Távolság a TV-tól függően az átlós

A televízió már régóta népszerűbb a különböző korú nézők körében, és nem veszíti el relevanciáját ezen a napon. A TV-műsorok megtekintéséhez filmek és rajzfilmek csak pozitív érzelmeket hoztak, és nem rendelkeztek semmilyen nemkívánatos következményekkel a testre, fontos, hogy megfeleljen a távoli fordulatszámnak az eszközről. A televízió távolsága eltérő lehet a cégétől, a modellektől, az átlóitól függően, mert minden tudatos felhasználónak tudnia kell, hogy mi az optimális hely a televízió figyeléséhez.

Távolság a TV-tól függően az átlós

Sajátosságok

A TV megjelenése és a különböző TV-műsorok lehetővé teszik, hogy mindenki jó időt töltsön, nézve, amit szeretett. Lámpaeszközök Voltak rossz képminőség, a színes reprodukcióval, valamint a közeli nézetben szenvedő problémák negatív hatással voltak a testre. Az új megjelenésével LCD eszközök A felhasználóknak lehetősége nyílik magas minőségű, fényes és lédús képet élvezni a nagy terjeszkedésben. Nem kevésbé fontos előny, és Egy új generáció vizsgált képernyők, amelyek nem káros anyagokat károsodnak a megtekintés során.

Az új televíziók sikerének köszönhetően a gyártók különböző méretű különböző méretű termékeket hoztak létre.

Távolság a TV-tól függően az átlós

Távolság a TV-tól függően az átlós

Távolság a TV-tól függően az átlós

Távolság a TV-tól függően az átlós

A kapcsolat a széles áruválasztékot, hogy a vevő, egyre nehezebbé vált, hogy meghatározzák, hogy milyen TV vásárolni egyik vagy másik szobába, és milyen távolságra a nézőpontból kell telepíteni. Ajánlott megtekintési tartomány minden egyes eszközhöz az átlós és a képernyő felbontásától függ.

Távolság a TV-tól függően az átlós

A TV-tól függően az optimális távolság meghatározása a diagonálól függően használható Számos számítások lehetősége.

A legegyszerűbb módja – Ez a készülék méretétől függően a készülék átlója 3 vagy 5-ig megszorozza a készüléket. Azok számára, akik válaszolnak az eszköz specifikus mutatóinak válaszára, létezik Kifejezetten tervezett táblázatok kész értékekkel.

A TV telepítési helyének megtervezése, érdemes megfontolni A lámpaeszközök optimálisak 3-4 méterrel, nagy átlós, Míg a modern eszközök sokkal közelebb lehetnek.

Távolság a TV-tól függően az átlós

A kiszámítás?

Sok gyártó az utasításokban jelzi Optimális távolság a TV-hez és Jobbra néző szög.

Ha az idegen nyelvű utasítás egyáltalán nem vesz el, akkor meg kell határozni az eszköz legoptimálisabb helyét kényelmes használatra.

A helyes érték gyorsításához használhatja Kész számítások.

Ez a diagonális és távolság aránya így néz ki.

Átlós,

hüvelyk

Távolsági arány az átlós és bővítés függvényében:

720p 1080p 4k

26

66

egy.50 M

egy.00 M

0.50 cm

32

80

egy.95

egy.25

0.65

37

95

2.10

egy.45

0.75

40

105

2.harminc

egy.60

0.80

42 (43 hüvelyk)

109

2.ötven

egy.70

0.85

46

118

2.70

egy.80

0.90

50 (49 hüvelyk)

126

2.95

egy.95

egy.00 M

52

133

3.00

2.00

egy.05

55 hüvelyk

140

3.húsz

2.húsz

egy.10

58

146

3.40

2.harminc

egy.tizenöt

60

153

3.ötven

2.40

egy.húsz

65 hüvelyk

164

3.80

2.55

egy.25

70

177

4.húsz

2.75

egy.35

75

185

4.45

2.90

egy.45

Távolság a TV-tól függően az átlós

A TV méretének kiválasztásához érdemes megfontolni és Maga a szoba méretei. Nagy átlói esetében 4 méter távolságra lehet szükség közepes – 3 méterre, kisebb – 2 méterre. Minden szoba egy lakásban, vagy házban kell televízióval eszköz, amelynek mérete nem zavarja a kényelmes megtekintést. A modern televíziók lehetővé teszik, hogy jelentősen csökkentse a képernyő távolságot, anélkül, hogy megsérti volna a látást, és nem okoz kellemetlenséget és fáradtságot.

Távolság a TV-tól függően az átlós

A néző és a készülék közötti távolság megfelelő kiszámítása és képlete lehetővé teszi, hogy hosszú ideig élvezhesse kedvenc TV-műsorokat, negatív következmények nélkül.

A TV optimális helyzetének kiszámításához a szobában Egy másik képletet használhat, Amelyre meg kell osztani a távolságot a leszállási helyről a képernyőre 4. Ez az opció tökéletes az alacsony tágulási plazmakészülékekhez (720 per 576). A hatékonyabb termékek esetében a számítás más lesz:

 1. A HD készenléti televíziókhoz a koefficiens 2 lesz.2;
 2. A teljes HD eszközök esetében az együttható értéke 1.56;
 3. A legmodernebb televíziókhoz, ahol UHD technológia (Ultra HD) van, az együttható 0.7

Távolság a TV-tól függően az átlós

  A modern televíziók nem adnak ilyen ártalmat, Ezért sokkal közelebb lehetnek a készülék nagyobb átlójával. A fenti együtthatók lehetővé teszik a leginkább optimálisan a készülék átlójának értékét az egyes szobákhoz, tekintettel a méreteire. Ebben az esetben A képlet úgy néz ki: Az együttható szorozva a TV-tól a megtekintési helyig, amely a legkényelmesebb és biztonságosabb diagonál a TV megtekintéséhez.

  Távolság a TV-tól függően az átlós

  Biztonsági intézkedések

  A TV-t egy olyan hosszú távú megsemmisítést tartalmaz statikus helyzetben, amely negatívan befolyásolhatja a gerinc és a nyak állapotát, és a helytelenül beépített eszköz hátrányosan befolyásolja a látást. Hogy ez ne történjen, több fontos tényezőt kell figyelembe vennie.

  1. A TV-hez közel távolságra Megnövekedett terhelés az izmok és az ízületek Annak a ténynek köszönhetően, hogy a személy teljesen elmerült, és hosszú ideig anatómiailag helytelen és kényelmetlen helyzetben maradhat, amely állandó ismétléssel egészségügyi problémákhoz vezethet.
  2. A televíziós eszköz távoli helye is nem kívánatos, mert túlságosan feszüld meg a szemét, és természetellenes helyzetben tartja a gerincet. A gyermekek és az emberek, akiknek problémái vannak, nem kívánatos, hogy bármilyen terhelésre támaszkodjanak, különösen hosszú ideig.
  3. A televízió helyének kiválasztása, gondoskodnia kell arról, hogy ne csak a megfelelő távolságról van szó, hanem arról is Berendezés felszerelése a megfelelő magasságban, amely biztosítja az optimális megtekintési szöget, kényelmes és biztonságos a néző számára. Az ajánlott megtekintési szög 30-40 °, amely lehetővé teszi, hogy az egész képernyőt jól látja, elfog minden kis részletet, és nem túlterheli a látást.
  4. Vannak olyan normák, amelyekre egy felnőttnek TV-t kell néznie Körülbelül 2 órás, tinédzser – óra ​​és fél, baba – 15-20 perc. Ha ezek a normák jelentősen meghaladják, hogy az egészségügyi problémák elkerülhetetlenek.

  Távolság a TV-tól függően az átlós

  TV és legmegfelelőbb hely kiválasztása, Fontos, hogy egyértelműen megértsük, miért vásárolnak eszközöket, Milyen gyakran használják őket, és ki fogja nézni. Egy nagy helyiség esetében, ahol az egész családot összegyűjtik, hogy közös filmeket nézzen, érdemes megválasztani a legnagyobb átlósokat, miközben olyan eszközt választ, amelyben a szín és a kontraszt jól továbbított, különösen akkor, ha a film 3D formátumban lesz.

  Ha a TV szükséges videojátékokhoz, akkor a 32 hüvelykes átlós lesz a legjobb megoldás, a fő dolog az, hogy a TV-nek nagy kiterjedésű.

  A gyermekek számára 22-22 hüvelykes eszközt vásárolhat. A nagy terjeszkedés ebben az esetben nem lesz szüksége, erős kontraszt és tisztaság a gyerekekben fáj a szem és a fej.

  Távolság a TV-tól függően az átlós

  Távolság a TV-tól függően az átlós

  Ajánlások a különböző helyiségek kiválasztására

  Hogy az új tv tökéletesen illeszkedjen a helyre, amelyre megvásárolta, Számos tényezőt és funkciót kell figyelembe venni, amelyek különböző helyiségekben vannak. Leggyakrabban ezt a technikát megvásárolják A csarnok számára, Mivel ez egy centerroom a lakásban, és benne van minden háztartás. Az optimális átló kiválasztása Érdemes ilyen képletet használni: Szorozzuk meg a távolságot a leszállási helyről a képernyőre 25.

  Távolság a TV-tól függően az átlós

  LED és LCD TV viszonylag olcsó modellek, amelyek lapos képernyővel és kis súlysal rendelkeznek, a hátsó doboz hiánya miatt. Ez volt a technika, amely a lámpaeszközök legnépszerűbbé vált, de tekintettel a technológia gyors fejlődésére, sokkal erősebb és többfunkciós eszközök megjelentek. TVS S Full HD és Ultra HD Most a legnépszerűbbek.

  Távolság a TV-tól függően az átlós

  Távolság a TV-tól függően az átlós

  Az átlósok nagy választékának köszönhetően a nagy kiterjesztés és a jó minőségű TV-adatok a legjobb megoldás a csarnok számára.

  A nappali számára, Ha a TV-t 2-3 méter távolságra telepítik a nézőtől, 60 hüvelyk átlós eszközöket vásárolhat. Ha a szoba lehetővé teszi a berendezések 3-4 helyét a leszállás helyétől, azaz a lehetőséget, hogy vásároljon egy nagyon nagy TV-t, és élvezze a kényelmes megtekintést minden TV-műsorok és filmek.

  Távolság a TV-tól függően az átlós

  TV kiválasztásakor a hálószobában A legoptimálisabb méret 32 ​​hüvelyk lesz. Az átlós számítása itt ugyanaz, mint a nappali, de a megtekintési hely általában közelebb van, mert a képernyő mérete kisebb.

  Távolság a TV-tól függően az átlós

  Óvodában Telepíthet egy TV-t, amely túl sok erőfeszítés nélkül figyelembe veszi a képet, de nem haladja meg a képernyő méretének érvényes értékeit. Az optimális lesz a 22 hüvelykes eszköz vásárlása, és olyan magasságba telepíti, amely lehetővé teszi, hogy kényelmesen megtekinthesse a rajzfilmeket és más gyermekprogramokat. Meg kell állítani a készüléket a gyermekmagasság sebességére, majd a megtekintési szög lesz a legmegfelelőbb.

  Távolság a TV-tól függően az átlós

  A TV gyakran megtalálható és a konyhában, és az átlós választás közvetlenül függ a szoba méretétől. Egy tipikus kis konyhához, amelynek mérete nem haladja meg a 10 m²-et, érdemes figyelmet fordítani a 16-19 hüvelykes eszközökre. A nehézkes technika kényelmetlen lesz a használatra, és neki nehéz lesz megtalálni a megfelelő helyet. 15 m²-es területű konyhák esetében, és 22-26 hüvelykes diagonálhat egy TV-vel. A készülék felszerelésének kiválasztása, érdemes figyelembe venni a különleges működési feltételeket, és vigyázzon A hajótest a maximális sűrű és nedvességálló volt, Tartsa magas hőmérsékletet és páratartalmat. A nagy konyhák átlós tv kiválasztását ugyanazzal a képlet végzi, mint a nappali és a hálószobák számítása.

  Távolság a TV-tól függően az átlós

  Távolság a TV-tól függően az átlós

  A jó TV felvétele, fontos, hogy ne csak a méretét nézze meg, hanem a típuson is. 3 leggyakoribb fajták vannak.

  1. LCD – LCD televíziók, amelyek folyadékkristályok miatt működnek, amelyek egyenletesen megvilágítják a képernyőt, ami csökkenti a színkedvezményt és növeli az energiafogyasztást.
  2. Vezette – folyadékkristályos képernyő, LED-ekkel dolgozik. Az ilyen TV-k lehetővé teszik a maximális színvisszaadás és a kép tisztaságát, továbbá gazdaságosabbak.
  3. OLED – Képernyők, amelyek munkáját biztosítják, azáltal, hogy kiemelik az egyes pixeleket, amelyeken keresztül az aktuális áthalad. A könnyű render 200-szor növekszik a LED TV-khez képest.

  Távolság a TV-tól függően az átlós

  Távolság a TV-tól függően az átlós

  Távolság a TV-tól függően az átlós

  A legmegfelelőbb TV-t választja, érdemes megfontolni minden oldalról, meghatározza magának a legtöbb prioritást és feladatokat és vásároljon olyan technikát, amely megfelel az Ön igényeinek, és megfelelő értékkel rendelkezik.

  Távolság a TV-tól függően az átlós

  Hogyan válasszuk ki a TV átlójának kiválasztását lásd a következő lépésben.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása