Televíziós hosztók: fajok és milyen jobb választani?

Régóta a szokásos dolog, hogy egyszerre több televízió legyen a házban. Annak érdekében, hogy eloszthassuk a lakószobába bevitt jelet több pontra, egy speciális eszközt használnak – egy televíziós kábel időzítőjének nevezik. Az ilyen eszköz egyszerre több televíziós műsorot is lehetővé tesz, ugyanakkor, míg a továbbított videó minősége és az audiode magas szinten marad.

Melyek azok a hosztók, amelyek jobb választani – ezek és sok más kérdés megvizsgálja a cikket.

Ami?

A televíziós kábel elosztója lehetővé teszi, hogy egyszerre több TV-vevőt osztjon ki. Általában a vezeték TV-kábel és a tuner között van beágyazva.

A vizuálisan kialakítás úgy néz ki, mint egy kompakt doboz, amely selymából, sárgarézből vagy más könnyű fémből készült. Ez biztosítja az F-csatlakozókat és az úgynevezett füleket a rögzítéshez.

Egyrészt van egy dugó a bejövő vezetékhez, a másik oldalon – egy pár és több dugó a televíziós eszközök összegzéséhez. Az osztó testét megmosva és teljesen lezárták. Általában a címke a felső panelen található, amelyben a modell nevét jelzik, és alapvető műszaki paramétereit.

 • Sávszélesség. Ez tükrözi az osztó által sugárzott frekvenciatartományt. Szabályként az alapvető televízióhoz a standard frekvencia az 5-1000 MHz-es folyosón változik, ez a tartomány 5-2500 MHz. A műholdas “rákokat” gyakran használják az analóg és a digitális műsorszórás közvetítésére.
 • A kimenetek száma. A standard antenna elosztó legfeljebb 8 kimenetet tartalmazhat. A készüléket a házban összekapcsolt televíziós ismétlők számán kell kiválasztani. Ha feltételezed, hogy a közeljövőben a közeljövőben bővítheti a televíziós hálózatot, akkor előre csatlakoztathatja az eszközt egy kicsit nagy számú lyukkal – nem gyengíti a jel minőségét.
 • Csillapítási szint. Az egyik legfontosabb paraméter, amely meghatározza az elosztó által áthaladó jel teljesítményének csökkentését. A függőség itt van közvetlen – az alsó ez a paraméter lesz, a jel kisebb része elveszik.
 • Nagyfrekvenciás erősítő jelenléte. Az ilyen elosztót “aktívnak” nevezték, nem csak a bejövő jel erejét tartották, hanem többször is növelni. Az ilyen modellek drágák, miközben csak 2 TV-t oszthatják meg a jelet. Ha ilyen számos kimenet nem elegendő az Ön számára – jobb választani egy splitteret több ellenállással felváltva.

Hogyan működik?

Ha úgy gondolja, hogy párhuzamosan csatlakozhat egy pár kábelt, és kaphat egy másik jel forrást – akkor mélyen téved. Ennek eredményeként egy hasonló kapcsolat rendszer, akkor megjelenik egy kép a rendkívül alacsony minőség: ez csökkenteni fogja a kontrasztot, több méteres jelenik meg, és néhány egyéb zavaró lesz észrevehető. ezért Nagyon fontos az antenna splitter használata, a “rák” nevű emberekben.

Ha a jel forrása jó, akkor általában lehet meghatározni vizuálisan, vagy korábban a lakásban csak egy TV volt, használhatja a “Crab” összegyűjtött több ellenállás alapján. Egy ilyen elosztót hívtak passzív. Annak ellenére, hogy magas színvonalú jelzést biztosít, még mindig hozzájárul egy bizonyos csillapításhoz, amely közvetlenül arányos az erejével a teljesítmény teljes számával.

Az osztók ezen változata tökéletesen nyilvánul meg magát egy metropoliszban vagy a közeli területeken, ahol a televíziós jelzési teljesítmény meglehetősen magas.

Ha nagy számú vevő, akkor a preferencia jobb Az aktív típusú antenna erősítők. Az ilyen eszköz működésének elvének alapja a bejövő jel elválasztása és párhuzamosan a teljesítmény jelentős növekedésével.

A fajok áttekintése

Három lehetőség van az osztók számára, mindannyian felelősek ezeknek az eszközöknek az egyes lehetőségeiért. A berendezés előtti céloktól és feladatoktól függően használható:

 • splitter;
 • Válaszler;
 • diplexer.

  Kínálunk, hogy megismerkedjünk mindegyikükkel.

  Osztók

  Az osztó inkább híresebb, mint az osztó, lehetővé teszi, hogy egyszerre elosztja a bejövő jelet egyszerre több csatornába. Mutassa be a példát: Ha a bejövő jel 12 dB paramétereivel rendelkezik – két TV-re osztható 6 dB-re. Ha meg kell osztania egy jelet egy póló, akkor minden televíziós repeaternek 4 dB, illetve négy fogyasztó számára a jel 3 dB csatornánként osztható.

  Válasz

  Ezek az eszközök elengedhetetlenek a televíziós jelek fő eloszlásához, leggyakrabban az apartmanházakban használják őket. A kommunikációs rendszer ebben az esetben azt sugallja, hogy Az antennából származó jelet az osztók jelzik, és ott találkoznak a csatolókkal, akik a bíróságon található apartmanokra osztják.

  Figyelembe kell fordítanunk arra, hogy az ilyen csatoló egyik fajja végrehajtja a blokkoló funkcióját.

  Általában kábeltelevíziós operátorok használják – Az ilyen eszköz lehetővé teszi a fizetett és szociális csatorna csatlakozási csomagok megosztását.

  Hírnökök

  Az ilyen hováiat Diplexereknek is nevezik. Ezeket az esetekben használják, ha egy huzalban az éteres és a műholdas antennával kapott jelek kombinálása szükséges. By the way, az adder képes dolgozni és rendes szeparátorként – A bejövő jel egy ilyen eszközre két televíziós eszközre osztható.

  Milyen jobb választani?

  Különös figyelmet fordítunk: annak ellenére, hogy általában a kimeneti jel szintje az osztó használatakor azonban meglehetősen magas Gyengül. Ha az antenna jelet ad két TV-vevőnek, akkor kétszer gyengíti. Ha az osztó három ismétlőhöz fér hozzá, akkor mindenki csak az eredeti kábeltelevíziós jel vagy antenna harmadik része lesz.

  Amikor a jel kezdetben elég magas, akkor elég elfogadható. De nagyon gyakran, ilyen kapcsolattal, a TV-monitorba belépő jelek elveszítik, mivel a video sorrend és a hang komoly interferenciával rendelkezik.

  Ezért A splitter kiválasztásakor nagyon fontos, hogy különös figyelmet fordítsunk a munkadarabokra.

  Csökkentett jelszint esetén a legjobb, ha aktív antenna TV-elosztót használnak, míg az antennához közel kell telepíteni. Hasonló séma biztosítja az optimális jel / zaj arányt, és így a lehető legnagyobb képminőséget biztosítja.

  Az aktív antenna splitter is jó lesz az eseményen, Ha a bejövő jelszint jó minőségű hang- és videó késleltetést ad egy TV-vevőn, és amikor a passzív elosztó csatlakozik, a jel észrevehetően rosszabbodik.

  Mielőtt kiválasztaná egy vagy másik elosztót, el kell dönteni a következő tényezőkről:

  • Adja meg a munkafrekvenciatartományt, valamint a csatornákat;
  • Számolja meg, hogy hány televíziót tervez egy hálózatba egyesíteni;
  • Mérje meg a kábel keresztmetszetet.

  Fontolja meg az osztó összekapcsolására szolgáló cselekvési sorrendet.

  El kell mennie a TV menübe, és válasszon egy lapot a vevő által kapott összes fogadott csatorna frekvenciáival. A legtöbb felsőnek feltétlenül be kell írnia a frekvenciatartományt, amelyen az elosztó működik.

  Ezután kiszámítható a csatlakoztatni kívánt vevők számának kiszámításához, és számos kimenetet biztosít a jövőre – után, amely után választott egy osztót a kívánt számú kimeneti számmal.

  Figyeljen a jel csillapításának jellegére.

  Általában decibelben jelöli, és ezt a jellemzőt a felhasználói kézikönyvben vagy közvetlenül a készülék házán jelöljük. Minél kevesebb lesz ez a mutató – minél nagyobb minőségű képet kap a kimeneten.

  Értékelje a készülék megjelenését. Tekintsük: “Crab” valójában otthon és otthon otthon, így gondoskodik arról, hogy méltó designja van. Ha azt tervezi, hogy a kábeldobozba helyezi, akkor számolja ki méretét úgy, hogy az eszköz könnyen elhelyezhető legyen.

  Nézd meg a kötőelemeket. Általános szabályként vannak lyukak a készülék rögzítéséhez a TV-készüléken. Az elosztónak semmilyen módon nem szabad szabadon zavarnia – ez nem csak inigy, hanem az inflexiót és a kábelezést is okozza. Ennek megfelelően a készülék meghibásodik.

  Gondolj arra, hogy milyen módszerrel fogja összekapcsolni a “rákot”. A döntés elfogadásával a felhasználók folytatják a használt kábelek jellemzőit.

  Ha kétségbe vonja a készségeit, hogy csatlakozzon egy pár huzal, valamint a kiváló minőségű forrasztást, akkor Jobb, ha csavaros csatlakozásokkal vásárolnánk. Azok számára, akiknek bizonyos készsége van a berendezésekkel és az elektronikával való munkavégzésre, olyan modelleket vásárolhat, amelyek koaxiális csatlakozókkal rendelkeznek. Minden átmérőjű kábelekkel dolgoznak, De a munka legfontosabb része ebben az esetben márka lesz egy antennacsatlakozó csatlakoztatásához.

  És természetesen, Próbálja meg, hogy ne tegyen hibát a választásban. Pontosan megvásárolja az elosztót, és ne hasonlítsa össze a konfigurációs eszközön teljesen más célokat. Ügyeljen arra, hogy nézze meg a boltot a boltban a gyártó honlapján, amint azt meg kell néznie, és konzultáljon az eladó-tanácsadóval.

  Hogyan kell csatlakozni?

  Ami a helyiség kialakításának feltételeitől és követelményeitől függően számos lehetőség van az osztó felszerelésére.

  Ha az eszköz kiemelkedő helyen található, A legjobb, ha a fali panelekbe kerül, és zárja be a dekoratív fedelet. Ebben az esetben a jövőben gyorsan és egyszerűen csatlakoztathatja vagy csatlakoztathatja a további csatornát.

  Ha a külső kábelezés egy splitterrel van felszerelve nem lakóhelyi helyiségekben, ahol nincs lehetőség a kivitelezés megváltoztatására (például a szerviz belsejében), akkor ebben a helyzetben és a kábelre, és a “rák” bujkál műanyag dobozokban.

  Ha a padló elrendezésére irányul, a kábel és az osztó speciálisan felszerelt csatornákban található a lábazatban.

  Önmagában a kapcsolat nem különleges nehézség, mivel A modern gyártók gondoskodtak arról, hogy az eszköz könnyen telepíthető, javítható és cserélhető legyen, ha szükséges.

  A munka sorrendje több lépést is tartalmaz.

  • A huzal végeit így tisztítják, Úgy, hogy a központi élet csupasz volt, és egyidejűleg a héjból 1,5-2 cm-rel történt.
  • Kissé visszavonul a vágott szigetelés szélétől, meg kell tisztítania a felületet. Szükséges annak érdekében, hogy a fonat kb. 1,5 cm-es telkenként alkudozzák.
  • Fonás következik Csomagoljon a szigetelő lefedettség körül.
  • A kábel végét az F-csatlakozóba vezetjük, hogy a kapcsolat a lehető leghosszabb legyen. Ezt követően a belső szál csatlakozója szépen és szorosan csavarja be az osztó kívánt portjába.

  Az osztó és a csatoló közötti különbségről.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: