Samsung Smart TV TV kapcsolati módszerek

A TV-vel való megfelelő TV-készülék megfelel a nagy képernyőn a PC memóriájából való tartalom kezelésének. Ebben az esetben a beszélgetés az intelligens televíziós technológiával rendelkező TV-számítógéphez való csatlakozásról szól. Melyek a számítógép és a TV beállításához, hogyan kell beállítani a számítógépet és a TV-t – ezt az alábbiakban tárgyaljuk.

A kapcsolat módszerei

Csatlakoztassa a számítógépet a TV-hez vezetékes és vezeték nélküli kapcsolaton keresztül csatlakoztatható.

Vezeték nélküli

A vezeték nélküli kapcsolat szerepe Wi-Fi interfész. Ez az opció az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb. A Wi-Fi modul rendelkezésre állása mellett szükség van arra, hogy a párosító eszközök egy hálózathoz csatlakoznak. A kapcsolat a TV-beállítások menüben ugyanúgy történik, mint bármely más modul Wi-Fi-ről való kapcsolódása.

A Wi-Fi lehetővé teszi az eszközök speciális programok segítségével történő csatlakoztatását is. A legoptimálisabb a MIRACAST technológia. Az eszközök ligamentumaihoz mindkét eszköznek szüksége van az interfész támogatására. A Smart TV TV modern modelljei csak a MIRACAST-on keresztül más eszközökkel vannak felszerelve.

Számítógépek esetén az adatátvitel ilyen módon lehetséges a Windows 8 verzióhoz.1 és magasabb.

A WIDI program hasonló a MIRACAST technológiához. De mielőtt csatlakoztatnád, meg kell győződnie arról, hogy a technika megfelel a következő követelményeknek:

  • Intel processzor 3. generáció;
  • Támogassa a 802 Wi-Fi modul támogatását.11n.

Vezetékes

Csatlakoztassa a számítógépet TV-vel A HDMI kábelen keresztül. Ehhez szükséged van a TV-re és a számítógépre, hogy HDMI bejárattal legyen felszerelve. A kábelt mindkét eszközön lévő megfelelő csatlakozókba helyezzük. Csatlakoztassa a kábelt csak akkor, ha mindkét eszköz ki van kapcsolva. Ez a típusú kapcsolat lehetővé teszi a kép és a videó kiváló minőségű megtekintését.

Mindkét opció optimálisnak tekinthető a Samsung Smart TV modellek összekapcsolásához.

A számítógép konfigurálása?

Csatlakozás konfigurálása Wi-Fi segítségével.

Miután a számítógépet és a TV-t ugyanazon hálózathoz csatlakoztatták, szükség van rá A PC-fájlokhoz való hozzáférés konfigurálása (DLNA Server). A kiszolgáló konfigurálásához meg kell nyitnia a “Hálózat” részt, és kattintson az üzenetre: “A Hálózat észlelése és a fájlok megosztása le van tiltva”. Ezt követően az ablak megnyílik a követendő utasításokkal. A cselekvési algoritmus a Windows verziójától függ. Ha az értesítések nem követték, ez azt jelenti, hogy minden a számítógépen már konfigurálva van.

Kép vagy videó megjelenítése a nagy képernyőn, Ki kell választania egy fájlt, kattintson rá jobb egérgombbal, és válassza a “Lejátszás a” TV-modellen “.

A MIRACAST számítógépen történő beállításához Meg kell nyitnia a Charms fület. Válassza ki az “Eszköz” pontot, majd a “projektor” lehetőséget. Ezután kattintson a “Vezeték nélküli kijelző hozzáadása” karakterláncra. Ha a szakaszok nem jelennek meg, akkor valószínűleg a számítógép nem támogatja a technológiát.

Az eszközök párosítása a WIDI programon keresztül, telepítenie kell az Intel Widi távoli segédprogramot a számítógépre. A telepítés után meg kell indítania az alkalmazást, és aktiválnia kell a keresést, amely időbe telik. Ezután a megnyíló ablakban válassza ki a TV-modellt, és kattintson a “Connect” gombra. A TV képernyő sikeres konfigurációjával a jelszó-értesítés be van helyezve a számítógépre való belépéshez.

A megerősítés után a PC képét a nagy képernyőn duplikálja.

Kapcsolat konfigurálása HDMI kábellel

A készülék csatlakoztatása előtt kikapcsolnia kell. Ezt követően a kábelt beillesztik a számítógép VGA csatlakozójába, és mindkét eszközt tartalmazzák. Ha a kapcsolat helyesen történik, akkor a Windows betöltési ablak nyílik a TV-foglalat képernyőjén. Adatok átvitele a TV-n, meg kell változtatnia az antenna recepcióját. A TV-vevő az AVI módba kerül, hogy jelzést kapjon egy számítógépről.

A képbeállítás az egérre kattintva van az üres PC képernyőn. Az ablak megnyílik a paraméterekkel a képernyő megoldásához. A megadott listában ki kell választania a kívánt elemet. A WIN + P gombok megnyomásával módosítsa a képernyő üzemmódot is. A kombináció releváns a Windows 7, 8, 10 verziói számára.

TV beállítási utasítások

Csatlakozás konfigurálása Wi-Fi segítségével

Miután aktiválja a DLNA-kiszolgálót a számítógépen, be kell állítania a TV-vevőt. Ehhez a Smart TV menüben válasszon ki egy partíciót a csatlakoztatott eszközök fájljainak megtekintéséhez. A különböző modellek okos, a szakasz neve más, de az eljárás hasonló. A Következő szakasz Nyomja meg a HOME elemet, és válassza ki a “Filmek”, “Képek” vagy “Music” kategóriát.

A MIRACAST Wi-Fi segítségével történő beállítására szolgáló eljárás így néz ki:

  • Nyissa meg a Beállítások menüt, és válassza ki a “Hálózat” részt;
  • A megnyíló ablakban kattintson a Miraciast widgetre;
  • Aktiválja a funkciót.

A WIDI program ugyanabban a részben található, mint a Miracast. Leggyakrabban az intelligens modelleknél ezt az elemet “MIRACAST / Intels Widi” -nek nevezik. Csak engedélyeznie kell az opciót és erősítse meg a kapcsolatot a számítógépen.

Érdemes megjegyezni, hogy a Smart TV modellekben a Miracast opció alapértelmezés szerint engedélyezve van. Ez megtörténik, hogy ez a funkció általában hiányzik.

Ebben az esetben elég lesz a Wi-Fi modul bekapcsolásához.

Kapcsolat konfigurálása HDMI-n keresztül

Miután csatlakoztatta a kábelt a TV beállításaiban Válassza ki a HDMI jel forrását (a Samsung Smart TV TV-kön kattintson a távirányító forrás gombjára).

Ez a cikk leírja a számítógép csatlakoztatásának legmodernebb módjait a TV-hez. A leírt lehetőségeken keresztül fájlokat lejátszhat a szélesvásznú képernyőn. Az intelligens TV-modellek biztosítják a jelzés és a speciális alkalmazások használatát. Csak annak érdekében, hogy az eszközök kompatibilisek legyenek, és kövessék a beállítási utasításokat.

A Smart TV összekapcsolásáról a következő videóban szereplő számítógéphez kapcsolódik.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: