TV képernyőfelbontás: Mi az, és milyen jobb választani?

A TV minden ház integrált háztartási eszköze. Bármely szobában telepíthető: hálószoba, nappali, konyha, gyermekek. Ugyanakkor minden modellt számos egyedi jellemző jellemzi.

A TV kiválasztása és megvásárlásakor különös figyelmet kell fordítani egy ilyen indikátorra képernyőfelbontásként. Anyagunkban fogunk beszélni a jellemzői ennek a mutató, ami a létező fajták, valamint a szabályok kiválasztására telephoneial, figyelembe véve ezt a paramétert.

Ami?

A TV-képernyő felbontása tükrözi a színes pontok (vagy úgynevezett képpontok) arányát vízszintesen a függőleges pontok számához. Ezenkívül ezt a paramétert digitális értékben fejezzük ki, és különböző módon jelennek meg.

A Home Appliance képernyő felbontása nem befolyásolja közvetlenül a képminőségét, amelyet a háztartási eszköz közvetít. Minél magasabb a felbontó mutató, annál nagyobb az egyértelműség, a jobb színvisszaadás, a jobb telítettség és mélység a kép. Ezenkívül a nagyképernyős felbontással nincsenek színes tükröződés, látható színátmenetek.

Így ez a mutató nagyon sokat jelent a TV minőségével és kényelmével kapcsolatban.

Mi történik?

A háztartási készülékek tárolásakor különböző képernyőfelbontási jelzővel rendelkező eszközöket találhat: 1920×1080; 1366×768; 1280×720; 3840×2160; 640 × 480; 2560×1440; 2k; 16k; 8k; UHD és sok más.

Ha részletesebben figyelembe veszi ezeket a számokat, meg kell jegyezni, hogy Felbontás 640 × 480 Meglehetősen régi. A modern televíziók nem rendelkeznek ilyen mutatókkal. A 640 × 480 felbontású háztartási eszközök funkcionális képességei nagyon korlátozottak. Ebben az esetben ez a paraméter a képernyő képarányát jelöli a 4-3 arányban. A 640 × 480-as jelzőt alacsony képhiány jellemzi. Ezenkívül a képernyő szkennelése ebben az esetben is nagyon alacsony, és 30 vagy 60 képkocka / s (ED). Ezért a dinamikus parcellák megtekintésekor nagyon alacsony képminőséget kap. A monitoron 307.200 pont van.

Másrészt az egyik legnépszerűbb az engedélyezési szabvány ma HD készen (vagy 1366 × 768). Ez a mutató jellemző a költségvetési osztály technológia, amely megvásárolható képviselői minden osztály hazánk lakosságának. A HD Ready Engedély a televíziókra jellemző, akiknek átlós nem több, mint 45 hüvelyk. Ugyanakkor a kép maximális tisztaságának biztosítása 1366 × 768 jelzővel, előnyben részesítenie kell a műszert egy 20-25 hüvelykes képernyő átlós (például szakértői ajánlások).

Ugyanakkor a HD READY felbontásával kapcsolatos kép szélesképernyős, mivel ebben az esetben a képarány 16: 9 arányban van.

Ha kap egy TV-t, amelyhez a képernyőt ez a formátum jellemzi, akkor megtekintheti az analóg és digitális formátumú tartalmat. Ugyanakkor a kép maga is meglehetősen ellentétes lesz (ebben az esetben a TV-mátrix minősége is figyelembe kell venni – minél magasabb, annál nagyobb lesz a telített, fekete, nem lesz nemkívánatos csillogás ). Ezenkívül a 1366 × 768 jelző fényes, természetes, tiszta és részletes képet biztosít. A HD Ready Engedély tökéletesen kombinálható 1,080 szkennerrel függőlegesen.

Olvasson tovább  Fejhallgató USB típusú C típusú: Jellemzők, A legjobb modellek áttekintése, kompatibilis eszközökkel

Ugyanakkor a szakértők szerint az otthoni használat optimális, a TV, a képernyő felbontása 1920×1080 (ez a jelző is teljes HD). A tartalom fő része ebben az állásfoglalásban történik. Ha pontosan szeretné megvásárolni ezt az opciót, akkor figyeljen a televíziókra, amelynek képernyő átlója legalább 32 hüvelyk (tökéletes opció – 45 hüvelyk). Az ilyen TV képének jellemzői még a legkifinomultabb felhasználók is képeznek: élvezheti a részletes és tiszta képet magas szintű fényerővel és kontraszttal. Ezenkívül a kép telített lesz, és a színátalakulások láthatatlanok (ebben az esetben azonban egy televíziós monitor gyártásának technológiája, amely közvetlenül a gyártótól függ).

Ha otthon szeretné megtekinteni a legmagasabb minőségű multimédiséget, akkor figyelmet kell fordítania az Ultra HD (4K) – 3840 × 2160-ra. Ugyanakkor a legnagyobb képernyő átlós (legfeljebb 80 hüvelyk) televíziót vásárolhat.

Választott kritériumok

A TV kiválasztása az optimális képernyő felbontással fontos és felelős feladat. Ez a mutató befolyásolja a videó megtekintésének általános benyomását. A háztartási eszköz kiválasztásának és megszerzésének folyamatában figyeljen több kulcsfontosságú tényezőre.

A vonalak száma

Egy ilyen mutató, mivel a vonalak száma megfelel az engedélynek. Például azok az eszközök, amelyek a 1920×1080-as képernyő felbontással rendelkeznek, 1080 sorral rendelkeznek.

Jobb, ha televíziót vásárolhat a lehető legtöbb sorszámmal.

Frekvencia nyers

A képernyőfrissítési gyakoriságot Hertz (Hz) mérik. Ha nagy képminőséget szeretne elérni, akkor ez a mutatónak legalább 200 Hz-nek kell lennie. Ha ez a szám kisebb, a kép homályos és fuzzy lesz.

Nézd meg a keret összeomlását

A vizsgálat kétféle: átlapolt és progresszív. A második lehetőség előnyösebbnek tartható. Az ilyen típusok közötti fő különbség a keret építésének módja. Tehát, ha az átlapolt scan, a keret áll különálló komponensek, míg a progresszív söprés biztosít ellenőrzését holisztikus képet. Ezeknek a tévéknek a jellemzői miatt a kép beolvasása átlapolt, 25 képkocka másodpercenként látható. Ugyanakkor a progresszív 50 képkocka demonstrációt biztosít másodpercenként.

Határozza meg a sweep típusát, amikor egy TV vásárlása meglehetősen könnyű – fontos figyelmet fordítani a címkézésre. Tehát az I betű egy átlapolt vizsgálatot jelez, és a P betű progresszív (amit szakértők ajánlottak).

Optimális képernyőméret

A TV képernyő mérete megfelel az átlósnak. Napjainkban a különböző méretű háztartási eszközöket a piacon mutatják be – a miniatűrből a nagyméretűekig. És ez is befolyásolja a felbontást – minél nagyobb méretű, annál nagyobb lehetőség az optimális képernyő felbontásának kiválasztására.

Olvasson tovább  Oasis Split Systems: Modell sor és kiválasztási finomságok

Ebben az esetben a képernyő méretét úgy kell megválasztani, amely attól függően, hogy melyik teremmel telepíti a TV-t. Például, A nappaliban és a hálószobában kívánatos egy nagy eszköz kiválasztása, és egy kompakt TV alkalmas a konyhában vagy a gyermekszobában.

Ezenkívül figyelembe kell venni a TV méretének függését és a képernyőn a szemtől való távollétét.

Gyártó

A szakértők azt javasolják, hogy előnyben részesítsék az ilyen vállalatok és márkák számára, amelyek bizonyították magukat a háztartási gépek piacán, és élvezzük a fogyasztók tiszteletben tartását. Annak érdekében, hogy teljes mértékben élvezhesse a TV-t (következésképpen a kiváló minőségű kép), a monitornak meg kell felelnie bizonyos szabványoknak (amely a gyártási folyamatban biztosított).

Ha kiválasztja a fent leírt tényezőket a TV kiválasztásakor, akkor megszerzi, hogy megfeleljen az Ön igényeinek.

Hogyan lehet kideríteni?

Határozza meg, hogy a képernyő felbontásának jelzője meglehetősen egyszerű. Ez többféleképpen is elvégezhető.

Így, TV vásárlásakor, és az Eladó-tanácsadó vagy a bolt műszaki szakemberei általi ellenőrzése során megtudhatja a képernyő felbontását.

A használati útmutatóban, amely egy integrált dokumentum és szükségszerűen belép a szabványos csomagba, a gyártó előírja az egyes modellek képernyőfelbontását. Ugyanakkor a kézikönyvből nem csak az alapértelmezett beállítás, hanem a meglévő módosítások meglévő lehetőségeit is megtanulhatja. A TV menüben a “Beállítások” szakaszban láthatja ezt a mutatót.

Az eszköz ilyen indikátorából, a képernyőfelbontásként a képminőség függ.

Hogyan kell változtatni?

A képernyő felbontásának módosítása (csökkentése vagy nagyítása) meglehetősen egyszerű.

Tehát először meg kell mennie a háztartási menübe. Ezt a TV-készülék megfelelő gombjával vagy a háztartási eszköz külső panelen végezheti el. Ezt követően be kell írnia a Beállítások részt. Ebben a részben ki kell választania a “Rendszerparaméterek” fejezetet, majd keresse meg a “Select Aspect Ratio és a High Definition” opciót. Ezután el kell mennie a “Felek és a nagy felbontás aránya”. Ezután a TV-képernyőn megjelenik egy speciális ablak, amelyben meghatározhatja a szükséges mutatókat.

Olvasson tovább  A három hálószobás apartman tervezése és belseje

Általában a háztartási eszközgyártók a felhasználókat választják a meglévő jogosultságok közül:

  • 4×3 – Ez a képarány és a megfelelő engedély a szabványos képernyők egyikének és használatosnak tekinthető;
  • 16×9 (1366 × 768) – Ez az opció alkalmas olyan esetekben, amikor széles körben elterjedt TV;
  • A 720 P felbontás alkalmas olyan képernyőkre, amelyeket nagy felbontású szint jellemez;
  • 1080i olyan indikátor, amely a tv-készülékeket széles képernyőkkel választja, nagy felbontású;
  • Más opciók lehetségesek.

Miután kiválasztotta a kívánt paramétert, kattintson az “OK” gombra, és lépjen ki a menüből. A formázott változások mentésre kerülnek, és a képernyőfelbontás automatikusan megváltozik. Így ez elég könnyű beállítani engedélye paraméter – még az a személy, aki nem rendelkezik mélyreható műszaki ismeretek képes lesz megbirkózni ezzel a feladattal.

Tippek a TV kiválasztásához lásd: Tovább.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: