Téli kert az apartmanban: az elrendezés feltételei és jellemzői

Sok amatőr kertész és szakember többször gondolkodik az örökzöld kert elrendezéséről a lakásukban. Gyakran előfordul, hogy egy ilyen télikert az erkélyen, mert akkor létrehozhat egy optimális hőmérséklet szobanövények bármikor az évben. A virágok mindig csodálatos díszítés minden otthoni belső tér, mert a szobában különleges kényelmet teremtenek. Milyen feltételeket kell létrehoznia egy zöld paradicsomot a lakásukban, és fontos figyelembe venni, hogy megvitatják ezt a cikket. Ezenkívül megismerheti magát a zöld oázis néhány funkciójával, amelyet figyelmet kell fordítani a lakás dekoratív kertjének elrendezésére.

Hozzon létre magadat

Téli üvegházat alakíthat ki a lakásomban, anélkül, hogy sok nehézséget okozna és segíti a szakembereket, a legfontosabb dolog, hogy figyelembe vegye néhány funkciót és árnyalatokat. Annak érdekében, hogy a jövőbeni üvegházat sok éven át kérjen, nagyon fontos, hogy felszerelje igaza.

A figyelmet a következő fontos pillanatokra kell fizetni.

 • Megfelelő és kiváló minőségű üvegezés (különösen, ha a téli kert az erkélyen van. A műanyag ablakok természetesen megbízhatónak minősülnek, de néha szigeteltek).
 • Melegítőszoba.
 • Elkülönítés a harmadik féltől származó nedvességtől.
 • Belső alkalmas felület bizonyos típusú növények alatt.

Ne felejtsük el, hogy a növények esetében nagyon fontos a megfelelő világítás biztosítása. Ezek lehetnek speciális fitolamba, és ultraibolya és rendes lámpák. Minden attól függ, hogy mit gyűjt, és milyen évszakban. Természetesen speciális lámpák üvegházak sokkal jobb, mint máskor, mert csak ők tudják teljes mértékben kitölti a mérleg hiánya a természetes világítás bizonyos típusú növények. Azonban lehetséges, hogy az oázisban csíráznak virágokat.

A leggyakrabban az apartmanok téli kertjei loggiákon, erkéllyel és tetőkön vannak felszerelve. Csak nagyon ritka esetekben külön lakóházat osztanak fel nekik. A mini-kertek különösen jövedelmezőnek tűnnek, ha egy panorámás nézetet hozhat létre. Az üvegház létrehozásakor ne felejtsük el a megfelelő szellőzőrendszert, amelyen az összes növény általános állapota is függ. Ha a szoba területe lehetővé teszi, akkor győződjön meg róla, hogy telepíti a különleges levegő párásítókat abban, ami pozitívan befolyásolja a növények egészségét.

Amikor az erkélyt a téli kert alatt újra megújítja, előnyös, ha természetes anyagokat választhat a szoba befejezéséhez. Műanyag, természetesen könnyen érdekelhető, de semmi sem helyettesíti a természetes kőet és a fát.

Ahol jobb rendezni?

Az erkély és a loggia kiváló lehetőségeknek tekinthető a téli kert számára.

 • Az üvegezés szobát a télikert, a legjobb vásárolni külön két-kamrás dupla üvegezésű ablakok, amelyek nem csak a tökéletesen tartsa belüli meleg téli kert, hanem átmegy a megfelelő mennyiségű fény, így szükséges a legtöbb növény.
 • A világításként a legjobb, ha egy szétszórt fényt választanak, amely a szoba nagy területét lefedi. Egy ilyen alapfény befejeződik. Annak érdekében, hogy belsejében maximális természetes világítás volt, úgy kell kiválasztani egy téli kerti szobában, ahol a nyugati vagy keleti.

 • Az erkély vagy a loggia szigetelését magas színvonalú tömítőanyagokkal kell elvégezni, amelyek nem adják át a hideg levegőt az utcáról. Különös figyelmet kell fordítani minden varrásra és ízületekre a falakon. A téli kerti melegítéshez szükséges anyagoknak száraznak kell lenniük, mert maximalizálják a nedvesség elhelyezését. Nos, ha ebben a szobában telepítve lesz, amely módosítható.

 • Ne felejtsd el a kényelmes színek hőmérsékleti módját. Gyakran a szakértők azt javasolják, hogy ellenálljanak a 17-25 fokos hőmérséklettől. Az ilyen hőmérséklet optimálisnak tekinthető a beltéri virágok és növények normál növekedéséhez. Hogy folyamatosan figyelemmel kísérje a hőmérsékletet, különösen ha a loggia fűtött, akkor egy speciális szoba diplomát kell lógni.

 • Ne felejtsük el a páratartalmat, ami olyan, mint a fény, és a hőmérséklet fontos szerepet játszik a téli kertben. A hidratáló levegő és a virágok manuálisan használhatók különböző permetezők és permetezők segítségével. Jól telepítse a speciális eszközöket. Gyakran, kavicsot öntött a raklapokba virágokkal, vízzel öntve.

 • Fontos és megfelelően létrehozott szellőzőrendszer. Ezt az úgynevezett üvegházhatás által kerülni kell, mert ez rendszeresen szellőznie kell a szobát. Az otthoni téli kertben lévő levegőt alulról kell venni, és mászni és emelni az emeletre. És a téli kertben is megfelelő légkondicionálót szervezhet.

Összefoglalva, biztonságosan azt mondhatjuk, hogy csak a fenti feltételek összessége és betartása segítséget nyújt a lakásban kiváló minőségű és gyönyörű téli kertben. Ha nem vagy túl benne, hogy ezt a kérdést fogjuk kezelni, a legjobb, ha részletesebben ismerjük meg ezt a témát a megfelelő kertészekben. Vagy használja a bizonyított szakemberek szolgáltatásait, akik valószínűleg könnyen megoldást találhatnak a problémára.

Tippek szakemberek számára

Ha az örökzöld üvegházat szeretné, előnyben részesítsen olyan növényfajok, amelyek nem teszik le az őszi időtartamot, valamint a lehetőségek, amelyek nem különösebben gondoskodnak. Mindig a divat különböző pálmafákban. Ha nem tudsz önállóan felvenni a virágokat és a növényeket a téli kertjéhez, segítséget kérhet a professzionális kertészek számára. Biztosan képesek lesznek tájékoztatni a szükséges lehetőségeket, amelyek egész évben örülnek.

A lakás üvegházainak egyedülállóságához többféle növényt gyűjthet be benne. Ezek lehetnek trópusi egzotikus lehetőségek, szubtrópusi, valamint egyszerű otthoni virágok az évelő családból. A téli kert diverzifikálása érdekében győződjön meg róla, hogy nézze meg a szokatlan és eredeti edényeket. Különösen az agyag kézzel készített opcióihoz. Biztosan sok figyelmet szentelnek, és minden nap örülsz. Ezenkívül nagyon kopásállóak.

A téli kert sokféleségére telepíthető dekoratív állati figurákba vagy mesterséges fákba. Ha a téli kertben lehető legteljesebb időt szeretne menteni, figyeljen a speciális felfüggesztési állványokra, amelyek a hely nagy megtakarításával is telepíthetők.

Válasszon virágokat

Sok virág, aki saját kezével szokatlan téli kertet szeretne létrehozni, azonnal oszcilláló idegen növényeket keres. De a szakértők azt javasolják, hogy ne siessenek a választás, mivel az ilyen virágok különleges figyelmet igényelnek, és nagyon gyakran nehézkesek az otthoni gondozásra.

A legnépszerűbb ésszerűbb lehetőségek a következő növények, amelyek élvezik a legnépszerűbbek az amatőr kertészek körében:

 • Éves: Petunia, Pelargonium, Estoma, Torning;
 • Évelőségek: Succulents és Cacti, a második ritkán virágzik, de nagyon szerény az ellátásban és az öntözésben.

Nagyon szépnek tűnik, olyan népszerű és örökzöld virág, mint az anthurium. Vörösvirágai mindig feltűnően néznek ki. Sok ismerős növény, Begonia. Ez történik különböző fajok és különböző színek. Mindig releváns nem csak a kezdő kertészek, hanem a szakemberek között is releváns. Nem kevésbé népszerűek a beltéri ibolya, amely ma sokféle fajta. Könnyen illeszkednek a téli kertbe, és sokáig örülnek téged a luxus virágoddal.

Problémásan növekszik orchideák és fukszia. És az első és a második is „támadás” rovarok (whiteflies és pajzsok), mint amelynek eredményeként a növények kell rendszerességgel speciális eszközöket annak érdekében, hogy az egész kert nem „beteg”. Mindazonáltal az ilyen jóképű emberek valószínűleg az apartmankert egyik kiemelkedőjévé válhatnak.

Gyakran a téli kertben sok termesztett citromfák, ahonnan biztonságosan gyűjthetsz hasznos gyümölcsöket.

Ügyeljen arra, hogy figyeljen a következőre Szoba virágok, amelyek biztosan képesek lesznek kiegészíteni az apartman téli üvegházak:

 • Azalea (rhododendron);
 • Balsamines;
 • jácintok;
 • hibiszkusz;
 • Hippeastauram;

 • Gloxy;
 • crocuses;
 • nárciszok házi;
 • olendry.

Annak érdekében, hogy a kerted valóban egyedülálló legyen, az általa növekvő növények listája a lehető leghamarabb át kell gondolnia. Ez az oázis egy lakóépületben sok éven át az egész család tagjait, különösen a helyes teremtéssel és további gondozásával.

Gyönyörű példák

Ha a loggia vagy az erkély területe sok kívánsággal hagyja, győződjön meg róla, hogy figyelmet fordít az úgynevezett függőleges kertekre.

Meglehetősen egyszerűvé teszik őket is. A megfelelő üzletekben megvásárolhatja a készterveket a szükséges keretekkel. Az ilyen téli üvegházak nagyon lenyűgözőek. A függőleges téli kert nem jelenti azt, hogy az összes növényt függőlegesen ültetik. Rendszerint ez olyan kert, amelyben a virágokat hasonló életkörülmények között választják ki. A függőleges kertek olyan speciális falszerkezetek segítségével alakulnak ki, amelyek nem csak helyet takarítanak meg, hanem nagyon modernnek is tűnnek.

Nagyon szokatlanul nézte a kerti designt, amelyben a növényeket az úgynevezett vászon formájában helyezik el. A zöld szőnyeg, például az élő kövekből vagy a succulensekből mindig különleges figyelmet fordítanak. Ezenkívül az ilyen növények nagyon hasznosak, tökéletesen tisztítják a levegőt.

A gyönyörű otthoni kerti tervezés az erkélyen kiegészíthető dekoratív bútorokkal, például mesterséges rattannal. A beltéri virágok felfüggesztett zabkásaiban és padlóburkolatokban lehetnek. Nagyon előnyösen, a növények viselése fog kinézni, amellyel valódi élő sarkot hozhat létre.

Különösen szép a kert kialakításához, ahol a természetes kő lefektetését használják. Egy kő segítségével falra vagy padlóra lehet. Ha a kis kertje lehetővé teszi, hogy egy kis tartályt vagy szökőkútot helyezzen be, akkor is nagy plusz lesz. Végtére is, az ilyen díszek frissnek és nem banknak tűnnek. Bármely vízkészítmény nem csak gyönyörű dekoratív tárgyak, hanem hasznos légnedvesítők is.

A téli kert a lakásban egy igazi nyári tündér mese zöld növényekkel, amelyek egész évben örülhetnek. Virágok bizarr edényekben, gyönyörű és zöld sarok a növények, kényelmes hely a pihenésre és egy szokatlan szökőkút – mindez lehet a Paradise Corner jobb oldalán a lakásban.

A nagyobb inspirációért figyeljen a téli üvegházak, szokatlan lehetőségeire a téli kert rendezésére.

Arról, hogyan készítsünk egy téli kertet a lakásban a saját kezével, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: