Oszlop állványok: fajták, választások és gyártás saját kezével

Az akusztikus rendszer lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű hangzást kapjon, de teljes mértékben közzéteszi a potenciálját, és elkerülje az egyensúlyhiányt a hangzás közben, ezenkívül speciális állványokat kell telepítenie. Ezek lehetővé teszik nem csak a rendszer valamennyi elemét egy bizonyos magasságban, hanem a vibráció eltávolítására is, így a hang nagyobb volumetrikus, világos és tiszta. Ezek az eszközök mind a kész formában vásárolhatók, és önmagukat önmagukat alkotják az egyetemi anyagokból.

Sajátosságok

Az oszlopállvány egy speciális merev és megbízható kialakítás, amely a hangszóró rendszer elemeinek komponenseinek támogatását szolgálja. A saját rezonanciaának alacsony gyakorisága, és különböző anyagokból készül, leggyakrabban akril, üveg, MDF, fém és fa.

Az akusztika állványok fő jellemzője, hogy az üreges. Ezt úgy végezzük, hogy a jövőben az üreg tölthető frakcióval vagy homokkal, amely lehetővé teszi, hogy egy teljesen inert állványt kapjon.

Ezenkívül a gumi tömítések vagy fém tüskék a felső és alsó lemezeken vannak felszerelve, amelyek hozzájárulnak a kiváló minőségű rezgéshez, kábelcsatornához a kényelemhez.

Nézetek

A mai napig a piacot az akusztikai rendszerek tartozékai hatalmas választéka képviseli, amelyek közül a hangszórók állványai különleges keresletet használnak. Ezek nemcsak a gyártás, tervezés, hanem méretek, telepítési hely (padló, felfüggesztett).

Gyönyörű megjelenés a modern designbanTámogatás a fából, amely a padlóra van felszerelve. Érdekesek a több anyag kombinációjából készült modellek. Ami a méreteket, az állványok egyaránt készülnek a kis, közepes akusztikus rendszerek (a magasságuk akár 80 cm), és a nagy hangszórók, magassága 20 és 60 cm-es.

Anyaggyártással

Mivel a hangszórók állványai függőleges támogatást (alaptámogatás), különböző anyagokból készülnek. Például a leggyakrabban eladó megtalálható modelleket, amelyekben az állvány fémből készült, ami kiegészül egy üveg polc. A termék minőségét az anyag működési jellemzői határozzák meg, amelyből készül.

 • Fém. Szilárd megjelenésű és nagy szilárdsággal rendelkezik. Ez az anyag a legnépszerűbbnek tekinthető, ezért gyakran a gyártók választják ki állványokat.

 • Faipari. Kiváló minőségű anyag, amely megbízhatóan hosszú távú, de költséges. A természetes fa alternatívája az MDF, amely a közepes sűrűségű fa-rostos tűzhely.

A fa és az MDF állványok képesek különálló frekvenciákat, és “fúziós” és sima hangot biztosítanak.

 • Fém és fa. Az ilyen kombináció különböző változatokban ábrázolható: egyes modellekben egy állványt készíthet fémből, és az alap fából készült, míg mások egyszerre jelennek meg két változatban (fém és fából).
 • Üveg és fém. Ilyen állványokban az alap általában üvegből készült, és a hordozó fémből készül. Ugyanakkor az üveg csak temperált, mivel ellenáll a jelentős terhelések.

Az ilyen modellek a prémium osztályra vonatkoznak, az esztétikai fajok és a tisztességes akusztikai jellemzők eltérőek.

 • Műanyag. Ezt az anyagot általában padlóállványok gyártásához választják, mivel nem alkalmas fali tartókra. A műanyag nem tartós anyag, ezért általában kiegészítik a megbízható fém részleteket.

  Ezenkívül az oszlopok állványai nemcsak az anyaggyártó anyag, hanem a töltőanyag is eltérhetnek. Kedves modellek kiegészítik az összes fajta géleket és porokat, a költségvetésnek nincs.

  Magasságban

  A hallgatás során a dinamikus fej a fülek szintjén volt, a hangszórókat egy bizonyos magasságú állványokra kell helyezni. A házimozi akusztikus központjának telepítéséhez 20-60 cm-es paraméterrel rendelkező opciók kiválóak, ők a szobában helyezkednek el oly módon, hogy a hangszórók a magasságban nem haladja meg az 1/3 helyiségmagasság. A kompakt mintákat 60-80 cm-es állványokra kell felszerelni. A hátsó hangszórók esetében ajánlott 30-50 cm magasságú modelleket vásárolni.

  Tervezés

  Az oszlopban az egyik vagy egy másik támogatási modell megvásárlása fontos, hogy ne csak a működési jellemzőit, hanem a megjelenést is figyelembe vegye, mivel a termék harmonikusan illeszkedik a szoba általános belsejébe. A leginkább univerzális a fekete színű termékek, mivel bármilyen stílusban jól néz ki.

  Összes is élvezhetik nagyban népszerű dekoratív felületet természetes fából, műkő és festett üveg, és gyakran lehet találkozni az elemek a menet és a kovácsolás ilyen állványokat.

  A modern stílusban díszített nappaliak számára jó választás a polírozott alumínium szokatlan formáinak állványainak tekinthető. A klasszikusok, a gyártók a különböző fafajokból származó helyes geometriai alakzatok termékeit gyártják, amelyek szintén speciális lakkokkal vannak ellátva.

  Választott kritériumok

  A hangszóró rendszer állványainak megvásárlására való kilépés, fontos, hogy sok árnyalatot fontolgasson, mivel működésük időtartama a helyes választástól függ.

  • Opció befejezése. A mai napig a gyártók különböző PVC állványokat kínálnak, amelyek vonzó rajzokkal és mintákkal díszítettek. Ha minőségi termékeket tartunk, akkor a legjobb, ha előnyben részesítjük az értékes fa és lakkozott vagy lakkozott bevonattal ellátott változatok előnyeit. Nem kevésbé gyönyörűen fog nézni a helyiségek és állványok belsejét akril, üveg vagy műanyag, ők olcsóbbak, de nincs nagy ereje.

  • Az építés típusa. A hagyományos állványok alkalmasak hátsó és elülső hangszórók telepítésére, a központi polcra – külön kell vásárolni egy különleges állványt. Ez különbözik a szabványos modellektől hosszúkás szélesség, és széles platformtal befejeződött.

  • Helyezze be a telepítést. Ha azt tervezi, hogy egy akusztikus rendszert telepít a falakon, akkor válasszon egy állványt falra. A csavarokkal és a bilincsekkel kiegészítik őket, néha zárójelek is vannak.

  A tágas helyiségekben szabadtéri állványokat vásárolhat, több helyet foglalnak el, de gyönyörűnek tűnnek, beszélnek a belső dekoráció egyik elemével.

  • Célja. Akusztikus rendszer használata éttermekben, kávézókban, kis csarnokokban és házakban jól illeszkedő házi modellek. Fények és kis oszlopok számára készültek. A szakmai akusztika, amely alkalmazható a koncerteken, tartók van szükség, amely képes ellenállni a magas tömeg oszlopok és méretben.

  • Akusztikus tüskék elérhetősége. Az elemeknek köszönhetően az alap érintkezési területe csökken a padlóról, mivel “lábak”. A tüskékkel felszerelt modellek kiváló minőségű hangot biztosítanak, mivel a rezgés a racken keresztül továbbított rezgések csökkennek.

  • Elérhetőség beállítása. Nagyon fontos, hogy a rackben az oszlop forgási szöge megváltozik, míg az állványnak szabványos helyzetben kell maradnia. Jellemzően hasonló kiigazítás kiegészíti a falmodelleket. Fontos dolog is tekinthető az állványok magasságának beállítására.

  • Huzalok elhelyezése. Ajánlatos olyan modelleket választani, amelyek lehetősége van a vezetékek elrejtésére. A tervezésükben különleges ásatás van. Ennek köszönhetően az akusztika jól néz ki, és csökkenti a sérülés kockázatát (a vezetékek megsérülhetnek és esnek).

  • Maximum töltés. A racknek megbízhatóan kell szembenéznie az oszlop súlyának, így ez a paraméter fontos figyelembe venni, ha az állvány külön megvásárolható az akusztikától, és nem egy adott modellre vonatkozik.

  Önállóan emelje fel a terhelést, mivel a rack ebben az esetben bármikor megtörhet.

  • Súly. A gyártók jelzik ezt a paramétert a dobozokhoz. A rack teljes tömegét és minden elemet külön kell előírni. Ne válasszon túl nehéz terveket, hiszi, hogy nagy súlyuk segít csökkenteni az idegen rezgéseket. Most sok modell készül könnyű épületekkel.

  Hogyan lehet magad?

  Az oszlop alatt lévő állványok megvásárolhatók a kész formában, de sokkal olcsóbb fogja kerülni őket, hogy saját kezüket, míg az önálló tervek nem adnak módot a minőség bármely formájába.

  Mielőtt akusztika alatt állna állni, el kell készítenie a következő anyagokat és eszközöket:

  • levél a fa tömbjéből vagy forgácslapból (4 részre van szüksége);
  • Rozsdamentes acél hordozó (60 mm átmérőjű csőből);
  • rögzítések;
  • festék a kenuban;
  • csavarhúzó (elektromos csavarhúzó);
  • Fafúró.

   Ezt követően a papír vázlata és az akusztika beltéri elhelyezésére szolgáló rendszer előkészítése. A csövet méretre kell vágni. Ha egy készlet műanyag dugóval vásárolt, akkor ki kell húzni őket. A későbbi tartó felszereléséhez szükséges. A cső tele van egy speciális racken és csavarral rögzítve. Ezután a faanyagot 4 részre kell vágni, amelyek közül kettő nagyobb lesz, mert elvégezik az alapot, és kettő kisebb (polcként szolgálnak).

   A polcok mérete az oszlopok keresztmetszetével összhangban van kiválasztva, anélkül, hogy figyelembe vesszük azokat a részét, amely kissé előre halad. Így a lábak és oszlopok holisztikus megjelenést kapnak.

   A következő lépés az összes rész feldolgozása lesz. Mivel az állványok természetes fára készültek, akkor A legjobb, ha a matt fekete festék anyagát lefedi (Ha festmény, a lombkorona három rétegben kell festeni). Ez ideális esetben ismételje meg a tömb textúráját. A szín egyre növekvő filmet is alkalmazhat.

   Ha az állványok takarítják a forgácslap, akkor ajánlott borított lakk vagy furnér, ami után meg kell várni a felületén legalább két órán keresztül.

   Ezután szükség van a karimákra a kapott polcokhoz és bázisokhoz csavarokkal. Ehhez 1,5-2 mm átmérőjű lyukakat kell fúrni. Az alapvető részek rögzítése egy kis elmozdulással történik (nem pontosan a közepén). A rögzítés lábánál marad, minden rögzítést, és ellenőrizze a kapcsolatokat is.

   Ezt követően a bázisokhoz illeszkednie kell, általában a székek és asztalok lábára ragasztva, hogy ne karcolja meg a padlóburkolatot. Az állványok esetében olyan bélésekre van szükség, amelyek megakadályozzák a hangfrekvenciák továbbítását a padlóra. Ha szükséges, akkor az úgytal béleléseket speciális tüskékkel helyettesíthetjük.

    kívül, Az oszlopokhoz tartozó állványok vastag rozsdamentes acélból készülhetnek, amelyből négyszögletes oszlopot gyűjthet. Az előlap szélesebb lesz – a hegesztések biztosítása szükséges. A platform mérete 30 * 30 cm, és a vastagság 10 mm. Külön a lemezen kell fúrni lyukakat a frakciók vagy kristályhomok kitöltésére.

    A következő videóban megtudhatja, hogyan készítsen egy állványt az akusztika számára a saját kezével.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: