Radiomycrofons: Hogyan lehet kiválasztani és konfigurálni?

A mikrofon kiválasztásakor a felhasználók egyre inkább előnyben részesítik azokat az eszközöket, amelyek nem igényelnek csatlakozást más audioberendezésekhez. Az ilyen aggregátumokat rádió mikrofonoknak nevezik. Ma a mi anyagunkban megvizsgáljuk a funkciókat, fajtákat és szabályokat az ilyen eszközök használatára.

Sajátosságok

Rádiós mikrofon – Ez az eszköz, amelynek fő jellemzője a kiegészítő berendezésekhez való csatlakozás hiánya (például a keverőre). A tartozékot gyakran használják az énekváláshoz, valamint a riporter mikrofonhoz, mivel lehetővé teszi, hogy szabadon mozogjon a felhasználó számára. Mikrofon rádió könnyen szállítható, Mivel a vezetékek hiányában a készülék egy kis helyet vesz igénybe.

Működés elve

A rádió mikrofon fő funkcionális problémája – Ez a bejövő hangjel átadása a rádiójel formátumban. Annak érdekében, hogy az eszközök hatékonyan és teljes mértékben megvalósítsák ezt a folyamatot, együtt dolgoznak három legfontosabb elemgel: a bemeneti forrás, az adó és a vevő. Tehát a bemeneti forrás hangjelzést hoz létre, a rádiójeladó átalakítja ezt az audiojelet a rádiójelre, és továbbítja a környező helyet, és a vevő rádiójelzőt kap, és átalakítja az audiojelre.

Fontolja meg az adó és a vevő működését. Először is meg kell jegyezni, hogy többféle rádiómikrofon távadókkal összesítve:

 • helyhez kötött (a hálózatból táplálkoznak);
 • Mobil (újratöltés következik be az e célokra szánt elemeken keresztül);
 • natív (kis méreteknek köszönhetően, az ilyen eszközöket a zsebébe helyezik);
 • kézikönyv (kézi vokális típusú mikrofonból és speciális átviteli egységből állnak);
 • Integrálható (az aggregátumok az XLR típusú integrált bemeneti csatlakozóval rendelkeznek).

A vevők, mint a távadók, lehetnek álló és mobil. Ezenkívül ezek az eszközök attól függően különböznek, hogy az általuk felszerelt antennák száma.

A fajok áttekintése

Minden jelenleg meglévő mikrofon több fajra oszlik. Például, megtalálja a fejét, ének, vezeték nélküli, digitális, szakmai, egyszerű, rejtett, gazdaságos eszközök, valamint a berendezések a fejét, karaoke, headset kvarc frekvencia generátor és a T. D. Ma a cikkünkben megvizsgáljuk a radioaktív mikrofonok legnépszerűbb osztályozását.

 • Kézikönyv. Az ilyen eszközök beépített mikrofonok vannak. Leggyakrabban számos nyilvános eseményre használják: például koncertek és prezentációk. Fontos megjegyezni, hogy még olyan helyiségekben is használhatók, ahol nincs szükség akusztika.

 • Magyarázó. A legtöbb esetben rossz rendszerek állnak rendelkezésre a benzery rádió mikrofonokból. Gyakran ilyen lehetőségek láthatók a televízióban.

 • Hang. A hangtípusú mikrofonok egy speciálisan ilyen célokra szánt fülhallgatóra kerülnek. Ezenkívül van egy derék-távadó ilyen rendszerekben. Az eszközök kényelmesek olyan esetekben, amikor több feladatot kell végrehajtani egyidejűleg (például, például bármely esemény vezető).

 • Hangszeres. Az ilyen rendszerek nemcsak a rádiómikrofonhoz, hanem egy elektromos gitárhoz is csatlakoztathatók. A mikrofon is rögzíthető bármely zenei eszközön, hogy többször is növelje a hangját.

Ezenkívül ma digitális és analóg mikrofonokat oszthat meg. Az első lehetőség előnyösebbnek tartható, mivel megfelel az összes modern követelménynek.

A legjobb modellek értékelése

Tekintsünk több népszerű rádió rendszer modellt rádió mikrofonokkal.

 • Arthur negyven AF-200 (VHF). A rendszer 2 mikrofont tartalmaz, és az egyik legnépszerűbb otthoni használatra (például Karaoke rendszer megszervezéséhez). A készülék szuperkardoid sugárzási táblázatot tartalmaz. Ennek a jellemzőnek köszönhetően a hangot a legmagasabb szinten továbbítják: tiszta és tiszta. A rendszer költsége meglehetősen alacsony, így az akvizíció képes lesz majdnem minden érdekelt fogyasztót megengedni.

  • Volta ECO U-2 (505.75/622.665). Ez a vezeték nélküli rendszer alkalmas újonnan alapuló felhasználók számára, mivel ez nagyon korlátozott funkciókészlet jellemzi. Leggyakrabban a készüléket oktatási előadásokra és karaoke csarnokokra használják.

  A versenytársak fő különbsége a jel fogadásának diverzifikációs elvének jelenléte, amelynek következtében a legstabilabb vételi lehetőség automatikus kiválasztása következik be.

   • BEHRINGER ULM302MIC. A standard készletben 2 kézi mikrofon és egy kétcsatornás vevő. A rendszer kialakítása egyensúlytáblákkal és xlr típusú kiegyensúlyozott kimenetekkel rendelkezik. A maximális munkatartomány 60 méter.

   Hogyan válasszuk ki?

   A rádiós mikrofon kiválasztásakor számos kulcsfontosságú tényezőt kell figyelembe venni.

   • Hatály. Mielőtt megvásárolná az eszközt, szükség van kifejezetten meghatározni, hogy milyen célokat fogja használni. Ebben az értelemben nagyon fontos, hogy hangforrásként működjön: hang vagy hangszer.
   • A környező környezet állapota. Ami a mikrofon használatától függően funkcionális jellemzői változnak. Tehát úgy kell tekinteni, hogy olyan jellemzők, mint a szoba dekorációja és a rádiófrekvenciás interferencia.
   • Egy típus. Különböző felhasználási célokra a legsikeresebb választás lehet beilleszteni, kézi vagy más típusú mikrofon. Fontos továbbá figyelembe venni az adó és a vevő típusát (fent írtunk).
   • Ár. A nagy funkciókkal rendelkező kiváló minőségű eszközök meglehetősen magas költséggel rendelkeznek. A költségvetési mikrofonok csak szabványos feladatokat végezhetnek. Így e paraméter tekintetében navigálnia kell az anyagi képességeit.
   • Gyártó. A professzionális zenészek azt javasolják, hogy előnyben részesítsék a bizonyított és jól ismert gyártók számára, mivel termékeiket magas színvonal jellemzi.
   • Tervezés. Amikor kiválasztunk egy rádiós mikrofon, meg kell navigálni nem csak a funkcionális jellemzőit a készülék, hanem a külső kialakítás. Ez különösen igaz, ha a színpadon vagy a nyilvános rendezvények keretében használod.

    Ha rádiómikrofon megszerzésének folyamatában a fent leírt paraméterekre összpontosít, akkor végül megszerzi az olyan eszközt, amely megfelel az Ön igényeinek, és hosszú időtartamot is szolgál.

    Működési tippek

     Tekintsük több szakemberek tanácsát a rádiómikrofonok megfelelő működésével kapcsolatban.

     • Miután kiválasztotta és megvásárolta a rádió mikrofont, folytassa a konfiguráció folyamatát. Ezt további berendezéseken keresztül lehet elvégezni (például személyi számítógép vagy keverő).
     • A szükséges mikrofon minden használata előtt Ügyeljen arra, hogy konfigurálja a készülékalap érzékenységét.
     • A mikrofon használatának és tárolásának folyamatában Használjon ilyen kiegészítő tartozékokat, mint a birtokos és az eset.
     • Az eszköz működésének megkezdése előtt, Ügyeljen arra, hogy olvassa el az utasításokat, amely szabványos.
     • Módosítások és bontások esetén Ne próbálja meg megjavítani a mikrofont (különösen ha nincs szükség a szükséges technikai tudás). Ilyen helyzetekben jobb, ha egy szakember segítségét szolgálja. Ha a megszakítás a jótállási időszak alatt történt, akkor számíthat a szabad szolgáltatásra.

     A Radiomycrofons Defender Mic-155 kicsomagolása és tesztelése később történik.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: