Tervező konyha-stúdió 20 kV. M

Belsőépítészet – Mindig nehéz feladat. Az egyik szoba több funkcionális zónájának elrendezése még jobban bonyolítja. A cikk beszélgetni fog arról, hogyan kell felhívni a zónákat, és felszerelheti a szobát bútorokkal, amelyek színeket és világítást használnak, hogyan lehet a stúdió tervezés hiányosságai elrejteni, és amelyek miatt a hely megmenthető.

Jellemzők tervezés

A konyha-nappali két változatban lehet. Egy esetben egy egyszobás apartman, amelyben a konyha az egyetlen szobával kombinálva van. A másikban – az egyik helyiség, például egy három hálószobás lakásban vagy a házban.

A modern otthonokban gyakran biztosítják a nagy konyhát, és nagyon racionális lesz a nappali felszereléséhez. Így menthet egy szobát. Az ilyen típusú lakások sajátossága az ajtók hiánya, ami elég sok helyet takarít meg. A tervező feladata azonban bonyolult, mivel több funkcionális zónát kell elhelyezni, miközben egyetlen stílust és esztétikát tart.

Figyelembe véve a 20 négyzetméter szobát. M., lehet mondani, hogy ez egy szép kis szoba. De egy illetékes megközelítéssel, még ergonómiai, szép és meglehetősen szabadon is felszerelhető.

Ha egy konyha-nappalival beszélünk, amely nem végez további funkciókat a hálószobában, a munkahelyi irodában és az öltözőben, akkor minden sokkal könnyebb. Teljes konyha és örökbefogadási vendégek. Ügyes megközelítéssel ez a szoba az egész ház modern dekorációjává válik.

Opciók zónák

A stúdió apartmanban a zónás az erkély bejárati ajtajától származik. Ne feledje, hogy az ilyen típusú lakás új otthonaiban leggyakrabban áthaladnak a bekerített fürdőszobában. Nagyon kényelmes, mert így a jövőbeli bérlők meghatározzák méretét és geometriáját saját ötleteik alapján. Ezért általában beszél, a zónás magában foglalja és meghatározza a fürdőszobát.

Ha figyelembe vesszük a funkcionális zónák közötti különbséget csak a konyha-nappaliban, akkor először is meg kell helyezni a prioritásokat. Azok, akik egy csomó vendéget terveznek, fel kell áldozniuk a konyhai fülhallgató méretét vagy egy külön hálószobás jelenlétét. Az alvóhely azonban felszerelhető a fürdőszobában vagy a konyhában lévő kiegészítő padlón. Ezután egy tágas kanapé helyszínének helyszíne lesz, összecsukható étkezőasztal, kiegészítő berendezés, székek vagy székek.

Ha egy kanapé elegendő két vagy három ember számára, és egy bárpult, akkor a konyha többet lehet tenni. Egy bárszámlálóval együtt a P betű formájában lehet, majd a konyha és a lakossági zóna közötti határ elég világos lesz. Különösen az ilyen elrendezés releváns, ha a szoba hosszúkás téglalap alakú.

Ha a tér négyzet, akkor a fal mentén elrendezheti a konyhát egy sorban, éppen ellenkezőleg, hogy egy szigeti bár állványt helyezzen el. Vissza a kanapéhoz, és éppen ellenkezőleg – TV.

Azok, akik nem szeretnek aludni a hajtogató kanapékon, megpróbálhatsz külön ágyat felszerelni. Ha az elrendezés lehetővé teszi, hogy a feladatokkal jól hozza meg a réseket. Ellenkező esetben szervezhető, a szoba oltó része.

Ezenkívül meg kell határozni a tárolási területet. Ez egy nagyon fontos szakasz, különösen akkor, ha a dolgok sokat és felszerelnek, hogy a teljes ruhásszekrény nem működik. A tárolás további szakaszai szervezésének egyes technikái a megmentésre kerülnek.

Az egyik lehetőség egy mezzanine, amely a zónás elemévé válhat. Az ilyen kialakítás a mennyezet alatt megkülönböztethető, miközben a szabad helyet hagyja a padlón.

A mentéshez is olyan technikák lesznek, mint egy dobogó vagy kanapéágy építése. A dobogó belsejében kényelmes és tágas dobozok vannak elhelyezve.

Ha tervezik, hogy egy további padlót építenek a hálószobához, egy másik szekrény a lépcsőn található.

Ha a dolgok nem annyira, akkor egy tágas ruhásszekrény alkalmas. Ne feledje, hogy egy kis helyiségben egyszerűen szükség van az összes szabad térfal használatára a nagyobb kapacitás érdekében. Ezért szükség van vásárolni vagy egyedi szekrényt kell megvásárolni a mennyezetre. Ezenkívül esztétikai lesz, mint a szokásos.

A konyha-nappali egy multi-house House-ban – a feladat egyszerűbb. 20 kV-ig. M szabadon illeszkedjen egy teljes körű konyhával egy nagy étkezőasztallal és tágas kanapéval, TV-vel. A leggyakoribb és a racionális tervezési lehetőség egy kanapé, amely a konyhába és az asztalra helyezkedik el. Előtte állva a TV mindenki számára látható lesz.

Elrejti a stúdiószoba mínuszát

Az ilyen típusú elrendezés hátrányai közé tartoznak, elsősorban a háztartási készülékek zaja. Ez a kérdés az éjszaka különösen releváns lesz. Tehát a hűtőszekrény, a mosógép (ha áll a konyhában), és a mosogatógépnek ki kell választania a leginkább csendet. A kivonatnak nemcsak a legcsendesebb, hanem nagyon erősnek kell lennie, mert sok szaga a főzőlapból van egy ingatlan, hogy felszívódjon bútor textíliák és különböző dekorációs elemek.

Azt is megjegyezzük, hogy az esztétika és a további zajszigetelés megőrzése érdekében jobb a beépített berendezést használni.

Egy másik mínusz stúdió az, hogy minden bal dolgot, például ruhákat vagy ételeket, azonnal látható és feltűnő. Ezért jobb, ha egy nagy mosogatógépet vásárol, amely egyensúly nélkül illeszkedik az összes edényhez. A fürdőszobában is érdemes egy tágas és záró fehérnemű rekesz felszerelését.

Stílusok

A kis stúdió kialakítása jobb olyan stílusokban, amelyek nem vállalnak térfogat- vagy fátyol dekorációt, a festékek lázadását és sok bútorokat. Ezek a stílusok közé tartoznak:

 • padlástér;

 • minimalizmus;

 • csúcstechnológia;
 • konstruktivizmus;

 • Skandináv vagy japán stílus.

Az érdekes megoldás több stílus keveréke lesz. Alapként tömör minimalizmust vagy gyakorlati konstruktivizmust vehet fel, és egy telített stílusból dekorációt vagy bútorokat készíthet. Ilyen lehet egy eklektikus ágy, avantgárd tükör és egy fal kialakítása a fúzió stílusában.

Egy nagy lakásban vagy házban minden szoba általában egy stílusban készült. De vannak kivételek. Mindenesetre minden stílus megfelel a konyha-nappali, a klasszikusoktól a modern.

Szín és világítás

Kis szobákhoz ajánlott könnyű hangokat és kis fényes ékezeteket használni. A Square 20 kV-on. m használható és sötétebb színskála, például barna-zöld. Főleg a szoba elrendezésétől függ.

Ha van egy vágy, hogy telített vagy sötét színeket használjunk, akkor szükség van az ékezetek és a legfontosabb, hogy vegye fel a megfelelő bútorokat. Nem szabad vizuálisan kuplunza a szobát. Ezenkívül szükség van a mennyezet, a falak és a padlók közötti színt megfelelően elosztani.

Azt szem előtt kell tartani, hogy a színes mennyezet vizuálisan csökken. A falak és az azonos színű fele a szekrény érzését hozza létre, így jobb, ha a padlót sötétebbé teszi. És ha a falak sötétebbé válnak, akkor vizuálisan egymásba lépnek.

Vannak olyan technikák, amelyek segítenek a helyiség vizuális növelésében. Például színes padlók fehér falakkal kombinálva, és egy mennyezet elterjedt a szobát oldalra és felfelé. És különálló függőleges vonalak a falakon emelik a mennyezetet. Ezek egyszerűen festhetők megfelelő helyeken a falon, vagy felveszi a megfelelő bútorokat.

Ilyen lehet egy szekrény a mennyezetre keskeny szakaszokkal. A szakaszoknak két színnek kell lenniük, amelyek közül az egyik egybeesik a falakkal.

A belső dekoráció kérdéséhez érdemes közeledni. Azok, akik szeretik a különböző figurákat, vázákat és sok képet vagy párnákat, a legjobbak a fehér bútorok és a fal kialakításában. Ebben az esetben csak a dekoráció elemeit megkülönböztetik, anélkül, hogy az almok érzéseit megteremtnék.

Mint a világítás, akkor ez több, annál jobb. Ha a szoba rovására a sötét sarkok további világítóeszközökkel kerülnek kiadásra. Így a levegő és a tér több lesz. Ne feledje, hogy a kis izzók vagy lámpák túlzott használata a túlzott földi dekoráció és az esztétika rontja. Ezért a könnyű és különböző tárgyak tervezését a komplexumban kell elvégezni.

Hogyan kell felszerelni?

A bútorok kialakítása során figyelembe kell venni a színét és formáját. Minél többet kell tenni, annál könnyebbnek kell lennie. Ha a szoba kicsi, akkor sötét, sötét, motley vagy vedited bútorok nem adnak helyet. A szabadság érzésének megőrzése érdekében jobb, ha könnyű fát, monokromitást és egyszerű formákat használunk.

Ami a bútorok fülhallgatójának közvetlen összehangolását illeti, akkor a zónát meg lehet tartani. Ehhez a kanapé, bár rack és rack. Ne feledje, hogy a kis helyiségeknél jobb bútorzási fény használata:

 • hátsó fal nélkül;

 • Az átlátszó műanyagból származó székek vagy azok, akiknek hátsó része nem szilárd;

 • Üveg asztali asztal.

A rack bármely zónák között elvégezhet. Bár rack külön konyhát a többi szobából. A kanapé segítségével elválaszthatja az alvó helyet a vendégtől, ha visszahelyezi az ágyba.

Ne feledje, hogy ma a piac nagy választékát választja át a bútorok:

 • Ebédre forduló kávéasztalok;

 • A székletekben hajtott pénzeszközök;

 • Szekrények és állványok összecsukható ágyakkal és asztali számítógépekkel.

Érdemes megjegyezni, hogy az ablakok, azok száma és helye a helyiségek elrendezésével. A sarok lakásban két falon található.

Ha a szoba két ablakon van egy falon, akkor segíteni fognak benne zónában. Az ablakok közötti különbség a szeparátor szerepét fogja játszani. Ugyanazon az ablak közelében, a konyhát, a másik alvási helyet vagy vendéget elrendezheti. A zónák között étkezési asztalt szervezhet.

Ha a szoba egy ablakkal, akkor az ágy vagy a kanapé. De egyes esetekben az ablakot étkezési vagy íróasztalt lehet elhelyezni. Az asztal tetején széles ablakpárkányt is megfordíthat. Ez a technika meglehetősen sok helyet takarít meg.

Érdekes ötlet – a második szint

A második szint jelenléte lehetővé teszi, hogy több zónát hozzon létre, és ugyanakkor mentse a helyet beltéri. Leggyakrabban az ágy megszervezésére szolgál. A legjobb szálláshely a fürdőszoba és a konyha területén helyezkedik el.

Ha a fürdőszoba már felállított, és nincs lehetőség arra, hogy újraindítsa, akkor a kijárat az ágy építése, például a kanapé felett. A gyakorlati jelentőség mellett az ilyen recepció az eredetiséget tervezi, és felhívja a figyelmet.

Tippek

Konyhai övezet megtervezésekor jobb, ha nem használnak hagyományos konyhai elemeket, például csempe, mesterséges zöldségeket és gyümölcsöket, dekoratív dobozokat és lemezeket. Minden konyhai edény ajánlott elrejteni a szekrényeket. Érdemes olyan szekrények biztosítása a sekély háztartási készülékekhez, amelyeket naponta nem használnak, és egy ideig eltávolíthatók. Bezárja a megjelenést, valamint az extra dekorációt vagy bútorokat.

A kis apartmanokban a zónák függönyei és függönyei meglehetősen aktívak. Leggyakrabban védik a hálószobát. Előnye a megkönnyebbüléshez, az áron való más és rendelkezésre állás megváltoztatásának képessége. Ezenkívül más zónák is éghetnek a függönybe, és szükség esetén könnyen mozognak, és egyetlen helyet hoznak létre.

Amint azt mondtuk, a padló és a falak ugyanolyan színűek létrehozzák a bezárás. Azok, akik fehér falakat és nemet akarnak készíteni, javasoljuk, hogy a színsémákra alkalmas kontrasztos lábazatokat használjanak. Az ilyen vétel kiemeli a padló vázlatát és szintjeit, a negatív hatás leírása.

A modern belső ötletek

A modern belső teret sokféle stílus jellemzi. Minden személy választhat valamit vagy egy másik díszítését a háza ízlése és ötleteivel az esztétika.

Tehát egy diszkrét high-tech segítségével bőséges sima vonalak, közvetlen szögek, fényes felületek és fémek. Ennek a stílusnak egy másik jellemzője átgondolt és változatos világítás.

A kreatív személyiségek megfelelnek az avantgárdnak a színek, szokatlan formák és eredeti képek széles skálájával.

A modern designban a klasszikus méltó helyet foglal el. Antik oszlop vagy damaszkusz minta a háttérképen tökéletesen illeszkedik az új belsejébe, és bemutatja a tulajdonos kifinomult ízét.

Brickwork – a modern dekoráció egy másik érdekes eleme. Egy átgondolt kialakítással kombinálva nagyon eredetinek tűnik.

Tervezési projektek

A modern design nagy része városi karaktert visel. Az alábbiakban bemutatott belső tér két stílus keveréke. Lámpák hosszú kábeleken, Safita és betonfal díszítő befejezése nélkül – a tetőtér jellegzetes elemei. És fém és fényes felületek, egyenes szögek, a konyhai fülhallgató és a szürke háttérvilágítása – a high-tech főbb jellemzői.

Különben érdemes megjegyezni a zónák térségét: szín, fény és különböző mennyezeti szintek. A fekete konyha és a világosszürke nappali kiemelkedik, de nem ellentétes egymással. És bár állvány, dohányzóasztal és az állvány egy laptop bükk készült egy stílus, megteremtik az egységet és csatlakoztassa a zónák különböző színű.

Azt is megjegyezzük, hogy amikor beépítette a rack beépített összecsukható ágyat és egy fekete szekrényt a mennyezetre. Az utóbbi nem feltűnő és a fal részeként érzékelhető.

Ez a design kiváló példa a fekete kompetens használatára. A sötét és könnyű ékezetek eloszlása ​​miatt a belső tér könnyen érzékelhető.

Most fontolja meg a fényes pop art stílus kialakításának példáját. A bútorok lédús színei egyenként alakíthatóak formák, egyenes sarkok, átlátszó üveg és fehér színfalak és a legtöbb konyhai fülhallgató. Jegyezze fel továbbá egy további dekoráció szerénységét, amelyet egy poszter korlátozott a falon és több párnákon. És a festői kanapé és a gitárok harmonikusan kiegészítik a stílus zenei témáját.

A következő tervezési példát különbözteti meg az illetékes zónákkal. Négy funkcionális terület van felszerelve egy szobában: hálószoba, vendég, öltöző és konyha. Alvás arccal egy állvány és karosszék. Jól vannak osztva a térrel, de nem zavarják meg. Az öltöző függönye kényelmet teremt, és egy komplexumban egy kávézó asztal, kiváló zónás elem.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: