Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

A szaunák és a fürdők népszerű kilátás nyílik a rekreációra a világ számos országában, de sajnos a modern élet ritmusa nem teszi lehetővé számukra, hogy gyakran élvezhessék őket. A helyzet lehetővé teszi, hogy javítsa ki az apartman mini szaunákat. Nem nagyon igaz, de ez a szokásos dolog a szomszédos Finnországban, ahol minden harmadik lakás saját fürdőjével van felszerelve.

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Parims típusok apartmanokhoz

Mint apartman Parley, a legjobb megoldás lesz a száraz finn szauna. Az ok egyszerű -, hogy gondoskodjon a klasszikus orosz fürdő a lakásban kell emellett equip vizet és gőzt vezet, fűtésszerelés szilárd üzemanyaggal legtöbb házak tilos. Természetesen a pímerek azt állítják, hogy egy otthoni szauna az orosz fürdő sápadt példánya a tűzifa. Azonban nem zavarja a mini-gőzöket a népszerűség megszerzéséhez, különösen mivel egyre több új típus folyamatosan jelenik meg.

Az apartman gőzölők kis kabinok, például zuhanyzó, néha kombinálva vannak, amelyekben a megfelelő mikroklíma jön létre.

Ugyanabban a kabinban egy másik mikroklíma konfigurálása lehetséges az egyes családtagok egészségéről. Általában, ugyanakkor az otthoni gőzfürdőben gőzölve nem több, mint 2-3 fő (a mérettől függ). Az elektromos kemencékkel vagy infravörös emitterekkel ellátott eszközöket melegítik.

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Katasztrófa szaunák méretben, erő, fűtési eszköz típusa. Ezenkívül készen állnak és házi készítésűek és hordozhatók. Hordozható parling – Nagyszerű lehetőség kis helyiségekben.

A leghíresebb kétféle hordozható parmax.

 • Fitobochek – ezek a miniatűr szaunák személyenként hordozó formájában készültek. A fűtőelem belsejében van. A helyhez kötött struktúrákkal ellentétben csak a test a fitobolban van kitéve, míg a fej tovább marad. Ezenkívül az ilyen hordók különleges tartályokkal vannak felszerelve a gyógynövény tinktúrákhoz, amelyek sokszor növelik az eljárás hasznosságát.
 • Szövet szauna egy speciális ruhával borított fa keret. Ez a típus nagyon kényelmes a tárolás szempontjából: a szauna használata után könnyen összecsukható tekercsre és elrejtésre. Csak erőteljes fűtőberendezéssel kell használni, mivel a hőveszteség sokkal magasabb, mint más fajoké.

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

A befejezett álló kabinok olyan módok, akik fontos gyors telepítés és minimálisan egyidejűleg dolgoznak. Ezek különálló kabin vagy kabinok formájában találhatók, amelyek a partíció zuhanyzójához kapcsolódnak, vagy kettő. A hátrányok ilyen berendezések szabványos méretű, amelyek meglehetősen nehéz kiválasztani egy adott helyiség, különösen, ha méterenként a számlán. Hogy a fogyasztó megváltoztatja a fejüket és a termék árát. Mindazonáltal a korlátozott költségvetés nem ok arra, hogy feladja az álmot, de a tervezési képességek tesztelésének képessége.

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

A szoba kiválasztása és elkészítése

Az otthoni szauna építésének első lépése a helyiségek alapos választása.

A lakás megfelelő helyének meg kell felelnie számos követelménynek, amelyek rendelkeznek a következő tulajdonságokkal:

 • jó hő és vízszigetelés;
 • szellőzés;
 • Az alapvető kommunikációhoz való hozzáférés: Villamos energia, vízellátás, szennyvíz.

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Biztonsági okokból tilos egy gőzfürdő építése, így a legjobb hely lesz fürdőszoba.

Benne csak az összes ilyen követelményt figyelték meg. Ezen célokra is használható konyha. Gyakran a standard konyha és a fürdőszoba mérete nem teszi lehetővé a néhány extra négyzetméter kiemelését, így valószínűleg felújítja a lakást, a szellőztető berendezést a semmiből, összefoglalja a kommunikációt.

Ez magában foglalja a projekt összehangolásának szükségességét számos kormányzati példányával:

 • tűzoltóság;
 • epidemiológiai szolgálat;
 • Átépítési és koordinációs szolgáltatás;
 • Lakhatási ellenőrzés.

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Ezenkívül szükség lehet a lakás elektrostációjának korszerűsítésére, mivel a standard kábelezés valószínűleg nem ellenáll a nagy teljesítményű fűtés terhelésével. Ebben az esetben az engedélyt elektromos íz, és a munkaszerződés ugyanaz.

A kevesebb tápkábel kiválasztása megmenti a kábelezést, de növeli a szauna fűtési időt a kívánt hőmérsékletre. Alternatív megoldásként növelheti a kabin hőszigetelését és csökkentheti a hangerejét.

A villamos energiával való munka befejezésekor befejeződött, a relé szellőzésre mozog. Ha a fürdőszobáról beszélünk, a szellőzőrendszer kezdetben rendelkezésre áll. Mindössze annyit kell tennie, hogy ellenőrizze és tisztítsa meg. A szauna kabinban lyukakat kell tennie. Opcionálisan hőálló rajongókkal és csillapítókkal felszerelhetők. Más helyiségek használata esetén további szellőzést kell folytatni. Ehhez egy rugalmas légcsatorna meglehetősen alkalmas, míg a felesleges kanyarokat el kell kerülni, és válassza ki a legrövidebb közvetlen útvonalat.

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Ez a helytelen meggyőződés gyökere, hogy ez a szakasz kihagyható, állítólag szauna szellőztetés nélkül működik. Tény, hogy nem tartja ezt a hosszúat: a nedvesség állandó hatása egy hihetetlen szobában kezdődik, rothadó fából készült struktúrák, kedvező környezet alakul ki a baktériumok kialakulásához, a fürdői eljárások minősége ilyen körülmények között már nem kell beszélnie.

Ezenkívül friss levegő nélkül fennáll a marófolyás.

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

A szellőztetés telepítésekor széles körben elterjedt hibák között van olyan, hogy teljesen átkerülnek saját fürdőjük előnyeit.

 • Tervezés és telepítés az építés végén. Redo készen áll arra, hogy nehezebb legyen, mint az eredetileg a légcsere-rendszer számára.
 • A szauna teljes szorítása. Bármely szoba, a rendeltetési helytől függetlenül, friss levegő természetes beáramlása szükséges.
 • Csak egy, kipufogónyílású berendezés. Ha nincs légáramlás, akkor a levegő csere nem mehet és beszédet.
 • Nincsen csillapítók a bemeneti / kimeneti szelepeken, amelyek segítenek a mikroklíma beállításában a gőzben.
 • A lyukak helye egy szinten és egymással szemben. Ennek eredményeképpen a levegőt egy szelepből a másikba desztillálják, és a vázlatokat alkotják és a légtömegek biztosítása nélkül.

Ami a jövőbeli mini-bér méretét illeti, akkor az ábrát elvégzik, amely szerint egy személynek személyenként 2 m2-re van szüksége, ha egy elrendezés jelenléte szükséges.

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Anyagok és berendezések kiválasztása

A szauna vagy fürdők számára környezetbarát és nem mérgező anyagoknak kell lenniük. Ez sürgős szükség van, mivel fűtött, sok anyag kiemeli az egészségre káros anyagokat. Ezért a szükséges anyagok listáján lévő első szám természetes fából lesz a keret és a trim. Javasoljuk, hogy egyfajta fát használjon, akkor a design ugyanolyan működési tulajdonságokkal rendelkezik.

Legjobb alkalmas apartman mini Bathsuis, Linden és Oak Abasi. Az utóbbi és egyáltalán nem, drága ilyen célokra: nem végzi el, és nem veszi fel a hőt, szinte nem felszívja a vizet, amely ellenáll a mechanikai hatásoknak, nem bocsát ki gyanta anyagokat. A steampers gyakran külön skandináv fenyőt és fenyőt, égeret, osint. Általánosságban elmondható, hogy a magas páratartalmú helyiségek jobb, ha a fa kemény szikláit használjuk, és azok, amelyek a külső zsírozáshoz közelednek.

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Meg kell biztosítani, hogy megakadályozzák a drága hő szivárgását a tervezés falain keresztül. Nem szabad csak a fa alacsony hővezető képességére támaszkodnia, jobb, ha a környezetbarát és nem éghető szigetelést, például egy nem érezhető szigetelőt vagy bazaltlemezeket rakodnak fel. Úgy érezte, hogy rendelkezik egy tulajdonsággal, hogy könnyen elnyelje és vizet adjon, anélkül, hogy megváltoztatná tulajdonságait, és a bazalt lemezek szigetelését és a nedvességet egyáltalán nyomja. Lehetőség van a piacon elérhető egyéb anyagot. A fő állapot a környezetbarát és a nedvesség mentessége.

Ahol hőszigetelés, ott és vízszigetelés. Kiválaszthat olyan anyagot, amely egyszerre végrehajtja mindkét funkciót, vagy pergamin vagy fólia papír beszerzése.

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Valószínűleg a belső fadobozatot az impregnálással kell kezelni, amely védi a nedvesség és a gőz pusztító hatását.

A padlóburkolat számára ajánlott kerámia burkolólap vásárlása. A bevonat lehet fából, és bármely más, a fő dolog, hogy elkerülje a szintetikus anyagokat (például linóleum), amely melegítéskor megkülönbözteti a káros anyagokat.

Csak azok, akik kifejezetten a nedves helyiségekre tervezték. Ez az eszköz egy otthoni szauna központi figurája, nem érdemes megmenteni. A gőz méretétől függően a tápfeszültséget választják ki. A fűtőberendezések, a vevők a skandináv és a német mintákkal kapcsolatban, amelyek egyesítik a szükséges teljesítményt, megbízhatóságot és könnyedséget.

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

A szerelés fő szakaszai

 • A munka megkezdése előtt az összes fából készült alkatrészt védő impregnálással kezeljük, és szárazon hagyjuk.
 • Padlófülke. Ez a lépés opcionális, ha a szauna épült a fürdőszobában, mivel a meglévő csempe meglehetősen alkalmas. Ellenkező esetben a padló a semmiből készült, vagyis beállítjuk a csatornát, a hidro- és hőszigetelést, meleg padlót (ha szükséges), konkrét nyakkendő. Az esztrich szárítása után azonnal kerámia csempe, a keret és a falak építése előtt.
 • Ezután a falak, amelyek a szauna kell beállítani: a régi bevonat eltávolításra kerül, a felület gombaellenes és fertőtlenítő szerek kezeljük, 2-3 réteg pergamine, védelme a fő falak a lakás a gőz és a nedvesség. A vízszigeteléshez néha speciális polimer masztikusokat használnak.

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

 • A következőket felállították függőleges és mennyezeti keret. Ehhez a 4 * 6 cm vagy 5 * 5 cm időzítése. Tervezési magasság – nem kevesebb, mint 2 m. Ha a kipufogószelepet a kabin tetőjén tervezik, akkor a lakás és a gőz mennyezete között 5 cm-es rés van. A jövőbeni szellőztető lyukak körül a fűrészárukat. Az ajtó függőleges állványokkal díszített.
 • Szigetelés. A népszerű anyag a bazalt gyapjú, amelyet gondosan elhelyezett a keret kerete között.
 • A szigetelés tetején rögzítse a hőszigetelő anyagot, szabályként egy alumínium fólia. A fóliatáblákat a tükör oldalán belül helyezzük el, a 45 cm-es pectoristát és a metallizált skót ragasztójával.
 • A vízszintes láda telepítése a clapboard előtt. Ehhez használjon vékony rudakat, 3 * 4 cm-t, amelyek 40 cm-es lépésekben vannak felszerelve.
 • Fali sheat és mennyezet mennyezet. Kezdje a munkát a mennyezetről, az ellenkező fal bejárattól. Ugyanezen szakaszban a bemeneti és kimeneti szellőztető szelepek csillapítókkal vannak felszerelve.

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

   • Laurels telepítése. Támogatások egy sávból készülnek, a tervezés nagyobb megbízhatósága érdekében függőleges állványt adunk hozzá. Töltse ki ugyanazt az anyagot, amelyet falakra használtunk.
   • Az ajtó leggyakrabban egy matt edzett üvegből készül. Segít elkerülni a zárt tér hatását. Az ajtónak ki kell nyitnia, egyszerű és könnyedén, így nincs komoly zár, maximum – mágneses retesz.
   • Berendezés felszerelése. A tűzhely kényelmes helyen van felszerelve, egy különleges kerítésen fából származó maradványokból. Ez azért történik, hogy megvédje az égési sérülést egy kis térben. A lámpatestek hőállóságot választanak, a falra szerelve vannak.
   • A szaunán kívül díszített szauna.

   Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

   Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

   Par bár a lakásban: hogyan lehet magad?

   Az első használat előtt a gőzterem szárítható. Ehhez néhány napon belül a szoba felmelegszik, fokozatosan növeli a hőmérsékletet és a fűtési időt.

   Az első napon a fűtés egy órát tartalmaz nyitott ajtóknál, A második napon 60 ° C-on 3-4 órát tartanak, 90-100 ° C-on. A berendezés és a szellőztetés működésének ellenőrzése után a szauna készen áll a használatra.

   Finn szauna – nem az egyetlen lehetséges lehetőség az apartman gőzének. Szükség esetén egy lakóépületben felszerelheti a kezét és a török ​​hamamát. Ezt a fajta fürdőt száz százalékos nedvesség és alacsony hőmérséklet jellemzi (legfeljebb 50 fok).

   Tippek a Steam Rooms telepítéséhez a lakásban, lásd a következő videót.

   Kamat cikk
   ( Még nincs értékelés )
   Ossza meg barátaival
   123
   Megjegyzés hozzáadása