Nyomtatók a kartonra történő nyomtatáshoz: Követelmények, választás és üzemeltetési szabályok

Rendszeresen bármely irodában szükség van a kartonlapra vonatkozó adatok kinyomtatására. De nem minden modern nyomtató képes dolgozni egy ilyen nagy sűrűségű és vastagságú papírral. Ezért szükséges, hogy megismerkedjen az alapvető követelményeknek a nyomtatás nyomtatók, karton, valamint fontolja meg a szabályokat a működésükhöz és tippeket választotta a megfelelő modellt.

Nézetek

Jelenleg az ilyen típusú berendezéseket a kartonra és más sűrű hordozók nyomtatására használják.

Normál nyomtató

Nem minden nyomtató alkalmas kartonra történő nyomtatásra. Ez a lapos motoros mechanizmus sajátosságai és a nyomtatás elvének köszönhető. Annak érdekében, hogy 100 g / m2-nél nagyobb sűrűségű papírra nyomtasson, a nyomtatónak közvetlen táplálékkal kell ellátnia a papírt a tálcából a patronba anélkül, hogy az inflexió nélkül kell lennie. Majdnem bármilyen tintasugaras vagy lézernyomtató elülső adagolópapírral képes nyomtatni vékony karton vastagságig 2 mm.

Ezt figyelembe kell vennie A tintasugaras nyomtatók nem kezelik a papír sűrűségét több mint 150 g / m2, Míg a legtöbb esetben a lézereszközök elfogadható nyomtatási minőséget biztosítanak a 250 g / m2 sűrűségű hordozón.

A gyakorlat azt mutatja, hogy elegendő irodai kategóriák vannak a kartonpapír nyomtatásával, mint például:

  • Epson L-800 tintasugaras nyomtató;
  • Inkjet MFP Canon Pixma MG-3540;
  • HP Deskjet tinta előnye tintasugaras nyomtató;
  • Monochrome Jet Version Epson M-100;
  • Színes lézer modell HP Color LaserJet 4700.

Az ilyen eszközökön 320 g / m2 és legfeljebb 3 mm vastagságú karton sűrűségre nyomtathat.

Digitális tipográfiai gép

Ez az eszközök kategóriája Nagy teljesítményű szélesvásznú lézernyomtató, Egy megkülönböztető szoros lap, és képes dolgozni egy nagyon nagy sűrűségű hordozóval.

Offset tipográfiai gép

Ez a nyomtatási módszer az iparág egyik leggyakoribb, leggyakrabban a csomagolási kartonban lévő szövegek és képek alkalmazása. A módszer lényege az előperes festéket egy forgó eltolású dobon áll, amelyet ezután a papírlapra nyomnak. Ez a módszer nagyon nagy nyomtatási sebességet biztosít, elég magas képminőséggel (magasabb, mint az irodai nyomtatóké).

Ennek értelme, hogy ezt a módszert nagyon nagy törlésekre használják, mivel ezeket a gépeket általában csak a nyomdai házakban és a nagy iparágakban telepítik. Ezenkívül az elrendezés és az autó előkészítése sok időt vesz igénybe.

Flexográfia

Flexográfiai még nem nagyon gyakori a fejlett nyomdák, de ez a módszer, amely lehetővé teszi, hogy alkalmazza a képek szinte bármilyen anyagot, tekintet nélkül a sűrűsége. A módszer lényege, hogy egy flexibilis mátrixból készült festékréteg alkalmazása fotopolimerből készült. Ezután a mátrixból származó festéket átvisszük a kezelt felületre, és a nyomásnyomás észrevehetően alacsonyabb, mint más forgó módszereké. Jelenleg a flexográfia eszközhöz való hozzáférés elsősorban a kartonpapír és a polietilén csomagolásának nagyméretű nyomtatásával foglalkozik.

Követelmények

A kartonra nyomtatott nyomtatónak feltétlenül kell lennie Egyenes etetési lapok a nyomtatási csomóponthoz. Az ilyen nyomtató vezetője meg kell adnia Speciális nyomtatási mód “karton”. A kazettájában meg kell tölteni Gyorsszárító tinta vagy festék. Az utóbbi paraméter különösen fontos a tintasugaras nyomtatók számára, mivel a lassú szárító tinta flopok kialakulásához vezethet.

Választás

A nyomtató kiválasztásakor érdemes navigálni a technikai leírásban meghatározott papír maximális sűrűségét és vastagságát. Előre érdemes eldönteni, hogy a nyomtató segítségével megoldja a feladatok körét. Ez segíti a karton sűrűsége és célja közötti arányt.

  • Legfeljebb 200 g / m2 – Egy ilyen karton olyan sűrített papír, így lehet használni sokféle tervezés és nyomtatás feladatok, mint a nyomtatott brosúrák, névjegykártyák, szórólapok, szórólapok. Az ilyen fuvarozó nyomtatásával szinte mindenféle irodai lézernyomtató az elülső takarmányt tartalmazza, így különös figyelmet kell fordítania csak a levélbevitel hiányára, amikor pubaringpapír.
  • 200 és 400 g / m2 között – viszonylag vékony karton, amelyet mind a nyomtatás, mind a tervezésben és a csomagolásban használnak. Az ilyen fuvarozóra történő nyomtatás alapos megközelítést igényel a nyomtató kiválasztásához, hiszen nem minden tintasugaras és akár lézermodell, amely az ilyen hordozókra nyomtatott elülső betáplálással. Ha a feladat-tartomány egy ilyen kartonpapírra nyomtat, érdemes különös figyelmet fordítani a maximális papír-sűrűségű nyomtató gyártójára, amely nyomtatásra használható.
  • 400 és 1200 g / m2 között – Az ilyen sűrűség csomagolási kartonpapírral rendelkezik, amelyen a speciális berendezések nyomtatására vonatkoznak. Nincs irodai kategória nyomtató egyszerűen nem tudja biztosítani az ilyen sűrűségű lapok és a rájuk kapott képek elfogadható minőségét.

Kizsákmányolás

Mielőtt egy nyomtatót használ a hordozóra, Győződjön meg róla, hogy egyáltalán beilleszthető az eszközbe. Ehhez hasonlítsa össze A maximális sűrűség és a papír vastagsága, az utasításokban meghatározott, sűrűsége és a média vastagsága.

Meghaladja a vastagsága a karton a maximálisan megengedett értéket vezet a dzsem és a kár, és a legrosszabb esetben – a kimenet a nyomtató.

Az eszközbeállításokban meg kell adnia a “karton” módot. Ha megpróbálja használni a szokásos papírra szánt módot, a kartonon lévő kép helyett a fekete csíkok kinyomtathatók. A kartondobozot mindig a nyomtató tálcájának tetejére kell letölteni. A tálcán lévő kartonlemez behelyezésével, a lehető legnagyobb mértékben illeszkedjen, és a skálázási keretekhez rögzítse a görbületet. Ha a görgő hossza nem fogja megragadni a lapot, próbálja meg segíteni neki a kezét. Kövesse a préselés erejét, nem lehet túl erős.

A következő videó leírja a vastag papírra való nyomtatás szabályait.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: