Stílus “Minimalizmus” a lakás belsejében: finomítás és aszketika

  Az egyik népszerű modern stílus – minimalizmus. Az egyszerűségét és pontosságával simogatja véleményét, különféle típusú helyiségekre van kiválasztva, örömmel élvezhetik a hazai és az emberek sűrű munkatervét. Mielőtt egy szobát hasonló stílusban ki kellene adni, minden bizonnyal meg kell ismernie az összes funkcióját.

  Jellemzők Stílus

  Ennek az iránynak az alapja a konstruktivizmus volt, amelynek virágzik a 20. század első felében. A divat és a technikai fejlődés sok tendenciája kifejlesztése miatt különböző stílusokban változott, mielőtt a minimalizmus a népszerűség csúcsán volt.

  Mivel a stílus kezdett fejlődni a 20. század 70-es években, elhagyta az ilyen irányt, mint a pop art. Az utóbbiak esetében az élénk színeket jellemezték, és a minimalizmus megkülönböztethető a hangok korlátozása. Mindenkinek meghódította az árnyalatok frissességét és lágyságát.

  A lapos vagy minimalizmus szoba számos sajátos jellemzővel rendelkezik.

  • Az utasítások világos vonalakat jellemzik. Sok belső elemnek szigorú alakja és elegáns körvonalai vannak. Különösen népszerű a téglalap alakú formák stílusához, amelyek a bútorok sziluettjeiben láthatóak;
  • A jó megvilágítástól elválaszthatatlan stílus. A helyiség jelenthet egy egész csoport mennyezeti lámpák, néha kiegészítve padló lámpák és asztali lámpák. A könnyű négyzet ablakok segítenek a fény bőségének előmozdításában. A minimalizmus hagyományos megvilágításán kívül többszintű, melyet a fal különböző szintjén megvilágítanak;
  • A minimalizmus fontos eleme – Nyílt hely. A helyiséget nem szabad túlterhelt bútorokkal túlterhelni;

  • A korlátozott stílusban lévő szoba nem lezárt tartozékok. A bőségük megsérti a belső tér fogalmát, ezért a jó kialakítás érdekében csak két vagy három dekoratív elem elegendő;
  • A stílus jellemzi a legtöbb fényáru. Néha fényesebb ékezetekkel hígítják, de a szobában lévő dolgok nagy része visszatartott színekben készült. Soha nincs nyomtatás és minták a falakon, egy kép festék vagy tapéta van kiválasztva;
  • Az irány nagy számú különböző anyagot használ. Ez lehet nyersanyagok műanyagból, fából, üvegből és még téglából.

  Különböző helyiségek kialakítása

  A modern minimalizmus minden négyzet és tervezés házak és apartmanok számára népszerű. Háromszobás, egy hálószobás és 1 szobás lakás kombinálva ezzel a koncepcióval saját eredeti.

  Az első két típusú apartmanok esetében a stílus használata a szobákban meghatározott célokkal. Mindegyikükben a minimalista kialakítás eredeti, és kényelmessé teszi a helyzetet.

  Konyha

  A minimalizmus stílusát általában két zónára osztják. Az egyik zóna egy munkaterület. Nem használ túlságosan könnyű színeket, mert a fülhallgató felszínén nagyon észrevehető lesz a szennyezés. A leggyakodottabban megjelenő műanyag bútorok kompakt fogantyúkkal. A panelbútorok segítségével hangsúlyozhatja a szoba egyszerűségét és eleganciáját.

  Az étkezési területet a funkcionális területektől elválasztják, ahol bár állvány vagy ív. Az étkezések helyszíne világosabb színekkel készíthető, az asztal gyakran az ablak közelében található. Annak érdekében, hogy a helyzet egyre inkább legyen, a színes székeket a semleges árnyalatú asztalra választják.

  Az ilyen koncepcióban készült konyhában gyakran HAI-TECH stílusú funkciók vannak, különösen, ha szürke árnyalatúak.

  Hálószoba

  A minimalista irányban alvó helyiség magában foglalja a nagy és előnyösen a beépített szekrény jelenlétét. Lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a dolgok sarkából, és szabadon engedje a helyet beltérben. Ha a beépített bútorokat nem lehet telepíteni, akkor kiválaszthatja a testmoduláris technológiákat.

  Az ágy egy központi helyet foglal el a szobában, egy egyszerű kialakítás, amely alacsony dobogón lehet, vagy lombkorona. A stílust tartalmazó szerepe fontos – mindig monofonikus, gyakran hangsúlyt fektetnek, ha fényes színhatározásban készül. Az ágy fején lévő falon gyakran lehet látni a festményeket vagy a háttérvilágítást.

  Néha az egész szoba élénk színekben készült, és néha textil- és bútorok kontraszton alapul. A legtöbb esetben az ablakokon egy szerény kialakítású és közvetlen sziluettje van egy fotonfüggönyök. Színben egy ágytakaróval kombinálják, és néha drapériával rendelkezhetnek.

  A hálószoba sarkában elhelyezhető. Ez a terület ilyen belső tárgyakkal van berendezve, mint az asztal, egy elegáns szék a kerekeken, a könyvespolc, egy alvó kórházzal, egy trumkárral vagy bölcsővel, ha van egy kis gyermek a családban.

  előszoba

  A minimalista nappali általában nagyon világos és tágas. A fülhallgatót gyakran beépítik a falba, és egy sor polcok és szekrények fából alacsony tónusok.

  További növelésének eszköze tér és megtölti azt a fény panoráma ablakokkal és világos padló, amelynek a felülete közelében a kanapén gyakran díszített fekete-fehér szőnyeg egy téglalap alakú.

  Ahhoz, hogy behatoljon a szobában több fény az ablakokon, vagy ne tegye le a függönyöket, vagy vegye fel a függönyöket átlátszó könnyű anyagból.

  Kanapé – Fontos attribútum minimalista irány. Négyszögletes vagy négyzet alakú párnákból áll, vizuálisan meglehetősen puha és kényelmes. Egyes nappali szobák szögletes konstrukcióval rendelkeznek, más esetekben két kanapé található egymással szemben, míg a harmadik merőleges számukra. A tervezés közepén gyakran láthatja a kávézóasztal műanyag, fa vagy üveg.

  Fürdőszoba

  A koncepció minimalizmusának befejezése egy meglehetősen nagy szoba területet jelent. A legmegfelelőbb hasonló stílusban, hogy egy fürdőszobát saját házban vagy általános lakásban készítsen.

  Fürdő, mint más vízvezeték részletei, általában fehér. Nemcsak a téglalap alakú, hanem az ovális és még hosszúkás formák is lehet. Ha a zuhanykabinokat szeretné, kívánatos, hogy átlátszó üvegből készültek.

  A fürdőszobában lévő falak leggyakrabban matt fénysárnyal rendelkeznek. De a tervezésben, mondjunk egy opciót, ha a kontraszt jelen van a falak között – a felületek része sötét vagy világos színű.

  A mosogató felett, mint általában van egy nagy vízszintes tükör, vagy egy rögzített szekrény, amelynek tükörfelülete van. Annak érdekében, hogy a szoba belsejében frissességet készítsen, a padlón vagy a méretének végén található növények tartozékként használhatók, méretétől függően.

  Érdekes lehetőség lesz a bézs hangok fürdőszobájának kialakítása. Egy ilyen helyiségben a falak felülete gyakran imitálja a fa paneleket. Ebben a kiviteli alakban a kabinok és a polcok is díszíthetők.

  Előszoba

  A folyosó projektje a minimalizmus stílusában a tervezéstől függ. Ezen alapul, hogy a folyosó keskenye, a falak színe van kiválasztva.

  Hosszú és keskeny szobában a falaknak szükségszerűen fénynek kell lenniük.

  A falak tetején vannak olyan kis lámpák, amelyek segítenek a tér kibővítésében.

  A térben a térben vagy a téglalap alakú formában megengedettek és sötétebb színek a falak kialakításában.

  A bútorok beépített ruhásszekrény. Gyakran láthatsz egy alacsony boltot vagy az OTFIKI-t. Az egyik falakon lehet kis akasztók a felsőruházat és a tükör számára. A legtöbb hely szabadon marad.

  Amikor a minimalizmus stílusának alkalmazkodása a stúdióapartmanban, fontos megjegyezni, hogy egy ilyen tényező, mint egy zónás eloszlás. Ez a stílus egy zónából egy másikra nem hivatkozik. Bútor tárgyak maguk, általában a határok közötti határokat alkotnak. Rendszerint elválasztja a nappaliban általában kanapé, dekoratív partíció vagy függöny.

  Mielőtt egy hasonló helyiségben javításokat készítene, ki kell választania egy olyan színt, amely minden zónát köti. Lehet, hogy jelen lehet a bútorok, kiegészítők és textilek.

  Megtudhatja a stílus minimalizmusának finomságát és titkait a következő videó megtekintésével:

  Valódi példák a belső térben

  A minimalista kialakítás nem tűnik túl unalmasnak, az eredeti megoldásokat kínálja, amelyeket a tervezői kínálnak:

  • A fekete-fehér kontraszt csodálatosnak tűnik a nappaliban. A nagyobb tér világos árnyékot foglal magában, és a fekete vagy sötétszürke megtestesíti a bútorokat és a textíliákat;

  • Helyet takaríthat meg egy kis helyiségben, egy speciális rést készíthet a falon, és beágyazhatja a TV-t;

  • A “Minimalista kialakítás” hígításához a szoba egyik falán egy fényképes háttérképet vagy panelt helyezhet el. Ezzel a designtal a kis szoba többnek tűnik;

  • Ha azt tervezi, hogy a mennyezetet a szobában, akkor érdekes lehet a minimalizmus stílusát. A felfüggesztett rész színben készült, ellentétben áll a fővel, és van egyszimmetrikus alakja;

  • Annak érdekében, hogy ne tegyenek szét a különböző polcok helyét, a falba és a tartozékok falába beágyazható. Ezen szakaszok háttérvilágításával eredetileg a lakás belsejét átalakítja;

  • A minimalista irányú kandalló nem jeleníthető meg a hagyományos megjelenésben. Sűrű formában van, néha a sima textúra fényében készült;

  • A koncepció lehetővé teszi az akcentus részletek belsejét szokatlan szobor formájában. Lehet, hogy nem reteszek, de nem szabványos kialakításúak;

  • Bútorok vagy mennyezet esetén a háttérvilágítást néha használják, ami különleges hangulatot teremt a szobában.

  A minimalizmus olyan érdekes irány, amely hosszú ideig nem volt a divatból. Nem fogod megbánni, ha az apartmanokat ebben a stílusban helyezi el. A visszatartó szépség és a tömörség segítségével esztétikai örömöt, pszichológiai kényelmet és jó hangulatot ad neked.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: