbségei ellenére a munka elve ebben a szakaszban gyakorlatilag nem más. A technika helyesen történő beállításához és futtatásához érdemes betartani a szakemberek ajánlásait.

 1. Amikor először bekapcsolja, telepítse az akkumulátort és a memóriakártyát. Meg kell töltenie az akkumulátort, mert ez a készletben van egy speciális eszköz. Néha a gyártók csak USB kábelt befektetnek. Ebben az esetben a megfelelő laptop portot kell használnia, vagy adaptert vásárolnia kell. Folytassa az első töltési eljárást, mielőtt megváltoztatná a jelzési jeleket az ügyben.
 2. Végezze el a befogadást. Ezt a ház egy speciális gombja végzi. A fényképezőgép engedélyezett módban kiválaszthatja a nyelvet, és megtekintheti a képzést vagy a promóciós képernyővédőket a gyártóból. Egyes modellekben, megjelenítés nélkül csak az okostelefonnal vagy más mobilkészülékkel való párosítás után indítható.
 3. Fedezze fel a menüt. Elérhető módok megtekintése, beállítások – néha a fogaskerék ikonját használják. Jobb, ha megérteni őket a technológia aktív használata előtt. A prémium modellekben a kiterjesztett beállítások jelen lehetnek, lehetővé téve a vezeték nélküli kapcsolat telepítését, vagy blokkolhatja a kijelzőt, módosíthatja a fehéregyensúlyt, válassza a Különböző módok lehetőséget.
 4. A konzol jelenlétében – kapcsolatot létesíteni.
 5. Telepítse és aktiválja a mobilalkalmazást okostelefonon. Néha hozzáférhet a szokásos menüben elérhetetlen beállításokhoz. Például a videó szerkesztéséhez, anyagok küldése a közösségi hálózatban, tartalomüzenet. A kapcsolat az alkalmazáson keresztül történik az új eszköz felfedezésével és keresésével – A cselekvési kamrát engedélyezni kell, majd követnie kell a képernyőn megjelenő utasításokat.
 6. Mesterkezelés. A legjobban a fizikai gombok segítségével történik, de a víz alatt használhatatlanok lesznek, vagy ha egy eszközt sisakra, ruhákra helyeznek. A konzolról vagy okostelefonról a forgatást a ház megérintése nélkül futtathatja. És használhatja a forgalmi módot (automatikus indítással), hangvezérléssel is.
 7. Válassza ki a rögzítési módot. Lencse “Fish Eye” széles látószögű felvételkészítést biztosít. A testre szerelhető, fej, sisak. Az extrém órákhoz mindig az Aquabox alkalmazása.
 8. Válassza az Optimal mód lehetőséget. Leggyakrabban a cselekvési kamerák használni, mint egy DVR, egy ciklusos bejegyzést alkalmaznak egy bizonyos hossza a henger – 1, 3, 5 vagy 10 perc. Érdemes megfontolni, hogy a legnépszerűbb hosszúság az átlagos, ez a videó legnépszerűbb. A sportolók számára ez az üzemmód különösen kényelmes, mert lehetővé teszi az időzítő kimutatását.
 9. Mesterhatások. A legmagasabb képkocka esetében a népszerű lassú videót rögzíthet. Timelapse kiválasztása, nagyon gyors váltás a keretek, a ragasztó fényképek készítése. A felvétel gyakoriságának kiválasztása az objektum objektumának sebességétől függ – annál kevésbé a kép megváltozik, annál inkább az intervallum lesz.
 10. Csatlakozzon PC-hez vagy TV-hez. Ha van HDMI kábel, használhatja azt. Az USB csatlakoztatható egy számítógéphez vagy laptophoz, hogy töltse fel az akkumulátort vagy másolható fájlokat (amikor átviszi a készüléket a meghajtó üzemmódba).

Használja a cselekvési kamrát nem túl nehéz. A lövés képes lesz arra, hogy még egy kezdőt is elsajátítson, de a beállításokkal jobban foglalkozik előre. Működés közben egyszerűen nem maradhat.

Hogyan kell konfigurálni és élvezni a cselekvési kamrát, megtalálható a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: